FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

vivaILchelik
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la vivaILchelik » 04 dec 2012, 00:43

Sretno Tuzlaci i nadam se da ce te ovo iskoristit maksimalno. Pustite se ovih maloumnika koji kazu da se historija brise. Ako se brise nek' navedu jedan slucaj gdje je historija jednostavno isparila.. I Gracic zna da boju ime kluba i grb ne moze mjenjati pa s tim zna da kad bi to zahtjevao da bi dogovor automatski otpao.

Jos jednom sretno ;)
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 dec 2012, 00:45

Mah, manite se istorije/historije/povijesti, izvucite se,nek djeca imaju gdje trenirat, nek krene sa mrtve tacke
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 dec 2012, 00:46

@TaRgEt_ brate...nešto si pomješao s nekim :? nebitno
Uglavnom, govorim samo istinu - znaci OlimpiC se seli sad u Tuzli, vi na tribinama se pravite da su to igraci Slobode ;) (Škoro, Regoje,Bućan, Salčinović i ostali), navijate za njih, a pjevate Slobodine pjesme i furate se da je to ta prica :mrgreen: i svima dobro.

Hajd super kad možete tako :D :mrgreen:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 04 dec 2012, 00:48

ultrasstyle_tz je napisao/la: molite Boga, Allaha, Budu, Krisnu i sve redom, a najprije babu i sinamu, da u 20. i 26.kolu ne budete morali na Tusanj :mrgreen:
fakat ne vidim na cemu gradis toliki optimizam vezan za te dvije utakmice. od Slobode kao i od Olimpika smo uvijek bili bolji a tome u prilog ide argumentacija u vidu rezultata?
sta ti prilazes kao svoju argumentaciju da bi tvoje "prijetnje" shvatili ozbiljno?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

vodeni100
Kontakt:

Post Postao/la vodeni100 » 04 dec 2012, 00:48

Za ovu gomilu dusebriznika sto su se pojavili nakon vijesti na FTV-u- ,da ne bi sto puta nesto zapitkivali i iscudjavali se , prelistati zadnjih stotinjak stranica ako vas interesuje. Ako vas ne interesuje znaci da se jedete od muke i da prosipate foru da eto to ne valja i sl. Eto ako ste toliki "dusebriznici" skupite par miliona pa necemo uvoditi ona 4 broja u ime. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 04 dec 2012, 00:49

SiggySinatra je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la: Pa na taj način bi zadržali svu imovinu, prava, riješili se dugovanja a zadržali bi i tradiciju Slobode.
Evo mozetel ovo citat BOLDIRANO !!! Znaci HISTORIJA OSTAJEEEEE !!
Ostaje u filmu o Harry Poteru.

Sloboda-dugovanja-prva liga Federacije, stari grb-historija, tim za koji su navijali vaši roditelji

"Nova Sloboda" ( kako god se bude zvao tim )- nema dugovanja-PL-novi grb-bez historije-potpuno novi tim

TaRgEt_ je napisao/la: Evo nudim vam svima pazi ali svima vama hejterima i dosadama opkladu da ce se zadrzati sve to, da nece se klub zvati Sloboda Olimpic da nakon nekog vremena vratice se i historija i sve, de malo ohladite i kazem ne citajte i ne vjerujte sve sto kazu mediji ? Ipak ja imam malo vise godina i malo vise sam upucen u ovu pricu oko ovoga, ima dosta stvari sto se ne zna i sto nece biti .
Drug, nije historija Lesi da se vrati tek tako. Postoji nekoliko načina da sačuvate historiju:

1. da kompletan kadar OlimpiCa počne da igra u prvoj ligi Federacije
2. da Gracić preuzme dugove Slobode
3. da država oprosti dugove Slobodi
4. da krenete iz početka iz najniže lige u BiH

ovo što je vama ponuđeno nije rješenje koje će "zadržati historiju". Kraj priče.
Zadnja izmjena: hoshtapler, dana/u 04 dec 2012, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 00:50

ripper je napisao/la:@TaRgEt_ brate...nešto si pomješao s nekim :? nebitno
Uglavnom, govorim samo istinu - znaci OlimpiC se seli sad u Tuzli, vi na tribinama se pravite da su to igraci Slobode ;) (Škoro, Regoje,Bućan, Salčinović i ostali), navijate za njih, a pjevate Slobodine pjesme i furate se da je to ta prica :mrgreen: i svima dobro.

Hajd super kad možete tako :D :mrgreen:

Ja ipak mislim da nisam, i da si to ti ali hajde neka bude. NE furamo se mi da je to Olimpic to ce biti Sloboda vidjeces i sam samo treba vremena.

Hostapler kazem ti da ce se vratiti, vidjeces samo sabura i strpljenja.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

zrinja1905
Kontakt:

Post Postao/la zrinja1905 » 04 dec 2012, 00:50

postat cete glavna sprdancija iduce sezone u pl :D
al opet draze ce mi biti gledat i slobodu+olimpic nego gradinu pod bb :lol:

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 00:52

Ljudi ja odustajem mislim da sam secer dobio od dusebriznika jedno mjesec dana necu pisati na forumu.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 04 dec 2012, 00:55

TaRgEt_ je napisao/la:Ljudi ja odustajem mislim da sam secer dobio od dusebriznika jedno mjesec dana necu pisati na forumu.
Šećer si trebao da dobiješ zašto ti je klub došao u ovakvu situaciju i šta Tuzla i tuzlaci nisu uradili a mogli su da pomognu da Sloboda opstane. To ti je valjda jasno.
vivaILchelik je napisao/la:Sretno Tuzlaci i nadam se da ce te ovo iskoristit maksimalno. Pustite se ovih maloumnika koji kazu da se historija brise. Ako se brise nek' navedu jedan slucaj gdje je historija jednostavno isparila.. I Gracic zna da boju ime kluba i grb ne moze mjenjati pa s tim zna da kad bi to zahtjevao da bi dogovor automatski otpao.

Jos jednom sretno ;)
Nisi baš upućen u priču. Taj novi klub će imati novi grb jer je novi pravni subjekat. Nema više ni starog grba.Neće ni ime ostati isto.

Historija neće ispariti kada klub tipa Glazgov Rendžersa ode u stečaj, završi u najnižem rangu i počne iz početka, onda ima pravo da "naslijedi historiju".
TaRgEt_ je napisao/la: Hostapler kazem ti da ce se vratiti, vidjeces samo sabura i strpljenja.
Jašta će, pa nije ovo film sa happy end-om. Novo ime, novi grb, klub bez dugova a historija kluba koji je ugašen. Aha. Provaljuješ se bezveze.
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 04 dec 2012, 01:00

Nema veze sa Slobodom ali ima sa temom...I FK Rudar Prijedor(puno ime,ne Rudar(P)..) je nastao fuzijom 2 kluba,u ovom slučaju iz istog grada,ali ipak od 2 različita kluba.Prvi klub,koji je bio stariji,uspješniji i čija se tradicija preuzela je FK Rudar(Ljubija),nekadašnji drugoligaš SFRJ i polufinalista Kupa,klub osnovan 1924.godine,zeleno-crnih dresova.Do 70-ih je igrao u Ljubiji,a onda svoje mečeve igrao na Gradskom Stadionu u Prijedoru(udaljenost 12 km)..Drugi klub je OFK Prijedor,klub nastao 1965.godine,takođe fuzijom 2 Prijedorska kluba(Radnički i Željezničar).Taj tim je imao plavo-bijele dresove,igrao je na Gradskom Stadionu u Prijedoru,te je uglavnom bio trećeligaš SFRJ,ali bio je poprilično dobar klub.Tako da su se 1992.godine za dva kluba,Rudar(ljubija) i OFK Prijedor fuzionisali u jedan klub,koji ima današnji naziv FK RUDAR PRIJEDOR,koji ima crno-zelene i žuto-plave dresove,a stadion je "naslijedio" od OFK Prijedora,a tradiciju od Rudar Ljubije...Tako da te fuzije nisu toliko loša stvar..Ovo sa Slobodom i Olimpikom ima moju podršku,i ima vjerovatno svjetlu budućnost,ma šta god pričali ljudi koji su protiv ovoga..Pozdrav
Mens sana in corpore sano.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 dec 2012, 01:01

zrinja1905 je napisao/la:postat cete glavna sprdancija iduce sezone u pl :D
al opet draze ce mi biti gledat i slobodu+olimpic nego gradinu pod bb :lol:
pazi se da ne prođete kao protiv Olimpica s četiri gola u mreži..... ;)

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 04 dec 2012, 01:03

hoshtapler je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la: Hostapler kazem ti da ce se vratiti, vidjeces samo sabura i strpljenja.
Jašta će, pa nije ovo film sa happy end-om. Novo ime, novi grb, klub bez dugova a historija kluba koji je ugašen. Aha. Provaljuješ se bezveze.
Ništa, pitari neka preimenuju klub u FK Sarajevo 1946, Zeničani u NK Čelik 1945, a mi možemo opet vratiti u NK Željezničar. Tako ćemo se svi riješiti dugova, a historiju ostaviti, jer je Target očito pronašao rupu u zakonu za koju nije niko znao.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 04 dec 2012, 01:03

djoleprijedor je napisao/la:Nema veze sa Slobodom ali ima sa temom...I FK Rudar Prijedor(puno ime,ne Rudar(P)..) je nastao fuzijom 2 kluba,u ovom slučaju iz istog grada,ali ipak od 2 različita kluba.Prvi klub,koji je bio stariji,uspješniji i čija se tradicija preuzela je FK Rudar(Ljubija),nekadašnji drugoligaš SFRJ i polufinalista Kupa,klub osnovan 1924.godine,zeleno-crnih dresova.Do 70-ih je igrao u Ljubiji,a onda svoje mečeve igrao na Gradskom Stadionu u Prijedoru(udaljenost 12 km)..Drugi klub je OFK Prijedor,klub nastao 1965.godine,takođe fuzijom 2 Prijedorska kluba(Radnički i Željezničar).Taj tim je imao plavo-bijele dresove,igrao je na Gradskom Stadionu u Prijedoru,te je uglavnom bio trećeligaš SFRJ,ali bio je poprilično dobar klub.Tako da su se 1992.godine za dva kluba,Rudar(ljubija) i OFK Prijedor fuzionisali u jedan klub,koji ima današnji naziv FK RUDAR PRIJEDOR,koji ima crno-zelene i žuto-plave dresove,a stadion je "naslijedio" od OFK Prijedora,a tradiciju od Rudar Ljubije...Tako da te fuzije nisu toliko loša stvar..Ovo sa Slobodom i Olimpikom ima moju podršku,i ima vjerovatno svjetlu budućnost,ma šta god pričali ljudi koji su protiv ovoga..Pozdrav

i cija je historija ostala ?
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 dec 2012, 01:04

gollum je napisao/la:
Ništa, pitari neka preimenuju klub u FK Sarajevo 1946, Zeničani u NK Čelik 1945, a mi možemo opet vratiti u NK Željezničar. Tako ćemo se svi riješiti dugova, a historiju ostaviti, jer je Target očito pronašao rupu u zakonu za koju nije niko znao.
Molim te da me provociras i ne prozivas, ja je nisam pronasao ja kazem sto je bilo na sastanku. Vozz od mene.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 04 dec 2012, 01:05

Kapellen je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:Nema veze sa Slobodom ali ima sa temom...I FK Rudar Prijedor(puno ime,ne Rudar(P)..) je nastao fuzijom 2 kluba,u ovom slučaju iz istog grada,ali ipak od 2 različita kluba.Prvi klub,koji je bio stariji,uspješniji i čija se tradicija preuzela je FK Rudar(Ljubija),nekadašnji drugoligaš SFRJ i polufinalista Kupa,klub osnovan 1924.godine,zeleno-crnih dresova.Do 70-ih je igrao u Ljubiji,a onda svoje mečeve igrao na Gradskom Stadionu u Prijedoru(udaljenost 12 km)..Drugi klub je OFK Prijedor,klub nastao 1965.godine,takođe fuzijom 2 Prijedorska kluba(Radnički i Željezničar).Taj tim je imao plavo-bijele dresove,igrao je na Gradskom Stadionu u Prijedoru,te je uglavnom bio trećeligaš SFRJ,ali bio je poprilično dobar klub.Tako da su se 1992.godine za dva kluba,Rudar(ljubija) i OFK Prijedor fuzionisali u jedan klub,koji ima današnji naziv FK RUDAR PRIJEDOR,koji ima crno-zelene i žuto-plave dresove,a stadion je "naslijedio" od OFK Prijedora,a tradiciju od Rudar Ljubije...Tako da te fuzije nisu toliko loša stvar..Ovo sa Slobodom i Olimpikom ima moju podršku,i ima vjerovatno svjetlu budućnost,ma šta god pričali ljudi koji su protiv ovoga..Pozdrav

i cija je historija ostala ?
Pa piše ti ovde,ostala je istorija Rudar(Ljubije),uspješnijeg i starijeg kluba,osnovanog 1924.godine u mjestu Ljubija,12 km od Prijedora..A OFK je "donirao" stadion" .
Zadnja izmjena: djoleprijedor, dana/u 04 dec 2012, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
Mens sana in corpore sano.

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 04 dec 2012, 01:06

gollum je napisao/la:

Vrijeme ce pokaazat da si isp'o glup druze ;)
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 dec 2012, 01:06

gollum je napisao/la:
Tako nekako ispade :mrgreen: dodaj samo godinu pored imena kluba i odoše milionski dugovi sami od sebe, ko rukom odnešeni :D :lol: pa to ni u crtanim filmovima ne može, ali eto izgleda kod naš u Bosni može sve.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 dec 2012, 01:06

gollum je napisao/la:
pa vi ste vec svoje dugove pobrisali to promjenom sa NK na FK jel? :)..a sto ste mjenjali to vi bogati zar to nije dioo vase historije?.. sad ce reci nezele hrvatski predznak u svom imenu :).. jest klinad da se mozda sta i opere ebiga :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 dec 2012, 01:11

Joj jesu vise neki dosadni sa tom historijom. Eto Sloboda ima historiju kao Mancester United pa se ovolika hajka stvorila. Eto dode jedan Seik i kupi Man.City koji ako cemo gledati historiju stoljecima iza Man.Utd. I sta sada? Ljudi donjeli pare, ulozili u tim, i eno ravnopravna borba sa Man.Utd za titulu. Ko te pita za historiju....

Dajte ljudi, eto Zvezda 91 osvoji Ligu prvaka pa sada taj pehar sebi u guzicu moze staviti, kada ti ne donosi vise nista osim imena i spomena. Mi 84 polufinale kupa eufa, i sta sada, gledaj stadiona, gledaj uvjeta, svaka godine u evropi prnut ne mozemo i onda se neko ovdje raspravlja o historiji. Prave smo bosnje glupe (Pa vjerujte da je isti slucaj sa nama da bi ovoliko bilo polemike, jer smo mi poznati da pravimo hajku od nicega)

Prihvatite to kada se nudi majku mu ****, kakva historija i ****. Na stadionu 100 gleda vasu tekmu, koda je eto njima stalo do historije i prica iz proslosti. Takvo je vrijeme doslo, samo oni koji imaju kapital nesto stvaraju, drugi tonu i tonu... Imate priliku kakva se rijetko vide, jeste da je iz interesa, ali ako cemo tako gledati, zasto je onda Ambramovic Chelsea kupio ili Seik City... Gracicu prvenstveno trebaju ljudi koji ce pored njega podrzavati to sto on radi, u Tuzli ima sve, jedan grad, jedan klub. Ceka se samo podrska naroda, ustalom sta vi to imate izgubiti i da prihvatiti ovo?

Jedan grad, jedan klub, pa mozete biti za par godina tim ravan Vojvodini. Dajte ljudi malo realnosti, a ne glupih prica...Sutra ce procitati neki maloljetnik ovo i stvorit ce sebi skroz pogreesan dojam, i sta onda? Kako mu to izbiti iz glave? Dosao covjek da ulozi pare u klub, a neko historiju spominje....

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.