JoeBleck je napisao/la: ↑19 dec 2020, 09:07
Ronaldo nije u top 10 kvalitetom.
Izbij mu penale i ove golove sa meter , dobijes Edina Dzeku.
Igra klasicnog napadaca,nije prvi strelac Serije A.Ne znam , smijesno da je lik uopste na ovoj listi.
Ni jedan drugi kvalitet vise nema.
Ja stvarno ne zna čemu se ovi smiju
Ako odbijemo samo penale Ronaldo bi imao prosle sezone u ligi samo 19 golova.
Ako računamo samo golove iz igre (bez penala) imao bi:
3 gola manje od Immobilea
isto golova kao i Caputo,
2 golova više od Zapate
2 gola više od Lukakua
3 gola više od Edina Džeke
4 gola više od Iličića
Penale sam odbio i svima ostalim, a ne samo Ronaldu. Također imao je samo 5 asistencija u ligi. Ako gledamo samo Italijansku ligu nije bio ni u TOP 30. Ako mu se odbiju penali prošle sezone nije bio ni u TOP 10 strijelaca u Europi. I to je sve uradio igrajući za najjači klub u Italiji. Baš me zanima koliko bi jedan Džeko dao golova da je igrao za Juventus i da svaka lopta ide na njega?

Ronaldo prošle sezone nije bio ni u TOP 5 igrača u svijetu. Samo njegov zagriženi fan može tvrditi drugačije.
Prošle sezone (ako zanemarimo penale) nije bio bolji strijelac ni od Quagliarelle, Zapate, Piąteka, Milika. Imao bi isto golova kao i Pavoletti iz Cagliarija
U ligi prvaka sada daje kao i u dresu Uniteda po 5,6 golova po sezoni dok je u Realu davao po 15,16,17 golova. Ronaldo je odlaskom iz Reala propao. Čak i kada je bio 15 godina mlađi u Unitedu nije bio puno bolji. Samo jednom najbolji strijelac Engleske lige u 6 sezona, samo jednom najbolji strijelac lige prvaka, samo jedna zlatna lopta, nikad nije bio najbolji strijelac nokaut faze LP. Lik bez 10 kvalitetnih suigrača oko sebe nije ništa bolji od ostalih napadača.
Najjače je što njegovi fanovi osporavaju Messija zbog Xavija i Inieste, a ovaj bi bio teška kar.ina od igrača da nije igrao u Realu u onom periodu od 2014 do 2018 godine. Čak mu ni prve 4 godine u Realu nisu bile nešto posebno uspješne dok Real nije doveo Modrića, Kroosa i Balea.
A Messi već u zadnje 2 sezone bez Xavija i Inieste, oba puta bio najbolji i strijelac i asistent lige, jednom najbolji strijelac lige prvaka, jedna zlatna lopta i to sve u samo zadnje 2 sezone. A šta bi tek bilo da je 10 godina mlađi