FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

VolimTz
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la VolimTz » 15 maj 2018, 00:50

tuzlak1987 je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:
Ovdje su fulao totalno. Ovo ostali su se izjasnili kao Bosanci i Hercegovci, a kod Bosnjaka jel to znaci ako kazes da si musliman i Bosnjak su automatski i SDA? Ili ipak mozes biti i Bosnjak, muslimanske vjere ljevicarskih i gradjanskih opredjeljenja? Tuzlaci i jesu veliki ljubitelji BIH, ali nisu kao ostali u BIH primitivci.
Zasto je onda podrinjac primitivac ako nosi ljiljane i cvijet Srebrenice, zašto bi i on bio automatski SDA ? Bosnjak, musliman i komunista (ljevicar) ne ide nikako. A ovi tzv. "Bosanci i Hercegovci" su jugonostalgicari pretezno. Po čemu su to ostali primitivci ? Sramota je to izjaviti. Tako generalizovati.
Nije zbog toga, lijepo je nositi i ljiljane i cvijet. Radi se o interpretaciji, Podrinjci imaju svoju interpretaciju, uvijek peru SDAovce, Aliju, potenciraju vjeru ispred nacije. I kada se uklopi ta sva prica dobijes SDA glasaca.
Bosnjak, musliman, ljevicar ide idealno. Znas sta si, a na ispravnoj si strani. Ne moras od muslimana ustasa da pravis heroje, od saradnika Nacista da pravis rehabilitacije, da se umiljavas Arapima, da budes Turkofil. U biti sve ono sto ti kod Hrvata i Srba smeta samo u Bosnjackoj varijanti. Kao gradjanin ljevicarskih shvatanja mozes lako da vidis kako su partizani bili pozitivci, ali u isto vrijeme da vidis i da je ARBIH bila pozitivac, mozes da doprineses da druge vjere i narodi vole ovu drzavu jer ti je prvo drzava pa vjera za razliku od desnicara.
Bosnjacki identitet je sacuvala upravo vjera, u trenutku kad su "bosnjacki ljevicari" sebe nazivali jugoslovenima, kad su dopustili da im se zabrani jezik i nacija, a da se njihov identitet unistava. Partizani su bili saradnici četnika do određenog perioda, kasnije su isti četnici koji su klali bošnjake zamijenili šajkaču petokrakom bez ikakvih problema. Mnogi bošnjački intelektualci su ubijeni, mnogi odvedeni na goli otok. Partizani nisu nikakvi pozitivci za Bošnjake.

Bošnjak ne mora budu turkofil, umiljavati se arapima, biti član SDA da bi bio desnica. Treba njegovati svoje tisućljetno postojanje i ne biti slijep pred nožem koji mu je vazda pod vratom. Ne pristati na bilo čiju kolonizaciju pa bili to osmanlije, austrougari, jugosloveni. Treba poštivati sebe, a ne ponižavati da bi se dodvorio bilo kome. Ako ćeš iskreno prava desnica ne postoji. A ljevica i "desnica" su iste, razlika je u tome kome se uvlače u .
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 maj 2018, 01:37

VolimTz je napisao/la:
Bosnjacki identitet je sacuvala upravo vjera, u trenutku kad su "bosnjacki ljevicari" sebe nazivali jugoslovenima, kad su dopustili da im se zabrani jezik i nacija, a da se njihov identitet unistava. Partizani su bili saradnici četnika do određenog perioda, kasnije su isti četnici koji su klali bošnjake zamijenili šajkaču petokrakom bez ikakvih problema. Mnogi bošnjački intelektualci su ubijeni, mnogi odvedeni na goli otok. Partizani nisu nikakvi pozitivci za Bošnjake.

Bošnjak ne mora budu turkofil, umiljavati se arapima, biti član SDA da bi bio desnica. Treba njegovati svoje tisućljetno postojanje i ne biti slijep pred nožem koji mu je vazda pod vratom. Ne pristati na bilo čiju kolonizaciju pa bili to osmanlije, austrougari, jugosloveni. Treba poštivati sebe, a ne ponižavati da bi se dodvorio bilo kome. Ako ćeš iskreno prava desnica ne postoji. A ljevica i "desnica" su iste, razlika je u tome kome se uvlače u .
Partizani nisu pozitivci samo u 2 slucaja, ako si ustasa ili ako si cetnik, treci slucaj ne postoji.

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 15 maj 2018, 02:07

VolimTz je napisao/la: Bosnjacki identitet je sacuvala upravo vjeru
:nene: Nije istina, Bošnjaci svoje korijene vuku prije dolaska Osmanlija a time i islama, i bilo bi jako pogubno vezati etnički identitet uz vjeru kao neku primarnu osovinu opstanka nekog naroda. Najvažniji ti je životni prostor na kojem je nastanjen jedan "etnos" i na kojem je oblikovao svoj identitet pa onda jezik i kulturu!
kad su "bosnjacki ljevicari" sebe nazivali jugoslovenima, kad su dopustili da im se zabrani jezik i nacija
A koji su to "bošnjački ljevičari"? Je'l misliš na one koji su bili za stvaranje Jugoslavije? Koje Jugoslavije; one prve ili one socijalističke?? Misliš na Mehmeda Spahu, Halida Hrasnicu ili pak na Avdu Humu i Osmana Karabegovića... Znaš li kad je zabranjen bosanski jezik i od strane koga??
Partizani su bili saradnici četnika do određenog perioda.
Nikad nije bila potpisana nikakva saradnja između četnika i partizana, istina bila su dva sastanka (čini mi se) Tita i Draže po tom pitanju ali NIKADA nije došlo do dogovora o zajedničkom djelovanju protiv okupatora. Bilo je nekih manjih dogovora lokalnih komadanata ali to je sve bilo kratkog daha.
Mnogi bošnjački intelektualci su ubijeni, mnogi odvedeni na goli otok.
Koji Bošnjači intelektualci?? Jel misliš na Mlade muslimane?? :puke: :puke:
Partizani nisu nikakvi pozitivci za Bošnjake.
Ko ti je obnovio Bosankohercegovačku državnost?? Ko je dao pravo republikama na samoopredjeljenje da bi danas mogao živjeti u svojoj državi?? Ali pazi PRAVO REPUBLIKAMA NA SAMOOPREDJELJENJE, ne narodima kako je to proklamovao Vudro Vilson poslije Prvog svjetskog rata. Jer da je preuzeta šema koju je Vilson predložio i ukomponovana u ustav misliš da bi danas živio u državi BiH? Bi' al' šipak...
JEDAN KLUB, JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV, JEDAN TOŠK.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 maj 2018, 02:25

VolimTz je napisao/la:quote="VolimTz"]
Ovdje su fulao totalno. Ovo ostali su se izjasnili kao Bosanci i Hercegovci, a kod Bosnjaka jel to znaci ako kazes da si musliman i Bosnjak su automatski i SDA? Ili ipak mozes biti i Bosnjak, muslimanske vjere ljevicarskih i gradjanskih opredjeljenja? Tuzlaci i jesu veliki ljubitelji BIH, ali nisu kao ostali u BIH primitivci.

Zasto je onda podrinjac primitivac ako nosi ljiljane i cvijet Srebrenice, zašto bi i on bio automatski SDA ? Bosnjak, musliman i komunista (ljevicar) ne ide nikako. A ovi tzv. "Bosanci i Hercegovci" su jugonostalgicari pretezno. Po čemu su to ostali primitivci ? Sramota je to izjaviti. Tako generalizovati.
Nije zbog toga, lijepo je nositi i ljiljane i cvijet. Radi se o interpretaciji, Podrinjci imaju svoju interpretaciju, uvijek peru SDAovce, Aliju, potenciraju vjeru ispred nacije. I kada se uklopi ta sva prica dobijes SDA glasaca.
Bosnjak, musliman, ljevicar ide idealno. Znas sta si, a na ispravnoj si strani. Ne moras od muslimana ustasa da pravis heroje, od saradnika Nacista da pravis rehabilitacije, da se umiljavas Arapima, da budes Turkofil. U biti sve ono sto ti kod Hrvata i Srba smeta samo u Bosnjackoj varijanti. Kao gradjanin ljevicarskih shvatanja mozes lako da vidis kako su partizani bili pozitivci, ali u isto vrijeme da vidis i da je ARBIH bila pozitivac, mozes da doprineses da druge vjere i narodi vole ovu drzavu jer ti je prvo drzava pa vjera za razliku od desnicara.

Bošnjak ne mora budu turkofil, umiljavati se arapima, biti član SDA da bi bio desnica. Treba njegovati svoje tisućljetno postojanje i ne biti slijep pred nožem koji mu je vazda pod vratom. Ne pristati na bilo čiju kolonizaciju pa bili to osmanlije, austrougari, jugosloveni. Treba poštivati sebe, a ne ponižavati da bi se dodvorio bilo kome. Ako ćeš iskreno prava desnica ne postoji. A ljevica i "desnica" su iste, razlika je u tome kome se uvlače u .[/quote]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jebote ne znam u koju si skolu ti iso pa si pola stvari polupo.

1.Bosanski ljevicari nisu zabranili bosnjacki jezik nego je to uradila Austro-Ugarska kad je porobila ovo djelove odmah tada je ukinut bosanski jezik i bosnjaci kao nacija.Poslije isto kad je nastala Kraljevina SHS isto nije dozvoljena nacija bosnjaci i jezik.Po zavsetka ww2 je napravljena velika greska tada pobjednika sto nisu tada dozvolili i naciju i jezik bosnjaka ali i tada je bio veliki pritisak srpsko-hrvatske koalicije pa se to nije desilio,a mozda tada nije bilo ni nekih velikih i uglednih bosnjaka intelektualaca da to pokrenu odmah iza rata.Moj otac se kasnije borio za povrat bosnjacke nacije i jezika i bio politicki zatvoren skoro 4 godine kao "Mladi Musliman" u doba najjaceg komunizma.

2.Nisu Partizani bili saradnici cetnika jebote(dje si to naso) :rol: nego su cetnici bili u partizanskim redovima i kad su vidili da se partizani bore za sve nacije isto tada su oni izasli iz partizana i osnovali svoj cetnicki pokret koji se zalagali samo za odbranu srpstva i to svim sredstvima.Istina je kad je rat zavrsio da su mnogi cetnici abolirani i ponovo se vratili u partizane(ali cud nisu promjenili)
3.Partizani su (i partizanski pokret) veliki pozitivci za bosnjake,mnogi bosnjaci su izginuli u toj borbi,a sve velike ofanzive i ratovi su se odvijali upravo u Bosni.Neces mi zar reci da su ustase pozitivci,a znam da jemnogo bosnjaka iz podrinja bilo u ustasama,pa da nije radi toga.Imam svoje rodbine koja je ucestvovala u ww2 ratu i bili su u ovim nekim ofanzivama,imam i neke rodbine koja je poginula,i mogu da kazem oni su tada slijedili pravi antifashisticki put,jedini ispravan u tom trenutku,svi ostali su bile izdajice koji su se pridruzili fashistima njemcima i italijanima.

jedino se sa zadnjim pasusom mozda mogu sloziti.

Nisi mi odgovorio ,moze li bosnjak biti ateista.Ja znam da moze jer sam ja jedan od takvih,dakle nisam religiozan ali sam bosnjak od glave do pete
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 15 maj 2018, 07:16

Haha kad ljudi bez osnovnog znanja historije krenu da se ubjedjuju. Bosanski jezik je istisnut hrvatskim i stpskim za vrijeme “stare” Jugoslavije, kada su hr i sr proglaseni slizbenim jezikom. Tadasnja ulema koja je sjedila u bh saboru na istoj sjednici je isposlovala da hr i sr predstavnici glasaju za vakufsku reformu, a oni ce zauzvrat za njihov prijedlog o jeziku. I tako gospodo nasa ulema proda nas jezik za sitnousicarski vakufski interes. Tako da obratite se gospodo IVZ-u sto nemamo jezik a ne Titu i SFRJ.
TŽV!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 15 maj 2018, 07:20

VolimTz je napisao/la: Bošnjak ne mora budu turkofil, umiljavati se arapima, biti član SDA da bi bio desnica. Treba njegovati svoje tisućljetno postojanje i ne biti slijep pred nožem koji mu je vazda pod vratom. Ne pristati na bilo čiju kolonizaciju pa bili to osmanlije, austrougari, jugosloveni. Treba poštivati sebe, a ne ponižavati da bi se dodvorio bilo kome. Ako ćeš iskreno prava desnica ne postoji. A ljevica i "desnica" su iste, razlika je u tome kome se uvlače u .
Pričaš FGR-ovcu, dakle u prazno. Štedi riječi i živce bolje ti je.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 15 maj 2018, 12:08

brate mili, pa kakve ovo veze ima sa temom sloga simin han :lol: :crazy:
hem tuzlaci hem komunjare, da ne zaboravim fuzbal :rol:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 maj 2018, 12:57

Tema je FK Sloga, ne Tuzlaci i Podrinjci, partizani, ustase. Svaki naredni post koji ne bude imao veze s temom bice brisan, a autor sankcionisan.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 maj 2018, 22:27

NEKA JE BLAGOSLOVLJEN MJESEC RAMAZAN SVIM MUSLIMANIMA

.....slika
Ja volim FK Tuzla City

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 15 maj 2018, 22:55

fukaratz je napisao/la: hoce donjet ce vam Azmir titulu kao i stadion od 50 miliona necega u dogledno vrijeme :urnebes: ti o dugovima a tvoj predsjednik nam ostavi Fatica, Kostica, Subica nepodmirene za njegovog mandata, odradi sa Dzidicem, Karicem i Mehidicem kombinaciju i u crno nas zavali :clap: ali kao mladi pavijani slijepo vjerujete sisoju starom, pitam se samo za koga cete navijati npr 2021 kad Sloge ne bude? a da pa vi ste stari mjenjaci dresova zacas ce se tu ubaciti sarajevski velikani pa opet kontra Tuzle :thumbup:
Znam za koga sigurno necu,Imamovicevu privatnu prciju :kafa:
Znao je Azmir s kim ima posla,i jedino sto mu zamjerim je sto vas ne zavali jos vise,imao je priliku.
Dovoljno je bilo da ne prihvati funkciju predsjednika onaj dan kad je predlozen i sad nebi imao problema sa Faticem,Kosticem i slicno.Navijao bi za neki klub Sloboda 100(ova stotina je podsjednik na broj godina bez trofeja),il eventualno Sloboda Tom Cat i slicno.Ustedio bi covjek i vremena i para da je bolje tada razmislio :hmmmmm:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 maj 2018, 22:56

BosanacGorstak je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
BosanacGorstak"--Vidim razuman si i realan čovjek.Nemoj im pristajati.Oni namjerno provociraju ,vrijeđaju itd.Niti su oni čaršija ,niti Sloboda.Oni govore u svoje lično ime.
Vrijeme će sve postaviti sve na svoje mjesto.Ovo što oni govore je dno dna.Da Bog sačuva.
Okrenimo se mi utakmici kontra Veleža.O fudbalu treba razgovarati .Sad u srijedu počinje i Ramazan.Pa,ma koje vjere čobjek bijo . lijep odgoj nalaže da se poštuju svetinje i to svačije.Bit će to dobro.Bitno je da je Sloboda opstala. Rozotkriće se sve, ko i kako radi.TREBA IZBJEGAVATI KAVGU ONA NIGDJE NE VODI.Živio i hvala ti za odlične postove.
Ma nemam ja nista protiv Slobode,razumijem ja i da sa ovim udaranjem na mjestima gdje njih boli provociram takodje cestite i postene gradjane Tuzle i navijace Slobode,al jednostavno ne mogu da odolim kad vidim da onako iz cista mira dodje da popljuje cijeli jedan dio Bosnjackog naroda kao da je otpad. :thumbdown:

Sto se tice Slobode,klubu zelim sve najbolje kao i gradu Tuzli.Dobar dio zivota sam proveo u Tz sto na studiju,sto na poslu i sasvim ok sredina.Iz njihovim postova bi covjek pomislio da je grad podijeljen na Podrinjce i Tuzlake i slicne gluposti,a grad uredan,svako svoja posla radi i jako interesantan za zivjeti.Niko ne pravi razliku,postoje dobri i losi ljudi,i nikakve druge podjele.Ovo flertovanje sa par napaljenih fukara mi dodje cisto onako da ubijem malo vremena,i ne smijem ti obecati da necu opet povremeno bockati po ovim "padobrancima" na temi kad dodju onako iz cistog mira pljuvati i omalozavati klub,mjesto,dio naroda i slicno.

U svakom slucaju ugodno vece tebi al i ostalom forumskom puku :bih:
JA POSLIJE RATA VIDIM SAMO PODJELU NA BOGATE I SIROMAŠNE.
NARAVNO NJIH 5% DRŽI 95% SVEGA ,A NAS 95% OD DANAS DO SUTRA.
TO SOCIJALNO RASLOJAVANJE SE VIDI KAO PORATNA TEKOVINA.
Ja volim FK Tuzla City

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 15 maj 2018, 22:58

Da se i dalje ne ide sa glupostima,sto se tice naredne utakmice,ocekujem da ekipa pokaze da je zrela i spremna za PL,jer ovakve utakmice pod pritiskom i jesu dokaz toga.Brine me dosadasnje iskustvo sa ovakvim utakmicama,gdje smo protiv Olimpika porazeni na pocetku sezone,pa tekme sa Zvijezdom itd..Kad god se ocekivalo najvise oni su nekako podbacili.
Ovaj put ocekujem da opravdaju ocekivanja,i upisu tri boda i nekako bi sve lakse bilo za ispratit ova tri kola.
Olimpik naredno kolo docekuje kobasicare,i to je sigurica po mom misljenju.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 15 maj 2018, 23:02

sloboda72 je napisao/la: JA POSLIJE RATA VIDIM SAMO PODJELU NA BOGATE I SIROMAŠNE.
Ma ima i toga,ali kako je krenulo jos malo se nece imati ko ni da vidi,ova drzava izumire,omladina je otisla i odlazi jednako.
Nekad je to bila floskula da omladina odlazi,al danas gledam razrede koji su nekad imali po 30 ucenika i po 3 ili 4 odjeljenja a sada imaju po 8-9 djece u 2-3 odjeljenja.Tuga da ne moze biti veca.Tjesi me samo cinjenica da cemo sad za vikend zveknuti Veleza :kafa:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 15 maj 2018, 23:06

BosanacGorstak je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la: JA POSLIJE RATA VIDIM SAMO PODJELU NA BOGATE I SIROMAŠNE.
Ma ima i toga,ali kako je krenulo jos malo se nece imati ko ni da vidi,ova drzava izumire,omladina je otisla i odlazi jednako.
Nekad je to bila floskula da omladina odlazi,al danas gledam razrede koji su nekad imali po 30 ucenika i po 3 ili 4 odjeljenja a sada imaju po 8-9 djece u 2-3 odjeljenja.Tuga da ne moze biti veca.Tjesi me samo cinjenica da cemo sad za vikend zveknuti Veleza :kafa:
Nemojmo pred rudu trcati Divizijo postena :opaopa:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 15 maj 2018, 23:10

drakensang je napisao/la: Nemojmo pred rudu trcati Divizijo postena :opaopa:
Ma jedino moze da bude neizvjesno ako predsjednik one pare koje je dobio od Muje umjesto za premije proslijedi licima koja arbitriraju susret u Simin Hanu.. :yawn: Nisam ni sumnjao da ce na kraju i u ovom mecu da se pokaze da iza pozadine Olimpik vuce konce,i njihove prljave pare :zzz:

Znaci i sledeci susret valja igrati protiv premiranih igraca,sudija,nabrijanog protivnika,i jos pod pritiskom da se mora dobiti..strasno sta sve ovaj mali klub mora proci samo zato sto posteno hoce da se izbori za PL :salut:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 15 maj 2018, 23:20

Neka,procitace neko pa ce pomislit da je Husic definicija postenja

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 15 maj 2018, 23:36

:mrgreen:

Ugodno vece Rodjeni,ima dana i noci pred nama do nedjelje pa cemo lomiti koplja :thumbup: A poslije nedjelje ce neko u misiju rupu,il vi il navijaci Sloge.. :D

lahku noc :bih:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 15 maj 2018, 23:43

BosanacGorstak je napisao/la::mrgreen:

Ugodno vece Rodjeni,ima dana i noci pred nama do nedjelje pa cemo lomiti koplja :thumbup: A poslije nedjelje ce neko u misiju rupu,il vi il navijaci Sloge.. :D

lahku noc :bih:
Opusti se joMu nego podmazi lagere na ringišpilu,pripremite alkohol janjce i šećernu vunu. Dolaze mostarski Rođeni jbte :kralj:
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 15 maj 2018, 23:44

Dobrodosli pastrmka,bit ce tufahija,janjetine i mladog sira:thumbup: :mrgreen:
da se mozete utjesit hranom poslije poraza :mrgreen:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 15 maj 2018, 23:47

BosanacGorstak je napisao/la:Dobrodosli pastrmka,bit ce tufahija,janjetine i mladog sira:thumbup: :mrgreen:
da se mozete utjesit hranom poslije poraza :mrgreen:
Brato dobijete nas posteno prvi cestitam. Isto kao sto smo mi vas posteno silovali na jesen. Nisu pastrmka i ostala mostarska raja šonje neke :salut:
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.