Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

DamirT
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la DamirT » 09 avg 2025, 15:12

Steta onog cirkusa sa faulovima protiv Poljske. Ovdje ima kakvog, takvog potencijala u pojedinim.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 09 avg 2025, 15:13

DamirT je napisao/la:
09 avg 2025, 15:12
Steta onog cirkusa sa faulovima protiv Poljske. Ovdje ima kakvog, takvog potencijala u pojedinim.
Šta kaže Bevba: "Ne isplati se slati omladinske selekcije!" :rol:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 avg 2025, 15:24

Subasic danas 9 ukradenih, preko 6 u prosjeku na prvenstvu. :o

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 09 avg 2025, 15:26

Ghuraba je napisao/la:
09 avg 2025, 15:24
I po blokadama je u vrhu.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 09 avg 2025, 15:27

Kompromis je napisao/la:
09 avg 2025, 14:38
MElloo je napisao/la:
09 avg 2025, 14:14
Mislim da nikad nismo imali manje talentovane visoke igrace nego u ovoj selekciji
Nesto sumnjam da nije mogao naci 2 bolja visoka od ovih sto igraju
Mogao je da ga nisu neka ispalila djeca (centar Igokee koji je mislio da ce upasti u 12 Srbije), a kod nekih i koji su htjeli igrati nisu dali klubovi (msm na klubove iz Srbije).

Za Bristinu maltene samo sto selektor nije ganjao papire da igra za BiH jer je sve drugoradio. On je u zadnji tren završen.

Minimalno je selektora deset igraca odbilo iz razno raznih razloga.
mozes li napisati ko ga je sve odbio (uz razlog odbijenice) i znas li zbog cega nema nase trojice iz njemacke (tim hadzic, namik muratovic i kemal buljubasic).

hvala

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 09 avg 2025, 15:32

Ghuraba je napisao/la:
Malo je više danas forsirao tricu 2/11 ali nema veze neka ga pročepi u četvrtfinalu.

Kovač danas isto veoma dobar u prvom poluvremenu, dok je u drugom imao malo manju minutažu.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 09 avg 2025, 15:50

EdinjoBos je napisao/la:
09 avg 2025, 15:27
Kompromis je napisao/la:
MElloo je napisao/la:
09 avg 2025, 14:14
Mislim da nikad nismo imali manje talentovane visoke igrace nego u ovoj selekciji
Nesto sumnjam da nije mogao naci 2 bolja visoka od ovih sto igraju
Mogao je da ga nisu neka ispalila djeca (centar Igokee koji je mislio da ce upasti u 12 Srbije), a kod nekih i koji su htjeli igrati nisu dali klubovi (msm na klubove iz Srbije).

Za Bristinu maltene samo sto selektor nije ganjao papire da igra za BiH jer je sve drugoradio. On je u zadnji tren završen.

mozes li napisati ko ga je sve odbio (uz razlog odbijenice) i znas li zbog cega nema nase trojice iz njemacke (tim hadzic, namik muratovic i kemal buljubasic).

hvala
Ako misliš na muratovica iz bayerna on je junior nije kadet (uz to je igrao za luksemburg u16). Ima u njemačkoj bruku nase djece (medju njima i tim hadzic, leon sinanovic itd ali djeca nemaju drzavljanstvo - krivica roditelja). U tako kratkom roku se tesko mogu zavrsiti papiri. Buljubasic je bio
U Tuzli na kontrolnom treningu tako da selektor zna sto nije tu ali je on godinu mladji pa ima narednu godinu. To sto on igra u njemačkoj na nekom solidnom prosjeku i nije referenca jer ovaj bristina je imao preko 20 poena u prosjeku u toj istoj ligi pa vidimo da nije nista specijalno za nijansu bolji od ostalih visokih.

Oko odbijanja igraca drugi put, ali eto iz igokee Luka Galic i startni centar.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 09 avg 2025, 16:26

Ovaj Mahalbašić je isto zanimljiv igrač, ima li kakvu rodbinsku vezu sa centrom Rašidom Mahalbašićem što je igrao za Austriju i napravio solidnu karijeru, mislim da je sa Musom igrao u Breoganu, da je imao naše papire po kvalitetu je imao mjesta i u našoj selekciji naročitu u kvalifikacijama kada nema Nurkica

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 09 avg 2025, 17:34

Kompromis je napisao/la:
09 avg 2025, 15:50
EdinjoBos je napisao/la:
09 avg 2025, 15:27
Kompromis je napisao/la:

hvala
Ako misliš na muratovica iz bayerna on je junior nije kadet (uz to je igrao za luksemburg u16). Ima u njemačkoj bruku nase djece (medju njima i tim hadzic, leon sinanovic itd ali djeca nemaju drzavljanstvo - krivica roditelja). U tako kratkom roku se tesko mogu zavrsiti papiri. Buljubasic je bio
U Tuzli na kontrolnom treningu tako da selektor zna sto nije tu ali je on godinu mladji pa ima narednu godinu. To sto on igra u njemačkoj na nekom solidnom prosjeku i nije referenca jer ovaj bristina je imao preko 20 poena u prosjeku u toj istoj ligi pa vidimo da nije nista specijalno za nijansu bolji od ostalih visokih.

Oko odbijanja igraca drugi put, ali eto iz igokee Luka Galic i startni centar.
hvala ti, znam da je malik 2008. godiste tj "prestar" za kadetsku repku, vise sam mislio, dali se nasi trude oko njega da ga vrate pod BiH zastavu, citao sam da je selektor lux. repke ga vec obilazio, jer se boje da nece cak za njemce da zaigra u buducnosti...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 avg 2025, 19:10

CAZIN je napisao/la:
09 avg 2025, 15:32
Ghuraba je napisao/la:
Malo je više danas forsirao tricu 2/11 ali nema veze neka ga pročepi u četvrtfinalu.

Kovač danas isto veoma dobar u prvom poluvremenu, dok je u drugom imao malo manju minutažu.
Ma ni ne ocekujem od djece u ovom uzrastu neke vrhunske procente suta s distance, pogotovo sto Subasic igra 35+ minuta i sto radi apsolutno sve na terenu. Vise gledam kakav mu je izbacaj, ima li osjecaja kad zavrsava na obrucu, kako vodi loptu, koliko je eksplozivan, kako se krece itd. On me je u haman svim tim stvarima bas pozitivno iznenadio i nadam se da ce biti od njega nesto u seniorima aBd.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 09 avg 2025, 19:28

Subasic i eventualno Kovac, trebaju igrati dogodine za juniorsku selekciju. Bice tesko nahvatat 10 ostalih, osim onih par momaka sto je igralo ove godine (benjamin, edo, sipkovic).

I meni je Subasic odlican...bas ga ima u svemu. Dosta suteva uzme zato sto mora, uvale mu loptu pet sekundi do kraja napada, pa se ti snalazi.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 avg 2025, 19:32

Ghuraba je napisao/la:
09 avg 2025, 19:10
CAZIN je napisao/la:
09 avg 2025, 15:32
Ghuraba je napisao/la:

Ma ni ne ocekujem od djece u ovom uzrastu neke vrhunske procente suta s distance, pogotovo sto Subasic igra 35+ minuta i sto radi apsolutno sve na terenu. Vise gledam kakav mu je izbacaj, ima li osjecaja kad zavrsava na obrucu, kako vodi loptu, koliko je eksplozivan, kako se krece itd. On me je u haman svim tim stvarima bas pozitivno iznenadio i nadam se da ce biti od njega nesto u seniorima aBd.
Napokon da neko spomene da se na ovim prvenstvima vise gledaju kosarkaski fundamenti i sta se moze nadogradit a ne suhe brojke :D
Slazem se u potpunosti

Kovac mi se krije previse nekako kao da bjezi od lopte, jedna greska i pada odma.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, napapijri1987 i 3 gosta.