Santiago_Bernabeuo je napisao/la:Dva dana u Madridu se nalazio Roberto Carlos koji je imao neki poslovnih,osobnih obaveza,pa su novinari Madridskog AS-a imali sa njim intervij:
AS:Kako vas je fino vidjeti ovuda po Madridu?
R.Carlos:Vec sam ovdje par dana morao sam da rijesim neke osobne stvari,takodjer moja zena Mariana da bolje upozna Madrid,mjesto gdje sam bio veoma sretan.
AS:Istina da si se ozenio u Junu?
R.Carlos:Da , i vrlo sam sretan.Cekamo dijete,bice mi to osmo,jos je rano da saznamo hoceli biti musko o zensko,al ako bude zensko dacemo joj ime Manuela.Iskoristili smo dolazak u Madrid i kupili robe za bebu.
AS:Vjerujem da si svojoj izabranici pokazao Bernabeuo?
R.Carlos:Pokazao sam joj najbitnija mjesta kuda sam se krecao.Naravno da smo obisli,muzej takodjer,i vidjela je tu svu moju historiju u klubu.
AS:Sta ima u zivotu?
R.Carlos:Dalje sam u Fenerbahce,ovo mije 3godina ,al imam dogovoreno vec da u Decembru napustim.
AS:Sta mi kazes!
R.Carlos:Da,imam 36 godina i ostalo mije jos 2 godine od Fudbala,tako da bi voleo da se vratim u Brazil ili neku ekipu tamo.Nedostaje mi moja Familija,kuca,moja zemlja..
AS:Imas li ponuda?
R.Carlos:Ima intresa nekih ekipa,al takodjer ima druga opcija..
AS:Koja?
R.Carlos:Bio bi spreman da igram sest mjeseci za Real Madrid bez plate,od januara do juna.Mozda posle ostanem godinu dana vise.
AS:Jeli ti to govoris ozbiljno?
R.Carlos:Naravno.Volio bi jako,u Madridu sam prosao nevjerovatne godine,osvojio sam sve,i ubjedio se da je to moja kuca.
AS:Florentino Perez je rekao da bi voleo da budete dio Real Madrida?
R.Carlos:Vrlo je bitno za mene vratit se Real Madridu,naravno zeleo bi kao igac,al ako nije moguce voleo bi ovdje raditi sa mladjima sa juniorima,kadetima,o pjetlicima,i pokazati im sve sto ja znam.
AS:A ako reknu da?
R.Carlos:Volim i spreman sam dase vratim.
A
S:Pricalo se da nisi dobrim odnosima bio neko vrijeme sa Floretinom?
R.Carlos:Nikad nisu bile lose,uvjek smo bili dobri.Istina je da nije bio blizak napocetku kao sa igracima koji su dosli u njegovo vrijeme jer sam bio igrac koji je dosao u klub iz epohe L.Sanza.Moram da kazem da se uvjek odnosio dobro sa mnom.Istina je da su i tadasnji Galaktikosi dobivali vise novca od mene,al nikad nisam rekao nijetnu visoku rijec o tome,bio sam zadovoljan sa svojim i voleo sam da igram.Ja uvjek pricam o Florentinu dobro.Prosle su godine al on je isti,nije se nimalo promjenio.
AS:Kako vidis Madrid?
R.Carlos:Vidim ga velikog,bezobzira na poraz protiv Seville u nedalju.Mora da se prizna da Sevilla ima takodjer 4 igraca velikog nivela,i na Pizjuanu nikad nije bilo lako pobjediti.Sevilla,Barcalona,Bilbao,za mene zadovoljstvo,to su stadioni najtezi na kojima sam igrao u Spanskoj ligi.
AS:Vi vidite Real Madird velikim,ali ima puno kritike na njihovu igru?
R.Carlos:Dobro,to je normalno.Sada moraju da pocnu ispocetka.Nista se nemijenja lako tek godinom,Madrid ima ekipu cjelu koja moze da osvoji Ligu prvaka na Bernabeuo,to je ono sto je najbitnije ovo godine.Treba imati smirenenost,vratit se dobroj igri i postizati golove.
AS:Pellegrini je cesto kritikovan?
R.Carlos:Kritika u Madridu je normalna,kao na trenere tako na igrace.Nista se nije promjenilo godinama je tako.Pellegrini je pokazao u Spaniji da razumje dobro u fudbal i to mora da se postuje.
AS:Jeste li vidjeli kako je bio los Marcelo protiv Navasa?
R.Carlos:Ima igraca koje je vrlo tesko zaustaviti,a Navas je to sigurno.Taj decko ima nevjerovatni kreativnost,veliki je igrac,a Marcelo mora da se probudi i da nastavi sa radom.
AS:Kako vidite Kaku?
R.Carlos:Ja ga uvijek vidim dobro.Kaka i ja smo u repki skupa igrali,protiv Cristiana nikad nisam igrao,Za mene Kaka je broj 1 na svijetu i to nemam sumnje.
AS:Jeste li vidjeli nemogucu paradu Ikera na Pizjuanu?
R.Carlos:Vidio ju je cijeli svijet.Iker zivi u nevjerovatnoj momentu formi.Drago mije zbog njega jer mije dobar prijatelj.Nadam se da cemu ici sve dobro stvari.
AS:Znaci,
dolazis u Januaru
R.Caralos:Daj boze...