FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Okolele
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Okolele » 03 dec 2015, 00:00

Cokoladni Ramiz ce ga zvati
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 03 dec 2015, 00:05

MuhamedTM je napisao/la:
Gator je napisao/la:Niger ili el negro
Oni nece podnijeti da ih se zove Niger ali zato ako ga zovnes Nigga to je vec drugacije.
Zbog Vega to je dugo prica ali 100 posto tako.
Mi smo dobre duse, merhametli necemo ga docekati uvredama.
Pa nismo KKK

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 03 dec 2015, 00:18

Gator je napisao/la:
MuhamedTM je napisao/la:
Gator je napisao/la:Niger ili el negro
Oni nece podnijeti da ih se zove Niger ali zato ako ga zovnes Nigga to je vec drugacije.
Zbog Vega to je dugo prica ali 100 posto tako.
Mi smo dobre duse, merhametli necemo ga docekati uvredama.
Pa nismo KKK
:thumbup: to I govorim.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 03 dec 2015, 00:26

Jaozinho22 je napisao/la:Eto promjenjeno je nek ovaj Eisenhauer ukloni svoj post ispod i bit ce OK.
Neće mi na tabletu da obriše post, sutra ću na kompu. Čim sam vidio da si editovao post, htio sam izbrisati ali ne ide
P.S. malo znanja njemackog ne bi škodilo :D
Životni saputnik! 1921

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 03 dec 2015, 00:39

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:Eto promjenjeno je nek ovaj Eisenhauer ukloni svoj post ispod i bit ce OK.
Neće mi na tabletu da obriše post, sutra ću na kompu. Čim sam vidio da si editovao post, htio sam izbrisati ali ne ide
P.S. malo znanja njemackog ne bi škodilo :D
:urnebes: :urnebes: :urnebes: Ja sve u tripu da ti je nik Eisenhauer,jer ima onaj general Dvajt Ajzenhauer pa sam mislio da ti je po njemu nick :D
AL evo posavjetovao sam se sad s googleom tako da ne brineš :)
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

ceze
Kontakt:

FK Željezničar

Post Postao/la ceze » 03 dec 2015, 00:59

Hahah :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 03 dec 2015, 01:19

Ajzea je napisao/la:Svi vas odbili, ostao vam samo ja koji nisam ni bio u ozbiljnim kombinacijama iako sam krvavu kampanju vodio. Necu sad ni ja, dzaba me molite..
Eh da se ti domognes skupstine, ja bi ti bio desna ruka.. Prvo i osnovno sto bi uradili je da bi pravili druzenje forumasa svakog Petka..Al ko bi im svima objasnio da ne fataju pjevacicu masnim rukama..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 03 dec 2015, 02:32

Minjore je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Svi vas odbili, ostao vam samo ja koji nisam ni bio u ozbiljnim kombinacijama iako sam krvavu kampanju vodio. Necu sad ni ja, dzaba me molite..
Eh da se ti domognes skupstine, ja bi ti bio desna ruka.. Prvo i osnovno sto bi uradili je da bi pravili druzenje forumasa svakog Petka..Al ko bi im svima objasnio da ne fataju pjevacicu masnim rukama..
Opijali bi se Majmunovačom.. Šta znaju papci koga treba izabrat :D
Crncee na tereen, hoćemoo crncee na tereeen
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 03 dec 2015, 08:01

Fanzi je napisao/la:Neko je provukao pitanje hocu li se ja kandidovati. Dakle, htio bih da odgovorim da necu. Sljedeci su razlozi:

1. moj doprinos klubu je beznacajan, spram doprinosa kojeg su dali ljudi koji su godinama tu, a vise se ne spominju.
2. u zadnje vrijeme mnogo navijaca me pita sta ima u upravi, sta vi iz uprave radite i sl. sto je potpuno suprotno od onog sto radim. Sjedim s navijacima, sjedim s upravom, ali nisam dio uprave... Navijac sam.
3. privatni problemi.
fanzi, drug, vidim da si dobrano upucen u situaciju u klubu i da mozes dati logicne i dobronamjerne prijedloge za koga treba glasati, odnosno, ko su ljudi koji iskreno rade na tome da Zeljo bude uspjesan fk. zamolit cu te da mi na pp (ako neces ovdje), posaljes ime, prezime i broj clanske karte covjeka kojeg bi ti podrzao i svoj glas dao njemu, kako bih to ja mogao uciniti. trebalo bi nam svima biti u interesu da u skupstinu udju sposobni i dobronamjerni ljudi, a ne lesinari. medjutim, ogromna vecina raje, medju kojom i ja, od silnog mahalanja vise ne zna ko je "podoban", a ko ne. ja, tebi vjerujem na rijec i podrzat cu osobu koju predlozis. ja sam imao namjeru predloziti i podrzati jednu osobu, za koju sigurno znam da i ovako radi sve, u skladu sa mogucnosatima, da bi pomogao Zelji. ali, on nije zainteresovan za tu funkciju, zbog privatnih i poslovnih obaveza i nastavit ce sa pomaganjem kao i do sada, kao "obicni" navijac. ziv i zdrav bio.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 dec 2015, 08:49

[quote="starigrad"
fanzi, drug, vidim da si dobrano upucen u situaciju u klubu i da mozes dati logicne i dobronamjerne prijedloge za koga treba glasati, odnosno, ko su ljudi koji iskreno rade na tome da Zeljo bude uspjesan fk. zamolit cu te da mi na pp (ako neces ovdje), posaljes ime, prezime i broj clanske karte covjeka kojeg bi ti podrzao i svoj glas dao njemu, kako bih to ja mogao uciniti. trebalo bi nam svima biti u interesu da u skupstinu udju sposobni i dobronamjerni ljudi, a ne lesinari. medjutim, ogromna vecina raje, medju kojom i ja, od silnog mahalanja vise ne zna ko je "podoban", a ko ne. ja, tebi vjerujem na rijec i podrzat cu osobu koju predlozis. ja sam imao namjeru predloziti i podrzati jednu osobu, za koju sigurno znam da i ovako radi sve, u skladu sa mogucnosatima, da bi pomogao Zelji. ali, on nije zainteresovan za tu funkciju, zbog privatnih i poslovnih obaveza i nastavit ce sa pomaganjem kao i do sada, kao "obicni" navijac. ziv i zdrav bio.[/quote]
Ej, dobra ideja, kad vec nece niko od ovih nasih ovde. Da se iskoristi pravo glasa za nesto pametno.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 dec 2015, 09:10

starigrad je napisao/la:sto se tice prijedloga za clanove skupstine, moj ce biti vlasnik firme surtec iz konjica. necu ga imenovati ovdje, ali ga licno poznajem dugo vremena i znam da zivi Zelju. nedavno je kupio clanske karte za sve uposlenike svoje firme (preko 50 uposlenika ima), placao je ruckove i vecere za cijeli tim na proputovanju kroz konjic, vlasnik je gold ili kako se vec zove ona nasa najskuplja clanska karta, na svakoj je utakmici (izuzev, ako je van bosne poslovno). firma mu dobro stoji i sigurno je da moze samo dobro donijeti Zelji, jer nema potrebe da ganja vlastiti interes, a garantujem da to nikada ne bi ni ucinio naustrb naseg kluba. pored prijedloga, agitovat cu za njega kod mojih poznanika, clanova Zelje, jer mana moze biti, relativno, mala baza clanova koji znaju o kome se radi (obzirom da dolazi iz konjica) i koji bi mu dali glas. vjerujem da ovi blizi klubu znaju o kome govorim i koliko mu je Zeljo urezan u srce.

sto se dovodjenja pojacanja tice, tu se treba biti maks oprezan. kroz ligu cemo tesko do evrope (ne kazem da je nemoguce, ali tesko) i ostaje nam kup. "pojacanja" iz domace lige, obzirom da su nastupali za svoje klubove, ne bi imala pravo nastupa za nas u tom takmicenju i u tom slucaju i nisu "pojacanja", pa koliko god dobre igre pruzili u Zeljinom dresu ove sezone, jer od toga nemas nista. nadam se da ce odgovorni pronaci dovoljno dobra pojacanja sa strane, kako bi maksimalno povecali sanse za osvajanje kupa.
Ovo je napokon jedan smislen post o skupštini. Fanzi ti je već predložio koga ćeš
- ipe
- pile
- DANAN
- dove
- carsijaba
- boccaccio
- tm8782
- fedeltafrotta
- salle_eh
- hadzijalagic

Ja ću sad poslati na mail kluba da predlažem @pileta (ništa lično drug samo primjer) npr. Nema veze što ne znam ko je i šta je u stvarnom životu a ni kako se zove. Pošaljem @pile i jbg ako vipe kontroliše mail u klubu znat će na koga mislim :)
Joj majke mi šege ovdje na forumu čuj predlažemo forumaše. E ovo je vrh.

Ja predlažem @krajprice jer do sada u njega imam baš veliko povjerenje. Imam i u ove gore navedene ali da dodam čovjeka koji bas umjereno i fino piše i sve je tačno bilo što je ikad napisao.
Rado bih podržao čovjke aiz Konjica ali ako neće onda ću gledati da nekgo drugog podržim. Slažem se i za pojačanja iz naše lige, mada možda Bogi ili Stana nisu nastupili za Olimpic jer su odmah ispali. Treba to provjeriti.

ZeljoSampioneGo
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoSampioneGo » 03 dec 2015, 09:31

starigrad je napisao/la:sto se tice prijedloga za clanove skupstine, moj ce biti vlasnik firme surtec iz konjica. necu ga imenovati ovdje, ali ga licno poznajem dugo vremena i znam da zivi Zelju. nedavno je kupio clanske karte za sve uposlenike svoje firme (preko 50 uposlenika ima), placao je ruckove i vecere za cijeli tim na proputovanju kroz konjic, vlasnik je gold ili kako se vec zove ona nasa najskuplja clanska karta, na svakoj je utakmici (izuzev, ako je van bosne poslovno). firma mu dobro stoji i sigurno je da moze samo dobro donijeti Zelji, jer nema potrebe da ganja vlastiti interes, a garantujem da to nikada ne bi ni ucinio naustrb naseg kluba. pored prijedloga, agitovat cu za njega kod mojih poznanika, clanova Zelje, jer mana moze biti, relativno, mala baza clanova koji znaju o kome se radi (obzirom da dolazi iz konjica) i koji bi mu dali glas. vjerujem da ovi blizi klubu znaju o kome govorim i koliko mu je Zeljo urezan u srce.

sto se dovodjenja pojacanja tice, tu se treba biti maks oprezan. kroz ligu cemo tesko do evrope (ne kazem da je nemoguce, ali tesko) i ostaje nam kup. "pojacanja" iz domace lige, obzirom da su nastupali za svoje klubove, ne bi imala pravo nastupa za nas u tom takmicenju i u tom slucaju i nisu "pojacanja", pa koliko god dobre igre pruzili u Zeljinom dresu ove sezone, jer od toga nemas nista. nadam se da ce odgovorni pronaci dovoljno dobra pojacanja sa strane, kako bi maksimalno povecali sanse za osvajanje kupa.
Bacakoni je car i ja vjerujem kad bi malo vise ga lobirali da je on spreman i za vise od ovoga sto ti kazes. Ja ga isto licno poznajem i ja veceg zeljovca poslije mene nisam vidio.. ;)
Kralj price

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 03 dec 2015, 09:46

"Prijavljivanje" raje sa forumaa je krajnje neozbiljno.Najbolja vatijanta i gdje forumi mogu posluziti svrsi je da se saceka konacan spisak kandidata za clanove skupstine.Tek tada se moze donositi sud o svakom od navedenih sa spiska.Svako od nas poznaje nekoga za kojeg ukratko moze napisati sta misli o njemu kao mogucem clanu skupstine.
Predlazem da se kada za to dodje vrijeme otvori tema na ovim podforumu gdje cemo moci analizitati svakog od kandidata.Do tada svaka prica oko kandidiranja je neozbiljna.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 03 dec 2015, 09:57

DANAN je napisao/la:"Prijavljivanje" raje sa forumaa je krajnje neozbiljno.Najbolja vatijanta i gdje forumi mogu posluziti svrsi je da se saceka konacan spisak kandidata za clanove skupstine.Tek tada se moze donositi sud o svakom od navedenih sa spiska.Svako od nas poznaje nekoga za kojeg ukratko moze napisati sta misli o njemu kao mogucem clanu skupstine.
Predlazem da se kada za to dodje vrijeme otvori tema na ovim podforumu gdje cemo moci analizitati svakog od kandidata.Do tada svaka prica oko kandidiranja je neozbiljna.
kad se objedini spisak predlozenih, uloga clanova kluba je zavrsena. dalje odlucuje ta neka komisija i bira "najpodobnije" od predlozenih kandidata. tako da, po mom misljenju, itekako je vazno dati sto vise prijedloga za ljude koji zele i mogu iskreno pomoci. poslije prijedloga samo mozemo komentarisati izabrane, na njihov izbor necemo moci uticati.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 dec 2015, 10:04

starigrad je napisao/la:
DANAN je napisao/la:"Prijavljivanje" raje sa forumaa je krajnje neozbiljno.Najbolja vatijanta i gdje forumi mogu posluziti svrsi je da se saceka konacan spisak kandidata za clanove skupstine.Tek tada se moze donositi sud o svakom od navedenih sa spiska.Svako od nas poznaje nekoga za kojeg ukratko moze napisati sta misli o njemu kao mogucem clanu skupstine.
kad se objedini spisak predlozenih, uloga clanova kluba je zavrsena. dalje odlucuje ta neka komisija i bira "najpodobnije" od predlozenih kandidata. tako da, po mom misljenju, itekako je vazno dati sto vise prijedloga za ljude koji zele i mogu iskreno pomoci. poslije prijedloga samo mozemo komentarisati izabrane, na njihov izbor necemo moci uticati.
Ja mislim da je po onom što sam pročitao u statutu u pravu @starigrad. Ako želite da raja sa ofruma pomogne onda treba reći ja ću predložiti tog i tog kao što je @starigrad objasnio za ovog lika iz Konjica. Onda raja ovdje može to prihvatiti ili ne.

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 03 dec 2015, 10:09

Komisija odredjuje clanove za dellegiranje u skupstinu.na clanovima kluba je da glasaju za ljude za koje misle da mogu pomoci za boljitak kluba.
Na kraju krajeva prava clana kluba su da bude biran i da bira.ovim kako vi navodite uskracuje mu se jedno od prava.

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 03 dec 2015, 10:11

Ja smatram da bi se trebali delegirati samo ljudi koji mogu da doprinesu klubu na neki konkretan način. Npr postoje i vani ozbiljni klubovi koji funkcionisu na sličnom principu, i da bi ušao uopšte u taj krug delegata moraš biti "težak" za određeni iznos, ili vlasnici firmi koje mogu biti od koristi, nikako sad da upadam npr ja kao obični radnik, osim ljubavi prema klubu i dobrih savjeta ne bi mogao bas puno da doprinesem. Nadam se da ce se prijaviti i odabrati ljudi koji će da doprinesu boljitku našem klubu.

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 03 dec 2015, 10:23

Poz mozel mi ko dati info odakle izvukose ovog nigerijca

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 03 dec 2015, 10:27

Iz nase akademije u Nigeriji
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 03 dec 2015, 10:27

DANAN je napisao/la:Komisija odredjuje clanove za dellegiranje u skupstinu.na clanovima kluba je da glasaju za ljude za koje misle da mogu pomoci za boljitak kluba.
Na kraju krajeva prava clana kluba su da bude biran i da bira.ovim kako vi navodite uskracuje mu se jedno od prava.
Skupština kluba ima 54 delegata i isti će se izabrati na period od četiri godine.

Nakon isteka roka za podnošenje prijava/prijedloga za delegate, Komisija će prema prijedlozima članova Kluba izvršiti izbor delegata, pri čemu će se voditi računa o broju prijedloga koji određeni delegat ima od strane članova, kao i kvalifikacijama i doprinosu koji predloženi delegat može dati u funkcionisanju Skupštine.

ovako piše na zvaničnoj stranici, tako da, prema ovome, clanovi kluba nece imati mogucnost glasati za ulazak kandidata u skupstinu. nase je da brojem prijedloga pokusamo progurati one za koje smatramo da su dovoljno sposobni i dobronamjerni u cilju stvaranja jakog i stabilnog FKŽ.

navest cu za primjer bracu brajlovic. vecina nas zna da su prijatelji kluba i da, poprilicno, finansijski pomazu rad kluba. eh, sad, jel' trebamo reci: "ma, oni svakako pomazu, nije bitno jesu li delegati u skupstini? " po meni, ne trebamo. u skupstini nam i trebaju takvi ljudi, koji su spremni pomoci, a Bogami, svako ko daje svoje pare za nesto, gleda da je to nesto ispravno i da ne baca pare u bunar. ja vise volim gledati takve ljude u klupama skupstine, bez da daju veci doprinos od trenutnog (da li finansisjki, operativno, marketinski...), nego neke ublehe, koje ce tu biti kao ikebane i samo pametovati i uticati na raspolaganje novca, koje prvopomenuti upumpavaju u klub. (da ne budem pogresno shvacen, ovim putem nemam namjeru da agitujem u ime brajlovica. mislim da hamo ima dovoljno siroku bazu glasaca i zasluga, i da njegovo mjesto u skupstini nije upitno. naravno, ukoliko on bude zainteresovan za to).

i, da, slazem se da bi trebalo otvoriti poseban podforum po ovom pitanju, jer ce se ovdje sve rasplinuti u masi besmislenih postova, pa, ako admin dozvoli, nek neko i otvori takvu temu.
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 03 dec 2015, 10:38, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, N3R3D, ristagrad i 32 gosta.