Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vucevich

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Vucevich » 27 jun 2017, 19:23

Na kakve smo niske grane spali, da ce nam igraci 99' i 98' godiste biti nosioci igre... nevjerovatno :crazy:

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 27 jun 2017, 20:01

Ma koje crne pretkvalifikacije i NBA igraci, nigdje veze. Sta vise i sam ovaj novi sistem takmicenja i gluposti koje je FIBA napravila mislim da idu k tome da cemo sve manje gledati NBA igrace u repkama.
Sve su svemu ici sa mladim nadama u ovim ptekvalifikacijama pa sta Bog da.
Sto se tice juke ne mislim da bi iko u njegovoj situaciji (povrede, uigravanje sa ekipom i sezona u kojoj treba da izbori "mastan ugovor") ovo igrao.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 27 jun 2017, 20:12

Kada se igraju utakmice?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jun 2017, 22:02

Bassha je napisao/la:Stipanovic,Albijanic,Loncar/Polutak :lol: :lol:
Zasto si siguran za stipanovica, ali hajde da budemo optimisticni i sta imamo sada
1. Amer, Gegic
1/2. Gordic
2. Musa, Gajic
3. Vrabac, Lazic (jeli uopce pozvan)
3/4. Milosevic
4. Glogovac, Sikiras
5. Stipanovic, Albijanic Loncar/Polutak
:roll: :oops:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 jun 2017, 22:08

Ja sam stvarno mislio da je FIBA kao poluozbiljna za razliku od EHFa i slicno, ali yebote sta su oni mislili kada su uveli ova nova pravila :lol: :lol: :lol: :lol:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 jun 2017, 22:53

StevieG8 je napisao/la:Kada se igraju utakmice?
Pretkvalifikacije se igraju od 2. do 20. augusta.

Meni je i Nurkic ispao presmijesan. Ok, razumijem da zeli da se maksimalno spremi za narednu nba sezonu jer mu je ona od presudnog znacaja, ali kakve rehabilitacije od povreda i ostale gluposti. Nisi ti polomio femur i tibiju zajedno, pa da ti treba tri godine da se oporavis. Meni bi sasvim normalno bilo da je rekao pravi razlog i ja licno mu ne bih puno zamjerio. Jer, zasto bi on igrao kad ni ostali ne zele?!

Gordic, Gegic, Campara
Musa, Gajic, Atic
Milosevic, Vrabac, Lazic
Karahodzic, Sikiras
Stipanovic, Polutak, Loncar

U slucaju da se svi navedeni odazovu, ja bih od njih 14 dvojicu izbacio sa finalnog spiska i to je to. Kad smo vec unaprijed zijanili ove pretkvalifikacije, onda bolje ne uzimati ni Amera, ni propalog Albijanica. Tu su 3-4 iskusnija kosarkasa, a neka ovi mladji steknu bar neko iskustvo igrajuci s njima ovo takmicenje. Zali Boze kvalitetnog selektora, mada su kod nas po pravilu uvijek svi otkazivali kad god je na klupi bilo neko kvalitetno ime.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 28 jun 2017, 01:08

Amera obavezno riješit da se ovo prođe nekako, na guzove, kako god.
Samo naprijed Saraj'vo!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 jun 2017, 07:05

nerminh74 je napisao/la:
Bassha je napisao/la:Stipanovic,Albijanic,Loncar/Polutak :lol: :lol:
Zasto si siguran za stipanovica, ali hajde da budemo optimisticni i sta imamo sada
1. Amer, Gegic
1/2. Gordic
2. Musa, Gajic
3. Vrabac, Lazic (jeli uopce pozvan)
3/4. Milosevic
4. Glogovac, Sikiras
5. Stipanovic, Albijanic Loncar/Polutak
:roll: :oops:

Ocekican potez Nurkica :salut: Kakve predkvalifikacije i **** ako nemamo igraca da dobijemo bez njega nismo vrijedni plasmana na E.B :!: Vazda pricamo o talentima evo im prilike da se dokazu.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 28 jun 2017, 09:19

Lazic blizu prelaska u Partizan
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 28 jun 2017, 11:08

Andrija Stipanović, koji je zbog svoje požrtvovanosti i borbe u dresu nacionalnog tima stekao velike simpatije kod navijača, i ovoga puta će na pripreme stići povrijeđen, ali će doći.

– Stipanović je povrijeđen, ali će se pojaviti na pripremama. Sulejmanović ima povredu leđa i trenutno je u Finskoj, ali će doći u Sarajevo kao i Kikanović i Halilović. Oni su pokazali veliku dozu korektnosti za razliku od Nurkića – naglasio je Kovačević.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jun 2017, 11:20

Evo kako na neigranje pojedinih u reprezentaciji gleda neko ko je postigao sve u karijeri (o kojoj moze samo sanjati 95% nasih kosarkasa). Ne sjecam se da je unazad nekoliko godina propustio ijedno reprezentativno okupljanje, niti da je uopste dovodio u pitanje igranje u nacionalnom dresu. Opet kazem, postigao je nesto o cemu gotovo svi nasi nemaju pravo ni mastati, a i njemu se ove i prethotne godine sve lomi u karijeri (kad je u pitanju taj visemilionski ugovor), ali je svejedno lani odigrao na desetine utakmica u hrvatskom dresu, a i sad ce se vrlo rado odazvati pozivu selektora.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 jun 2017, 11:27

kobe24 je napisao/la:Evo kako na neigranje pojedinih u reprezentaciji gleda neko ko je postigao sve u karijeri (o kojoj moze samo sanjati 95% nasih kosarkasa). Ne sjecam se da je unazad nekoliko godina propustio ijedno reprezentativno okupljanje, niti da je uopste dovodio u pitanje igranje u nacionalnom dresu. Opet kazem, postigao je nesto o cemu gotovo svi nasi nemaju pravo ni mastati, a i njemu se ove i prethotne godine sve lomi u karijeri (kad je u pitanju taj visemilionski ugovor), ali je svejedno lani odigrao na desetine utakmica u hrvatskom dresu, a i sad ce se vrlo rado odazvati pozivu selektora.

da on je uvijek tu,a i nije imao neke povrede do sada :!: Ali zato pljuje po svojima koji nisu tu...Mislim igrati E.B i neke predkvale nije ista prica...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jun 2017, 11:33

lumani je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Evo kako na neigranje pojedinih u reprezentaciji gleda neko ko je postigao sve u karijeri (o kojoj moze samo sanjati 95% nasih kosarkasa). Ne sjecam se da je unazad nekoliko godina propustio ijedno reprezentativno okupljanje, niti da je uopste dovodio u pitanje igranje u nacionalnom dresu. Opet kazem, postigao je nesto o cemu gotovo svi nasi nemaju pravo ni mastati, a i njemu se ove i prethotne godine sve lomi u karijeri (kad je u pitanju taj visemilionski ugovor), ali je svejedno lani odigrao na desetine utakmica u hrvatskom dresu, a i sad ce se vrlo rado odazvati pozivu selektora.

da on je uvijek tu,a i nije imao neke povrede do sada :!: Ali zato pljuje po svojima koji nisu tu...Mislim igrati E.B i neke predkvale nije ista prica...
Ne pljuje uopste i nije nikog imenovao, samo je iskren i korektan. Ok, ali svejedno mora doci i odraditi pripreme sa ekipom, pa onda i to prvenstvo koje je 10x zahtjevnije od ovih pretkvalifikacija. Osim toga, sjecas se koliko je prosle godine morao odigrati utakmica samo da bi otisli na OI (od kojih su Hrvati bili miljama daleko), plus koliko je meceva odradio na samim igrama. Da te podsjetim samo, i njemu je prethodna godina bila zadnja do isteka ugovora, i njemu je bilo jednako bitno da se odmori i doceka spreman tu najvazniju godinu u karijeri jer se ipak radi o desetinama miliona.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 28 jun 2017, 11:35

Evo vam Mirza, Juka i Sani, vratite nam Nenu, Avdiju i Firketa
"Ne znam gdje sam bio i šta sam radio. Još sam u šoku. Znam samo da sam igrao utakmicu i da smo pobijedili". To je rekao Gordan Firić autoru ovih redova nakon čuvene utakmice, te novembarske večeri 1997. godine, kada je košarkaška reprezentacija BiH u krcatoj Skenderiji pobijedila Hrvatsku, 74:67.

Legendarni Firke se nije sjećao detalja dok, vjerovatno, nije ponovo pogledao utakmicu. Nije igrao glavom, zato se i nije mogao sjetiti. Bio je u transu. Igrao je srcem.

Kao i svi iz te fenomenalne reprezentacije koja je uživala poštovanje cijele države, od nezaustavljivog strijelca Nenada Markovića do autoritativnog kapitena Samira Avdića. Na papiru, možda to i nije bio tako snažan tim, nije tu bilo NBA zvijezda i euroligaških milionera. Ali, u praksi, na parketu, to je bila ekipa koja je srcem pobjeđivala mnogo snažnije takmace, od pomenute Hrvatske s Rađom i Komazecom do Litvanije s Karnišovasom i Izraela s Katashom.

Svi za jednog, jedan za sve. Uvijek. Taman i kada se treba pobiti s Grcima usred Eurobasketa 2001. godine u Antaliji. Desetorica suspendovanih bh. košarkaša nakon te tuče. Jer – svi za jednog, jedan za sve.

Nekad, prije 15 i više godina, košarkaški reprezentativci su i povrijeđeni dolazili na pripreme, makar i da s klupe podrže saigrače. I nikad se nisu previše razmetali izjavama kako vole svoju zemlju i kako će dati sve od sebe u svakoj utakmici za reprezentaciju. Nisu, jer su vlastitim partijama, ginući na terenu, pokazivali kako se voli i poštuje državni grb. Riječi ionako ništa ne vrijede, ako ih nisi u stanju potkrijepiti djelima.

Danas? Okupljanje košarkaške reprezentacije trebalo bi se dogoditi za svega nekoliko dana, 2. jula u Sarajevu, a selektor Duško Vujošević već je suočen s brojnim otkazima. I dok će neki povrijeđeni igrači, poput Andrije Stipanovića i Elmedina Kikanovića, doći da se barem pozdrave sa saigračima, dvije naše NBA zvijezde nemaju ni to namjeru.

Jusuf Nurkić se nije udostojio da zvanično obavijesti direktora reprezentacije Sinišu Kovačevića da neće igrati pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, već očito smatra da je status na Facebooku adekvatan način da saopšti kako se još oporavlja od povrede i kako nema namjeru doći na pripreme.

Mirza Teletović je tek posebna priča. Od posljednjih osam zvaničnih utakmica reprezentacije odigrao je – dvije. Podsjećamo, nije nastupio na posljednjem EP u Francuskoj, a u prošlim kvalifikacijama odigrao je dva meča, na domaćem parketu. Nije išao na gostovanje u Rusiju pravdavajući se sumnjivim ljekarskim nalazom, a upravo ta utakmica je odredila sudbinu BiH u kvalifikacijama.

Sada je otkazao i nastup u pretkvalifikacijama, a brže-bolje je požurio da “demantuje” kako to ipak ne znači da više nikad neće igrati za reprezentaciju. Iako će na kraju demantovati samog sebe, jer dobro zna da mu apsurdni FIBA-in kalendar omogućava, kao NBA igraču, da ne igra kvalifikacije i da više nikad na zaigra za Zmajeve, osim u nekoj revijalnoj utakmici.

Još konstatuje kako će se “rado odazvati novom selektoru ukoliko se promijeni sistem takmičenja” pritom vrijeđajući inteligenciju svih odraslih ljudi u BiH, jer dobro zna da će prije u avgustu zapadati snijeg u Mostaru, nego što će FIBA promijeniti sistem takmičenja.

Istina, Teletović bi, pored nakaradnog kalendara, prije svoje 35. godine i mogao ponovo zaigrati za selekciju BiH – ali samo u slučaju da se Zmajevi plasiraju na SP. No, ako bi i uspjeli ostvariti taj podvig, onda nam Teletović i ne bi trebao.

“Virus” otkaza, nažalost, sa NBA zvijezda prenio se i na juniore, odnosno generaciju koja se okitila zlatom na kadetskom EP u Litvaniji. Sani Čampara je otkazao dolazak na pripreme juniorske reprezentacije pred Eurobasket u Slovačkoj, zbog, kako kaže, privatnih problema. Zanimljivo kako ti privatni problemi nikad ne iskrsnu tokom sezone, kada Čampara nastupa za Real. Potrefi se da, baš kada treba nastupiti za reprezentaciju, ima probleme.

Lazar Mutić, još jedan “zlatni” kadet, također je otkazao. Govori kako traži novi klub. Pa je zauzet. Kao da je Mutić jedini koji nema kluba. U većini evropskih reprezentacija tokom ljeta ćete pronaći najmanje jednog košarkaša koji trenutno nema angažman, a opet dođe da igra za nacionalni tim.

Osjetljive neke biljke su danas ti igrači. Povrijeđeni, s privatnim problemima, traže novi klub. Ali, opet, tvrde putem Facebooka i saopštenja – patriote. Kako? Zna se kako vrhunski sportisti pokazuju patriotizam. Igranjem za reprezentaciju, kada ih se zovne. Patriotizam nije traženje opravdanja. Samo djela. A ne suhe riječi kako je “BiH najljepša zemlja na svijetu”. Znamo mi to i bez vas, “patriote”.

Paradoks je da nikada, barem gledajući gole brojke, nismo imali “skuplje” košarkaše. A, opet, sada strepimo čak i od protivnika u pretkvalifikacijama, oslabljeni otkazima.

Ali, preživjet će Zmajevi, proći ćemo i ove oluje, preskočiti pretkvalifikacije. Srećom, nisu svi kao Mirza, Juka i Sani. Jer, ne trebaš ni biti NBA zvijezda da igraš kao Neno, Avdija i Firke. Srcem.
:clap: :clap:

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 28 jun 2017, 12:43

Nisam ni ocekivao da se Mirza i Juka pojave nekako ocekivano, al s otkazima ovih ostalih nezz sta nam je ostalo hocemol moc skupit 12 za utakmice.
Sta je s Amerima koji dolazi i dal ce uopste doci?
Fakat ne mogu ni u glavi da sastavim 10ljudi za rotacije pogotovo ce biti zanimljivo na 4 i 5 gdje smo bili kao najjaci a sad imamo legendu Albijanica u prvoj postavi i ostatak juniori Sikiras i Karahodzic koji veci dio sezone nisu ni igrali pojacani sa Polutkom i Loncarom koji ukoliko nisu napredovali od onog prvenstva u20 nisu kalibar ni za siri spisak, nadam se da ce Lazic igrati 4-ku kao sto je znao igrat za u20 i da ce biti starter jer fkt nema ko drugi i da zaboravio sam Glogovca al koji takodje je imao sezonu za zaborav

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jun 2017, 12:51

Evo sta je Teodosic prije par dana rekao vezano za igranje u nacionalnom dresu. Ne pamtim da je i on godinama unazad izostao sa jednog okupljanja, iako je na ista cesto dolazio s ozbiljnim povredama. Znao je propustiti i nekoliko uvodnih utakmica na prvenstvima, samo da bi mogao odigrati dva ili tri meca, u slucalu da njegovi saigraci obezbijede prolaz dalje. Kod nas se desi da iskrive vrat prilikom spavanja i to im bude glavni razlog zasto se ne odazovu pozivu selektora. A, nije bas da su nase 'zvijezde' u svijetu kosarke veca imena od Teodosica...
Ne znam kako je moguće da neko bilo kom igraču zabrani da igra. Eto, na primer, ljudi iz CSKA su svake godine zahtevali od mene da ne igram za reprezentaciju, ali su znali moj stav da ću ja igrati i nisu mogli da utiču na moju odluku.
Kod nas se svi guraju u reprezentaciju dok imaju koristi od nje, bilo da se tek pojavljuju na kosarkaskom nebu, bilo da im ide grozno u timovima za koje igraju. Medjutim, kad dodje vrijeme da im reprezentacija vise ne moze koristiti i kad oni trebaju nesto njoj da daju, e tad vec ide izmisljanje povreda i milion drugih razloga zasto se ne mogu odazvati. Mislim da smo najjaci na svijetu kad su te stvari u pitanju.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 jun 2017, 13:04

Ovo sve rastjerati i ako se nekako plasiramo na SP nikoga od ovih primadona ne treba zvati, ovih koji misle da su iznad repke. Ako vama nije čast za repku igrati i ne trebamo vas, a svi govorite da vam je BiH u srcu, ma jašta je.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 jun 2017, 13:09

1997 Neno: Idem ja Bosnu braniti.
2017 Nurkic: Idem ja, Bosnu brani ti.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 28 jun 2017, 14:36

Sejfić naknadno pozvan
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 28 jun 2017, 14:50

Moram jedno istaci za Nurkic. On do sada nije odigrao ni jednu kompletnu sezonu u NBA i ovo mu veoma znaci da bude spreman za NBA. Osim toga na kraju sezone dobija novi ugovor ili od Portland ili od nekog drugog tima. Siguran sam da ga reprezentacija nece placati 15-20 miliona po sezoni ako je povrijedjen.

Sve neki patriotizam a vecina bivsih igraca ne moze da radi u savezu ili da budu selektori mladjih kategorija, toliko o tome koliko se brine o bivsim reprezentativcima.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 21 gost.