Kako Zekic navukao, zar nije bila prica da Leterme dovodi? Koji skart kralju, Ljajic, Cimirot, Mlinaric, Ristovski, Elezi skart? Sta treba, Yamala i Palmera kupit Musemicu da dvije sanse stvorimo?
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Klub osnovan 1946 godine
Danas 2025 godina, znaci postojimo 79godina.
U tih 79godina imamo 7 nekakvih titula, sto znaci da titulu osvajamo svakih cc 11godina
Sta kukate tek je proslo 5godina od zadnje titule brzo ce opet titula za 5-6godina...zacas to proleti.
Danas 2025 godina, znaci postojimo 79godina.
U tih 79godina imamo 7 nekakvih titula, sto znaci da titulu osvajamo svakih cc 11godina
Sta kukate tek je proslo 5godina od zadnje titule brzo ce opet titula za 5-6godina...zacas to proleti.
Leterme na Linkedinu prije 20 min objavio da nece produziti ugovor. Ne znam je li se ovo vec spominjalo.
Formacija 5-0-5 sredina ne postoji ni u izgradnji ni u defanzivi. HusrefBall
-
- Kontakt:
Mirvicu traži kome ćeš nas prodati, ne ide ovako ni tebi ni nama.
Leterme yebem ti najmilije.
Leterme yebem ti najmilije.
Sta kaze "nesto se cudno desava" ?! 
Sta majstore ??? Masoni ??? Retrogradni Merkur ??? Vico ??? Sihiri ???
Vrhunac strucnosti da izjavis da se nesto cudno desava ?!
Ovo je gore nego Nadrealisti, Allaha mi.
Btw, kako ono rekose "Yebo platu Ademovu, on ce donositi prevagu"... on slina k'o Radan Sunjevaric !
Sta majstore ??? Masoni ??? Retrogradni Merkur ??? Vico ??? Sihiri ???
Vrhunac strucnosti da izjavis da se nesto cudno desava ?!
Ovo je gore nego Nadrealisti, Allaha mi.
Btw, kako ono rekose "Yebo platu Ademovu, on ce donositi prevagu"... on slina k'o Radan Sunjevaric !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Ne mozes budali dati dobro auto, kad on ni stojadina ne zna voziti.
-
- Kontakt:
Kralju što Zeka sa tim igračima primi 4 u Poljskoj pa 4 protiv radnika?napoleon72 je napisao/la: ↑10 sep 2025, 22:20Kako Zekic navukao, zar nije bila prica da Leterme dovodi? Koji skart kralju, Ljajic, Cimirot, Mlinaric, Ristovski, Elezi skart? Sta treba, Yamala i Palmera kupit Musemicu da dvije sanse stvorimo?
- napoleon72
- Kontakt:
Uzimao je i Kemo Hafizovic titule, da s njim probamo? Vrijeme ga pregazilo, igra istu formaciju i istu taktiku kakvu je igrao 2007. sa Marcianom, Rascicem i Sarabom. Bukvalno jedini trener koji nakon 20 godina moze progurat isti fol i uspjet je Ancelotti, sve ostale je vrijeme pregazilo. I Murinjo uzimao triplete pa eno ga na birou poslije Turske, Benitez vracao 3 zaostatka pa vise ne vodi nikog, Guardiolu svi procitali i samaraju ga kako hoce po Engleskoj. Sve je lijepo sto je nekad bilo, bila je nekad i Olimpijada u Sarajevu a sad se na bob stazi raja fiksa i guzzi navece.n0dix je napisao/la: ↑10 sep 2025, 22:17Taj isti "glupan" uze najviše trofeja i uzimali smo utakmice i europske kad smo znali gubiti 1-0 pa lagano završavali istim tempom utakmice po 3-1 eto. Lahko je biti glupan i brzo zaboraviti neke stvari.napoleon72 je napisao/la: ↑10 sep 2025, 22:11Sad vam je to izgovor? Bi qrac bilo isto, imao si modernog trenera s kojim si top odigrao Evropu, ispali od ekipe koja se prosetala do grupne faze. Protiv Radnika se desila stvar koja se desi jednom u 10 godina, na 3:0 je 95% ekipa u nokdaunu, ovi se vratise i jbg. Moderan trener sa modernim strucnim stabom, gdje se forma tempirala za zahtjevnije utakmice, jer je ocito bio plan da se do 60te minute rjesavaju lakse tekme kao i lani (pisao sam vec, i prosle sezone je isto bilo, dva gola do poluvremena i umrtvi tempo do kraja. Ove sezone se Radnik uspio vratit i jbg). Zato sad imas glupana na klupi koji gura isti tempo od pocetka do kraja pa ispadamo nespremni, imamo Handzica debila da analizira nesta itd. Pa.evo vam "jedini on moze vodit Sarajevo", vodi ga al u ambis.Maroon1946 je napisao/la: ↑10 sep 2025, 22:04Isto bi bilo i sa ZZ i sa bilo kojim drugim trenerom. Nesto je dobro trulo u klubu. Ja ne mogu da vjerujem nakon one tekme protiv Craiove kontam uzeti cemo duplu krunu sad se nadam da cemo biti u top 5.![]()
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
-
- Kontakt:
Daj Boze da nas neko izvuce iz vango , al mislim Anceloti i Murinjo u paketu kad bi dosli 3 mjesto maksimum. Ono sto je bolje mislim da cemo se manje nervirati nego prosle godine , ove mrtvace kad gledas zaspis , nema nerviranja ,emocija nista.
Svako ko je pored njeg tu bio takodjer mora da ide i ko je recently "promijenio strategiju i viziju".Update
I have decided not to extend my current contract with FK Sarajevo.
Looking back, I feel a great sense of satisfaction and pride in the journey it has been.
Taking on the role of Sporting Director, I was very fortunate to cross paths with Toni Bilandžić. Together, we built a high-performing recruitment department from scratch in no time (credits to the amazing people tagged below). We recruited players who exceeded the level of the league and saw FK Sarajevo as an exciting stepping stone in their careers, convinced young high-potential talents (both homegrown and foreign) to join or stay at the club, and established, alongside regular recruitment, structures and processes focusing on both Bosnian and African young prospects.
Beyond recruitment, the bar was permanently raised across all sporting departments thanks to the dedication of everyone involved.
This translated into immediate impact:
• Winning the Cup (the club’s first trophy since 20/21)
• Finishing 3rd (best result since 20/21, positioning the team as the title contender this season)
• Generating over €6.6M in transfer sales from the Bosnian Premier Liga across the last three windows — with at least the same value still in the current roster
Recently, the strategy and vision of the club shifted, leading to this decision.
Nevertheless, I want to sincerely thank Ismir Mirvic, Adrian Cottman, and Raymond Cottman for the opportunity and the great cooperation over the past two years, as well as all the staff, players, and employees I had the honor and privilege to collaborate with.
I am extremely grateful to have been involved with a historical club like FK Sarajevo, and I will always carry fond memories of both the club and the city of Sarajevo — a truly lovely city.
I look forward to finding a new challenge in football, inspired and confident. This has been an incredible experience and a very valuable addition to my years of experience in Belgium and my assignments in France and the United Kingdom.
Matthias
Ovdje pišem samo kad sam nervozan, ovo je katastrofa, da mi jednu akciju jednostavnu ne možemo odigrati. Apsolutno je sve na dušu Musemića. Nikakve ideje, igre, ništa. Čak je Adem izgledao kao amater u ovakvoj postavi. Mislio sam da od Zekićs ne može gore, ali ovo ide u tom smjeru.
Pa Željo sa Adžemom igra astronomski fudbal za nas.
Šta je razlog mora neko dati odgovore.
Pa Željo sa Adžemom igra astronomski fudbal za nas.
Šta je razlog mora neko dati odgovore.
Još jedna **** iritantna situacija.
Kako je **** moguće da prije dovodimo otpad iz susjednih zemalja, nego provjeren igrače iz BiH (nije da ih nema), a da ima dobrih igrača vidimo svaki vikend kad popišani izađemo sa terena. Druga, stvar kako je moguće da ideš prije sezone na sve trofeje, a ne možeš godinama golmana pristojnog da dovedeš.
Jedno je sigurno, sva sranja koja nam se dešavaju su posljedica amaterizma, neznanja i žurbe da se nešto preko noći nabrzaka složi i dobije instant top retultat.
Pa **** sve, ako mogu jedan Juve, Milan, Man.united i još mnogo giganata biti bez titule par sezona šta je problem, ali za to vrijeme pravi **** sistem i nemoj ko zadnji debil pred svaku sezonu pričati i ponavljati da smo gigant i da idemo na titulu, izađi sa mudima na press i reci pravimo ekipu za naredne 3-4 sezone i molimo publiku i navijače za strpljenje i na taj način si realan, skinuo pritisak trofeja sa kluba i koračaš korak po korak sigurnom stazom uz oscilacije u reziltatima, ali gradiš ti i sistem.
Ako već ne znamo kako i šta idi u **** Zagreb, Beograd, Ljubljanu i prepiši šta i kako ljudi tamo rade i na koji način su organizirani. Ako je kinez mogao kupiti Volvo i na taj način dobio uvid u svijet autoindustrije, pa sad evropa drhti od kineza šta je nama problem prepisati dobro, a loše eliminisati.
Sutra će neki reći kriv Vico, kriv savez, kriv VAR ... Ok, znaju nas sjebati za koji bod, ali to je ništa šta mi sebi godinama umazad serviramo.
Kako je **** moguće da prije dovodimo otpad iz susjednih zemalja, nego provjeren igrače iz BiH (nije da ih nema), a da ima dobrih igrača vidimo svaki vikend kad popišani izađemo sa terena. Druga, stvar kako je moguće da ideš prije sezone na sve trofeje, a ne možeš godinama golmana pristojnog da dovedeš.
Jedno je sigurno, sva sranja koja nam se dešavaju su posljedica amaterizma, neznanja i žurbe da se nešto preko noći nabrzaka složi i dobije instant top retultat.
Pa **** sve, ako mogu jedan Juve, Milan, Man.united i još mnogo giganata biti bez titule par sezona šta je problem, ali za to vrijeme pravi **** sistem i nemoj ko zadnji debil pred svaku sezonu pričati i ponavljati da smo gigant i da idemo na titulu, izađi sa mudima na press i reci pravimo ekipu za naredne 3-4 sezone i molimo publiku i navijače za strpljenje i na taj način si realan, skinuo pritisak trofeja sa kluba i koračaš korak po korak sigurnom stazom uz oscilacije u reziltatima, ali gradiš ti i sistem.
Ako već ne znamo kako i šta idi u **** Zagreb, Beograd, Ljubljanu i prepiši šta i kako ljudi tamo rade i na koji način su organizirani. Ako je kinez mogao kupiti Volvo i na taj način dobio uvid u svijet autoindustrije, pa sad evropa drhti od kineza šta je nama problem prepisati dobro, a loše eliminisati.
Sutra će neki reći kriv Vico, kriv savez, kriv VAR ... Ok, znaju nas sjebati za koji bod, ali to je ništa šta mi sebi godinama umazad serviramo.
-
- Kontakt:
Ma ovo samo jedna osoba moze popraviti.
On voli Sarajevo, jedan je od nas...
On je Sarajevo, ma sta, on je veci od Sarajeva.
Sad kad im zagalami koju, to ce biti ko lampa.
E moj Mirvicu opet su te navukli, zar si toliki levat.
Moram priznati malo mi je tesko, nikad poraz...
Krv vam ****
On voli Sarajevo, jedan je od nas...
On je Sarajevo, ma sta, on je veci od Sarajeva.
Sad kad im zagalami koju, to ce biti ko lampa.
E moj Mirvicu opet su te navukli, zar si toliki levat.
Moram priznati malo mi je tesko, nikad poraz...
Krv vam ****
Šta je mirvicu? Krme debelo
Ljudi moji al " Neke čudne stvari se dešavaju".
Haj nek zadnji ugasi svjetlo...
Haj nek zadnji ugasi svjetlo...

- napoleon72
- Kontakt:
U dvomecu protiv Rumuna i u toj tekmi sa Radnikom smo imali sta vidjet. Rumune ubili 135 minuta, Radnika razvlacili po terenu. Jesmo se naprimali al smo se barem mogli nadat da se to utegne malo. Sta sad mozemo, brate evo tri utakmice nismo smislene akcije odigrali, primili 7 komada od dva konkurenta. Cijelu proslu sezonu od Zrinjskog i Borca kombinovano primili 8 golova, a igrali smo i ligu i kup s obje ekipe, znaci u 10 tekmi 8 golova. Sad u dvije 7.TarpiTarpi je napisao/la: ↑10 sep 2025, 22:25Kralju što Zeka sa tim igračima primi 4 u Poljskoj pa 4 protiv radnika?napoleon72 je napisao/la: ↑10 sep 2025, 22:20Kako Zekic navukao, zar nije bila prica da Leterme dovodi? Koji skart kralju, Ljajic, Cimirot, Mlinaric, Ristovski, Elezi skart? Sta treba, Yamala i Palmera kupit Musemicu da dvije sanse stvorimo?
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
- luckystrike
- Kontakt:
25.8.
Razumijem da nekad taktički te neko nadmudri i nadigra, nekad te neće, ali stvarno ja ne mogu sebi da objasnim kako nemaju želje ni žara!
Igračima se mora prebaciti pritisak i moraju preuzeti i snositi odgovornost!!!luckystrike je napisao/la: ↑25 avg 2025, 01:30Bespotrebno se troši energija na raspravu koji trener je bolji odnosno bolja opcija za nas. Bez nekog posebnog znanja i ekspertize to je jasno.
Međutim, imamo što imamo i shodno pitanje je samo hoćemo li s*ati do besvijesti ili ćemo ako volimo Klub podržati. Trenutno ne možemo ništa promjeniti, naročito vratiti na pređašnje stanje.
SŠ mora dobiti podršku da je najgori na planeti, a igrači konačno moraju dobiti poparu, jer je nezapamćena sramota priređena u posljednjim utakmicama, bez obzira na vodstvo s klupe.
Razumijem da nekad taktički te neko nadmudri i nadigra, nekad te neće, ali stvarno ja ne mogu sebi da objasnim kako nemaju želje ni žara!
šta šta je, je*em ti
Trenutno korisnika/ca: Amco46, Ferroviere1987, Giuseppe1, Kyle88 i 80 gostiju.