AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Preferira on Milan samo sto haman ovi naši ne preferiraju njega 

Il Club più titolato al mondo!
- muha milanez
- Kontakt:
Na kraju će Van Bommel biti trener, nešto mi na to miriše.
De Zerbi
De Zerbi

..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Pa iskreno treba biti idiot, pa propustiti dovesti De Zerbija sad kad je slobodan i kad znaš da bi i on vrlo rado prihvatio ponudu. Fali mu da napravi taj skok u karijeri i da pređe u veći klub, a Milan je savršen klub za to.
Novinari i dalje melju o tome kako je Fonseca prva opcija
doduše mislim da se neće znati prije narednog ponedjeljka dok Pioli i zvanično ne postane bivši, do tad mogu nastaviti drviti i nagađati gluposti.
Novinari i dalje melju o tome kako je Fonseca prva opcija

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Oni bi doveli De Zerbija, ali samo ako će raditi za sendvič i sok. Inače MVB ili Fonseca, daj te koji ne talasaju puno.
Nije problem plata De Zerbia. On je imao 1.8 miliona platu u Brightonu. Fonseca u Lillu ima oko 3 miliona i sad trazi novi ugovor sto znaci da to ide na 4-5 miliona. Problem bi mogla predstavljati otvorenost De Zerbia. Nije lik koji suti. Kritikovao je vodstvo Brightona zbog transfer politike i nedostatak podrske.
Znam, samo ne vjreujem da ce za male pare doci ako ga budu zagrizli za njega. A i to je problem njima svakako. Najveci sto kazes, jer ne voli da suti i da mu se mijesaju u posao i hoce neke garancije oko budzeta i igrackog kadra, to je ono sto smo spominjali ranije. Ovi ostali ce samo da bi sjeli na klupu i imali u CV-u za dalje nekad da su bili treneri Milana, pa ce i presutiti svasta.
A dobro, Brighton i Milan su dva različita svijeta. Negodovao je što mu prodaju najbolje igrače i pri tom ne dovode dostojne zamjene (što bi se nastavilo dešavati i narednih sezona), a to nisu problemi koje bi imao u Milanu.
Bilo kako bilo, odbijam povjerovati da je njima Fonseca prva želja pored živog Zerbija.
Bilo kako bilo, odbijam povjerovati da je njima Fonseca prva želja pored živog Zerbija.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ne uzeti Contea (iako nisam njegov fan) naustrb Fonsece ili De Zerbija mogu samo nasi lihvari. Pa ovaj potonji ima vise poraza nego pobjeda, a predstavljaju ga kao spasioca, ne znam mozda grijesim ali njegov fudbal bi doveo Milan tamam na diobe 6-8 mjesta. Prvoshodno, Milanu je potreban neko ko ce da utegne odbranu, a RDZ je po tom pitanju zadnji u redu..... Samo 12 pobjeda uz negativnu gol razliku ne vidim nista 'fenomenalno' u tome....
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Jah Conte sa minimalno 7 miliona plate i zahtjevima koje moze ispuniti nekolicina klubova u Europi. Da ne pricamo da nigdje nije trajao duze od 2 sezone sem Juventusa. Od 6 sezona u LP 4x je uspio proci u knockout fazi samo jednom u cetrvtfinale. Uostalom slobodan je i niko ga ne trazi ?
Ok trener za ligu , a Europu zaboravi.
Conte je u Tottenhamu potrosio skoro 300 miliona za 2 sezone i sta je uradio ?
Ok trener za ligu , a Europu zaboravi.
Conte je u Tottenhamu potrosio skoro 300 miliona za 2 sezone i sta je uradio ?
Zadnja izmjena: meepo, dana/u 21 maj 2024, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.
A da, ja zaboravio da bi mi LP i ostale trofeje sa low cost opcijama, tipa Lazetica i co 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Conte je u Tottenhamu potrosio 300 miliona za dvije sezone i sta je uradio ?
Dobro care svi su runje u odnosu na Gvardiolu za siromasne, jel moze ovako 

Ti si ogranicen momak. Nigdje nisam spomenuo De Zerbia u svom postu , ali ti moras da ispoljis svoju ogranicenost u nedostatku argumenata.
Conte je u Tottenhamu imao 15 miliona platu, spucao 300 miliona i u drugoj sezoni izgubio kontrolu u svlacionici. U interu se posavadjao s vodstvom kluba.Isto je uradio i u Juventusu. A evo za Chelsea.
I radije bi da Pioli ostane nego da dodje Conte. Ajde mogu razumjeti da imas problema sa jednim klubom , ali on se prakticno posvadjao sa svakim klubom koji je vodio osim Sienne.
Conte je u Tottenhamu imao 15 miliona platu, spucao 300 miliona i u drugoj sezoni izgubio kontrolu u svlacionici. U interu se posavadjao s vodstvom kluba.Isto je uradio i u Juventusu. A evo za Chelsea.
Prosle godine je vise Salernitana pokazala u dva meca protiv Milana nego Conteov Tottenham koji je na jedvite jade uspio proci grupu sa Sportingom , Marsejom i Eintrachtom.Chelsea claimed that Conte's conduct over his second season, from his involvement in Diego Costa's departure to his constant complaints about a lack of backing in the transfer market, effectively put him in breach of contract.
I radije bi da Pioli ostane nego da dodje Conte. Ajde mogu razumjeti da imas problema sa jednim klubom , ali on se prakticno posvadjao sa svakim klubom koji je vodio osim Sienne.
Ajde dobro ja sam ogranicen, nek si ti uredan
ti ne znas vezati 2-3 posta bez da ispalis neku uvredu
To argumenti ?
I da nisi pomenuo RDZ ( ne bar ovaj put) ali kada sam ja rekao da bi prije Contea nego RDZa ili Fonsecu, osuo si odmah paljbu, jasta si nego onda pro RDZ orijentisan, mada to znamo i od prije, nismo od juce na forumu
Nego kada bi samo pisao ono kako ti pises pa da kazem sta je to RDZ osvojio prije? ovaj Conte vidim ima nekih par Skudeta na svom kontu, ima i tu PL gdje je RDZ u drugoj polovini tabele ima i par nekih kupova ali nebitno je to sve. Bitno je sta Gvardiola kaze
I da, procitaj opet kada sam napisao da nisam fan Contea (imam neke druge razlog) ali je space shuttle u poredjenju sa Copy Pepom.
i da zavrsim, meni licno, citaj ovo meni licno velikim slovima, Conte >> RDZ, Fonseca

I da nisi pomenuo RDZ ( ne bar ovaj put) ali kada sam ja rekao da bi prije Contea nego RDZa ili Fonsecu, osuo si odmah paljbu, jasta si nego onda pro RDZ orijentisan, mada to znamo i od prije, nismo od juce na forumu

Nego kada bi samo pisao ono kako ti pises pa da kazem sta je to RDZ osvojio prije? ovaj Conte vidim ima nekih par Skudeta na svom kontu, ima i tu PL gdje je RDZ u drugoj polovini tabele ima i par nekih kupova ali nebitno je to sve. Bitno je sta Gvardiola kaze

I da, procitaj opet kada sam napisao da nisam fan Contea (imam neke druge razlog) ali je space shuttle u poredjenju sa Copy Pepom.
i da zavrsim, meni licno, citaj ovo meni licno velikim slovima, Conte >> RDZ, Fonseca

Pa Allegri je uspjesniji i trofejniji trener od Contea pa ? Sto Barcelona, Bayern, Manchester United , Chelsea , Juventus itd ne zaganjaju Contea ?
Milanu je potreban trener za narednih 4-5 godina minimum a ne neko ko ce doci tu biti max 2 sezone , mozda uzeti 1 trofej i razyebati sve.
Potreban je trener koji moze raditi s onim sto ima , a ne neko ko ce plakati nakon jedne sezone i traziti 150-200 miliona na pojacanja sto za trenutni Milan nije realno.
Za razliku od Contea RDZ nije nikad vodio veliki klub. A inace Conte se naosvajao trofeja u Sienni i Atalanti. Da ne spominjeno cinjenicu da je njegov nasljednik u interu mnogo bolji trener nego on, ne place i ne trazi 150+ miliona po prelaznom roku i inter igra najbolji fudbal unazad skoro 15 godina.
Spominjes da je Conte bolji trener jer zna zategnuti odbranu. Prosle sezone je Tottenham primio 41 gol dok on nije dobio otkaz cak 4 vise od Brightona
I bjezao je De Zerbiu bod
Zamisli potrosis blizu 300 miliona i Brighton koji u zadnjih 13 mjeseci je prodao igrace u vrijednosti od 400 miliona i koji dovodi igrace za sitnis dise ti za vratom i ima bolju odbranu.
Strasan trener 
Btw poredis trenera koji je presao svoj zenit sa trenerom koji je tek na pocetku karijere to ti dodje isto da poredis Ancelottia prije dolaska u Milan i Capella.
Milanu je potreban trener za narednih 4-5 godina minimum a ne neko ko ce doci tu biti max 2 sezone , mozda uzeti 1 trofej i razyebati sve.
Potreban je trener koji moze raditi s onim sto ima , a ne neko ko ce plakati nakon jedne sezone i traziti 150-200 miliona na pojacanja sto za trenutni Milan nije realno.
Za razliku od Contea RDZ nije nikad vodio veliki klub. A inace Conte se naosvajao trofeja u Sienni i Atalanti. Da ne spominjeno cinjenicu da je njegov nasljednik u interu mnogo bolji trener nego on, ne place i ne trazi 150+ miliona po prelaznom roku i inter igra najbolji fudbal unazad skoro 15 godina.
Spominjes da je Conte bolji trener jer zna zategnuti odbranu. Prosle sezone je Tottenham primio 41 gol dok on nije dobio otkaz cak 4 vise od Brightona

Btw poredis trenera koji je presao svoj zenit sa trenerom koji je tek na pocetku karijere to ti dodje isto da poredis Ancelottia prije dolaska u Milan i Capella.
- Beduin
- Kontakt:
Nije de Zerbi jos uvijek u poziciji da uslovljava neki veliki klub velikim budzetom, koliko god bio ambiciozan i ganjao iskorak u karijeri. Ali sigurno da ce traziti neke garancije i slobodu u odlucivanju jer zna sta zeli i ima viziju.
Ne bih se zalio vidjeti ga kod nas, jednostavno da se vidi koliko i on sam moze vodeci veliki klub, a i mi da li bismo promijenili nacin igre i na sta sve to lici.
Ne bih se zalio vidjeti ga kod nas, jednostavno da se vidi koliko i on sam moze vodeci veliki klub, a i mi da li bismo promijenili nacin igre i na sta sve to lici.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Meepo, zamijeras Conteu odredjene stvari, prosvijetli nas onda i reci nam zasto RDZ napusta Brighton? nije li zbog isti stvari koje stavljas Conteu na teret?
Milanu je potreban trener sa jednim od dva profila za uspjeh sa ovim rosterom:Beduin je napisao/la: ↑21 maj 2024, 08:32Nije de Zerbi jos uvijek u poziciji da uslovljava neki veliki klub velikim budzetom, koliko god bio ambiciozan i ganjao iskorak u karijeri. Ali sigurno da ce traziti neke garancije i slobodu u odlucivanju jer zna sta zeli i ima viziju.
a) nastaviti igrati visoku zadnju liniju ali uz kontrolu posjeda. RDZ i slicni to ispunjavaju
b) povuci linije nazad i primiti manje, ali isto tako i postici manje. Motta
Sve ostalo ce zavrsiti ko i celo. Meni su ok obje opcije, uz preferencu za trenera koji moze rijesiti problem disbalansa na lijevoj strani. 5-0-5, losa defanziva u tranziciji, predirektan fudbal su meni manji problem nego kad vidim da Theo i Rafa okupiraju isti prostor i uz zonalno pretrpavanje protivnika se oba istovremeno ugase. Ako ce jedan utrcavati iza ledja, neka se ovaj drugi ulazi centralno i nesto na taj fazon. Jeste da je ovaj duo jedan od najboljih lijevih bokova u europi, ali to ne znaci da im moras dati punu slobodu igre.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Druze milanista slicne situacije , ali nisu iste. Problem je sto Brighton ne pokusava zadrzati igrace.
U dva prelazna roka uzeli su 330 miliona a nisu potrosili ni pola toga.
Ni Leicester nije prodavao igrace kao sto radi Brighton.
Druga stvar je sto za razliku od Contea on nije izasao javno protiv kluba i zalio se vec je otisao na sastanak , popricali su o planovima za buducnost i kad je vidio da se ne poklapaju sa onim sto on zeli zatrazio je sporazumni raskid ugovora. Rastao se na lijep nacin. Nije zatvorio vrata guzicom kao Conte.
U dva prelazna roka uzeli su 330 miliona a nisu potrosili ni pola toga.
Ni Leicester nije prodavao igrace kao sto radi Brighton.
Druga stvar je sto za razliku od Contea on nije izasao javno protiv kluba i zalio se vec je otisao na sastanak , popricali su o planovima za buducnost i kad je vidio da se ne poklapaju sa onim sto on zeli zatrazio je sporazumni raskid ugovora. Rastao se na lijep nacin. Nije zatvorio vrata guzicom kao Conte.
Vjerovatno ste i vi primjetili ovo, pogotovo u zadnoj utakmici, mi kao da igramo 5-0-5. Sredina terena šuplja.
Krenu napadači u neki presing a vezni umjesto da to isprate oni se povlače nazad.
Kao skupina amatera koja nikad nije zajedno trenirala.
Il Club più titolato al mondo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.