Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 avg 2012, 19:29

neno#4 je napisao/la:Umor jeste ucinio svoje, ali smo tako odigrali da je za nepovjerovati. Oni koji su bili na utakmici vidjeli su ko je unio preokret na teren. To je Marko Vukovic i sto je najcudnije dijete koje nije bilo planirano da igra uopce. Pogodio je super bitnu tricu, odigrao pozrtvovano u odbrani, isceprkao par lopti, povezao nase redove. Ja ne znam kako danas Neno nije isamar'o Vrapca. Dijete je danas odigralo svoju neku utakmicu, u nekom svijetu, ja sam Ginobili, zvijezda radim sta hocu. Razumijem da su Selimovici krivi za ovo, ali u reprezentaciji danas da ovako nikome ne das loptu je sramotno. Mene bi iskreno bilo sram pogledati suigrace kojima danas nisam zelio dati pas u kontri, na otvorenom sutu za tri, u reketu.

Buza na kraju rijesio utakmicu i donio nam pobjedu. Jusuf je imao puno problema sa njihovim centrom koji je odigrao odlicno kao i cijela ekipa Holandije. Ono sto sam ja dosada gledao igraju najljepsu kosarku, bez peglanja lopte, bez glumljenja zvijezda ili nesto slicno. Imali su jucer dan odmora, ali nasi su danas iscupali ovo. Kad smo gubili 32:20 stali smo u zonu koja nas je vratila u utakmicu. Tu smo ukrali par lopti, istrcali kontri i vratili se u mec. Poslije se i publika probudila.
respect prema tebi , ali fakat , i ja da nemam 2 male djece mozda bi isao , ali nema me ima 2-3 god :roll: , pored olimpiskog finala ti gledas juniore Bosne 8-) , to je strast prema kosarci :!:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 avg 2012, 19:30

Kobe Bryant je napisao/la:sad ti hoces da te citam od rjeci do rjeci :lol: , pa dobro logicno je da jedna ekipa prenese 2 boda , a jedna 0 , kao i kod nas u kosarci nema nerjesenih rezultata (hvala Bogu) ;)
Pa nemoj me ispravljati ako me nemaš namjeru čitati.

Neno,Buza kako je krenuo još malo pa će imati ispod 20% šut za 3 poena,ne znam što uopće toliko forsira kad ga ne ide,jel on inače tako loše stoji sa trojkama ili je to samo na ovom turniru?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2012, 19:39

Kobe Bryant je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Umor jeste ucinio svoje, ali smo tako odigrali da je za nepovjerovati. Oni koji su bili na utakmici vidjeli su ko je unio preokret na teren. To je Marko Vukovic i sto je najcudnije dijete koje nije bilo planirano da igra uopce. Pogodio je super bitnu tricu, odigrao pozrtvovano u odbrani, isceprkao par lopti, povezao nase redove. Ja ne znam kako danas Neno nije isamar'o Vrapca. Dijete je danas odigralo svoju neku utakmicu, u nekom svijetu, ja sam Ginobili, zvijezda radim sta hocu. Razumijem da su Selimovici krivi za ovo, ali u reprezentaciji danas da ovako nikome ne das loptu je sramotno. Mene bi iskreno bilo sram pogledati suigrace kojima danas nisam zelio dati pas u kontri, na otvorenom sutu za tri, u reketu.

Buza na kraju rijesio utakmicu i donio nam pobjedu. Jusuf je imao puno problema sa njihovim centrom koji je odigrao odlicno kao i cijela ekipa Holandije. Ono sto sam ja dosada gledao igraju najljepsu kosarku, bez peglanja lopte, bez glumljenja zvijezda ili nesto slicno. Imali su jucer dan odmora, ali nasi su danas iscupali ovo. Kad smo gubili 32:20 stali smo u zonu koja nas je vratila u utakmicu. Tu smo ukrali par lopti, istrcali kontri i vratili se u mec. Poslije se i publika probudila.
respect prema tebi , ali fakat , i ja da nemam 2 male djece mozda bi isao , ali nema me ima 2-3 god :roll: , pored olimpiskog finala ti gledas juniore Bosne 8-) , to je strast prema kosarci :!:
Dzaba. Ovo je prece ipak. Iako mi se srce cijepa sto nisam pogledao olimpijsko finale bilo bi mi gore da ovo nisam danas gledao. Zivim za nas uspjeh i zivim da ova djeca napokon ostvare uspjeh. Toliko se ulozilo entuzijazma, novca i svega ostalog u njih, kao ni u koga prije. Samo se nadam da cemo zaigrati u A diviziji. Mislim da niko ne moze ni da zamisli sta je to i sta bi znacilo za nasu kosarku.

LBJ_MVP, Buza je danas losije sutirao trice, ali je okrenuo utakmicu. Da nije pogodio one mi bi izgubili mec. Ali Nedim je mladji godinu od svih tako da njegove najbolje partije tek idu, ma koliko cudno zvucalo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 12 avg 2012, 19:59

Treba biti bas antitalenat pa uz onako dominanatnu figuru pod kosem, imati svega 2,5 asistencije po mecu.
Al nema veze; mozemo i bez playa. Premala nam je baza da bi ocekivali super talente na svim pozicijama, a rodjeni u godinu-dvije. (najtalentovaniji bh Srbi i Hrvati, NIKAD nece igrati za BiH, i treba prestati smarat po forumu s nekim imaginarnim timom.)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 avg 2012, 20:14

off topic: ako koristis adsl bhnet onda na stranici moja webtv kliknes na bht i kliknes ponovo na tekmu i mozes gledati , ali kreteni su prenosili samo od 2 poluvremena , a ono sto vrjedi pogledati je 2/4 i 3/4 ;)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 avg 2012, 20:21

Kobe Bryant je napisao/la:off topic: ako koristis adsl bhnet onda na stranici moja webtv kliknes na bht i kliknes ponovo na tekmu i mozes gledati , ali kreteni su prenosili samo od 2 poluvremena , a ono sto vrjedi pogledati je 2/4 i 3/4 ;)
:mrgreen:
a koliko to poluvremena ima u kosarci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 avg 2012, 20:22

nerminh74 je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:off topic: ako koristis adsl bhnet onda na stranici moja webtv kliknes na bht i kliknes ponovo na tekmu i mozes gledati , ali kreteni su prenosili samo od 2 poluvremena , a ono sto vrjedi pogledati je 2/4 i 3/4 ;)
ili OD 3/4 :roll:

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 12 avg 2012, 20:29

Odgledao sam sve do sada odigrane meceve i mogu reci da ima tu materijala i potencijala. Nurkic je fenomenalan i jos kad se uzme u obzir da je godinu mladji od ostalih...hm...onda to dobija jos vise na tezini.
Realno kad zavrsi ovaj ciklus i bude prebacen u A-tim to ce mu biti nagrada za trud i rad, ali da se ne lazemo on je jos uvijek daleko, daleko od toga da igra za A-Tim i da se vec sad nesto ocekuje od njega pod kosevima u kvalifikacionom ciklusu.
Imam jednu veliku zamjerku koja mi upada u oci a to je ponasanje Nenada Markovica...ipak bi trebao uvesti malo i pedagoske crte jer radi sa djecom...Realno utakmice protiv Gruzije i Holandije nisu trebale biti neizvjesne i lomiti se pred kraj da on na svaku gresku bilo kojeg naseg mladog igraca ne doceka na noz salvom kritike...Djeca igraju u grcu zbog straha od njegove reakcije...samo malo da na tome poradi jos bolje bi rezultati dosli...to ga moze kostati prvo mjesta i odlaska u A diviziju...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2012, 20:31

Jusuf je '94 godiste.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 avg 2012, 20:37

nerminh74 je napisao/la:
Čovjek je mislio na to da su prenosili od drugog poluvremena, zaboravio je dodati nastavak na broj dva, od 2-gog poluvremena to je čovjek mislio :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 12 avg 2012, 20:41

Kao sto sam vec juce napisao jedan "post" , tako cu ovoga puta da kazem SVAKA ČAST MOMCI. Ostvarili ste ono sto sam i ocekivao,a to je da prenesete 2 boda u narednu fazu...sada je potrebna barem 1 pobjeda za polufinale...koje ce nadam se BHT prenositi,tako su barem najavili...
Kindže, kindže...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 avg 2012, 21:15

hz1987 je napisao/la:Odgledao sam sve do sada odigrane meceve i mogu reci da ima tu materijala i potencijala. Nurkic je fenomenalan i jos kad se uzme u obzir da je godinu mladji od ostalih...hm...onda to dobija jos vise na tezini.
Realno kad zavrsi ovaj ciklus i bude prebacen u A-tim to ce mu biti nagrada za trud i rad, ali da se ne lazemo on je jos uvijek daleko, daleko od toga da igra za A-Tim i da se vec sad nesto ocekuje od njega pod kosevima u kvalifikacionom ciklusu.
Imam jednu veliku zamjerku koja mi upada u oci a to je ponasanje Nenada Markovica...ipak bi trebao uvesti malo i pedagoske crte jer radi sa djecom...Realno utakmice protiv Gruzije i Holandije nisu trebale biti neizvjesne i lomiti se pred kraj da on na svaku gresku bilo kojeg naseg mladog igraca ne doceka na noz salvom kritike...Djeca igraju u grcu zbog straha od njegove reakcije...samo malo da na tome poradi jos bolje bi rezultati dosli...to ga moze kostati prvo mjesta i odlaska u A diviziju...
za gubljenje lopti u kontrama 4 na 1 najbolja pedagoška-košarkaška metoda je šamar, a ne dernjava

pitaj kukoca i radju sta im je maljkovic radio pa su postali igraci
nema potpisa

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 12 avg 2012, 22:14

Je li se zna ko su protivnici našima u drugoj grupi? :?
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 avg 2012, 22:16

raul-zakon je napisao/la:Je li se zna ko su protivnici našima u drugoj grupi? :?
Sutra igraju
Island-Finska
Crna Gora-Švedska

Pobjednici tih duela su naši naredni protivnici.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 12 avg 2012, 22:18

LBJ MVP je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la:Je li se zna ko su protivnici našima u drugoj grupi? :?
Sutra igraju
Island-Finska
Crna Gora-Švedska

Pobjednici tih duela su naši naredni protivnici.
Hvala. :D
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 13 avg 2012, 01:02

Bravo momci, svaka cast. U tri utakmice 'pokazali su karakter, sve i jednu prelomili na vrijeme i izbjeglu penal zavrsnicu. Protiv Portugala bila je demonstracija sile.

O Nurkicu je sve vec receno, momak dominira i sve osim MVP titule bilo bi veliko iznenadjenje. 8-) Dosta dobru statistiku ima i Buza, posebno procenti za dva i slobodna bacanja su fenomenalni, a jos plus treba uzeti u obzir da je godinu dana mladji.

Nadam se da ce sutra Belgija dobiti Holandiju, nije toliko bitno, ali je bolje prenijeti kos razliku +14 nego +8.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 13 avg 2012, 01:08

kengur je napisao/la:

Crna Gora da je cak i izgubila protiv Norveske, nije im bitno jer im odluka pada protiv Svedske.

Citaj malo sta Neno pise i obrazuj se malo.
Kako im nije bitno?

Da su ovdje izgubili, u slucaju pobjede Finske nad Islandom, oni bi morali dobiti 16 razlike Svedsku, ovako ih svaka pobjeda vodi dalje.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 13 avg 2012, 01:33

ovo je jedna od vrlo rijetkih mogucnosti u nasem sportu uopste da i mi jednom mozemo mirno gledati zadnje kolo bez da moramo gledati rezultate drugih.
ko god nam dodje trebali bi biti favoriti, i uz maksimalno zalaganje sigurno nece ni izostati pobjede. vjerujem da ce se ova dva dana iskoristiti na najbolji nacin, i onda je svejedno koga dobijemo. crnu goru smo dobili 3 puta u pripremama, a grupa c je izgleda vrlo izjednacena, svaka ekipa je pokazala slabosti.
mislim da mozemo do dvije pobjede i u tom drugom krugu i onda smo vec na pragu a-divizije. najtezi protivnici u polufinali bi nam mogli biti englezi i cesi, po dosadasnjem ucinku. engleze smo razbili u pripremnoj, a cesi imaju laksu grupu ali i pobjedjivaju sa respektabilnom razlikom. ali do polufinala ima jos malo, prvo treba proci drugu fazu :)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 avg 2012, 08:45

Ma pobjedi se ne gleda u zube, to je najvaznije.
Sada imamo 2 dana odmora i treba ih iskoristiti i pripremiti se za prvu tekmu, jer ako nju dobijemo u polufinalu smo. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 avg 2012, 09:34

Igramo u Utorak u 20:45.

Ima vremena za odmor. Protivnik, drugoplasirani iz grupe C, nadajmo se da ćemo tom pobjedom obezbjediti polufinale...

Nama treba biti cilj osvojiti ovo takmičenje. 8-)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.