FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

hazarder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hazarder » 28 avg 2025, 12:38

NajvecaRadosti je napisao/la:
28 avg 2025, 12:31
Ma nije nista lose rekao.Cak sta vise htjeo je reci da nije ni do Zekica ni njegovog sistema nego nesto drugo u odbrani ne valja sto nije formacija

Naslov izvucen maksimalno.
Slažem se, pogledao sam sad video i isto tako sam ga razumio kol'ko god ga ne mogu očima gledat' smatram da je izjava izvučena iz konteksta. Ponovio je preko 10 puta da nije problem ni formacija ni kvalitet igrača nego nepostojeće samopouzdanje i vjerujem da je u pravu.

Doduše zaboravio je činjenicu da samopouzdanje koje su imali kod Zekića i s kojim su dobili Borac i sudije u BL 2 puta nije palo s neba nego im je trener kroz pristup ugradio, pa možda da i on proba jbg

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 28 avg 2025, 12:42

🕘 21:00
🗓 29.8.2025
📍Stadion Asim Ferhatović Hase

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 28 avg 2025, 12:44

HeavyBassBlues je napisao/la:
28 avg 2025, 12:27
Vec sam pisao da je Sarajevo idealan klub za Husrefa, kao što je Husref idealan trener za Sarajevo.
S jedne strane imaš Musemića koji podsjeća na random penzionera u tramvaju, kojeg ne smiješ ni u jednom trenutku pogledati u oči, jer odmah nalaze vadi i pokazuje ti ih, a usput priča kako je bilo u njegovo vrijeme, kako mlađi ništa ne znaju I kako bi on to puno bolje poslužio i uredio. Kad ga, recimo, pustiš da sve uredi i posloži, onda se hvata za krsta i prsa i šišti ko pretis lonac, a ti uz njega moraš hodati sa defibrilatorom.
S druge strane imaš Mirvica koji je milioner i zaradio je silne novce, ali u Americi. Ono što je dobro u Americi, ne znači da je automatski dobro i u Bosni. Svako podneblje ima svoje karakteristike i zakonitosti. U Americi Mirvic radi kao crv, jer ga taj američki surovi kapitalizam i konzumerizam goni da ne stoji, u suprotnom će propasti, a ovdje sve njegove mane i kompleksi dolaze do izražaja. U klubu on pokazuje svoje pravo ja, jer se okruzio poltronima i poslusnicima, koji klimaju na sve njegove odluke, uopste ne dovodeci u pitanje njegov aitoritet. Sto bi rekao jedan pjesnik: Kad poltronisanjem zaljevaš njivu - najbolje uspijevaju diktatori. Svo njegovo dosadašnje ponašanje i vođenje kluba ukazuje na njegov realni karakter, a taj je diktatorski. Sve ono što nije mogao u Americi, ovdje moze. Zato i donosi odluke bez imalo konstruktivne kritičke opozicije, jer je do sada uvjeren da je najbolji i najpametniji. Naravno, kao i svaki diktator, sve svoje propuste nadoknađuje novcem, u ovom slučaju transferima, u dlaku isto kao što diktatori prave raznorazne sletove, manifestacije i slične pizdarije koje služe samo za mazanje očiju narodu.
S treće strane imamo navijače, popularne Horde Zla kojih nije najviše, ali su najglasniji, najorganizovaniji i najagresvniji. Oni, pod maskom stalne brige za klub, najviše štete klubu , nešto kao oni mahniti branitelji u Hrvatskoj. Oni jedini znaju kako I koliko se voli klub i oni su navijački kompas i svjetionik. Svi oni koji ne misle tako, oni su "plavi" kerovi, ubačeni elementi, mrzitelji kluba i sl.
Tako, kad sve lijepo postavis i uvežes, dobiješ jedan nakaradni i nakrivo nasađeni klub kao što je trenutno FK Sarajevo: Matorog i bolesnog poslušnika na kormilu, diktatora za kapetana i dovoljno glasne bukače kojima su vremena na vrijeme ubaciš u grlo ono što gomila traži.
Naravno, kad to sve pođe u tri peezdematerine, onda se ruši do temelja, jer nigdje ni na vidiku nema kreativne opozicije koja može uskočiti u vakuum nastao odlaskom diktatora.
Masu je primjera po svijetu ovoga o čemu pišem,nije ih neophodno posebno navoditi.

Mirvic, ako ima ista u glavi, mora se prvo okružiti onima koji misle suprotno od njega. Ne u smislu da se nateže sa njima kao ona dva jarca na brvnu iz one basne , nego sa obrazovanim ljudima koji će znati i smjeti reci mu da griješi i gdje griješi. Također, kao svojevrstan vlasnik kluba, ne smije se petljati niti u izbor igrača, a niti trenera.
Drugo, treneri svih kategorija moraju biti mlađi ljudi, koji će svojom energijom i znanjem donijeti svježi vjetar i nove ciljeve klub, drugačije ako ništa.
Ako ćemo praviti neke paralele, otac/babo, ako zeli dobro svojoj djeci, prevashodno ih mora naučiti samostalnosti, a to se najbolje uči obrazovanjem. Dijete mora biti samostalno, a ne tvoj rob čitav život.
Tako i Mirvic mora napraviti strukturu kluba u kojoj će treneri svih kategorija biti samostalni u odlučivanju. Pa tako, ako se i desi neki problem struktura se neće početi urusavati, odnosno implodirati, samo zato što je babo otišao...

Na ovaj način, Sarajevo podsjeća na autobus iz Ko To Tamo Peva. Malograđanski oportunizam i kompleksi ga vode ravno u tragediju.
Ti nisi Husrefa nikad u zivotu sreo ali bas nikada. Pa ne znam ,kako te nije stid i sramota da pises ove budalastine o covjeku,kojaga uopste ne poznajes.

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 28 avg 2025, 12:45

Maroon1946 je napisao/la:
28 avg 2025, 12:12
napoleon72 je napisao/la:
28 avg 2025, 11:49
_weella_ je napisao/la:
28 avg 2025, 11:40
Husref je posmatraču suđenja, Admiru Šehoviću sve na kamaru.
Tog više nema izgleda :)

Gdje onaj Hyper ublehaš, ne **** kaže niko nikog na treningu ni 2%, ja sad u gradu Ljajić, Ristovski, Banić, Turda, Bralić, Mamas, skupa lagano šetnjica, uživanje, druženje.
Prave klanove sigurno, nema šta drugo. Mahala na aparatima.
Al mu je Pejic iskljucio igraca u 22. minuti.

Ma ja, lagano gospoda setka i uziva, nema veze sto njih 6 zaradi za mjesec ko komplet opcina Novi Grad za godinu, a petarde neke pucaju u ligi, predzadnji na tabeli. Treniraj pizzda ti materina, sto kaze onaj stari.
Ma ja treba ih zakljucat na stadionu i ne dati im da žive
Ne treba, naravno. Al treba imati obraza da nakon sto si bio najgori na terenu, objavis stori u kojem prozivas nasu ligu amaterskom. Prvo vrijedjas nas sto pratimo, drugo vrijedjas drzavu u kojoj si i trece vrijedjas onoga ko te placa i onda setkas(kako nam rece forumas) po gradu.

Nije lijepo, nisi primjer a dosao si kao najplaceniji igrac.

Hajmo malo vise odgovornosti preuzeti

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 28 avg 2025, 12:48

Joj clanka na SS jel realno da su ovako izvukli recenicu iz teksta, treba bjezat s ovog portala da im klikove ne dajemo
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 28 avg 2025, 12:48

Ma nije njegovo da spominje zekica, sta je bilo. Sad si ti glavni i ti se pitas. Ok, razumijemo tek si dosao, imas neke svoje ideje, vizije koje se razlikuju od prethodnika, ali nemoj demagogije, nego zasuci rukave. Ekipa ti se bukvalno psihicki predala poslije 60 minute, to je na tebi da ih podignes.
Do tebe nije sto su fizicki nespremni, to je do zekica, ali opet znao si sta te ceka kad si se upustao. Ali opet i to se da ispraviti

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 28 avg 2025, 13:07

Kakva seljacka izjava majko moja

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 28 avg 2025, 13:09

boki86 je napisao/la:
28 avg 2025, 12:48
Ma nije njegovo da spominje zekica, sta je bilo. Sad si ti glavni i ti se pitas. Ok, razumijemo tek si dosao, imas neke svoje ideje, vizije koje se razlikuju od prethodnika, ali nemoj demagogije, nego zasuci rukave. Ekipa ti se bukvalno psihicki predala poslije 60 minute, to je na tebi da ih podignes.
Do tebe nije sto su fizicki nespremni, to je do zekica, ali opet znao si sta te ceka kad si se upustao. Ali opet i to se da ispraviti
Nije rekao ništa negativno nego samo istinu.
Na pitanje novinara da se kao gube igraci u odbrani jer traže trećeg stopera kao ostala im navika iz Zekićevog sistema, on je rekao da su igrali kod Zekića trojica pa su primili 8 u 4 dana što je istina.
Nije do formacije, do glava je.
MNON

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 28 avg 2025, 13:11

Bogami narode ovo je zlonamjerno od strane portala. Ne branim Husrefa, ali je ovo navučeno maksimalno da bi unijeli razdor. U najmanju ruku senzacionalistički klikova radi.

Kada se posluša, drugačije to zvuči. Znači bez obzira koji je sistem igre isto nam se dešava, što nema baš puno veze sa Zoranom kao trenerom ili čovjekom. Po meni OK izjava, prebacio je malo odgovornost i na igrače i na njihovu nesigurnost i dekoncentraciju.
šta šta je, je*em ti

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 28 avg 2025, 13:14

Kretensk portal, bolje nek nastavi iskljucivo pisati o Zvezdi i Hajduku i ostalim ojebinama koje nemaju veze sa nasim fudbalom.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 28 avg 2025, 13:14

treba imati na umu da je Boban u Dinamu razbio klan Ademi, Petkovic, Ristovski
Poptilicnonsam siguran da ce se ovde formirati klan Ristovski, Ljajic i ovi ostali cro igraci
Sad kolikonce se to sve odraziti na terenu i da li ce u klan uci Musemic to cemo vidjeti
Uglavnom ili ce de proigrsti ili cemo imati najlosiju sezonu zadnjih 5 god
Kako god Rudara morsju dobiti i sezona zi onda visi na utakmici sa Zrinjskim

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 avg 2025, 13:15

Pa rekao je ono sto i mi ovdje trubimo danima.Nemamo nikakav mentalitet ni karakter.Moraju i oni jednom preuzeti odgovornost i pokazati voljni momenat

Zekica nije ni spomenuo dok ga novinar nije upitao na sta je korektno odgovorio.
Oni samo cekaju ovako neko ekskluzivu da klikove nabiju.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 28 avg 2025, 13:18

Kako raja ovdje pljuje bez osnova, čitači naslova.

Je li igrači u zadnjoj liniji i dalje traže trećeg štopera?

"Ja se ne bih složio, i kod Zorana Zekića se igralo sa tri nazad pa se primali golovi, ako pričamo u utakmicama, 8 golova u toj formaciji, znači da nije to problem. Jako puno grešaka, indvidualnih."

Jasno je sve poručio, nije problem ni u formaciji ni treneru, nego u odgovornosti pojedinca.
uvijek je tako ili će se dozvati ili će im Husref psovat Bogove i dozvat ih.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 28 avg 2025, 13:26

Bez obzira na tendenciozan naslov i ocito ne dobronamjeran,potpuno je suvisno spominjati sistem i nekakav broj golova prethodnog trenera.

Tako pokazujes kompleks nize vrijednosti i da si negdje svjestan da nisi kvalitetniji.

Generalno izjave su oduvijek bile suhoparne i previse uopstene iz kojih nikad nista nisi mogao cuti konstruktivno. Totalna formalnost samo da se nesto kaze.

Nadam se,vjerujem,vidjecemo,itd…

Covjek je ocito bez ikakvog pozitivnog garda i ideje sta napraviti iz cega bi trebali svi da vidimo kakve su mu zamisli i sta namjerava.

Ovaj ga pita za neko novo lice u timu,on se syebo,zateklo ga pitanje.

On meni sad izgleda kao neki klinac od 12 godina koji zeli nekako da se uvali medju stariju raju na terminu.

Amaterizam i bezidejnost pro level.
Tacno vidis da nemas bas ni jedan razlog da nesto ocekujes,drugacije,bolje,zivlje…

Sve sam vise ubjedjen da ce ovaj put sam otici,jos ako se (ne) rezultati poklope brze nego sto mozemo i pomisliti,i na taj nacin zacepiti usta ne malom broju navijaca.
Zvuci nevjerovatno naivno ali ne bih iskljucio tu mogucnost.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 28 avg 2025, 13:26

E cuj Despotovic, zar je ova igracka pijaca prazna, pa samo ovaj ostao. Zar on nije potpisao za Loznicu!?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 28 avg 2025, 13:27

ubipara je napisao/la:
28 avg 2025, 11:35
Tatamata1946 je napisao/la:
28 avg 2025, 11:04
Kiksali smo protiv Radnika i Sloge. Protiv Borca ne znam sta ste ocekivali, da cemo pobijediti?! Visok rezultat nije realno stanje desavanja na terenu. Bespotrebno stvaramo atmosferu kao da ispadamo iz lige. Trebamo se trznuti svi i navijaci i igraci i krenuti naprijed
U 4 utakmice imamo 4 boda, tj samo je posusje gore od nas. U 4 utakmice smo primili 12 golova, sto ti dodje da smo primili najvise od svih ekipa, poredjenja radi rudar koji je tek usao u ligu je primio manje golova od nas. Znaci ne stvara se bezveze atmosfera kao da ispadamo iz lige vec su to cinjenice da smo u 4 utakmice najgora ekipa lige. Ja nemam nikakva ocekivanja kao ni ranije sto nisam imao, jedina iskreno uzdanica mi je bio Zoran Zekic da mozemo iznenaditi pored borca ali posto je otisao i kad smo vratili Husrefa, Corica i kompaniju tu mi je bio kraj svim nadanjim da ce biti bolje.
Krajova 2-1 igra za deset primljen go mozemo konstatovat da nije nijo kriv. Definitivno dobra igra dobar rezuktat i lagano je moglo bit 4-0

Krajova 4-0, i tamo smo imali bolje sanse nego oni na kosevu, a oni su imali manje sansi u krajovi nego ki u kosevu. Igraju jacu ligu mirni su i svoje sanse iskoristili. Nakon 180 minuta krajova nije pokazala da je jaca za 3 gola.

Radnik prvih 60 minuta FK SARAJEVO je imalo odlicnu igru odlican rezultat, taj pad od 15 minute je nejasan (mozese stavit na teret treneru igracima). E po mom misljenju, ako je Zekic dao neopozivu ostavku radi ove 3 utakmice, onda ovo nije krivica igraca zekica vec uprave, zasto jer imam osjecaj da je Zekic pokazao i NE POSTOVANJE prema FK SARAJEVU, posle zavrsetka prosle sezone, imao je UGOVOR na 2 godine bar tako je pisano, i pored toga trazio je da razgovara dodatno sa MIRVICEM, imao je razgovor i siguran sam da nije bila klauzula da ce on otic ako neprodje krajovu i ne osvoji 3 boda u prvom kolu, sto jedino gdje treba on uradio. Takodje i kada je dosao pokazao je mrzovolju na prvoj preskonferenci sa izjavom preumoran sam nepadami napamet da ja trazim igrace i taj fol.. Kad sve ovo uzmemo bez obzira sto igra jeste pod njegovim vodstvo je imala prolaznu ocjenu (uz uzet kup) mislim da smo profulili sanjim. Govorim ako je dao odkaz radi 2 utakmice proti krajove i radnikom..

Takodje vrijeme kako prolazi MISLIM da je HUSREF DOBAR IZBOR. “JA SAM BIO APSULUTNO PROTIV kad je tek dosao”

Zasto je dobar izbor;

1) Bez obzira sto nam je ekipa u kurcy u ovom trenutku, AKO BI IMALI FER SUDJENJE, Husref moze uzet TRODUPLU KRUNU. Hocel bit po ovom iz BL najavljeno je da nece.

2) Ako su cetnici i ustase “dogovorile” da titula ide u bl uz autonomase. Onda dzaba ti gvardiola.

3) Nijedan drugi trener( kojeg smo mi mogli dovest u momentu dolaska Husa) nebi napravio puno bolji poso za sledecu godinu

Hus moze napravit od ove ekipe 5 ti korpus

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 28 avg 2025, 13:28

Kakve kretenske izjave... Nisam pogledao pressicu, pa ne znam, možda je izvučeno iz konteksta, al ti si zadnji na svijetu koji ima uopšte pravo pričati koliko je ko golova primio... Seljakluk na nivou.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 avg 2025, 13:29

Despotovic prije 2 dana na story stavio pjesmu "Jel Sarajevo gdje je nekad bilo"
Nisam bio siguran jel podyebavanje ili dolazi a evo ss pise da je blizu.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 28 avg 2025, 13:29

Čuj Despotović. Da nije Historičar brt u neke pare uletio pa otkupio klub od Mirvića a da mi ne znamo. Despot, kapitalci, 4231, svako na svojoj poziciji još samo Profa da zglajza s Hullom pa da avion šaljemo po njega. :mrgreen:

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 28 avg 2025, 13:33

Banić
Beganović - Ristovski - Gojković - Kuprešak
Cimirot - Krdžalić
Mlinarić - Ljajić - Guli
Despotović

Nisam za Despotovića

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: HordasDolacMalta, Lecler, Proximic, riki46, svihsedamsamuraja, Venom i 87 gostiju.