Fazon je u tome da zadrzimo igrace barem 2-3 sezone, a ne da svako ljeto slucamo kako tim nije dovoljno jak za europu kao sto nije ni jaka za ligu. To se izgleda kod nas nece desiti, a i kad igraci odlaze idu za sicu.FaraonTM je napisao/la:Pohvalno je što su Mailson i Kramarić potpisali ugovore na dvije godine. Ako se pokažu kao pojačanja da već iduću zimu potpišu nove ugovore ili ako budu odlazili da ne idu za džaba kako nam zadnjih godina igrači odlaze nego da se uzme neka lova na njima.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Pa dobro al' zato je u startu bitno da igrači imaju duže ugovore. A u našoj ligi kada igrač ostane duže vremena u jednom klubu obično dođe do zasićenja. Svraka je najbolji primjer toga. Jednostavno bez nekih novih izazova sve postane isto i to dovodi do zasićenja. Kada bi jedne godine nekim slučajem ušli u grupnu fazu EL ne samo mi nego bilo koji drugi klub iz ove lige vidio bi kako bi igrači ostajali duže, veći i novi izazovi, veća primanja, veća mogućnost da te neko skautira... Europa je ključ svega za naše timove.Elegant je napisao/la:Fazon je u tome da zadrzimo igrace barem 2-3 sezone, a ne da svako ljeto slucamo kako tim nije dovoljno jak za europu kao sto nije ni jaka za ligu. To se izgleda kod nas nece desiti, a i kad igraci odlaze idu za sicu.FaraonTM je napisao/la:Pohvalno je što su Mailson i Kramarić potpisali ugovore na dvije godine. Ako se pokažu kao pojačanja da već iduću zimu potpišu nove ugovore ili ako budu odlazili da ne idu za džaba kako nam zadnjih godina igrači odlaze nego da se uzme neka lova na njima.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
nije u tome poenta, rotiraju se igrači i u najvećim ekipama. ovo je i dalje liga odakle svi gledaju da pobjegnu. gledali su i kad smo bili najjači i to se ne može promijeniti bez napretka cijele lige...a bogami i države. zbog toga moraš kontinuirano moći dovest dobre igrače, i nema potpišeš i prst u uho, ni to ne mora značiti ništa. nekad duži ugovor igračima da više prostora za opstrukcije.
ako je nama mega problem dovesti zamjenu za ognjena đelmića, mi bi odmah trebali raspišati sijelo. ja mislim da nije i da je memija kad hoće već bolji nego on na istoj poziciji, a on se za razliku od ovog može prodati za velike pare. u ligi ima nekoliko igrača kakve je vrlo teško dovesti u nju i koji bi se mogli označiti nezamjenjivim ili teško zamjenjivim, ali đelmić realno nije među njima. to se vidi i po našem položaju na tabeli. ja sam svejedno do nedjelje u pola 3 bio svakako za njegov ostanak, ali otad više nisam. taj kvalitet da se trpe ucjene i namjerno opstruiranje nije.
ako je nama mega problem dovesti zamjenu za ognjena đelmića, mi bi odmah trebali raspišati sijelo. ja mislim da nije i da je memija kad hoće već bolji nego on na istoj poziciji, a on se za razliku od ovog može prodati za velike pare. u ligi ima nekoliko igrača kakve je vrlo teško dovesti u nju i koji bi se mogli označiti nezamjenjivim ili teško zamjenjivim, ali đelmić realno nije među njima. to se vidi i po našem položaju na tabeli. ja sam svejedno do nedjelje u pola 3 bio svakako za njegov ostanak, ali otad više nisam. taj kvalitet da se trpe ucjene i namjerno opstruiranje nije.
- Jaozinho22
- Kontakt:
Na manageru kad BiH uđe u EU hrvati više nisu stranci,e sad čekam da i Srbi uđu.... 

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
- milanribar
- Kontakt:
Jadna nam majka. Dovedes neke igrace a onda ti ode najbolji igrac i tako dok ne umremo.
Nikad od nas kluba. Taman se ponadas ne ide lose, kad raspad opet. Pravi ekipu za sljedecu sezonu, kad dode sljedeca sezona ode Amir ili Memija i opet udri mujo tarabe. Majko mila tuge.
Nikad od nas kluba. Taman se ponadas ne ide lose, kad raspad opet. Pravi ekipu za sljedecu sezonu, kad dode sljedeca sezona ode Amir ili Memija i opet udri mujo tarabe. Majko mila tuge.
-
- Kontakt:
Sto ne mogu ove price cim neki igrac ide neka ide, ovakav je, onakav je, da je produzio svrsavali bi, Djelmic je extra igrac i ne serite, steta sto ode, svake god ista prica, naj bolji igrac ide.
Veznom igraču Plavih ugovor ističe i vodili su se pregovori oko njegovog produženja. Đelmiću je, prema našim saznanjima, prije dvije sedmice nuđeno čak 40 posto više primanja u odnosu na trenutna.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/elmic-u- ... lje/177630
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/elmic-u- ... lje/177630
Aldin kad se rodio tri mjeseca ga stapom prevrtali, nisu znali sta je..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Ma rotiraju al' ne mijenja se pola tima svakih pola godine. Mi da bi uspjeli zadržati dobrog igrača nešto duže (recimo dvije sezone, dvije i po) nama treba kao prvo nešto čime bi mogli "kupiti" tog igrača. Jedan će ostati zbog jakog ugovora a drugi zbog izazova u Europi lupam. Ne možeš ti dati Bajiću (lupam) platu 2000 KM (lupam) svake sezone igrati protiv Drine, Mladosti, Viteza po našim oranicama sa ponekim izletom u Europu i očekivati da ćeš ga zadržati dvije, tri godine na željenom nivou. Hoćeš klinac, ili ćeš ga prodati, ili će otići za džaba ili će stangirati i zasititi se svega toliko da čak više ni za klupe neće biti kao što se desilo sa Svrakom.ChWilla je napisao/la:nije u tome poenta, rotiraju se igrači i u najvećim ekipama. ovo je i dalje liga odakle svi gledaju da pobjegnu. gledali su i kad smo bili najjači i to se ne može promijeniti bez napretka cijele lige...a bogami i države. zbog toga moraš kontinuirano moći dovest dobre igrače, i nema potpišeš i prst u uho, ni to ne mora značiti ništa. nekad duži ugovor igračima da više prostora za opstrukcije.
Da ti jednom uđeš u Europu pa odigraš sezonu, pa onda iduće ljeto ponudiš bolji ugovor Bajiću i onda će on skontati da mu je bolje ostati u Želji za 5,6 milja (lupam) i igrati Europu nego otići u Konyaspor za 10k (lupam) i boriti se za prvu postavu plus još ne igrati Europu.
Pa će onda Bajić napredovati, tebi dati željeni rezultat, iduće godine ti dođe ponuda od nekog velikana, sretan ti sretan Bajić i to je to. Onda opet dovedeš par kvalitetnih igrača pa ih prodaš kasnije... Nešto slično kao Maribor, Partizan, Dinamo...
Tako to rade klubovi koji nisu Europske sile (kao što Željo naravno nije) ali koji hoće ili bar pokušavaju da budu nekako konkurentnti u Europi. Ja znam da je ovo sve nerealno iz ove perspektive ali mi možemo napredovati samo ovako i nikako drugačije. A ovako svaki prelazni rok dovoditi par igrača, imati većinom epizodne uloge u Europi možemo još narednih 100 godina i ostat ćemo na istom mjestu gdje smo i bili prije 100 godina. Kao što smo ostali na istom mjestu gdje smo i bili prije 20 godina od danas.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
- Kontakt:
Je li uopste sigurno da on ide???
Djelma nije los, solidan ali kako se ozenio nije to taj igrac vise.
Nije steta ako ode nek mu je sretno.
Nije steta ako ode nek mu je sretno.
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
steta za ogija ako ode... i dalje smatram da je nas najbolji igrac u ovoj godini bio...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Dovesti beka, a memiju na krilo iskreno ovome sam se i nadao jer bi ovako memiju na beku upropastili mada ne mora znaciti da ce preci na kriloal to je moja zelja
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Re: RE: Re: FK Željezničar
Ne kenjaj vise kako ti ne dosadi. Nudjeno mu je on nece i vozdra sta sad treba mu dati 15 milja samo da ostane. Ne treba ako nece da produzi nek ide i cao, uprava mu je nudila i vozdra.milanribar je napisao/la:Jadna nam majka. Dovedes neke igrace a onda ti ode najbolji igrac i tako dok ne umremo.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
-
- Kontakt:
A šta ako Brazilci budu igrali krila? Tiago i Mailson su dosta slični po onom što sam vidio..
BUDI ŽELJO !!!
Jos bolje, da se ima za rotacije i zdrave konkurencije...Hadzijalagic je napisao/la:A šta ako Brazilci budu igrali krila? Tiago i Mailson su dosta slični po onom što sam vidio..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Jos malo milaneee
izdrzi 

e, moj pile... hajde sto nas nema na utakmicama, izgleda da ce nas sve manje biti i na treninzima. jel' to idemo u smjeru neke zatvorene grupe? ne dozvoljavam bilo kome, ne samo na ovom forumu, nego uopsteno u zivotu, da mi palamudi kako voli Zelju vise od mene i zeli mu vece dobro. ali, ako trebam prolaziti nekakve provjere za obicni trening (nikakvi specijalni, zatvoreni treninzi pred vazne utakmice )i gledati one odvratne face, polupismenih ljudi iz obezbjedjenja, te se osjecati neugodno sto me neko "skenira" i osjecati se neprijatno sto ih uopste moram gledati prilikom dolaska na stadion, na obicni trenig, sto cinim decenijama, hebem ja tu politiku. vec sam pisao, nakon tekme sa slavijom sam bacio svoju godisnju za sjever u prvi saht na koji sam naisao i, ako sam se (a jesam, ne zbog finansijske stete), pokajao sto sam to uradio, ovaj tvoj post mi je dao za pravo da sam ucinio pravu stvar. nabijem vise i vas insajdere i "dobrocinitelje" kluba na neku stvar. eto vam klub, odlucujte ko i koliko ima prava da voli i podrzava Zelju, ko i koliko ima pravo da uputi kritiku, koliko god konstruktivna bila, nabijem i pljuvace bez osnova i razloga, radite sto mislite da je ispravno, odlucujte ko moze prisustvovati treningu i ko je dobrodosao kao navijac na utakmicu.... ali, budite mangupi, pa potkurite to obezbjedjenje da zabrani pristup stadionu benji, amaru i njima slicnim (violina je suvise nebitan i smijesan lik da bih ga trpao u kos sa imenovanim). lahko vam je izivljavati se na obicnoj raji i stvarati im nelagodu kada prolaze pored tih "zahebanih i namrgodjenih" faca. nek si ti u miru odgledao trenig, nek ti je bila milina, drago mi cuti. ja sam se vratio sa kapije, jer to nije moj Zeljo.pile87 je napisao/la:Danas na treningu na vratima obezbjedjenjebas lijepo nije bilo onih glupih faca ali su zato bili svi iz kluba i posmatrali trening. Trening ko trening prilcno borbeno kakvi su po meni svi Edisovi treninzi... Ramson se nije mogao ocjeniti jer je bio u ekipi koja se brani cijelo vrijeme... prezadovoljni Kramaricem u svakom obliku spremom znanjem.zalaganjem sto mene jako raduje...
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 03 dec 2015, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
iako su ovo sve spekulacije oko Đelmića tj. mozda produzi mozda ne al klub po meni opet pravi greske kao u proslosti... sto se nije na vrijeme produzio ugovor na ljeto hladno na god.+, i sto nisu postupili kao i sa tomicem... juniori, tribinaa i cao ako vec nije htjeo produziti ccc
ponekad je nesto i do igraca...
Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, FrDiHu, knoa, Lewy21, NerminFatic, Pablo11, pinki i 131 gost.