FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sergejevic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sergejevic » 29 nov 2015, 18:11

Ne trebaju nikoga zavarati ove prilike sto smo stvorili, to je vise plod slucajnosti nego nekog umjeca nasih igraca( osim Tiaga). Kokotova sansa je solo akcija Tiaga, sansa Tiaga je greska zadnje linije Radnika kada je nekako isceprkao loptu medju njihova dva stopera i sansa Blagojevica kada mu je covjek bukvalno dodao loptu na 15 metara od gola. Nije to bilo nista sto smo mi napravili nekom kreacijom ili slicno. Problem je sto mi sami jedva stvaramo te prilike i to uvlaci nervozu u ekipu, pa s toga i onakve reakcije na poklone protivnickih igraca. Da ti napravis sebi 3-4 dobre prilike na utakmici morala bi lopta uci u gol jer se sve poklopi na kraju, ovi sad i znaju ako fule sansu da ce veoma tesko imati jos jednu. Sve je to pritisak.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 29 nov 2015, 18:15

Kako ces napravit sansu? Imas dva krila oba katastrofalni,ne znas ko je gori trenutno Djelmic il Kokot na krilu,znaci sa krila nista ne dobijas.

Sa druge strane nemas desetku da podvali loptu da nesto smisli,znaci mi igramo bez desetke jer je nemamo i kako ocekivat neki plan? Karastrofa Odovica prije svega jer ovo je njegov sastav

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 29 nov 2015, 18:27

MrRiccoli je napisao/la: Brate sve se slazem samo ne kontam ovaj dio i poslije ovog danas zahvaliti se i joci mislim covjek je usao zadnjih 15 minuta kad imamo igraca manje kad nam rezultat nije dobar i to udje na desno krilo prije toga dvije tekme po pola sata. Ako je kokot imao ovoliko kredita i svasta neato promasio, a bio je standardan prvotimac ja mislim da i Joco koji na svojoj poziciji nije odigrao poluvrijeme otkad je dosao ima bar kredita jos na proljece.
Mislio sam obzirom na sve dosadašnje prilike koje su mu ukazane, mada si i ti u pravu za to. Nekako mi djeluje kao da se nikad neće uklopiti jer nema nekog vidljivog napretka. Treba ga sad protiv Viteza staviti u startnu postavu, i u Vitezu je igrao od početka, mnogo dobrih šansi imao, ali golman je sve vadio, mada je i on u par navrata trebao bolje. Neka ga ostave ako još vjeruju da može, ali novog napadača ćemo svakako morati dovesti.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 nov 2015, 18:36

MrRiccoli je napisao/la:
braco je napisao/la:Željo zabio 1 go u posljednje 4 tekme. Yebena situacija...
Ma malo je reci da je yebena imali smo priliku da na proljece ponovo sami sebi krojimo sudbinu i da bude sve do nas sto se tice lige i fine sanse da izborimo evropu kroz ligu. Sad nam kao jedina mogucnost ostaje taj kup koji moramo osvojiti. Ne mislim da je nemoguce pogotovo uz pojacanja da i to ostvarimo. Moramo svi biti uz tim i dati im podrsku pogotovo u kupu jer ako ne izborimo evropu ne smijem ni da pomislim sta nas ceka. Danas smo propustili zadnji voz da se prikljucimo sirokom. E sad ima i solucija da sloboda nece dobiti licencu la da mozemo ici i kao peti naravno ako se u kupu sve poklopi ali o tome ne treba razmisljati.
Od tog nema ništa. Željo nije imao neku posjetu kad je osvajao trofeje, a kamol sad kad je klub u qrcu. Volio bih i ja da je pun stadion svaku utakmicu, ali budimo realni, da uprava stavi džaba ulaznice opet ne bi bilo raje na tekmi.

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 29 nov 2015, 18:49

Nigdje nema ozbiljne posjete. Samo dva tima u regiji imaju (ponekad) dvocifren broj navijaca na domacim utakmicama - Zvezda i Hajduk. Cak ni Partizan i Dinamo, koji jedini ima neke rezultate vani. Fudbal koji se igra na prostorima koji su nekada pripadali Jugoslaviji je KATASTROFA. A i u vecini liga se sve zna jos na pocetku. Samo regionalna liga moze da dovede ljude i podigne stadione. Nece niko da gleda Vitez ili klubove koji su nekada bili hrana za usput da ih ovdje ne pominjem da se neko ne naljuti. Daj Hajduk, Zvezdu, Dinamo, Partizan, Rijeku pa ce i Zeljo i Sarajevo i Sloboda biti jaci timovi. Ja drugo rjesenje ne vidim sem ako neko ne misli da ce Vitez ili Olimpik ili Celik iz slicni timovi po Hrvatskoj i Srbiji postati ozbiljni. Nece. E sad, sto zivimo na prostorima gdje su takve utakmice "bezbjednosno zapaljive" - to je drugi par cipela. (Mada se zabranom dolaska gostujucih navijaca prvih par godina i to moze rijesiti). Mozda ce se tome mnogi jos opirati, ali kad tad - to je neminovnost. Inace sve ovo i igraci i infastrukturno ode u neku stvar.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 29 nov 2015, 18:53

svi bi pojacavali igracki kadar, a ja bi da mi prije svega nadjemo ozbiljnog trenera jer smo posljednjeg ozbiljnog otpustili.
za_zivot_cijeli je napisao/la:neki stariji pamte slicnu, a ovi mladji neka zapamte ovu sliku!
slika
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 29 nov 2015, 19:10

themaniaks je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Sreca pa je jos jedno kolo do kraja, a onda na potezu uprava !
Oni su svoje poteze ispucali
O ne, tek su sad na potezu.
Životni saputnik! 1921

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 29 nov 2015, 19:12

Daj ba @braco, kako možeš reci da nismo imali neku posjetu kad smo osvajali titule. U prvom Amarovom mandatu posjeta je bila odlična, u drugom Amarovom mandatu u prvoj sezoni prosjek je bio 9 milja 100%, sljedecih sezona se smanjivao ali je opet bio oko 5-6 milja. Problem je što se mi u BiH generalno, brzo zasitimo svega. Sutra da Željo zaigra u grupama uefa lige bio bi pun citav stadion svaku tekmu, sljedece sezone bi se navijaci vec zasitili i stadion bi bio poluprazan. Ljudima draže otici na koncert narkomana Ace Lukasa i dati za to 10-15 KM nego otici na utakmicu svoga kluba, draže im dati za taj koncert tih 15 maraka a kad klubu treba dati tih 15 maraka odmah se bune, jednostavno nemamo taj mentalitet koji imaju Englezi, gdje i tim koji se takmici u najnižoj mogucoj ligi ima rasprodat stadion kroz citavu sezonu..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 29 nov 2015, 19:16

Dajte juniorima neka igraju.. Uprava napolje!
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 29 nov 2015, 19:16

Eisenbahner1921 je napisao/la:
themaniaks je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Sreca pa je jos jedno kolo do kraja, a onda na potezu uprava !
Oni su svoje poteze ispucali
O ne, tek su sad na potezu.
povukli su oni poteze i svi su bili krivi sto se tice sportskog segmenta koji je i najvazniji jer smo mi fudaslki klub a sad je kasno za prave poteze i ako ih bude
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 29 nov 2015, 19:22

Genie je napisao/la:Koliko si potencirao to za Kokota mislio sam da imaš nešto lično protiv njega. Tada se nisam slago sa tvojim mišljenjem jer je Kokot koliko toliko bolje igrao i bio koristan, ali ovo u zadnje vrijeme je odron živi. Kokot stvatrno nije igrač za Želje, moram priznati da si bio u pravu! Koliko nam je valjao u pojedinim utakmicama toliko je glavni krivac što sada nemamo bar 6 bodova više. Iako je nedavno produžio ugovor, treba se čovjeku zahvaliti na svemu što je do sada uradio i raskinuti ugovor, nadam se da to i uprava vidi.
nije baš rješenje rastjerati sve
jer nemoguće je dovesti 20 novih igrača
ovih prvotimci za koje svi vidimo da trenutno nisu za prvog tima preseliti ih na klupu a na njihovo mjesto dovesti bolje
kokot vrlo koristan može biti kao rezerva...sad za sad
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 29 nov 2015, 19:29

Imali smo mi puno većih kikseva ove sezone, nego ovo danas...I puno smo gore na terenu izgledali tada nego danas...U prvenstvu smo manje-više sve šanse prokockali, ostaje nada u kup...Limitirani smo kao ekipa i to vidi svaki laik...Ako zaista hoćemo naprijed moramo se ozbiljno pojačati, moramo na terenu biti Željo...Ako hoćemo i možemo...Zašto psovati Kokotu, Đelmiću, Mladenoviću??? Pa nisu oni krivi što mi nemamo alternative, što mi nemamo bolje...Oni znaju koliko znaju...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 nov 2015, 19:31

i onda namjerno dobiješ crveni karton.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 29 nov 2015, 19:33

teteac8684 je napisao/la:Imali smo mi puno većih kikseva ove sezone, nego ovo danas...I puno smo gore na terenu izgledali tada nego danas...U prvenstvu smo manje-više sve šanse prokockali, ostaje nada u kup...Limitirani smo kao ekipa i to vidi svaki laik...Ako zaista hoćemo naprijed moramo se ozbiljno pojačati, moramo na terenu biti Željo...Ako hoćemo i možemo...Zašto psovati Kokotu, Đelmiću, Mladenoviću??? Pa nisu oni krivi što mi nemamo alternative, što mi nemamo bolje...Oni znaju koliko znaju...
baš tako
u većini utakmica su oni konstante, znači možeš jasno vidjeti šta znaju i šta od njih da očekuje
problem je što bi oni u nekadašnjem Želji (govorim na period od kraja rata pa do sad) bili na klupi
toliko smo mi ofalili
no oni kao zamjene nebi bilo loši, dapače
da jedan Memija zna da ima na klupi igrača koji će početi ako on zasere 2 utakmice, da Amir/Blagojević znaju da ako u 2 utakmice ništa ne kreiraju da ima neko treći ko će zaigrati, da u napadu imaš bar 3 ozbiljna napadača...
ali mnogo toga nema
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 29 nov 2015, 19:37

salle86 je napisao/la:
teteac8684 je napisao/la:Imali smo mi puno većih kikseva ove sezone, nego ovo danas...I puno smo gore na terenu izgledali tada nego danas...U prvenstvu smo manje-više sve šanse prokockali, ostaje nada u kup...Limitirani smo kao ekipa i to vidi svaki laik...Ako zaista hoćemo naprijed moramo se ozbiljno pojačati, moramo na terenu biti Željo...Ako hoćemo i možemo...Zašto psovati Kokotu, Đelmiću, Mladenoviću??? Pa nisu oni krivi što mi nemamo alternative, što mi nemamo bolje...Oni znaju koliko znaju...
baš tako
u većini utakmica su oni konstante, znači možeš jasno vidjeti šta znaju i šta od njih da očekuje
problem je što bi oni u nekadašnjem Želji (govorim na period od kraja rata pa do sad) bili na klupi
toliko smo mi ofalili
no oni kao zamjene nebi bilo loši, dapače
da jedan Memija zna da ima na klupi igrača koji će početi ako on zasere 2 utakmice, da Amir/Blagojević znaju da ako u 2 utakmice ništa ne kreiraju da ima neko treći ko će zaigrati, da u napadu imaš bar 3 ozbiljna napadača...
ali mnogo toga nema
+1

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 29 nov 2015, 19:38

Meni je Edis drag bio kao I igrac a Ok je I kao trener ali treba on jos pure, sto se tice trenerskog posla.
Opet nema mu se sta zamjeriti kad u ekipu ima Kokota kojeg klupu zove sebi, Djelmu koji ocito nece vise da igra za Zelju,Antolovica kojem bi taman sutra dao papire I mrs.
Samo neko petljanje lopte,nikakve igre,vizije,uigranih akcija itd.
Prekide kad izvodimo to je patnja za gledati.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 29 nov 2015, 19:40

Nekada smo znali igrati skoro svaku drugu sedmici prijateljske utakmice po čitavoj BiH, to je bila prilika da se i juniori polako uigravaju, uvode, prilika za igrače na probi, ne pamtim kada smo neku odigrali. Sada igraju ševe na stadionu i zajebavaju se po Vogošći, bježe iz grada da ih raja ne bi gledala kako se urokavaju do besvijesti. Nije mi jasno kako neko može biti pojačanje na razigravanju između sebe, na osnovu jedne rekreacije?
Meni si igrači najmanji problem, oni se samo ponašaju i rade ono koliko im dopuštaš a pruži im prst ostaćeš bez ruke? Pokojni Ribar je to rješavao sa megafonom po glavi.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

BHDragons
Kontakt:

Post Postao/la BHDragons » 29 nov 2015, 19:49

Tek se sad vidi koliko nam Bajić fali, a većina je govorila kako je manje više zamjenjiv. Koliko nam i Bajić fali toliko fali i Oda. Oni bi nam donijeli titulu, ali šteta sve su to priče šta bi bilo kad bi bilo, nažalost :(
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 nov 2015, 20:12

svako je zamjenjiv. i jedino se u tom slučaju i nema šta kome prigovoriti jer svi su bili za jocu i jedini je bio afirmisano pojačanje ovo ljeto. ovakav flop bez povrede je stvarno bilo nemoguće predvidjeti.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 29 nov 2015, 20:16

Tako ti je kad nemas koga da ti gleda u kasike I baca grah, nego nako ofrljaka ga cibnes.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 26 gostiju.