Pa ne moraš se hvaliti što ne razumiješ strani jezik, to je sramota...harry_90 je napisao/la:Bolje slusat nesto sto razumijes,nego slusat neku pjesmu na stranom sto i ne razumijes,vec moras preko google translate prevoditZivila narodna muzika (mislim one starije,ove novije ni meni ne gode,gdje ces dalje )
O ukusima se ne raspravlja,tako da
Muzika - Arhiva postova
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Muzika
100% sportski i krajnje opušten potpis
- adnan_nanda
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
**** ukus,nemas pravo tu floskulu ovdje koristiti....harry_90 je napisao/la: Zivila narodna muzika (mislim one starije,ove novije ni meni ne gode,gdje ces dalje )
to se koristi kada otmjeni i kulturni raspravljaju o ekspresionizmu i baroku u umjetnosti,koji je vrjedniji i koji je bolji....
...uostalom,zna se ko slusa narodnu muziku

ali ove gluposti nesposobnjakovica gdje se velica ljudska nesposobnost,gdje se velicaju ljudi koji razbijanjem flasa od glavu dokazuju svoju ljubav ljepsem polu....i sl. to ne dolazi i obzir

nesh otkaceno
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
RiNo je napisao/la:Pa ne moraš se hvaliti što ne razumiješ strani jezik, to je sramota...harry_90 je napisao/la:Bolje slusat nesto sto razumijes,nego slusat neku pjesmu na stranom sto i ne razumijes,vec moras preko google translate prevoditZivila narodna muzika (mislim one starije,ove novije ni meni ne gode,gdje ces dalje )

@Makaveli
Ja samo slusam stariju narodnu Beslic,Ilic itd.. to je reci narodna muzika,a ovo sad sto izlazi se i ne moze nazvati muzikom,ovo je samo naglabanje nekih rijeci i da pokazes grudi,guzove da bi te neko primjetio..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
[youtube][/youtube]
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Džeko
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

It was turned around so that right looked wrong
[youtube][/youtube]
SILAAAAAAAA !!!
btw. David Guetta u rajvoSa !
SILAAAAAAAA !!!
btw. David Guetta u rajvoSa !

“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
[youtube][/youtube]
- sarajlija89
- Kontakt:
Makaveli je napisao/la:
...uostalom,zna se ko slusa narodnu muzikubez uvrede svakako ...
msm. mogu prcoi neke stvari koje vi stavljate .tipa toma,haris (ciji je glas poseban predmet i enigma u muzici,taj covjek jeste umjetnik) ,ilic...i sta ja znam...
ali ove gluposti nesposobnjakovica gdje se velica ljudska nesposobnost,gdje se velicaju ljudi koji razbijanjem flasa od glavu dokazuju svoju ljubav ljepsem polu....i sl. to ne dolazi i obzirto je dno muzike i sabanluka,kica i to se zna...
Kao prvo narodna muzika je dio nase kulture ili nekulture kako neki zele prikazati i cega se stide

Sto si ovo reko??...uostalom,zna se ko slusa narodnu muzikubez uvrede svakako ...
![]()
americki country,jazz,blues,soul??? i ko to slusa..ja koliko znam amerikanci se ne stide toga i ne minimiziraju sve to,naprotiv...jedino se mi svog stidimo i pljujemo po tome

Sta je to onda...
Razlika između "umjetnosti" i popularnih stilova koji su mogli čuti u barovima,kafanama i plesnim dvoranama ne mora podrazumjevati i kvalitet, jer su se muzikolozi kasnije složili da ovakva podjela ne mora nužno određivati kvalitetu muzike, već je ona proizašla iz drukčijih mišljenja i socijalnih statusa...
Generalno,sve je manje vise otislo u PM pa i nasa narodna muzika o kojoj govorimo,nema sta se tu nije pojavilo i ko sve ne pjeva..i tu se svi slazemo ali koliko sam primjetio ovdje svi manje ili vise slusaju samo one stare pjesme,iz nekog doba kad je to bilo na nivou i kad su postojali neki kriteriji i norme...i zasto to neko osporava i pljuje po tom???
Zar ne fascinira ta cinjenica da se upravo stare pjesme slusaju i nakon 30,40 god nakon sto su snimljene...valjda to govori o njihovoj vrijednosti...al poznato je da mi ne cijenimo sami sebe pa kako ce tek ostali
Primjer:
Saban Saulic,vjerovatno najveci pjevac svih vremana na ovim prostorima...
Čovjek je jednom riječju glas prve klase.Nije mu ravan ni Pavaroti.

Da je rođen negdje na zapadu danas bi bio brand kao Beatlesi ili Coca-Cola. Najjače grlo bivše nam Jugoslavije...
al koga to interesuje..ipak je on saban

[youtube][/youtube]
Umjetnicko djelo,koje je saban sam napisao i stvorio....nesto neprevazidjeno na ovim prostorima
ili
[youtube][/youtube]
Tesko da ce iko ovakvo nesto snimiti bilo kad vise...
Da ne pricam o ostalim velikanima poput najveceg umjetnika i boema na ovim prostorima Tome Zdravkovice,pjevackim velicinama poput Harisa,Miroslava,Halida itd...
al eto nazalost sve to pomalo nestaje al pjesme ce ostat

[youtube][/youtube]
Isto tako i sa rockom...ni bendovi vise nisu kao sto su bili al ovo ostaje

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
ne bukaj se
Kao prvo narodna muzika je dio nase kulture ili nekulture kako neki zele prikazati i cega se stide
al dobro jbg...shvatam ja,emancipacija prema zapadu
,urbanizam
..itd...tezi se ka tome...samo jbg OVO JE BALKAN,zaboravljate
kao prvo,odakle ti pravo da govoris u ime balkana....ona je sigurno dio kulture vecine,a svi mi znamo da nam je ta kategorija u kurcu blago receno
ako cete ti i slicni kao prvu odrednicu balkana, jednog nikole tesle ,ive andrica,mese selimovica stavljati narodnu muziku nama ostalim ostaje samo da samo da cutimo...vi ste ipak vecina...
dalje,
emancipacija je univerzalna kategorija,ne postoji zapadna,istocna ..postoje vrijednosti koje se ocjenjuju kao takve i to je tako jednostavno
mada,najveca je tuga sto si spomenuo urbanizam
to je najveca boljka svih onih koji ne slusaju narodnjake.....ne spominji je !! to je proces koji je unistio kulturu na balkanu
americki country,jazz,blues,soul??? i ko to slusa..ja koliko znam amerikanci se ne stide toga i ne minimiziraju sve to,naprotiv...jedino se mi svog stidimo i pljujemo po tome
haha
interesantni primjeri...osvrnucu se na country koji je zastupljen medju jako cudnim likovima
a i ne slusam pa ne mogu da zakljucim da je to nesto lose..barem imaju gitaru ....ovo ostalo je grijeh porediti sa posasti kao sto je narodna muzika
imamo i ljepse stvari kojima se mozemo kititi.etno umjetnici su u izumiranju...tu im je i mjesto ... realno...a i narodnoj muzici svakako
zasto izrugivati svoju licnost ruglu bespotrebno ? ne mogu te shvatiti..sad tek vidim koliko si ti daleko od civilizacije....
uostalom kakve reference za prvoklasne umjetnike imaju ti "narodni pjevaci" ? prije svega ta muzika nema kvalitet....
kakve se tehnike sviranja koriste ? o kojim virtouzima pricamo ?
ne znam dovoljno o tom sabanu da bih ovdje mogao detaljnije o njemu....al' eto..ima ovaj sinan sakic
jel' njega hvalite ?
pa ako je to umjetnik sa pjesmom koju sam cuo..lepa do bola
ono je dno dna... 
...
bogami,napljuvah ja konzumente ,pjevace a ne dohvatismo se glavnoga...svi se vi ovdje izvlacte..lafo slusamo samo sabana,mileta ovo ono...a svi dajete podrsku i seki i miki i viki i ceci...i dalje...a to unistava....
i ne ide jednostavno da stavis jednu velicinu ,azru nakon tih pjevaca komiljenim za vrijeme juge medju vozacima kamiona i drvosjecama .to je muzika za gradsku raju
-------------------------------------------------------
sto se mene tice...prti bee gee i ajs nigrutin je kulturniji od ovih nesposobnjakovica folkera...nauci se vise
HIP HOP KULTURA !

kao prvo,odakle ti pravo da govoris u ime balkana....ona je sigurno dio kulture vecine,a svi mi znamo da nam je ta kategorija u kurcu blago receno

dalje,
emancipacija je univerzalna kategorija,ne postoji zapadna,istocna ..postoje vrijednosti koje se ocjenjuju kao takve i to je tako jednostavno

mada,najveca je tuga sto si spomenuo urbanizam

haha

zasto izrugivati svoju licnost ruglu bespotrebno ? ne mogu te shvatiti..sad tek vidim koliko si ti daleko od civilizacije....
uostalom kakve reference za prvoklasne umjetnike imaju ti "narodni pjevaci" ? prije svega ta muzika nema kvalitet....
kakve se tehnike sviranja koriste ? o kojim virtouzima pricamo ?
ne znam dovoljno o tom sabanu da bih ovdje mogao detaljnije o njemu....al' eto..ima ovaj sinan sakic

...
bogami,napljuvah ja konzumente ,pjevace a ne dohvatismo se glavnoga...svi se vi ovdje izvlacte..lafo slusamo samo sabana,mileta ovo ono...a svi dajete podrsku i seki i miki i viki i ceci...i dalje...a to unistava....
i ne ide jednostavno da stavis jednu velicinu ,azru nakon tih pjevaca komiljenim za vrijeme juge medju vozacima kamiona i drvosjecama .to je muzika za gradsku raju

-------------------------------------------------------
sto se mene tice...prti bee gee i ajs nigrutin je kulturniji od ovih nesposobnjakovica folkera...nauci se vise

HIP HOP KULTURA !

- sarajlija89
- Kontakt:
mrsko mi opet replicirat..iznio sam svoje misljenje i to je to,nemam sta dodat..a i moras bit kompetentan da bi se o tom diskutovalo...sto nije bas slucaj, da smo neki muzicki strucnjaci, i da bezveze ne idemo u krug...to je to
Samo cu rec,ja hocu pjesmu kao pjesmu..ono sto mozes osjetiti na pravi nacin i uzivati u tome..a sve te brojalice,skakanje i sl. ne interesuje me nit razumijem sta je fol ako nema emocija...al jbg ne mogu to svi osjetit i razumjeti na isti nacini, to je ok..svako na svoj nacin to dozivljava i prozivljava...ukusi su razliciti...
sto johnny kaze
Kazu ukus je karakter
A karakter sudbina
Pa sto cu ja u svemu tome
Htio bi da znam..
Sve je to udure al kad o pjesmi govorimo....
jedno je jasno....Bez sevdaha nema zivovanja
PItali malog: "Sine jel znas sta je sevdah"???
Kaze: "To je ono kad babo pjava i place"
gdje ces dalje...
[youtube][/youtube]

Samo cu rec,ja hocu pjesmu kao pjesmu..ono sto mozes osjetiti na pravi nacin i uzivati u tome..a sve te brojalice,skakanje i sl. ne interesuje me nit razumijem sta je fol ako nema emocija...al jbg ne mogu to svi osjetit i razumjeti na isti nacini, to je ok..svako na svoj nacin to dozivljava i prozivljava...ukusi su razliciti...
sto johnny kaze
Kazu ukus je karakter
A karakter sudbina
Pa sto cu ja u svemu tome
Htio bi da znam..

Sve je to udure al kad o pjesmi govorimo....
jedno je jasno....Bez sevdaha nema zivovanja
PItali malog: "Sine jel znas sta je sevdah"???
Kaze: "To je ono kad babo pjava i place"
gdje ces dalje...

[youtube][/youtube]

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Evo za Sarajliju,posto vidim da zna sta je prava muzika
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Evo za Sarajliju,posto vidim da zna sta je prava muzika

Rotor Volgograd...
- sarajlija89
- Kontakt:
demire evo i za tebe nesto onda...
znam da volis serifa...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Koji kralj...svaka hit
a tek glas...
Uvijek mi je dilema ko je bolji pjevac saban ili on, a volim obojicu,ma mislim volim sve sto valja....nevjerovatno kakav glas...ili cd ili uzivo,nema razike...toliko je dobar

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Koji kralj...svaka hit

Uvijek mi je dilema ko je bolji pjevac saban ili on, a volim obojicu,ma mislim volim sve sto valja....nevjerovatno kakav glas...ili cd ili uzivo,nema razike...toliko je dobar
Ma nema nista dok ne osjetis da nesto zaigra u tebi kad cujes pjesmu.Halid,Saban i Serif,vrh vrhova.Tesko da ce se vise ikad rodit neko s takvim glasom.
P.S-Ova zadnja mi je najdraza
UZ ovu autobiografsku
[youtube][/youtube]
P.S-Ova zadnja mi je najdraza

UZ ovu autobiografsku

Rotor Volgograd...
- rob do bagro
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Trenutno samo slusam Ipceta - Ja te volim on te ima ..prejaka pjesma
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Trenutno samo slusam Ipceta - Ja te volim on te ima ..prejaka pjesma
[youtube][/youtube]
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Ja te volim on te ima,njegova si vec danima,u nadama nekim trajem,dal ti nekad nedostajem,uhhh jes vala jaka....
Neg poslusaj KAD NESTANEM JEDNOG DANA,jarane da se najezis,kazu da je on imao predosjecaj prije smrti
Ja mislim da je njegov brat to pricao,davno na Pinku,ako je neko gledao...
Neg poslusaj KAD NESTANEM JEDNOG DANA,jarane da se najezis,kazu da je on imao predosjecaj prije smrti

Ja mislim da je njegov brat to pricao,davno na Pinku,ako je neko gledao...

Rotor Volgograd...