Većina ih ulazi u zadnju godinu ugovora. Neka ih prodaju kako god, pare koje izvuku za njih u ovom slučaju nisu bitne. Samo da se riješe plata i letargije koja se uvukla na krilne pozicije. Coman će pristati na prodaju, kao i Sane vjerovatno. Pitanje je da li će se moći riješiti parazita Goretzke, a Gnabry ima čini mi se dugogodišnji ugovor tako da njega sumnjam da će moći prodati. Kada bi se oslobodile plate Comana, Sanea i Goretzke to bi bila premija i značilo bi puno za klub. Onda slobodno mogu dovesti Wirtza i jedno krilo.
FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Gdje je Desire Doue, nije valjda ozlijeđen?
-
- Kontakt:
Btw vidim da se kritikuju Musiala i Kane (bespotrebno). Jer su bili odsječeni čitavu utakmicu, Kane nije primio nijednu loptu na poziciji devetke, a kada se izvlačio silom prilika stvarao je prostor za krila, koja su promašivala olimpijski bazen. Musiala nije imao nikakvu distribuciju veznog reda, jer vezni red ne postoji. Goretzka igrač manje na terenu, šećka se od osmice do neke fejk šestice a lopta se odbija od njega kao od balvan. Veliki je hendikep bio neigranje jednog od Pavlović, Palhinha. Teško se sa ovakvim veznim redom stvaraju prilike, još kad se natrpa sredina. Zato i jest morao Neuer nešto kreirati sa pasovima po bokovima ili dugim pasovima na Kanea. Više su kreirali iz presinga na centru nego što su izgradili, jer nema ko graditi igru. Također, Gnabry i Olise pokazali zašto su bili na klupi, nakon izlaska Musiale, Sanea i Comana, Bayern nije imao nijednu pravu priliku. Olise i Gnabry nisu ništa napravili, Gnabry uspio upropastiti i onaj sjajan pas Mullera svojom smotanošću.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 26 nov 2024, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.
Slažem se. I kao da sam znao pa se nisam obradovao prestrogo dosuđenom crvenom kartonu.
Utakmica za zaborav, jako je to loše izgledalo. Barem u organizaciji igre i u napadu. Raduje činjenica da je odbrana sigurnija, borbenija i da nula stoji.
Kim ili Laimer igrači utakmice. King u prvom jako dobar, lijepi mu se balun kao da igra mali fudbal. Ali eto ta realizacija.
Ps: @Bl, odvadi malo sa Oliseom, lik igrao 20ak minuta. U završnici utakmice uopšte nije postojao pritisak i želja za dominacijom ili drugim golom. Čuvala se svoja mreža. I to je uspjeh.
Italijani bi rekli, igra na rezultat I ne bi uputili riječ kritike.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
-
- Kontakt:
Za Olisea ne govorim samo ovu utakmicu. Već neko vrijeme ima govor tijela kakav ima Sane, samo što se po ovom drugom pljuje masovno, a ovog prvog se brani. Mali se k.urči, a tek je došao. Lijepo je neko rekao prije, ovi što dođu iz EPL-a se foliraju, misle da su oni posebniji-sa izuzetkom Kanea i Diera koji su gle čuda Englezi. A Francuzi, Senegalci itd foliraža.
Pa i nema se sta kritikovati danas, takticki najbolja utakmica Kompanya dosad. Da Coman nema zavrsnicu kao Jens Jeremies ovo bi davno bilo gotovo.
Pametno zatvaranje utakmice, da smo dalje napadali i primili 1-1 sad bi se Kongoancu **** sve po spisku.
- Bayern@heart
- Kontakt:
Pošto Pariza nikako ne gledam, a tu su u krugu TOP klubova, da prvo bacim par riječi na njih.
Nije loša ekipa, dobra ekipa sa puno odličnog mladog potencijala.
Golmane imaju dobre, Rus osim greške izgleda dosta dobro na golu, Domaruma pada u drugi plan, kako ovdje izgleda i u repki. Zasijao je vrlo rano, do 25 godine nakupio iskustva kao rijetko ko u cijeloj karijeri, ali sada u najboljim godinama se nešto dešava čudno. Da mu se neće osvetiti loše ponašanje prema milanu koji mu dade šanse kad je bio mlad?
Zanimljivo dešavanje van ove teme o kojoj pišem.
Nego Pariz ima vjerovatno najbolji bekovske igrače, Mendes i Hakimi su ekstra fizički spremni i moćni, brzi trče kao navijeni svih 90, odlični defanzivno, prefrgani, brzi i opaki ofanzivno, idu preuzimaju odgovornosti.
Stoperi opet kvalitetni, a po mom mišljenju imaju jednog od dvojice najboljih stopera današnjice. To su van Dijk i Markinjos.
Markinjos je dokazana klasa kroz višegodišnje iskustvo, igrač fer, odgovoran i tehnički vrlo potkovan, jdna baš ono prava klasa na stoperu i uvijek me oduševi u svim utakmicama koje smo igrali kontra Parižana.
Dugo godina je Pariz imao sve, ali ne sredinu terenu, kupovali su tu puno i uglavnom promašivali izuzev Veratija koji je svojevremeno važio za ponajboljeg veznjaka.
Danas imaju stvarno vrhunski potencijal, Fabian nije više potencijal ali je kao izgrađen igrač dokazao u repki koliko može,
a veliki potencijali su Emeri, Vitinja i posebno ovaj novopridošli Joao Neves, koji mi se sinoć pričinio u vrhunskom izdanju, a vrlo mlad.
tako da tu oni nemaju brige, ne brinu sve do napada. E u napadu tu ih sada nešto neće. Skupa pojačanja Muani i Ramos ništa, Dembele od njega nema vajde, nešto kao naizgled brz i okretan, ali završnicu zayebe, igrač kojeg ne smiješ imati u ekipi.
E budućnost svijetlu im čini Barcola, koji napreduje i mogao bi biti dobar igrač.
Luis Enriqe nije loš, evo nek vide kako će dalje, Pariz nije loš, fino su se oni predstavili, dobro im ide u prvenstvu, ali u LP im štopa rezultat opasno, moraju proigrati ako hoće dalje.
----------------------------------
Sada o nama. Kompani svaka ti čast prije svega. Može ovo završiti kako hoće, ali je pokazao i dokazao svima da je stručnjak!
Onakvu ofanzivu preko noći okrenuti u defanzivu i balans može niko drugi do stručnjak.
Ekipa igra na rezultat i to je ono kako se igra, tražiti nekakve mane u igri nakon pobjede protiv velikog rivala je isto kao tražiti mane u igri Reala koji osvaja Ligu prvaka.
Kompani je ustabilio Kima i Upamecana, izdvaja se Upa koji igra sa puno samopouzdanja, energični su obojica i rade odlično, postigli su fuziju, pravi su partneri.
Goreku većina ovdje kudi, ali otkako igra igra odlično na poziciji 6. Trči puno, i puno prekida i duela osvaja, očekivati nešto kreacije iz ovih zadaća koje ima nije fer.
Ono što se ima zamjeriti ima se napadu izuzetak je Kane.
Ovi ofanzivci moraju imati kvalitetnije završnice, ne može se sa 16 m i otvoren šut pucati 2m preko gola, ili promašiti loptu u 16m koja ide tačno na glavu, ili dati pogrešan pas 3m od igrača, il ise spetljau gdje ne bi trebali.
OKI igraju defanzivno, troše se itd, ali hej ovakve stavri za takav nivo fudbala.
Nije loša ekipa, dobra ekipa sa puno odličnog mladog potencijala.
Golmane imaju dobre, Rus osim greške izgleda dosta dobro na golu, Domaruma pada u drugi plan, kako ovdje izgleda i u repki. Zasijao je vrlo rano, do 25 godine nakupio iskustva kao rijetko ko u cijeloj karijeri, ali sada u najboljim godinama se nešto dešava čudno. Da mu se neće osvetiti loše ponašanje prema milanu koji mu dade šanse kad je bio mlad?

Nego Pariz ima vjerovatno najbolji bekovske igrače, Mendes i Hakimi su ekstra fizički spremni i moćni, brzi trče kao navijeni svih 90, odlični defanzivno, prefrgani, brzi i opaki ofanzivno, idu preuzimaju odgovornosti.
Stoperi opet kvalitetni, a po mom mišljenju imaju jednog od dvojice najboljih stopera današnjice. To su van Dijk i Markinjos.
Markinjos je dokazana klasa kroz višegodišnje iskustvo, igrač fer, odgovoran i tehnički vrlo potkovan, jdna baš ono prava klasa na stoperu i uvijek me oduševi u svim utakmicama koje smo igrali kontra Parižana.
Dugo godina je Pariz imao sve, ali ne sredinu terenu, kupovali su tu puno i uglavnom promašivali izuzev Veratija koji je svojevremeno važio za ponajboljeg veznjaka.
Danas imaju stvarno vrhunski potencijal, Fabian nije više potencijal ali je kao izgrađen igrač dokazao u repki koliko može,
a veliki potencijali su Emeri, Vitinja i posebno ovaj novopridošli Joao Neves, koji mi se sinoć pričinio u vrhunskom izdanju, a vrlo mlad.
tako da tu oni nemaju brige, ne brinu sve do napada. E u napadu tu ih sada nešto neće. Skupa pojačanja Muani i Ramos ništa, Dembele od njega nema vajde, nešto kao naizgled brz i okretan, ali završnicu zayebe, igrač kojeg ne smiješ imati u ekipi.
E budućnost svijetlu im čini Barcola, koji napreduje i mogao bi biti dobar igrač.
Luis Enriqe nije loš, evo nek vide kako će dalje, Pariz nije loš, fino su se oni predstavili, dobro im ide u prvenstvu, ali u LP im štopa rezultat opasno, moraju proigrati ako hoće dalje.
----------------------------------
Sada o nama. Kompani svaka ti čast prije svega. Može ovo završiti kako hoće, ali je pokazao i dokazao svima da je stručnjak!

Onakvu ofanzivu preko noći okrenuti u defanzivu i balans može niko drugi do stručnjak.
Ekipa igra na rezultat i to je ono kako se igra, tražiti nekakve mane u igri nakon pobjede protiv velikog rivala je isto kao tražiti mane u igri Reala koji osvaja Ligu prvaka.

Kompani je ustabilio Kima i Upamecana, izdvaja se Upa koji igra sa puno samopouzdanja, energični su obojica i rade odlično, postigli su fuziju, pravi su partneri.
Goreku većina ovdje kudi, ali otkako igra igra odlično na poziciji 6. Trči puno, i puno prekida i duela osvaja, očekivati nešto kreacije iz ovih zadaća koje ima nije fer.
Ono što se ima zamjeriti ima se napadu izuzetak je Kane.
Ovi ofanzivci moraju imati kvalitetnije završnice, ne može se sa 16 m i otvoren šut pucati 2m preko gola, ili promašiti loptu u 16m koja ide tačno na glavu, ili dati pogrešan pas 3m od igrača, il ise spetljau gdje ne bi trebali.
OKI igraju defanzivno, troše se itd, ali hej ovakve stavri za takav nivo fudbala.

Ne daj boze da ova rupetina Nubel stane na gol Bayerna.
Doticni je u rangu Rensinga, koji je jos jedan propali projekat.
Doticni je u rangu Rensinga, koji je jos jedan propali projekat.
Vitinha
Nuno Mendes
Nuno umjesto jude ako ode u Real. Ugovor do 2026 ima.
Vitinha bi kod nas legao samo tako, nazalost nerealna opcina, ugovor do 2027.
Bayern igrao dobro, poslije crvenog kartona, brukanje, ljudi kontrolirali utakmicu sa igracem manje.
Vezni red treba promjenu, kao sto smo pisali vec i prethodne tri godine.

Nuno Mendes

Nuno umjesto jude ako ode u Real. Ugovor do 2026 ima.
Vitinha bi kod nas legao samo tako, nazalost nerealna opcina, ugovor do 2027.
Bayern igrao dobro, poslije crvenog kartona, brukanje, ljudi kontrolirali utakmicu sa igracem manje.
Vezni red treba promjenu, kao sto smo pisali vec i prethodne tri godine.
...
Zanimljiv post i nadasve realan.
Od koga si ovu liniju pokupio ?
...........................................

Šta ono bi sa Pepa? Ko ogrebao pobru

Njegov produžetak u Cityju može itekako predstavljati problem Bayernu.
Kreće rekontrukcija građana i zaviriće ćelkopir u svoje bivše dvorište.
Kimmich, Musiala, Devies....Pa i Wirtz mogu biti mete.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- Centre forward
- Kontakt:
I dobro, ko će nam na kraju reć' ko je ovaj @huske ?
Najsmjelije glorifikovanje Leopolda 2 od kako je sjeo na klupu Bayerna. Intresting.

Najsmjelije glorifikovanje Leopolda 2 od kako je sjeo na klupu Bayerna. Intresting.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
- Kontakt:
Šta kae lik nije loš Pariz, a oni ispod crte u Ligi Prvaka
Još ih i nazva TOP KLUBOM 

- bavaracmujo
- Kontakt:
Cak mislim i da taj produzetak i nije los, vrijeme je promjenit mozda i ovu nasu bekovskusesticuosmicu sa nekim ko je samo osmica, pa i drugog beka nebi bilo zgoreg zamjenit sa nekim malo bolje defanzivnijim jer i sinot je ispado cak je i koman par puta bio defanzivno bolji od njega, od ove cetvorke samo Musijalu da ne dira ovo ostalo i nije neka steta. To je naravno moje misljenje jer i ako dodje wirco onda ce tek bit problem jer ce se on il musijala gurat na krilo i odma imas 3 krila viska plus ovaj mladjahni tel koji jadan ne zna ni sta igra.armando je napisao/la: ↑27 nov 2024, 20:51...
Zanimljiv post i nadasve realan.
Od koga si ovu liniju pokupio ?
...........................................
![]()
Šta ono bi sa Pepa? Ko ogrebao pobru![]()
Njegov produžetak u Cityju može itekako predstavljati problem Bayernu.
Kreće rekontrukcija građana i zaviriće ćelkopir u svoje bivše dvorište.
Kimmich, Musiala, Devies....Pa i Wirtz mogu biti mete.
Jel' ovo @Klare ?Centre forward je napisao/la: ↑27 nov 2024, 21:01I dobro, ko će nam na kraju reć' ko je ovaj @huske ?![]()

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Inače, ovaj Dembele ko vaš Sane - meko primanje, filigranska tehnika i onda užasna završnica. Tako da vrijedi ona narodna: "E moj Dembele, za tebe je Olić Pele".
Mi stvarno igramo dobar fudbal kod Kompanya tu nema više diskusije, puno je to bolje nego kod Tuchela i evo do kraja grupne faze imamo 3 lagane utakmice, uključujući Shakthar u Njemačkoj, Feyenoord u gostima i Slovan kući, vjerovatno će nam tih 9 bodova uz dobru gol razliku donijetu plasman u top 8, ali ja i dalje nekako nisam zadovoljan...najviše igrom u gostima i recimo onom utakmicom protiv Aston Ville, takva nas čeka utakmica u nokaut fazi protiv osrednjeg protivnika sa dobrim trenerom koji će se siguran sam zatvoriti u svoj šesnaesterac i tu uredno nemamo nikakav plan B, a još šokantnije je ne daj bože povrede Kima ili Upamecana onda smo tek nayebali čitav sistem se ruši
- muhamedhulk
- Kontakt:
i sta kazu, bolji bi bio ulijev bratic od Kompa.
jos jedno u nizu provala sa ovog foruma...
inace utakmica protiv psg-a je bila odlicna sa nase strane, izostala je ta realizacija ali bi mogli zutalji platiti to sad za vikend..

inace utakmica protiv psg-a je bila odlicna sa nase strane, izostala je ta realizacija ali bi mogli zutalji platiti to sad za vikend..

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Poneki kazu da se pobjedi u zube ne gleda, a ja se samo djelimicno slazem. Da je ovakva igra opsta strategija Bayerna, (ono na svakoj utakmici kao sto je bila kod Klempe koji je je sve to jos pojaco izostankog rezultata), svakakva imena bi prisio treneru. Ovako se moze halaliti, mnogo puta se znalo desiti da tim kojemu se iskljuci igrac napravi dobar rezultat jer se protivnik opusti i po onoj narodnoj "lako cemo" smatra utakmicu vec rjesenom. Ovaj put to nije bilo, jeste PSG imao prividnu ravnopravnost, ali nije ni jednu ozbiljnu sansu napravio u tom perioudu, dok je na drugoj stani bilo izglednih situacija, cak i stativa. Kao da je Kompany cuo neke teneke sa ovoga foruma koji su mu spocitavali da ne zna takticki odigrati, hehe. Malo pretjerujemo, ne valja nam niko, i da je po nama Bayern bi od ovih fudbalera u rosteru imao samo Kanea i Musialu eventualno. Ne znam kako smo onda medju 5 najboljih klubova na svijetu???? Realno krila nisu u poredjenju sa onim sto ima na trzistu, tako losa...Koman je imao fantasticno poluvrijeme, jednog Hakimija je pretrcavao i driblao kao da ne postoji, Olise nije ni lose odigrao, stvorio je par opasnih situacija, kao npr onu kada je Miller pucao, nije mnogo gubio loptu, a usao je sa razlogom da je sto vise sacuva. Sane je lijepo poceo, ali je onda usro nekoliko situacija, generalno na terenu djeluju bolje nego proslih sezona, ne pljucka puno, kada izgubi loptu ne odmahuje nego pokusava vratiti posjed. Ako ce igrati sporednu ulogu da ovako odmori Olisea i da ne glumata puno neka ga. Sa Gnabrijem nisi bas nacisto, ali koliko to krila ima sa kojima jesi, odnosno da znas da ce uvijek blistati. On ponekad udje u seriju, kao npr na pocetku sezone, kada djeluje kao najbolje krilo-poluspic na svijetu, pa onda padne da se cini da je debeli nesposobljakovic. E sad mozemo li ga istrpiti pa iz ove druge situacije brzo presaltati u prvu? Tu je jos i Tell koji uistinu nije dobio pravu priliku, ali i ono sto je dobio nekako je nedorecen, niti driblinga niti centarsuta, jedino ponekad poluiskosa sa lijeve strane zna opaliti...ali nije dovoljno za Bayern moro bi na posudbu par godina pa da se vidi. Olise je igracina to je sigurno, a malo se jes uzvjezdio posle briljantnog starta, mlad je nije to sad neko cudo, vratice se on. Onaj Dujo sto smo ga ganjali glanca klupu PSG-a, haman je onaj recept "kupi mladog tamnoputog iz Francuze i suguran uspjeh" kod njega falio. I da, ljudi, narocito egoisti sto smo svi pomalo, kada javno iskazu svoje misljenje onda groznicavo sledecih 50 godina traze sitnicu samo da bi to potvrdili. Slabo ko da pofali Upu i Minga, ja ih nikada nesto nisam ni kudio osim sto sam smatrao da je De Ligt bolji, medjutim igraju fantasticnu seriju, snazni, prilicno brzi, odnose u duelima, fino se postavljaju...Iskreno, shvatajuci sve vise sta Kompani zeli, nisam vise ni ono "million posto" siguran da bi De Ligt narocito kada smo sa loptom bi sad nesto izuzetno bolji. Kod prekida sigurno da, u prenosu lopte i okomitim pasovima sto posto ne...Takodje Goretzka igra vrlo dobro par utakmica, nesto izmedju Pavlovica i Palije, dosta napada zaustavio protiv PSG, iako mislim da mu je sudbina u Bayernu zapececena ranijim aferimima. Laimer je u drugom poluvremenu bio daleko najbolji igrac Bayerna, velio bravo, stigao je i naprije i nazad, nekoliko fantasticnih duplih pasova
. Mi ponekad i zaboravljamo da je recimo on bio motor Lajpciga, da je takodje mnogo zasluzna za uspjehe Austrijske reprezentacije, da je tamo igrao sve cak i ofanzivno krilo sa troicom naprijed. Iskreno nisam neki pobornik uparivanja Wirtza i Musiale, nema sanse da nebi gusili jedan drugog, ali eto vidjecemo ako se desi. Ne treba zaboravit da na toj poziciji imamo jednog 16-godisnjaka za koga su zainteresovani svi veliki timovi i koji se polako poceo prikljucivati treninzima prvog tima. Ako Kompany ostane 3-4 godine ocekujem minimum jednog klepmu i sigiricu u Bundes Ligi. Moze biti da sam optimista, ali valjda zato i navijam za ova klub, necu ko neki teneki nazovi navijac samo vrebati trenutak da kudim i ruzim (naravno uhata spodoba se ne racuna
)

-
- Kontakt:
U dosadašnjoj sezoni više od nas pokazali su samo Liverpool i Barcelona. Bayern je iza njih odmah treći.
Protiv Aston Ville jednostavno greška Manuela, koji je bio najlošiji igrač na utakmici. S druge strane, Martinez je bio najbolji igrač na utakmici.
Treba pohvaliti Neuera za posljednjih par utakmica, iako treba priznati da su mu Kim i Upamecano u mnogo čemu pomogli. Svaka čast i Vincentu na jako brzoj prilagodbi i nevjerovatnom nizu utakmica bez primljenog gola. Trebali bi dosegnuti vjerovatno do ere Pepa i podsjetiti se kada i koliko smo utakmica imali clean sheet.
Što se tiče naredne dvije utakmice, protiv trenutno najatraktivnijih nam protivnika u domaćem prvenstvu(Dortmund i Leverkusen), birao bih da prođemo u kupu, a u Dortmundu neriješeno, ako već ne možemo pobijediti obje. Sigurno da nam je sinoć falio jedan od dvojca Paulinha/Pavlović, Bayern bi vjerovatno imao još više utakmicu pod svojom kontrolom.
Sa nestrpljenjem se iščekuje utakmica u subotu protiv Milionera
Protiv Aston Ville jednostavno greška Manuela, koji je bio najlošiji igrač na utakmici. S druge strane, Martinez je bio najbolji igrač na utakmici.
Treba pohvaliti Neuera za posljednjih par utakmica, iako treba priznati da su mu Kim i Upamecano u mnogo čemu pomogli. Svaka čast i Vincentu na jako brzoj prilagodbi i nevjerovatnom nizu utakmica bez primljenog gola. Trebali bi dosegnuti vjerovatno do ere Pepa i podsjetiti se kada i koliko smo utakmica imali clean sheet.
Što se tiče naredne dvije utakmice, protiv trenutno najatraktivnijih nam protivnika u domaćem prvenstvu(Dortmund i Leverkusen), birao bih da prođemo u kupu, a u Dortmundu neriješeno, ako već ne možemo pobijediti obje. Sigurno da nam je sinoć falio jedan od dvojca Paulinha/Pavlović, Bayern bi vjerovatno imao još više utakmicu pod svojom kontrolom.
Sa nestrpljenjem se iščekuje utakmica u subotu protiv Milionera
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.