Muzika - Arhiva postova

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

RiNo
Kontakt:

Re: Muzika

Post Postao/la RiNo » 14 okt 2010, 19:45

harry_90 je napisao/la:Bolje slusat nesto sto razumijes,nego slusat neku pjesmu na stranom sto i ne razumijes,vec moras preko google translate prevodit :D Zivila narodna muzika (mislim one starije,ove novije ni meni ne gode,gdje ces dalje )

O ukusima se ne raspravlja,tako da ;)
Pa ne moraš se hvaliti što ne razumiješ strani jezik, to je sramota...
100% sportski i krajnje opušten potpis

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 14 okt 2010, 20:47

[youtube][/youtube]
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 14 okt 2010, 20:52

[youtube][/youtube]

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 14 okt 2010, 22:59

[youtube][/youtube]
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 14 okt 2010, 23:07

harry_90 je napisao/la: Zivila narodna muzika (mislim one starije,ove novije ni meni ne gode,gdje ces dalje )

**** ukus,nemas pravo tu floskulu ovdje koristiti....
to se koristi kada otmjeni i kulturni raspravljaju o ekspresionizmu i baroku u umjetnosti,koji je vrjedniji i koji je bolji....

...uostalom,zna se ko slusa narodnu muziku ;) bez uvrede svakako ... :| msm. mogu prcoi neke stvari koje vi stavljate .tipa toma,haris (ciji je glas poseban predmet i enigma u muzici,taj covjek jeste umjetnik) ,ilic...i sta ja znam...

ali ove gluposti nesposobnjakovica gdje se velica ljudska nesposobnost,gdje se velicaju ljudi koji razbijanjem flasa od glavu dokazuju svoju ljubav ljepsem polu....i sl. to ne dolazi i obzir ;) to je dno muzike i sabanluka,kica i to se zna...

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 14 okt 2010, 23:26

nesh otkaceno
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 okt 2010, 23:31

RiNo je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Bolje slusat nesto sto razumijes,nego slusat neku pjesmu na stranom sto i ne razumijes,vec moras preko google translate prevodit :D Zivila narodna muzika (mislim one starije,ove novije ni meni ne gode,gdje ces dalje )

Pa ne moraš se hvaliti što ne razumiješ strani jezik, to je sramota...
:lol: :lol: cuj nezz...haj dobro ti znas sve..necu sa tobom u raspravu bgti...al neznam zasto smeta narodna muzika (mislim na stariju ) ne praktikujem ovu noviju..

@Makaveli

Ja samo slusam stariju narodnu Beslic,Ilic itd.. to je reci narodna muzika,a ovo sad sto izlazi se i ne moze nazvati muzikom,ovo je samo naglabanje nekih rijeci i da pokazes grudi,guzove da bi te neko primjetio..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 14 okt 2010, 23:47

[youtube][/youtube]
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 15 okt 2010, 00:20

Džeko
[youtube][/youtube] :lol:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 15 okt 2010, 15:28

[youtube][/youtube]

SILAAAAAAAA !!!

btw. David Guetta u rajvoSa ! 8-)
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 15 okt 2010, 16:08

[youtube][/youtube]

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 okt 2010, 16:11

Makaveli je napisao/la:
...uostalom,zna se ko slusa narodnu muziku ;) bez uvrede svakako ... :| msm. mogu prcoi neke stvari koje vi stavljate .tipa toma,haris (ciji je glas poseban predmet i enigma u muzici,taj covjek jeste umjetnik) ,ilic...i sta ja znam...

ali ove gluposti nesposobnjakovica gdje se velica ljudska nesposobnost,gdje se velicaju ljudi koji razbijanjem flasa od glavu dokazuju svoju ljubav ljepsem polu....i sl. to ne dolazi i obzir ;) to je dno muzike i sabanluka,kica i to se zna...

Kao prvo narodna muzika je dio nase kulture ili nekulture kako neki zele prikazati i cega se stide :roll: al dobro jbg...shvatam ja,emancipacija prema zapadu :lol: :lol: ,urbanizam :lol: :roll: ..itd...tezi se ka tome...samo jbg OVO JE BALKAN,zaboravljate
...uostalom,zna se ko slusa narodnu muziku ;) bez uvrede svakako ... :|
Sto si ovo reko??

americki country,jazz,blues,soul??? i ko to slusa..ja koliko znam amerikanci se ne stide toga i ne minimiziraju sve to,naprotiv...jedino se mi svog stidimo i pljujemo po tome :|

Sta je to onda...

Razlika između "umjetnosti" i popularnih stilova koji su mogli čuti u barovima,kafanama i plesnim dvoranama ne mora podrazumjevati i kvalitet, jer su se muzikolozi kasnije složili da ovakva podjela ne mora nužno određivati kvalitetu muzike, već je ona proizašla iz drukčijih mišljenja i socijalnih statusa...

Generalno,sve je manje vise otislo u PM pa i nasa narodna muzika o kojoj govorimo,nema sta se tu nije pojavilo i ko sve ne pjeva..i tu se svi slazemo ali koliko sam primjetio ovdje svi manje ili vise slusaju samo one stare pjesme,iz nekog doba kad je to bilo na nivou i kad su postojali neki kriteriji i norme...i zasto to neko osporava i pljuje po tom???

Zar ne fascinira ta cinjenica da se upravo stare pjesme slusaju i nakon 30,40 god nakon sto su snimljene...valjda to govori o njihovoj vrijednosti...al poznato je da mi ne cijenimo sami sebe pa kako ce tek ostali

Primjer:

Saban Saulic,vjerovatno najveci pjevac svih vremana na ovim prostorima...

Čovjek je jednom riječju glas prve klase.Nije mu ravan ni Pavaroti. ;)
Da je rođen negdje na zapadu danas bi bio brand kao Beatlesi ili Coca-Cola. Najjače grlo bivše nam Jugoslavije...

al koga to interesuje..ipak je on saban :roll: :roll: :|

[youtube][/youtube]

Umjetnicko djelo,koje je saban sam napisao i stvorio....nesto neprevazidjeno na ovim prostorima

ili

[youtube][/youtube]

Tesko da ce iko ovakvo nesto snimiti bilo kad vise...

Da ne pricam o ostalim velikanima poput najveceg umjetnika i boema na ovim prostorima Tome Zdravkovice,pjevackim velicinama poput Harisa,Miroslava,Halida itd...

al eto nazalost sve to pomalo nestaje al pjesme ce ostat ;)

[youtube][/youtube]

Isto tako i sa rockom...ni bendovi vise nisu kao sto su bili al ovo ostaje ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 15 okt 2010, 20:56

ne bukaj se
Kao prvo narodna muzika je dio nase kulture ili nekulture kako neki zele prikazati i cega se stide :roll: al dobro jbg...shvatam ja,emancipacija prema zapadu :lol: :lol: ,urbanizam :lol: :roll: ..itd...tezi se ka tome...samo jbg OVO JE BALKAN,zaboravljate
kao prvo,odakle ti pravo da govoris u ime balkana....ona je sigurno dio kulture vecine,a svi mi znamo da nam je ta kategorija u kurcu blago receno :) ako cete ti i slicni kao prvu odrednicu balkana, jednog nikole tesle ,ive andrica,mese selimovica stavljati narodnu muziku nama ostalim ostaje samo da samo da cutimo...vi ste ipak vecina...

dalje,
emancipacija je univerzalna kategorija,ne postoji zapadna,istocna ..postoje vrijednosti koje se ocjenjuju kao takve i to je tako jednostavno :)

mada,najveca je tuga sto si spomenuo urbanizam :( to je najveca boljka svih onih koji ne slusaju narodnjake.....ne spominji je !! to je proces koji je unistio kulturu na balkanu :)

americki country,jazz,blues,soul??? i ko to slusa..ja koliko znam amerikanci se ne stide toga i ne minimiziraju sve to,naprotiv...jedino se mi svog stidimo i pljujemo po tome :|
haha :D interesantni primjeri...osvrnucu se na country koji je zastupljen medju jako cudnim likovima :D a i ne slusam pa ne mogu da zakljucim da je to nesto lose..barem imaju gitaru ....ovo ostalo je grijeh porediti sa posasti kao sto je narodna muzika :) imamo i ljepse stvari kojima se mozemo kititi.etno umjetnici su u izumiranju...tu im je i mjesto ... realno...a i narodnoj muzici svakako :)

Čovjek je jednom riječju glas prve klase.Nije mu ravan ni Pavaroti.
zasto izrugivati svoju licnost ruglu bespotrebno ? ne mogu te shvatiti..sad tek vidim koliko si ti daleko od civilizacije....

uostalom kakve reference za prvoklasne umjetnike imaju ti "narodni pjevaci" ? prije svega ta muzika nema kvalitet....
kakve se tehnike sviranja koriste ? o kojim virtouzima pricamo ?

ne znam dovoljno o tom sabanu da bih ovdje mogao detaljnije o njemu....al' eto..ima ovaj sinan sakic :D jel' njega hvalite ? :D pa ako je to umjetnik sa pjesmom koju sam cuo..lepa do bola :( :shock: ono je dno dna... :D

...
bogami,napljuvah ja konzumente ,pjevace a ne dohvatismo se glavnoga...svi se vi ovdje izvlacte..lafo slusamo samo sabana,mileta ovo ono...a svi dajete podrsku i seki i miki i viki i ceci...i dalje...a to unistava....
i ne ide jednostavno da stavis jednu velicinu ,azru nakon tih pjevaca komiljenim za vrijeme juge medju vozacima kamiona i drvosjecama .to je muzika za gradsku raju ;)
-------------------------------------------------------
sto se mene tice...prti bee gee i ajs nigrutin je kulturniji od ovih nesposobnjakovica folkera...nauci se vise :D
HIP HOP KULTURA ! ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 okt 2010, 21:24

mrsko mi opet replicirat..iznio sam svoje misljenje i to je to,nemam sta dodat..a i moras bit kompetentan da bi se o tom diskutovalo...sto nije bas slucaj, da smo neki muzicki strucnjaci, i da bezveze ne idemo u krug...to je to

Samo cu rec,ja hocu pjesmu kao pjesmu..ono sto mozes osjetiti na pravi nacin i uzivati u tome..a sve te brojalice,skakanje i sl. ne interesuje me nit razumijem sta je fol ako nema emocija...al jbg ne mogu to svi osjetit i razumjeti na isti nacini, to je ok..svako na svoj nacin to dozivljava i prozivljava...ukusi su razliciti...

sto johnny kaze

Kazu ukus je karakter
A karakter sudbina
Pa sto cu ja u svemu tome
Htio bi da znam.. 8-) :lol:

Sve je to udure al kad o pjesmi govorimo....

jedno je jasno....Bez sevdaha nema zivovanja

PItali malog: "Sine jel znas sta je sevdah"???
Kaze: "To je ono kad babo pjava i place"

gdje ces dalje... 8-) 8-)

[youtube][/youtube]

:mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 15 okt 2010, 21:33

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Evo za Sarajliju,posto vidim da zna sta je prava muzika :D
Rotor Volgograd...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 okt 2010, 22:01

demire evo i za tebe nesto onda... :D :mrgreen: znam da volis serifa...

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Koji kralj...svaka hit 8-) 8-) a tek glas...

Uvijek mi je dilema ko je bolji pjevac saban ili on, a volim obojicu,ma mislim volim sve sto valja....nevjerovatno kakav glas...ili cd ili uzivo,nema razike...toliko je dobar

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 15 okt 2010, 22:47

Ma nema nista dok ne osjetis da nesto zaigra u tebi kad cujes pjesmu.Halid,Saban i Serif,vrh vrhova.Tesko da ce se vise ikad rodit neko s takvim glasom.
P.S-Ova zadnja mi je najdraza ;)
UZ ovu autobiografsku :mrgreen: [youtube][/youtube]
Rotor Volgograd...

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 okt 2010, 22:53

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 15 okt 2010, 22:55

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Trenutno samo slusam Ipceta - Ja te volim on te ima ..prejaka pjesma

[youtube][/youtube]
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 15 okt 2010, 23:06

Ja te volim on te ima,njegova si vec danima,u nadama nekim trajem,dal ti nekad nedostajem,uhhh jes vala jaka....
Neg poslusaj KAD NESTANEM JEDNOG DANA,jarane da se najezis,kazu da je on imao predosjecaj prije smrti :|
Ja mislim da je njegov brat to pricao,davno na Pinku,ako je neko gledao... :(
Rotor Volgograd...

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 9 gostiju.