FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Lahm izjavio da nam treba pojacanja.
Nadam se da ga nece poslusati i dovesti nekog iz Kotbusa
Nadam se da ga nece poslusati i dovesti nekog iz Kotbusa
Thomas Müller - Fußballgott
Biće gusto, biće naša titula

Puno toga će kazati ovo naredno kolo:
Bayern - Wolfsburg
Dortmund - Hoffenheim
Köln - Schalke
Stuttgart – Gladbach
Zato malo sabura i očekujmo opet jedan crveno-bijeli uragan

Puno toga će kazati ovo naredno kolo:
Bayern - Wolfsburg
Dortmund - Hoffenheim
Köln - Schalke
Stuttgart – Gladbach
Zato malo sabura i očekujmo opet jedan crveno-bijeli uragan

Sent from my Philips Smart TV.
Mi bi trebali dobit naredno kolo, jer vukovi ne pamtim kad su šta osvojili u Munchenu.
Dortmundu Hoffenheim nije idealan protivnik, al veće su šanse da će Dortmund dobit, ali kiks nije skroz isključen.
Kod Schalkea je slično, neće im biti lako s Kolnom, još u gostima.
A Gladbach bi trebao fasovat kod Švaba.

Dortmundu Hoffenheim nije idealan protivnik, al veće su šanse da će Dortmund dobit, ali kiks nije skroz isključen.
Kod Schalkea je slično, neće im biti lako s Kolnom, još u gostima.
A Gladbach bi trebao fasovat kod Švaba.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Zato je Nerlinger moj čovjek.Saurman je napisao/la:Nerlinger nam šalje jasnu poruku " nema pojačanja u Januaru"

Ma Lahm se malo šali, 'ta zna i on da je Christianova zadnja, 'ta valjda se i Nerle nešto pita.don_burza je napisao/la:Lahm izjavio da nam treba pojacanja.
Ima jedna novost, došlo je do divovskog skoka cijena kod naših igrača

Neuer 28 000 000

Butt 1 000 000

Riedmuller 200 000

Sattelmaier 150 000

Breno 2 000 000

Buyto 3 000 000

Boateng 13 500 000

Badstuber 13 500 000

Lahm 28 000 000

Contento 2 500 000

Rafinha 10 000 000

Tymo 6 500 000

Gustavo 15 000 000

Schweini 35 000 000

Pranjić 4 500 000

Alaba 5 000 000

Kroos 16 000 000

Usami 1 500 000

Ribery 38 000 000

Robben 35 000 000

Muller 33 000 000

Olić 5 500 000

Petersen 4 000 000

Mariano

Osjetan rast cijena na tržištu
Manu , Ribi , Schweini....Robben malo splahnuo al diće se on
Gledam cijenu Gomeza 42 mil vidim crveno markirana pa rekoh garant vruća roba pa zato
al Klare to ispravi na brzaka 

Gledam cijenu Gomeza 42 mil vidim crveno markirana pa rekoh garant vruća roba pa zato

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Saurman je napisao/la:Gledam cijenu Gomeza 42 mil vidim crveno markirana pa rekoh garant vruća roba pa zatoal Klare to ispravi na brzaka

Al' što jest, ne bi pogrešno skretanje bilo niti da sam ostavio heat red colour

Koliko god se nekome ove cijene činile bezveznim, nemjerodavnim, ove cijene itekako igraju ulogu o renomeu jednog kluba, o napretku igrača, jednostavno to je svjetski poznat, renomirani portal, tako da nas ovo treba itekako da raduje, ohrabruje.

- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Uh kako je lijepo pogledati kad se kvalitet pretvori u brojke.
42 milioncica, ima li neko skuplji od igraca njegovog tipa? Ne, ne, naravno da ne.
A eto i Badstuberov napredak nije ostao neprimijecen, cijena savim realna.
Drugi dio sezone ce haman bit' isti k'o i prvi, bar se nadam.
Mi fasujemo od Gladbacha, BvB rasturi HsV-a. I kad svi pomisle da nema nista od Baye, nastupa dominacija.
U Wolfsburgu se ne zna ni ko pije (kao sto se na forumu recimo zna
), ni ko placa. Prava prilika da se udje u jednu seriju uspjesnih rezultata.
Toni izjavio da bi igrao i besplatno za Bayern.
To je dokazao dok je bio u Bayernu, igrao je gotovo dzaba . Samo za nekih desetak milioncica godisnje.

42 milioncica, ima li neko skuplji od igraca njegovog tipa? Ne, ne, naravno da ne.

A eto i Badstuberov napredak nije ostao neprimijecen, cijena savim realna.

Drugi dio sezone ce haman bit' isti k'o i prvi, bar se nadam.
Mi fasujemo od Gladbacha, BvB rasturi HsV-a. I kad svi pomisle da nema nista od Baye, nastupa dominacija.
U Wolfsburgu se ne zna ni ko pije (kao sto se na forumu recimo zna

Toni izjavio da bi igrao i besplatno za Bayern.

To je dokazao dok je bio u Bayernu, igrao je gotovo dzaba . Samo za nekih desetak milioncica godisnje.

Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
Schvajni napsutio jucerasnji trening
Ovaj put je noga stradala
Nadam se da nije nista opasno i da ce biti spreman za Subotu protiv Vukova
Ovaj put je noga stradala
Nadam se da nije nista opasno i da ce biti spreman za Subotu protiv Vukova
Neuer 28 000 000
30 000 000
Butt 1 000 000
1 000 000
Riedmuller 200 000
200 000
Sattelmaier 150 000
250 000
Breno 2 000 000
2 000 000
Buyto 3 000 000
3 000 000
Boateng 13 500 000
13 500 000
Badstuber 13 500 000
17 500 000
effe, divi ga.
Lahm 28 000 000
28 000 000
Contento 2 500 000
2 000 000
Rafinha 10 000 000
9 000 000
Tymo 6 500 000
5 000 000
Gustavo 15 000 000
15 000 000
Schweini 35 000 000
38 000 000
Pranjić 4 500 000
3 500 000
Alaba 5 000 000
8 500 000
Kroos 16 000 000
23 000 000
Usami 1 500 000
1 500 000
Ribery 38 000 000
42 000 000
Robben 35 000 000
32 000 000
Muller 33 000 000
35 000 000
Olić 5 500 000
4 000 000
Petersen 4 000 000
4 000 000
Mariano
35 000 000
42 000 000[/quote]
ne znam kako se utvrdjuje ko koliko vrijedi, ali nema ovo bas neke veze sa realnoscu, smijesno je 33 miliona za milera, treba biti realan i zapitati se bili ga ko toliko platio, jel nekome toliko interesantan da ga toliko plati, smijesna je i cifra za robbena koji je non stop povrijedjen, bil za njega ko toliko platio, kros vrijedi mozda i vise jer je mlad i sve bolji i bolji, neuer takodje previsoka cijena za golmana koji cesto pokazuje nesigurnost, van buyten opet vrijedi troduplo vise nego ovdje vjerovatno, dok badstuber vrijedi duplo manje, mislim ajde zamislite dal bi neki top klub dovodio badstubera i za dzabe, kamoli za 17 i po miliona

Butt 1 000 000

Riedmuller 200 000

Sattelmaier 150 000

Breno 2 000 000

Buyto 3 000 000

Boateng 13 500 000

Badstuber 13 500 000

Lahm 28 000 000

Contento 2 500 000

Rafinha 10 000 000

Tymo 6 500 000

Gustavo 15 000 000

Schweini 35 000 000

Pranjić 4 500 000

Alaba 5 000 000

Kroos 16 000 000

Usami 1 500 000

Ribery 38 000 000

Robben 35 000 000

Muller 33 000 000

Olić 5 500 000

Petersen 4 000 000

Mariano

ne znam kako se utvrdjuje ko koliko vrijedi, ali nema ovo bas neke veze sa realnoscu, smijesno je 33 miliona za milera, treba biti realan i zapitati se bili ga ko toliko platio, jel nekome toliko interesantan da ga toliko plati, smijesna je i cifra za robbena koji je non stop povrijedjen, bil za njega ko toliko platio, kros vrijedi mozda i vise jer je mlad i sve bolji i bolji, neuer takodje previsoka cijena za golmana koji cesto pokazuje nesigurnost, van buyten opet vrijedi troduplo vise nego ovdje vjerovatno, dok badstuber vrijedi duplo manje, mislim ajde zamislite dal bi neki top klub dovodio badstubera i za dzabe, kamoli za 17 i po miliona
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Romariooo je napisao/la: ne znam kako se utvrdjuje ko koliko vrijedi, ali nema ovo bas neke veze sa realnoscu, smijesno je 33 miliona za milera, treba biti realan i zapitati se bili ga ko toliko platio, jel nekome toliko interesantan da ga toliko plati, smijesna je i cifra za robbena koji je non stop povrijedjen, bil za njega ko toliko platio, kros vrijedi mozda i vise jer je mlad i sve bolji i bolji, neuer takodje previsoka cijena za golmana koji cesto pokazuje nesigurnost, van buyten opet vrijedi troduplo vise nego ovdje vjerovatno, dok badstuber vrijedi duplo manje, mislim ajde zamislite dal bi neki top klub dovodio badstubera i za dzabe, kamoli za 17 i po miliona
sve je ok manje-više ali reći da Muller ne vrijedi 30 mil ... stvarno imas ispada ... koliko se ja sjecam nakon WC u Africi chelski se nesto ko raspitivao pa et sta mislis koliko se trebalo ponuditi da se dovede sigurno ne 20 il 25 mil xD još dodaj tvrdoglavost Hoenesa ... uostalom kad Caroll/Torres/Villa mogu vrijediti 30 mil što ne bi i Muller koji je mlad i još je*en igrač
- kraljttbvb
- Kontakt:
Klare je napisao/la:Koliko god se nekome ove cijene činile bezveznim, nemjerodavnim, ove cijene itekako igraju ulogu o renomeu jednog kluba, o napretku igrača, jednostavno to je svjetski poznat, renomirani portal, tako da nas ovo treba itekako da raduje, ohrabruje.
Toliko su mjerodavne cijene, da breni nije pala cijena nego ostala ista???
On za ova 2 miliona moze samo u ludnicu otici. I to da on dadne 2 miliona da ga prime, a ne ludnica da dadne za njega.
I jos pored toliko stopera koje za 15-ak miliona mozes dovesti, neko ce sigurno dati 17,5 miliona za badsturbera... Ma daj Klare, ni ti ovim cijenama ne vjerujes, nego nas samo lozis...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
@kraljttbvb
cojk igra u Bayernu nece mu cijena biti 10000 eura i pet metara iscjepanih drva
cojk igra u Bayernu nece mu cijena biti 10000 eura i pet metara iscjepanih drva
Za mene licno trzisne vrijednosti igraca Bayerna na TM-u su dosta realne i jedno se ne bi slozio sa vrijednosti dvojce igraca, a to su Gomez i Lahm.
Gomez - i dalje stojim pri svojoj tvrdnji da je preskupo placen od strane Bayerna i da nije tip igraca koji ce odluciti utakmicu ili sam sebi stvoriti priliku za gol, a o tehnici doticnog da ne pricamo - uostalom pogledajte diskusiju na temi "Elfa".
Lahm - za mene licno on bi trebao imati cijenu Gomeza. Jer ako jedan Alves koji kvalitetno moze odigrati na poziciji desnog beka vrijedi 35 miliona €, onda bi Lahm koji je svijetski igrac i na poziciji lijevog i desnog beka trebao da vrijedi vise.
Gomez - i dalje stojim pri svojoj tvrdnji da je preskupo placen od strane Bayerna i da nije tip igraca koji ce odluciti utakmicu ili sam sebi stvoriti priliku za gol, a o tehnici doticnog da ne pricamo - uostalom pogledajte diskusiju na temi "Elfa".
Lahm - za mene licno on bi trebao imati cijenu Gomeza. Jer ako jedan Alves koji kvalitetno moze odigrati na poziciji desnog beka vrijedi 35 miliona €, onda bi Lahm koji je svijetski igrac i na poziciji lijevog i desnog beka trebao da vrijedi vise.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ima, ima i više nego što ti misliš!Romariooo je napisao/la:nema ovo bas neke veze sa realnoscu

Ne Veseline, ne, to je prije bilo, sad je 35!Romariooo je napisao/la:smijesno je 33 miliona za milera

Samo pitaj, aždaha ga neda ni za duplo veće pare!Romariooo je napisao/la:treba biti realan i zapitati se bili ga ko toliko platio

Jok eto nije, neki su opipavali teren, ali povijena repa se vratiše vidjevši da je isuviše tvrdo da bi se zaoralo!Romariooo je napisao/la:jel nekome toliko interesantan da ga toliko plati

Kako misliš non-stopRomariooo je napisao/la:smijesna je i cifra za robbena koji je non stop povrijedjen

Opet onRomariooo je napisao/la:bil za njega ko toliko platio

Eto ti ćeš nam reć'!Romariooo je napisao/la:kros vrijedi mozda i vise

Eto ne znamo!Romariooo je napisao/la:jer je mlad i sve bolji i bolji,

ČestoRomariooo je napisao/la:neuer takodje previsoka cijena za golmana koji cesto pokazuje nesigurnost

Ali de mi sada reci ko bi za 34-godišnjaka dao više od 3 mil.Romariooo je napisao/la:van buyten opet vrijedi troduplo vise nego ovdje vjerovatno

A dosade, ih ljudi šta je ovo?Romariooo je napisao/la:dok badstuber vrijedi duplo manje

De, de malo.Romariooo je napisao/la:mislim

A čovjeka, pa dokle više, pušći me na miru kad ti kažem.Romariooo je napisao/la:ajde zamislite dal bi neki top klub dovodio badstubera i za dzabe, kamoli za 17 i po miliona

Holga već igra u TOP klubu, i to standardno!

Opet on?Romariooo je napisao/la:bil za njega ko toliko platio

@Romariooo
Tebi je smijesno da Miller vrijedi 35 mil, a on je jedan od najkonstantnijih i najboljih igraca Elfa, dok je u Bayernu u nesto slabijoj formi ove sezone ali i dalje igra dobro. On je svojim igrama 2010 i 2011 gdje je bio najbolji mladi igrac i strijelac svjetskog prvenstva te imao sjajne sezone u Bayernu svoju vrijednost doveo do nekih 30 mil, i od tada ta vrijednost ili poraste ili padne za koji milijun. Mislim da transfermarkt svakih 2-3 mjeseca postavlja novu vrijednost igraca koja je veca ili manja od prosle zavisno o izvedbama pojedinog igraca u tom razdoblju. I bez brige da netko ponudi i vise para on nece nikamo ali to je otprilike njegova realna cijena,ne zaboravi da millera mozes koristit na 4 razlicite pozicije u napadu i sve igra podjednako dobro.
Robben kazes previse vrijedi, pa on je isto proslih godina gdje je bio sjajan dosao do te cifre, a kad se igrac povrijedi nemozes mu skinut cijenu za 10-20 mil samo zato jer je povrijeden,da te podsjetim robben je prije nekog vremena vrijedio 40 mil dok sad vrijedi 32 ,zbog ozljeda i slabijih partija nakon povratka na teren vrijednost mu je pala i to je opet realno tu negdje.
Badstuber je na pocetku sezone vrijedio 8 mil zbog losih predstava prosle sezone,ali ove sezone on mnogo bolje igra,obrana je primala malo golova i vrijednost mu je porasla...
e sad sto se tice Neuera koji nije imao puno posla i samim time velikih obrana u zadnje vrijeme neznam na osnovu cega mu je jos cijena porasla ali ako nedaj boze nastavi kao protiv Borussije budi siguran da ce mu cijena pasti...
Tebi je smijesno da Miller vrijedi 35 mil, a on je jedan od najkonstantnijih i najboljih igraca Elfa, dok je u Bayernu u nesto slabijoj formi ove sezone ali i dalje igra dobro. On je svojim igrama 2010 i 2011 gdje je bio najbolji mladi igrac i strijelac svjetskog prvenstva te imao sjajne sezone u Bayernu svoju vrijednost doveo do nekih 30 mil, i od tada ta vrijednost ili poraste ili padne za koji milijun. Mislim da transfermarkt svakih 2-3 mjeseca postavlja novu vrijednost igraca koja je veca ili manja od prosle zavisno o izvedbama pojedinog igraca u tom razdoblju. I bez brige da netko ponudi i vise para on nece nikamo ali to je otprilike njegova realna cijena,ne zaboravi da millera mozes koristit na 4 razlicite pozicije u napadu i sve igra podjednako dobro.
Robben kazes previse vrijedi, pa on je isto proslih godina gdje je bio sjajan dosao do te cifre, a kad se igrac povrijedi nemozes mu skinut cijenu za 10-20 mil samo zato jer je povrijeden,da te podsjetim robben je prije nekog vremena vrijedio 40 mil dok sad vrijedi 32 ,zbog ozljeda i slabijih partija nakon povratka na teren vrijednost mu je pala i to je opet realno tu negdje.
Badstuber je na pocetku sezone vrijedio 8 mil zbog losih predstava prosle sezone,ali ove sezone on mnogo bolje igra,obrana je primala malo golova i vrijednost mu je porasla...
e sad sto se tice Neuera koji nije imao puno posla i samim time velikih obrana u zadnje vrijeme neznam na osnovu cega mu je jos cijena porasla ali ako nedaj boze nastavi kao protiv Borussije budi siguran da ce mu cijena pasti...
miler je dobar potencijal, mislio sam licno da vec i izrasti u top klasu igraca, al nakon dobre sezone u bayernu i sjajnih predstava na svjetskom, on je ipak nekako se zagubio, sta ce biti od njega vidjet ce se, al preko 30 miliona nema teorije da bi ga neko platio, cak bi se i anzi zapitao, ako on vrijedi 30 miliona onda sweinstiger vrijedi 100, a lahm 70 milionceka. ali posto je mlad i vec je pokazao da moze, ne kazem da nece izrasti u top clasu, i da nece vrijediti toliko ili vise. svjetsko prvensto ne mora nista da znaci, blijesak mogu imati raznorazni igraci, igrao je klose odlicno, pa i podolski, igrai su sjajno i momci iz gane i urugvaja pa jel vrijede toliko
sto se tice badstubera, isto vazi ko i za milera, potencijal, i to jos uvijek potencijal, kao i neuer
robben je naravno dokazana klasa, ali i dokazane staklene noge zbog kojh je dobijao ispisnice iz celzija i reala, ne vidim sad neki klub koji ce ga masno platiti jer to je igrac koji nosi ekipu, a kad je takav sklon povredama onda je rizik prevelik
pustite naklapanja i ispitivanja terenja, kad neko konkretno uputi bayernu ponudu za nekog igraca s odredjenom cifrom, onda se mozete pozivati na to, to sto se pisalo da celzi trazi milera nista ne znaci, trazio je tako celzi 300 igraca, samo konkretne ponude se pikaju
lahm, ribery, sweini pa eto i vise sretni nego spretni gomez su otprilike igraci za koje bayern moze uzeti masne pare, ostali nema teorije, ali to je ionako svejedno jer bayern ima dobru i zdravu politiku razvoja domacih igraca i nema sanse da ce u skorije vrijeme prodati svoje mladje igrace, imat ce oni tu veliku podrsku i strpljenje kluba, kao sto vec i imaju, badstuber recimo jos uvijek neki igracina, al eto guraju ga, mnogi ovdje tvrde da nije kvalitet za bayerna, ja bi reko tu je negdje na granici, sta ce biti vidjecemo, al treba biti realan i reci da su ove cijene za pojedine igrace nerealne jednostavno
sto se tice badstubera, isto vazi ko i za milera, potencijal, i to jos uvijek potencijal, kao i neuer
robben je naravno dokazana klasa, ali i dokazane staklene noge zbog kojh je dobijao ispisnice iz celzija i reala, ne vidim sad neki klub koji ce ga masno platiti jer to je igrac koji nosi ekipu, a kad je takav sklon povredama onda je rizik prevelik
pustite naklapanja i ispitivanja terenja, kad neko konkretno uputi bayernu ponudu za nekog igraca s odredjenom cifrom, onda se mozete pozivati na to, to sto se pisalo da celzi trazi milera nista ne znaci, trazio je tako celzi 300 igraca, samo konkretne ponude se pikaju
lahm, ribery, sweini pa eto i vise sretni nego spretni gomez su otprilike igraci za koje bayern moze uzeti masne pare, ostali nema teorije, ali to je ionako svejedno jer bayern ima dobru i zdravu politiku razvoja domacih igraca i nema sanse da ce u skorije vrijeme prodati svoje mladje igrace, imat ce oni tu veliku podrsku i strpljenje kluba, kao sto vec i imaju, badstuber recimo jos uvijek neki igracina, al eto guraju ga, mnogi ovdje tvrde da nije kvalitet za bayerna, ja bi reko tu je negdje na granici, sta ce biti vidjecemo, al treba biti realan i reci da su ove cijene za pojedine igrace nerealne jednostavno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Transfermarkt je po mnogima dosta realan. E sad ja sam znao vidjet tu cifre za različite igrače, znači ne samo naše, nego i drugi klubova koje su djelovale po malo nerealno. Nekad neki klubovi na primjer izvuku mnogo veće pare za nekog igrača, a zna se desit da za nekog igrača neko dobije puno manje para zbog neke klauzule. Pošto u Bayernu nema tih klauzula mi bi izvukli najviše para za svakog igrača. Međutim rijetko kad Bayern prodaje nosioce svoje igre, to nikad nije bila politika kluba. Većina ovih gore suma je realna, možda je to sad u pet deka razlike. Na primjer za neke igrače za koje je naša uprava imala ponude znamo da možemo dosta izvući. Chelsea je za Gomeza nudio neki 40 miliona eura i to još prije nego što je ovaj počeo ovako pogađat, sad bi logički slijed bio da bi za njega mogli možda uzet i 50 miliona. Al s obzirom na brojne parametre recimo da je oko 40 milki realno, za Riberyja je bilo ponuda prije od Reala, Barce, a Chelsea je bio najkonktretniji s ponudom oko 60 miliona eura. Za Robbena je bila neka ponuda od Anzija od 25-30 miliona....To su igrači za koje možemo procijenit. Za Neuera bi uvijek dobili velike pare, jer bez obzira na ovaj kiks, solidno brani, veliki je oslonac njemačke repke i sjajan i čudesan je bio u Schalkeu, zato je vrijednost realna. Pojedini igrači ostali možda su ovdee malo precijenjeni, ali jedan Badstuber je minimum 10 miliona. Znači da budemo skroz realni. Gustavu je možda trenutno realna cijena isto oko 10 milki, jer znamo za njegov potencijal, ali je u padu forme. Rafinha nema sad puno prilike da igra, zato i njegova vrijednost je možda i malo manja od ove tm-ove. Ali uglavnom mislim da su ove gore cifre od prilike realne.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- tarikhordas
- Kontakt:
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ponovo se intenziviraju price oko Verthongena. Navodno je sad jos blize nego sto je bio.

tarikhordas je napisao/la:MARCO REUS !

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hajde Ulli je.o ga patak, reaguj.Xerdan Shaqiri: For all my fans in Istanbul, I'm sorry. I can't do anything. maybe Bayern and Liverpool will come to talk about my future.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.