Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jedina pozitiva je sto Dusko zna raditi sa mladima a i zeljan je malo dokazivanja..
Pa da abs takoBassha je napisao/la:
Zvuci cudno ali to im moze dosta pomoci da dobiju bolji ugovor. Zato amerikanci i uzimaju pasose jer u nekim zemljama poput spanije kad imaju pasos evropske zemlje vaze ko domaci igraci .
Alex Renfroe da nije imao nas pasos nikada ne bi zaigrao za Barcelonu. Trebao im je neki dobar igrac ali sa evropskim pasosem da ne zauzima stranca.
Mnogo bolji ugovor i tim sebi moze izvuc ako ima nas pasos a ne americki
-
- Kontakt:
Zasto nije? Ako NBA i Euroligasi ne budu igrali mislim da imamo odlicne sanse da se plasiramo.xinxee je napisao/la:Dobar sastav za pretkvalifikacija, u kvalifikacijama nije realno ocekivat neki uspijeh.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Onom jablanickom mazlumu bolje kerove vodati po Prenju i pecat na Jablaničkom, a o loli od Lukavca ne treba ni trošiti riječi, volio bih da se varam al oni vise neće zaigrati, mi smo **** od naroda, čim su otišli u NBA i etablirali se repku ko ****, da hoće obojica nogaru dobiti iz Amerike pa da mole da igraju
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
+1gazijabih je napisao/la:Nekako mi je ova reprezentacija sa trenutno okupljenim kadrom itekako draga. Ne zato što smo okupili najbolje ili što su se svi odazvali, već zato što stvarno odiše nekom pozitivnom energijom, mladošću i željom. Mislim da je ovo najbolji trenutak za podmlađivanje i guranje u vatru budućih nada bez potrebe za alibijem ili nekim rezultatskim imperativom. Apsolutne me ne zanima konačan ishod, vrlo rado ću otići na sve utakmice, da svjedočim nekim novim budućim reprezentativcima i velikim igračima pod palicom sportskog velikana Vujoševića, kojem skidam kapu. Znam da neće podbaciti. Sretno mladićima!
Samo se nadam da će Atic upasti u 12, ako ne upadne definitivno ga otpisujem što se tiče ozbiljne karijere.
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Dugo pratim košarku i ove mlađe igrače sam propratio kroz nastupe u B i A diviziji i nikako mi nije jasna logika Polutka i Karahodžića da se ne odazovu na poziv i iskoriste prostor koji je nastao otkazivanja velikog broja igrača.Polutak igra u Zaboku i kroz igranje u repki mogao se izboriti za bolji klub i ugovor.Još manje mi je jasan Karahodžić koji ima sezonu za zaborav u Partizanu,čekao je dozvolu da zaigra za BiH godinama,a onda otkaže Muli SMS porukom,a sada bez opravdanja ne dođe, iako nas je većina sa ovog foruma očekivala da će upasti među 12.Ako ti momci nemaju pameti,čudi me da agenti koji ih zastupaju to dozvoljavaju.Ekipa koja se odazvala,bez obzira na duletovu stručnost teško da će proći i pretkfalifikacije,al ih treba podržati jer su trenutno najmlađa A selekcija u Evropi.
Mozda je ovo sve dobro. Dobijes trenera koji voli kosarku i taman mu odgovara da se posveti reprezentativnom nivou. Odmah ovako vidis na koga mozes racunati. Gradit ekipu oko Muse,pa kom opanci kom obojci.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Dusko je rekao nekoliko kljucnih recenica na kraju ovog obracanja. Najveci problem je sto niko nece i/ili ne smije da nazove stvari pravim imenom. Njemu se ocigledno niko od zvijezda nije javio. Ne zna se sta je tuznije, sto Nurkic na svakom koraku glumi patriotu, pa se na kraju ponese ovako nekulturno i bahato, ili sto jedan Polutak ignorise poziv covjeka koji ga ni u snovima ne bi trenirao da nisu ovakve okolnosti (njegov trenutni klub Zabok nije daleko od njegovog vrhunca). Ne razlikuje se puno ni Karahodzic, a on je po meni jos gori jer je ovo drugi put uzastopno da je izigrao povjerenje. Kaze Kikanoviceva povreda je najozbiljnija i mogao bi biti tu za 2.5 sedmice (znaci 17 dana, a svi ostali su manje povrijedjeni i mogli bi biti u trenaznom procesu za eto 10-ak dana), a Renfroe se svakako prikljucuje za deset dana. Ne znam u cemu je onda problem da se i ove zvijezde i igracine prikljuce timu zajedno s njim, ali ja se sad iskreno radujem sto ih nece biti. Podrska veca nego ikad za ove momke, taman upisali svih 6 poraza. P. S. Svaka cast za izjave Muse i Sikirasa, svaka rijec na mjestu. Dzanan me posebno iznenadio zreloscu (konacno da se i to desi). Hajde Aticu, budi se, da uskoro imamo tri velika imena u svijetu kosarke! 

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Hoće li Musa Pusa cmizdriti kad ga Dule ošine zbog grešaka? 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Kontakt:
sve u svemu i s ovim sastavom je smijesno da ne budemo u ovakvoj konkurenciji u prva 2. Msm da Vujosevic namjerno malo ih prca, dijelom sto je izrevoltiran a i dijelom da izazove kontra reakciju igraca. Budimo realni, Armeniju i ovaj sastav ce lagano u 2 utakmice uzeti 30+ razlike. Slovacku i Svede kuci dobiti i to je to. Zaista ne kontam pompu, koji NBA igrac bi se na svijetu odazvao da igra protiv Armenije, Slovacke, Svedske ... ma hajte molim vas.
Ne radi se o tome, barem ne kod vecine navijaca. Niko mu (Jusufu) ne zamjeri sto nece doci, vec je nacin na koji je to on sve obznanio, u najmanju ruku, nekorektan (i prema strucnom stabu, saigracima, ali i navijacima). Mirza je vec u godinama, ali eto niko se ni ne zali na njega, izgleda da se ipak javio nekome u Savezu. Jusuf je ovo mogao i morao uraditi profesionalnije.boomerang5 je napisao/la: Zaista ne kontam pompu, koji NBA igrac bi se na svijetu odazvao da igra protiv Armenije, Slovacke, Svedske ... ma hajte molim vas.
Ako mu ko slaže da Baja reve u Sarajevu, možda i dođe!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ne treba nam, tu je ipak Draško Albijanić!High je napisao/la:Ako mu ko slaže da Baja reve u Sarajevu, možda i dođe!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- hule_barca
- Kontakt:
Ovo da nije smiješno bilo bi žalosno.
Koliko samo turbulencija u jednoj državnoj reprezentaciji na seniorskom nivou. Zaista za ne povjerovati. Počevši od prethodnih kvalifikacija, pa evo to se nastavlja i sa ovim pretkvalifikacijama. Vjerovatno da niko Jusufu i Mirzi kao i ja ne zamjeri što ne može / ne želi da igra ove pretkvalifikacije, ali zar je teško biti normalan pardon profesionalan pa doći na okupljanje, neka ga pregledaju naši doktori i mirna Bosna. Ovako Juka samo daje negativan primjer drugim igračima, a vidimo da već Gordić i još neki se nisu pojavili a trebali su također da budu pregledani.
Nešto se ovdje mora mijenjati, pa taman da ova djeca postanu nosioci naše reprezentacije odmah, ali ovom bezobrazluku se mora stati u kraj. Ako im je novac ili ljetni odmor draži niko ih ne mora ni moliti da dođu igrati. Hoćeš li doći, nećeš, ne moraš, vrata reprezentaciji su ti zatvorena, pa idi ubiri novac. Svjestan sam da nam je igrački kadar takav kakav je, ali meni je odvratnije gledati ovakvu nonšalantnost igrača i Saveza, nego da djeca igraju sutra sve kvalifikacijske utakmice pa makar gubili po 50 razlike.
Koliko samo turbulencija u jednoj državnoj reprezentaciji na seniorskom nivou. Zaista za ne povjerovati. Počevši od prethodnih kvalifikacija, pa evo to se nastavlja i sa ovim pretkvalifikacijama. Vjerovatno da niko Jusufu i Mirzi kao i ja ne zamjeri što ne može / ne želi da igra ove pretkvalifikacije, ali zar je teško biti normalan pardon profesionalan pa doći na okupljanje, neka ga pregledaju naši doktori i mirna Bosna. Ovako Juka samo daje negativan primjer drugim igračima, a vidimo da već Gordić i još neki se nisu pojavili a trebali su također da budu pregledani.
Nešto se ovdje mora mijenjati, pa taman da ova djeca postanu nosioci naše reprezentacije odmah, ali ovom bezobrazluku se mora stati u kraj. Ako im je novac ili ljetni odmor draži niko ih ne mora ni moliti da dođu igrati. Hoćeš li doći, nećeš, ne moraš, vrata reprezentaciji su ti zatvorena, pa idi ubiri novac. Svjestan sam da nam je igrački kadar takav kakav je, ali meni je odvratnije gledati ovakvu nonšalantnost igrača i Saveza, nego da djeca igraju sutra sve kvalifikacijske utakmice pa makar gubili po 50 razlike.
Mes Que Un Club
https://www.youtube.com/watch?v=Hzhlv7ohOyE
Nadjoh ove highlighte iz prijateljske protiv CSKA pred pocetak ove sezone koja je zavrsila i stvarno mi Atic izgleda fascinantno za jednog grijaca klupe. Meni se njegov stil igre najvise svidja,vjerovatno elegantnijeg igraca nismo nikad imali. Zadnje zakucavanje strasno! Daj Boze da ne propadne ovakav talenat. A ako ne upadne medju 12, to je vrlo izvjesno
Nadjoh ove highlighte iz prijateljske protiv CSKA pred pocetak ove sezone koja je zavrsila i stvarno mi Atic izgleda fascinantno za jednog grijaca klupe. Meni se njegov stil igre najvise svidja,vjerovatno elegantnijeg igraca nismo nikad imali. Zadnje zakucavanje strasno! Daj Boze da ne propadne ovakav talenat. A ako ne upadne medju 12, to je vrlo izvjesno

Ili imamo igrace a nemamo selektora ili obrnuto.
Samo cu reci ZALOSNO!
Samo cu reci ZALOSNO!
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Hvala za ovaj video, nisam ni znao da postoji i da je uopste odigrao ovakve tekme za AEK. Vidi se, kao što kažeš, elegantnost u njegovoj igri i iskreno se nadam da će Duško to primijetiti, mogao bi mu ovo biti jak vjetar u leđa da se konačno iščupa jer je on fakat nba potencijal a kako je krenulo neće ni ABA ligu zaigrati.yusufoh je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=Hzhlv7ohOyE
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Svi potencirate to 'nezamjeranje' Juki & Mirzi sto nece da igraju pretkvale a ja im bas to zamjeram. Da su karakterni insani a ne uvrjedjene mlade dosli bi na okupljanje, pozdravili mlade igrace i sjeli sa selektorom i objasnili mu stvar. Dule bi im bez problema dopustio ovaj izostanak i svi sretni u avionu za Ameriku.
Ovako kako su to oni odradili su se fakticki posrali po repci i shaci nas sto je volimo. I to njen sadasnji kapiten i njen buduci ... poserem se i ja na takve kapitene ...
Ovako kako su to oni odradili su se fakticki posrali po repci i shaci nas sto je volimo. I to njen sadasnji kapiten i njen buduci ... poserem se i ja na takve kapitene ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Poserem se i ja na savez koji dopusti da trener bude jedan damir mulaomerovic,supak,izdajnik,preko BiH pokusava izgradit trenersko ime,pa bolje da su bilo koga drugog doveli nego supka. Ne treba nikome od ovih igraca zamijerati ista,kad u MOJOJ Tuzli kapiten koji se afirmisao u Slobodi DITI,profesionalnu karijeru poceo tu,fakticki dijete DITE dozivi takvo vrijedjanje od nadrkanog klicna i seljacke publike plus jedan damir mulac mu glumi moralnu vertikalu. Koliko taj nas savez redovno kontaktira igrace tokom sezone ? Kad se neko povrijedi ? Nemojte pricat nesto sto ne znate,provjereno znam da se tokom sezone gotovo nikome nisu javljali. Da li je bas slucajno da sva ta ajmo rec "Stara Garda" otkazuje u istom trenutku ? Jedan Minja koji nikad probleme nije pravio,Kiki,Gorda i ostali da li su bas svi slucajno otkazali u isto vrijeme ? Vrijeme je da se pocne pricat o nekim cinjenicama i ko nam vodi kosarku u drzaviDaVinci je napisao/la:Svi potencirate to 'nezamjeranje' Juki & Mirzi sto nece da igraju pretkvale a ja im bas to zamjeram. Da su karakterni insani a ne uvrjedjene mlade dosli bi na okupljanje, pozdravili mlade igrace i sjeli sa selektorom i objasnili mu stvar. Dule bi im bez problema dopustio ovaj izostanak i svi sretni u avionu za Ameriku.

-
- Kontakt:
Pa nasi se igraci samo odazivaju trenerima s kojim oni mogu upravljati kod Ivanovica i Duleta nema rostilja,izlazaka zato i ne dolaze . ne znam zasto pokusavate braniti ove sto nisu dosli ?? Kikanovic i Stipanovic su primjer kako se to radi a ne preko FB ,Dule sve sto je rekao je 100% tako i treba javno bez okolisanja reci kako stvari stoje .Muumii je napisao/la:Poserem se i ja na savez koji dopusti da trener bude jedan damir mulaomerovic,supak,izdajnik,preko BiH pokusava izgradit trenersko ime,pa bolje da su bilo koga drugog doveli nego supka. Ne treba nikome od ovih igraca zamijerati ista,kad u MOJOJ Tuzli kapiten koji se afirmisao u Slobodi DITI,profesionalnu karijeru poceo tu,fakticki dijete DITE dozivi takvo vrijedjanje od nadrkanog klicna i seljacke publike plus jedan damir mulac mu glumi moralnu vertikalu. Koliko taj nas savez redovno kontaktira igrace tokom sezone ? Kad se neko povrijedi ? Nemojte pricat nesto sto ne znate,provjereno znam da se tokom sezone gotovo nikome nisu javljali. Da li je bas slucajno da sva ta ajmo rec "Stara Garda" otkazuje u istom trenutku ? Jedan Minja koji nikad probleme nije pravio,Kiki,Gorda i ostali da li su bas svi slucajno otkazali u isto vrijeme ? Vrijeme je da se pocne pricat o nekim cinjenicama i ko nam vodi kosarku u drzaviDaVinci je napisao/la:Svi potencirate to 'nezamjeranje' Juki & Mirzi sto nece da igraju pretkvale a ja im bas to zamjeram. Da su karakterni insani a ne uvrjedjene mlade dosli bi na okupljanje, pozdravili mlade igrace i sjeli sa selektorom i objasnili mu stvar. Dule bi im bez problema dopustio ovaj izostanak i svi sretni u avionu za Ameriku.
Ovako kako su to oni odradili su se fakticki posrali po repci i shaci nas sto je volimo. I to njen sadasnji kapiten i njen buduci ... poserem se i ja na takve kapitene .... Dusku svaka cast,ali neka ova podbadanja kroz izjave mu nisu na mjestu,ali jbg razumijem oni su ga doveli,mora ih "slusat"