I jos tu ima Mamas, treba onda Jattu na stopera.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 01:32Ma Banic vrhunski karakter,golman. Bice nam oroblem vezni red kad se Elezi vrati,Jatta ili Cimirot ce grijat klupu mozda cak i Elezi jer mora u21 igrac da igra. Djordjevic mi nebi mute dobio pored Elezija i Ljaljica uostalom van svake forme je,psiha 0.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑30 avg 2025, 01:12Treba i Banicu cestitati
Da ono ne izvadi prije gola vrlo vjerovatno danas ni boda ne bi uzeli.Svako malo galamio na odbranu i tjerao da se uozbilje.
Ristovski,profesionalac,uozbilji se na terenu.
Sezona nam se lomi u Mostaru.Ako izadjemo i pobjedimo bit ce nesto od nas,ako na Bradini skinemo gace zadovoljit se 4.mjestom napast kupove i to je sve.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Samo da se samocitiram

Poceo je dugi put ka tituli !! Put ka Kupu i Superkupu pocinje kasnije.
Igra ne izgleda cemu ali 3 boda su tu !!
Puno posla ima tu za našeg Husa i njegov strucni stab,da poprave i utegnu rasulo i raspad koje je osjecki ublehas ostavio iza sebe ali pomaci se vec naziru . Vecina igraca pokazuje znake oporavka i napredka. Posebno veseli Djordjevic i Ljajic. Jedino Rista stoji gdje je a to je jako nisko.
On je najveci promasaj prelaznog roka jos od vremena Ševala Zahirovica

Desetak dana priprema i treninga a onda odosmo pomesti Beuščad i Siroki !!
-
- Kontakt:
Ja sam totalno nespreman dosao. Krecem na utakmicu nigdje oblaka, vidim najavljuju kisu na prognozi i to pljusak. Rekoh nisu normalni, lupaju i ovi s prognozom. Kuci se vratio mokar do gaca.Varijantas8 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 00:32Vala dozivio sam jacih nevremena na kosevu, samo je dosta raje nespremno dosla.luckystrike je napisao/la: ↑30 avg 2025, 00:26Koga je kiša s moje "profilne" zalila (Sigma), kiše kao ova, protiv Goška pretprošle ili Igmana prošle sezone mu dođu kao ugodan tuš.Noke995 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 00:09
Poslije ne znam tačno koje tekme prije 12-13 godina bila je jedna odlična opaska.
Vraćajući se s tekme, svi pokisli snuždeni, neko u masi primjeti na ulici koru od limuna i reče "vidi limuna, iscijeđen ko' naš mozak".
To je stanje u kojem se često nađemo prateći ovo godinama al jbg..
Jedna anegdota od večeras, kaže lik s Istoka tol'ka mi je vlaga u tenama nokti mi se odvojili od prstiju![]()
Vazno je da smo pobijedili, osjeti se nervoza i strah jer smo lose startali i fali bodova na tabeli
- napoleon72
- Kontakt:
Nemoguce da ekipa koja je bila najspremnija prosle sezone sad bude totalno nespremna. Lani smo trkom gazili sve redom, sad maknut ne mozemo. Moje misljenje je da je ekipa planski tempirala formu za jace utakmice. Ako pogledamo lani, u prva 4 kola smo u svakoj utakmici dva gola zabili u prvom poluvremenu. Tek protiv Posusja smo drugi gol dali u nadoknadi. Ekipa se spremala za Borac i raspored poslije, gdje smo fkt fantasticno trcali i nigdje nismo porazeni. Mislim da je isti plan bio i ove sezone, i Radniku smo spucali 3 do 60. minute. Onda je uslijedila rapsodija koju niko nije ocekivao, jbg. Na 3:0 90% ekipa psihicki potone, oni nisu i jbg. Sad je dosao novi kondicioni, novi plan treninga, trebat ce vremena da se to utegne.
Ako se sjecate, isto smo gledali u sezoni 20/21. U prva 4 kola na misice protiv Krupe, kiks u Kaknju, pa nas Tuzla statisticki unistila na Kosevu, branili smo se ko Zepa. I onda opet kiks protiv Veleza. Ekipa tempirala formu za Brest, gdje smo odigrali fantasticnu utakmicu. Poslije toga smo upisali 8 pobjeda u nizu. Vjerujem da je isti plan priprema bio i sad.
Ako se sjecate, isto smo gledali u sezoni 20/21. U prva 4 kola na misice protiv Krupe, kiks u Kaknju, pa nas Tuzla statisticki unistila na Kosevu, branili smo se ko Zepa. I onda opet kiks protiv Veleza. Ekipa tempirala formu za Brest, gdje smo odigrali fantasticnu utakmicu. Poslije toga smo upisali 8 pobjeda u nizu. Vjerujem da je isti plan priprema bio i sad.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
- Maroon1946
- Kontakt:
+1napoleon72 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 08:14Nemoguce da ekipa koja je bila najspremnija prosle sezone sad bude totalno nespremna. Lani smo trkom gazili sve redom, sad maknut ne mozemo. Moje misljenje je da je ekipa planski tempirala formu za jace utakmice. Ako pogledamo lani, u prva 4 kola smo u svakoj utakmici dva gola zabili u prvom poluvremenu. Tek protiv Posusja smo drugi gol dali u nadoknadi. Ekipa se spremala za Borac i raspored poslije, gdje smo fkt fantasticno trcali i nigdje nismo porazeni. Mislim da je isti plan bio i ove sezone, i Radniku smo spucali 3 do 60. minute. Onda je uslijedila rapsodija koju niko nije ocekivao, jbg. Na 3:0 90% ekipa psihicki potone, oni nisu i jbg. Sad je dosao novi kondicioni, novi plan treninga, trebat ce vremena da se to utegne.
Dodao bi jos nejasan gubitak samopouzdanja vecine igraca gdje se istice Gulisha. Ona sansa pred kraj sinoc je bas najbolji pokazatelj. Prosle sezone bi on zabio onaj gol zmireci sada je totalno nesiguran u sebe. Ocigledno da ce sš imati pune ruke posla da im usadi u glavu pobjednicki mentalitet a i dobro ih spremi za 90min. U biti dovoljno je 60 min koji mi igramo da zabijemo 3 gola i zatvorimo tekmu ali taj manjak samopouzdanja nam je srozao realizaciju na to da nam treba 5 stopostotnih prilika da damo 1 gol...
- kupus army
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme sasvim korektno, čak bi rekao i dobro, pokazali smo neke znakove života, bilo je par bas smisljenih i uigranih akcija gdje je Beganović par puta odlično centrirao. Dobro će nam doći pauza, bićemo bolji 30 %, ako nas puste u Mostaru da igramo dobićemo ih gore. Vamos Sarajevo!
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
- napoleon72
- Kontakt:
Ma realizacija nas yebe. Lani smo u prvih 60 minuta stvarali i manje sansi nego sinoc protiv slabijih ekipa, al smo davali 2-3 gola. Guliashvili bio u divljoj formi, Bubanja uvijek bio tu negdje, Kyeremeh uleti... sad imamo 3-4 strasna finishera al nema realizacije.Maroon1946 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 08:23+1napoleon72 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 08:14Nemoguce da ekipa koja je bila najspremnija prosle sezone sad bude totalno nespremna. Lani smo trkom gazili sve redom, sad maknut ne mozemo. Moje misljenje je da je ekipa planski tempirala formu za jace utakmice. Ako pogledamo lani, u prva 4 kola smo u svakoj utakmici dva gola zabili u prvom poluvremenu. Tek protiv Posusja smo drugi gol dali u nadoknadi. Ekipa se spremala za Borac i raspored poslije, gdje smo fkt fantasticno trcali i nigdje nismo porazeni. Mislim da je isti plan bio i ove sezone, i Radniku smo spucali 3 do 60. minute. Onda je uslijedila rapsodija koju niko nije ocekivao, jbg. Na 3:0 90% ekipa psihicki potone, oni nisu i jbg. Sad je dosao novi kondicioni, novi plan treninga, trebat ce vremena da se to utegne.
Dodao bi jos nejasan gubitak samopouzdanja vecine igraca gdje se istice Gulisha. Ona sansa pred kraj sinoc je bas najbolji pokazatelj. Prosle sezone bi on zabio onaj gol zmireci sada je totalno nesiguran u sebe. Ocigledno da ce sš imati pune ruke posla da im usadi u glavu pobjednicki mentalitet a i dobro ih spremi za 90min. U biti dovoljno je 60 min koji mi igramo da zabijemo 3 gola i zatvorimo tekmu ali taj manjak samopouzdanja nam je srozao realizaciju na to da nam treba 5 stopostotnih prilika da damo 1 gol...
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Imao je nekih finih centaršuteva, trči i bori se. Beganović je ovaj put ok bio. Uvijek se trudi, ali jednostavno ga ne ide. Imao je solidnih stvari i onu šansu kad je uletio da šuta, ali slabo. Beganivićevi centaršutevi svi u visini muda.hz033 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 00:01Neznam koju si ti utakmicu gledao ako ti je Kupresak korektan. On je totalno limitiran igrac, niti jedne upotrebljive lopte nije veceras dao, rekao bih ponajgori. Cak moram reci da je Beganovic, koji je takodjer limitiran igrac, daleko vise pruzio nego Kupresak. Na stranu sve, ako pogledate snimak, pratite od 65. minute, samo jedan vazdusni duel smo dobili. Isto da ih neko ugasi u 60., mrtvi sve vucaraju po terenu. Zalosno!gh0stHZ je napisao/la: ↑29 avg 2025, 23:28Banić![]()
Kera![]()
Kuprešak danas baš korektno, Krdžalić mi je isto dobar bio. Raduje me i Djordjević da dobija više prilike sad nakon povrede i vratio se u početnu. Bez Paskaleva sigurniji dosta.
Ademu treba još malo da se navikne na ekipu i ligu, ali čestitke za prvijenac.
Guli volim te, ali **** mu miša kad će pročepit? Treba nam stara forma
I dalje smo očaj, ali hajde pobjeda za samopouzdanje. Realizacija katastrofa, ali prepisat ćemo “teškom terenu” i fuj vremenskim uslovima. Čestitke svima što su otišli i ispoštovali ekipu po ovome.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
-
- Kontakt:
Mnogo fali bubanja, pavicic, lulic , pa tad je i guli bio u strasnoj formi , zabijali smo po tri gola, puno je bolja igra bila, brza, tacnija, ovo sad ja ne znam nikad gori start , ja razumijem da se trebaju uigrati, ali sezona je pocela za to vise nema vremena, vec je par kola proslo mi dvije pobjede uvezali, a sa druge strane puno para se bacilo, ja ne znam jel ko reko nasim igracima da moraju krv pisati za plate koje primaju, i najveci cilj i ocekivanja naseg kluba je sami vrh, a ne borba za 3,4 mjesto u tri lijepe !
Husrefe ocitaj im lekciju imate sad pravi ispit u MO pa cemo vidjeti, sretno.
Husrefe ocitaj im lekciju imate sad pravi ispit u MO pa cemo vidjeti, sretno.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
Smatram da je veoma glupa ideja to sto je uradjeno sa Gulijem i keremecom.
Njih dvoica moraju igrat ono sto su igrali kod zekica (napad), jer Adem i Mlinaric nemogu vrsit nijednoj ekipi nikakav presing. Kao prvo spori su kao drugo nemaju ni kondicije.
Ili igraj to sto igras al vec u 55-60 minuti izvrsi 3 izmjene odjedonom
Adem djordjevic mlinaric ljudi nemogu vise od 60 minute. Mozes ubacit Renana Turdu cimirota. Za Djordjevica razumijem da nemoze da izdrzi covjek je povrijedjen bio dugo. Ako je ovo Adem koji je bio top spreman u srbskoj ligi i ako je on bio medju 3-4 najbolja igraca srbske lige onda nasa liga je 10x jaca od njihove. Smjesan igrac, al hajde treba bit posten tek je doso saigraci su mu toliko lose spremljeni fizicki da mu se moze zazmirit
Smatram da mozda izgledamo fizicki jadno upravo radi toga sto dva najbrza igraca koristimo na pogresnim mjestima i tako gubimo 4 igraca i ovih 6 sto igraju koliko toliko na svoim pozicijama jednostavno nemogu da podnesu teret i zato kad je Jatta dobio crveni u bl mi nismo postojsli jel 5 igraca mora da pokriva prostor od 9
Njih dvoica moraju igrat ono sto su igrali kod zekica (napad), jer Adem i Mlinaric nemogu vrsit nijednoj ekipi nikakav presing. Kao prvo spori su kao drugo nemaju ni kondicije.
Ili igraj to sto igras al vec u 55-60 minuti izvrsi 3 izmjene odjedonom
Adem djordjevic mlinaric ljudi nemogu vise od 60 minute. Mozes ubacit Renana Turdu cimirota. Za Djordjevica razumijem da nemoze da izdrzi covjek je povrijedjen bio dugo. Ako je ovo Adem koji je bio top spreman u srbskoj ligi i ako je on bio medju 3-4 najbolja igraca srbske lige onda nasa liga je 10x jaca od njihove. Smjesan igrac, al hajde treba bit posten tek je doso saigraci su mu toliko lose spremljeni fizicki da mu se moze zazmirit
Smatram da mozda izgledamo fizicki jadno upravo radi toga sto dva najbrza igraca koristimo na pogresnim mjestima i tako gubimo 4 igraca i ovih 6 sto igraju koliko toliko na svoim pozicijama jednostavno nemogu da podnesu teret i zato kad je Jatta dobio crveni u bl mi nismo postojsli jel 5 igraca mora da pokriva prostor od 9
-
- Kontakt:
Ja ne znam što je toliko navijačima problem da se odigra i niski blok nekih pola sata . Pa to rade sve ekipe svijeta malo se povučes odmiris tim , bolje nego nešto ganjati pa se raspadnes . Pa Vinko ima par titula tako osvojenih . Posebno mi koji imamo dosta nespremni igraca , legitimno je se spustiti u niski blok , znam da navijači vole juris i trpaj naprijed al jednostavno to je nekad samoubistvo.
nije problem da se spustis u niski blok, da izvuces i rasiris i potrosis protivnika, problem je sto smo mi primorani to raditi zadnjih 25 min jer nemamo snage. evo sinoc su usla 3 svjeza igraca pa smo se malo digli ali ostatk ekipe je bas pao.bordobijeli je napisao/la: ↑30 avg 2025, 10:05Ja ne znam što je toliko navijačima problem da se odigra i niski blok nekih pola sata . Pa to rade sve ekipe svijeta malo se povučes odmiris tim , bolje nego nešto ganjati pa se raspadnes . Pa Vinko ima par titula tako osvojenih . Posebno mi koji imamo dosta nespremni igraca , legitimno je se spustiti u niski blok , znam da navijači vole juris i trpaj naprijed al jednostavno to je nekad samoubistvo.
moze se reci da imamo nekih 40min dobre igre
,visokog presinga, posjeda, sansi ali to se mora produziti na 70min po utakmici i pravilno rasporediti.
Takodjer ako realizacija ostane ovako losa definitivno imamo problem. Volio bih vidjeti Turkesa u ovom sistemu. Takodjer probati sa Mlinaricem da zamjeni Ljajica nakon 60min.
Trebamo krilo pod hitno.
Trebaju nam krilo i stoper koliko je sutra.
Zivim za dan kad cemo imat dva stopera 195.
Zivim za dan kad cemo imat dva stopera 195.
Raduje me što će to biti bolje, žao mi je što smo mi navijači rezultata a ne kluba. Dobro će doći ova pauza, da podignemo fizičku spremu i vratimo samopouzdanje.SHZ82 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 10:12nije problem da se spustis u niski blok, da izvuces i rasiris i potrosis protivnika, problem je sto smo mi primorani to raditi zadnjih 25 min jer nemamo snage. evo sinoc su usla 3 svjeza igraca pa smo se malo digli ali ostatk ekipe je bas pao.bordobijeli je napisao/la: ↑30 avg 2025, 10:05Ja ne znam što je toliko navijačima problem da se odigra i niski blok nekih pola sata . Pa to rade sve ekipe svijeta malo se povučes odmiris tim , bolje nego nešto ganjati pa se raspadnes . Pa Vinko ima par titula tako osvojenih . Posebno mi koji imamo dosta nespremni igraca , legitimno je se spustiti u niski blok , znam da navijači vole juris i trpaj naprijed al jednostavno to je nekad samoubistvo.
moze se reci da imamo nekih 40min dobre igre
,visokog presinga, posjeda, sansi ali to se mora produziti na 70min po utakmici i pravilno rasporediti.
Takodjer ako realizacija ostane ovako losa definitivno imamo problem. Volio bih vidjeti Turkesa u ovom sistemu. Takodjer probati sa Mlinaricem da zamjeni Ljajica nakon 60min.
Trebamo krilo pod hitno.
Gojkovic 1.95
Mujkic 1.9
Turda 1.9
Bralic gotov 1.9
imamo mi stopera ali treba ih spremiti i uvesti u igru. Ok dva su povrijedzena ali dovodit dtopera na ova imena besmisleno
Trebamo zbiti redove i dati podrsku ekipi.Nema veze sto su najskuplji treba vremena da se to ugira.Ajmo dobit Zrinjski frljokom 1-0 pa da krene pohod na titulu 
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️
Evo sad pregleda highlights, 21 sut 4 po golu.
I stvarno kad gledas sa tribine lose smo igrali (kretnja igraca tromos bez kondicioznos bez snaznos sto bi rekao ruzano gledat posebno to jos kad kisa zacini..
Al ubjedjen sam posle pregledani highlightsa ekipa sa malo vise pouzdanja bi dala sa ovo sansi ( kvalitetni sansi) bar jos 3 gola. Sto malo ohrabruje jeste da Rudar nije ima nijednu sansu, osim onog suta sa 25 m (dobar je sut) dobro je odbranio (misija je primio protiv radnika slican go cak i lakse braneci))
But mali smo 7 100% sansi i 2 su bile bas 100% gulas glavom krdzalic glavom i keremeh promasi loptu
Ovaj rudar je primio 6 komada od borca, al realno bili su bolji od zelje na grbavici i zasluzeno su odnijeli 1, tukli su radnik sa 10 igraca, realno receno igracki mozda nemaju siri roster (sinoc im se povrijedio kapiten u 10 min) od sloge sb veleza al sam ubjedjen da narednik 5-6 kola dok budu mogli koristit trenutni roster (dok bude snage) tesko ce njih trpat.
Dobro igraju i opet cu reci moze se desit da izgube 2-0 pa i 3-0 jer ce neka ekipa iskoristit sve sve sto stvori al da ce ih igracki i rezultatski na fer sudjenje bez crveni neki razvalit teski nevidim tu ekipu.
Cak cu reci da ni sloga nema jaci roster inigru od njih govorim u prvih 15 igraca..Njih ce **** surina kartoni povrede jer nemaju tu moc da mogu toliko rotirat
I stvarno kad gledas sa tribine lose smo igrali (kretnja igraca tromos bez kondicioznos bez snaznos sto bi rekao ruzano gledat posebno to jos kad kisa zacini..
Al ubjedjen sam posle pregledani highlightsa ekipa sa malo vise pouzdanja bi dala sa ovo sansi ( kvalitetni sansi) bar jos 3 gola. Sto malo ohrabruje jeste da Rudar nije ima nijednu sansu, osim onog suta sa 25 m (dobar je sut) dobro je odbranio (misija je primio protiv radnika slican go cak i lakse braneci))
But mali smo 7 100% sansi i 2 su bile bas 100% gulas glavom krdzalic glavom i keremeh promasi loptu
Ovaj rudar je primio 6 komada od borca, al realno bili su bolji od zelje na grbavici i zasluzeno su odnijeli 1, tukli su radnik sa 10 igraca, realno receno igracki mozda nemaju siri roster (sinoc im se povrijedio kapiten u 10 min) od sloge sb veleza al sam ubjedjen da narednik 5-6 kola dok budu mogli koristit trenutni roster (dok bude snage) tesko ce njih trpat.
Dobro igraju i opet cu reci moze se desit da izgube 2-0 pa i 3-0 jer ce neka ekipa iskoristit sve sve sto stvori al da ce ih igracki i rezultatski na fer sudjenje bez crveni neki razvalit teski nevidim tu ekipu.
Cak cu reci da ni sloga nema jaci roster inigru od njih govorim u prvih 15 igraca..Njih ce **** surina kartoni povrede jer nemaju tu moc da mogu toliko rotirat
To bi bila bezveze odluka iz razloga sto Elezi ima osjecaj za drugi plan i mogao bi dosta ovih centarsuteva zavrsiti.
No hajd na hajr
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.