Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

MakeTZ
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la MakeTZ » 03 mar 2012, 14:41

harebianconero je napisao/la:Ja mislim da je Elia sasvim korektan. Nije ni odigrao utakmicu kako treba, ali nikada se nije žalio, niti ništa slično. Ne znam što misliš da je kao dijete, uopšte ne pravi incidente, kao Balotelli npr.
Pa eto sinoc na twitteru visi do ranih jutarnjih sati a sutra mu utakmica, dovoljno.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 03 mar 2012, 14:48

Ponašanje prema Eliji je jako loše,bez svake sumnje,ovako se ne ponaša prema našim igračima,a to nam je postao običaj od 2006-te,na stranu sada bori li se on na treninzima,razumije li taktiku,jezik.
Igraču se sudi po igrama na terenu, a ne na treningu,ne može se suditi ni po 90 min koje je on ukupno odigrao,a pri tome je i dobro igrao ono malo minuta protiv Bologne u kupu i Rome u prvenstvu.
Ako može Boriello koji pojma nema biti prvotimac u utakmici sezone,Padoin koji je s marsa pao,onda sigurno i on može igrati.

Conte ima svoje mišljenje i niko ga ne osporava jer ima rezultate,ali kada ih ne bude bilo bit će drugačija priča.
Zato je SAF najveći trener,zna sačekati igrača,motivisati ga.
Da se on ponašao kao mi sa pojedincima onda Ronaldo,Nani,Rooney nikada ne bi bili igrači,mi prvo uništimo igraču samopouzdanje tako što ne igra nikako,pri tome mu cijena višestruko opada i onda ga otjeramo.
Ključ je sačekati igrača,pomalo mu davati priliku,a ne sistematski ga uništavati.
Elia,Palladino,Giovinco,Criscito,Lanzafame,Pasquato,Yago su neki od primjera,nemojte reći da su svi loši igrači,glupi,da ne razumiju taktiku,svi su oni žrtva trenera,politike sa mladima koja ne postoji.

Sada se ulaže u primaveru i valjda će se nešto promijeniti,nadam se da ćemo izbaciti konačno igrače iz pogona,Marrone,Appelt,Bouy su na dobrom putu.

Znači,dati momku 5-6 utakmica,ako ne valja nama,ima kome će valjati,a ne ovako.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 mar 2012, 14:51

Primavera ce finale Kupa protiv Rome igrati na glavnom stadionu.

Super potez, svaka cast.

8-)

A sto se tekme tice, pa vrijeme je nekoga da deklasiramo, mada je i minimalna pobjeda ok. :mrgreen:

Očekujem NAJVEĆEG od prve minute aBd i da zabije...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 03 mar 2012, 14:56

Bianconeri1988 je napisao/la:Elia da zaslužuje da igra zaigrao bi dosad.

U tome je sva poenta.

Negdje sam pročitao da je Elia za svaku odigranu minutu Juventus koštao 172 hiljade eura.

On se već može smatrati flopom prošlog mercata.
Pa de mi reci po čemu je Padoin zaslužio ?
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 03 mar 2012, 15:00

Juventus Fans je napisao/la:slika
Kako sam se ismijao na ovu sliku. :lol:

Al' kad razmislim, žalosno .. :(

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 mar 2012, 15:04

harebianconero je napisao/la:

U tome je sva poenta.

Negdje sam pročitao da je Elia za svaku odigranu minutu Juventus koštao 172 hiljade eura.

Vjerovatno zato što se bolje uklapa u taktičke zamisli Contea i može ispoštovati na terenu ono što se traži od njega.

Elia nije ni prvi ni posljednji igrač koji nije uspio u Juventusu.

Conte da ima neki plan za Eliu sigurno bi ga dosad i ubacio u igru. Tu ima nešto što mi navijači ne znamo i vjerovatno nikad nećemo saznati. Conte ima neke svoje principe od kojih ne odustaje ma koji igrač da je u pitanju.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

zivojinmiric

Post Postao/la zivojinmiric » 03 mar 2012, 15:10

Bianconeri1988 je napisao/la:
harebianconero je napisao/la:

U tome je sva poenta.

Vjerovatno zato što se bolje uklapa u taktičke zamisli Contea i može ispoštovati na terenu ono što se traži od njega.

Elia nije ni prvi ni posljednji igrač koji nije uspio u Juventusu.

Conte da ima neki plan za Eliu sigurno bi ga dosad i ubacio u igru. Tu ima nešto što mi navijači ne znamo i vjerovatno nikad nećemo saznati. Conte ima neke svoje principe od kojih ne odustaje ma koji igrač da je u pitanju.
nije mi samo jasno što ga je dovodio kad je isti stil igrača ko miliš, a znamo koliko mu se miloš uklapa u igru :?

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 03 mar 2012, 15:12

Ja mislim da se svi sjećate za vrijeme mercata, kada je Marotta htio Bastosa, a Conte rekao da želi nekoga ko je bolji 1 na 1 i on je upravo izabrao Eljera Eliu.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 03 mar 2012, 15:15

Ne znam je li ovo postao pattern,ali svi igrači koji imaju odličnu tehniku u Juventusu ne mogu uspjeti.
Conte izgleda hoće da oni budu baš kompletni, tj hoće da Elia bude igrač sa tehnikom Ronalda,defanzivno da bude kao Rooney,a pred golom kao Ruud.Ne možeš sve dobiti.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 mar 2012, 15:16

Zašto ga onda nije poslao na posudbu u januaru ili ga prodao :? , ima Conte neki stvari koje ni on sam ne moze shvatiti, sreća da su dobri rezultati. Forsiranje Borriello također je glupost stoljeća, isto tako eksprimentisanje sa Padoinom, sreća nije nas na kraju koštalo bodova. Ponavljam svaka mu čast na rezultatima, ali imamo mi oči da vidimo da ima neke ne shvatljive propuste, haj ove godine se i moze zezati :roll: , ali nedaj Bože da tako bude naredne sezone u LP, pa da nas njegova tvrdoglavost košta.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 mar 2012, 15:18

Pa prije početka sezone Conte je imao skroz druge planove, mislio je igrati 4-2-4 formaciju sa ofanzivnim krilnim napadačima i zato je Conte tražio igrače koji će se lako uklopiti u tu formaciju, zato je i došao Elia, ali nakon par kola uvidio je da tako ne može u Italiji igrati i onda ta krila su ispali iz prvih 11 zbog taktike, Conte je prešao na 4-3-3, zatim na 3-5-2 i sada uglavnom koristi te dvije formacije. Elia i Krasić su žrtve taktike i promjena formacije.
Ž '21!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 03 mar 2012, 15:26

Ne mogu Elia i Krasic bit zrtve taktike, kad nikad nisu ni dobili sansu da pokazu kako bi se ponasali u toj novoj taktici. Ako cemo realno, onda su svi zrtve osim standardnih prvotimaca, koje promjeni ponekad, samo da bi ubacio jos kojeg Italijana.
A to sto je Elia svaku minutu na terenu toliko kostao Juventus, ne cini njega flopom, nego Conte-a trenerom koji ne zna da iskoristi potencijal igraca.
Boriello se naigrao i pokazao je da ne bi trebao ni na TVu da gleda Juventus, a dobio je sansu u najvaznijoj utakmici sezone. Isto tako je forsirao i Giancerinia, koji po meni nije igrac za Juve i imamo puno bolje na klupi. Marrone bi kod mnogih imao duplo vise sanse od Giancerinija, kojeg cemo na kraju i otkupiti.
Vise sam se i sam pogubio. Conte kao ne zeli da eksperimentise sa ekipom i onda bum izbaci sastav pred Milan, ili baci Padoina od prve minute. To su njegovi hirovi i on je krivac, a ne igraci.
To mu se sve oprasta jer ima rezultate, a inace bi ga pljuvali svi redom. Ja ga postujem kao trenera i kao sto sam rekao ja sam za njegov ostanak jos dugo, dugo, jer je on tvorac nekog novog Juventusa. Vidi se da je jos uvijek zelen kao trener, cak smo i mi na forumu primjecivali neke njegove greske, koje je sreca znao da ispravi na vrijeme. (Na poluvremenu)
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 mar 2012, 15:36

Svi su oni dobili šansu, Krasić pogotovo, nije je iskoristio i to je sve. Krasić je bio starter na početku sezone. A Elia je nije dobio jer očigledno Conte misli da ne može ništa pokazati u toj novoj formaciji.

Conte dok ima rezultate na svojoj strani niko mu nema ništa prigovoriti.

To što mi gajimo simpatije prema pojedinim igračima i mislimo da ti igrači moraju igrati je druga strana medalje.

Igrali su kod Delnerija i Zaccheronija igrači koje su htjeli navijači pa samo završavali kao 7. na tabeli.
Ž '21!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 03 mar 2012, 15:46

Ma mislio je i da Boriello moze nesto napravit pa se prevario.
Ale Del Piero aleee

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 mar 2012, 15:56

Borriello je dobio priliku u ovih par utakmica i nije ništa pokazao i zato mu je večeras klupa. Isto tako je bilo i sa Krasićem na početku sezone, pa je i njemu klupa, Elia je dobio manje prilika u odnosu na ovu dvojicu, mora se priznati, ali onih katastrofalnih 45 minuta na Siciliju su odredile njegovu sudibu ove sezone.

Na ljeto sve pare na Van Persie! Nek' traže 50 miliona treba dati, čovjek zabija kad hoće. :mrgreen:
Ž '21!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 03 mar 2012, 16:30

Tom logikom onda bi Padoina trebali ubit namrtvo. Kad je vec dobio priliku.
A RVP je masina, njega ce uzeti Real ili ce mu Arsenal ponuditi sve da ostane, a Arsene ce mu i guze dat ako treba. Bez njega ih nema.
Ale Del Piero aleee

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 03 mar 2012, 16:37

Pa ima li te postave ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 03 mar 2012, 17:10

Genghis je napisao/la:Pa ima li te postave ...
slika

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 03 mar 2012, 17:12

Fala drug :)
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 mar 2012, 17:19

Soni je napisao/la:Tom logikom onda bi Padoina trebali ubit namrtvo. Kad je vec dobio priliku.
A RVP je masina, njega ce uzeti Real ili ce mu Arsenal ponuditi sve da ostane, a Arsene ce mu i guze dat ako treba. Bez njega ih nema.
Zašto? :mrgreen:

Padoin je odigrao sasvim pristojnu utakmicu na San Siru u kupu, baš u skladu sa njegovim mogučnostima, dok je protiv Catanie odigrao loše, ali i to je logično jer nije igrao svoju poziciju, to ti je isto kao da je recimo Elia igrao desnog beka. :mrgreen:

I ja sam za to da treba Elia dobiti priliku, ali mi se ne sviđa to što se kritikuje Conte što mu ne daje priliku, mislim ako su svi igrači dobili priliku i igraju koliko-toliko, ne znači da je do trenera, već do samog igrača.
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.