kao sto rekoh, jedina opcija je onda da postoji pravilo igranja za jednu repku samo jedan ciklus, jer ocekuju ljudi ako si igrao u jednom uzrastu da sljedeci put ne mozes za iste jer si ga prerastao, ne znam nisam pametan ali valjda nije glup lik da ne zna pravilaDrFilgud je napisao/la:"Očekujem dolazak i stopera Bećira Omeragića, mladića koji je nastupao na evropskom prvenstvu za mlađe selekcije Švicarske, a sada je izrazio želju da igra za BiH. Takav igrač bi nam dobro došao”, kaze Malkocevic.Moggi je napisao/la:citao sam da je sakib za omeragica rekao da on zeli da nastupa za nas, valjda on nije problem.
a mislim da šok radi dobar posao, ne vjerujem da bi on tek tako dijelio pozive igracima koji te odbiju.
Ali kako ako je igrao za svicarsku U17, na europskom prvenstvu ?
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Zarathustra
To i ja kontam, evo sad sam pokusao traziti, ali mi mrsko.Moggi je napisao/la:kao sto rekoh, jedina opcija je onda da postoji pravilo igranja za jednu repku samo jedan ciklus, jer ocekuju ljudi ako si igrao u jednom uzrastu da sljedeci put ne mozes za iste jer si ga prerastao, ne znam nisam pametan ali valjda nije glup lik da ne zna pravilaDrFilgud je napisao/la:"Očekujem dolazak i stopera Bećira Omeragića, mladića koji je nastupao na evropskom prvenstvu za mlađe selekcije Švicarske, a sada je izrazio želju da igra za BiH. Takav igrač bi nam dobro došao”, kaze Malkocevic.Moggi je napisao/la:citao sam da je sakib za omeragica rekao da on zeli da nastupa za nas, valjda on nije problem.
a mislim da šok radi dobar posao, ne vjerujem da bi on tek tako dijelio pozive igracima koji te odbiju.
Ali kako ako je igrao za svicarsku U17, na europskom prvenstvu ?
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ako je igrao za u17 onda može samo za u19 pa na dalje. To je zadnje pravilo koke ja poznajem
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Petar Zovko : Siroki U17 - Sampdoria U17

Sjajna vijest za Hrvatsku reprezentaciju 

Moze li neko od novinara da pitaju Sakiba ko se to nije odazvao od igraca? Bas fali informacije oko ovog kampa.Moggi je napisao/la:treba javit sakibu, da ga pita jel zeli igrati za nas
Dje je @Miske10? On moze iskopati te informacije.
Nesto lufta s foruma u poskljednje vrijeme

Mozda je zauzet sa Enisom iz Ziline 

-
- Kontakt:
Možda intenzivno drka...DrFilgud je napisao/la:Dje je @Miske10? On moze iskopati te informacije.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape
Elvir Muminovic, 17, standardan clan U21-tima Siona i redovno trenira sa A-timom u koji bi uskoro trebao biti i prekomendovan nakon sto je prosle godine potpisao profi ugovor.
Mogli bi imati paklenu konkurenciju na desnom bocnom ako se ovi igraci razviju kako treba.. Muminovic (17), Gazibegovic (18), Todorovic (21)

Mogli bi imati paklenu konkurenciju na desnom bocnom ako se ovi igraci razviju kako treba.. Muminovic (17), Gazibegovic (18), Todorovic (21)

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Menađer Petra Zovke je iz Slovenije Elvis Basanovic..vjerovatno bosnjo pa mozda i postoji sansa da igra ili bolje receno da brani za BiH
Nije odigrao nijednu utakmicu za U21 tim Siona...sajo10 je napisao/la:Elvir Muminovic, 17, standardan clan U21-tima Siona i redovno trenira sa A-timom u koji bi uskoro trebao biti i prekomendovan nakon sto je prosle godine potpisao profi ugovor.
Pusti Sinanove izmisljotine
letica i livakovic su potencijali, kod nas sem kacavende nema na vidiku nekog potencijala, ako bude tako gledao mozda i ima sanseJusko00 je napisao/la:Menađer Petra Zovke je iz Slovenije Elvis Basanovic..vjerovatno bosnjo pa mozda i postoji sansa da igra ili bolje receno da brani za BiH
btw ovaj mali sa 16 godina visok 192cm ,fino , pun mi je q malih golmana u premijer ligi
Zarathustra
Resić je veci talenat od Duljevica, samo da ne napravi istu gresku i predugo ostane u nasoj ligi. Neka ide vec ove godine, iako je tek prekomandovan u prvi tim.
istina, talenat je ocigledan isto kao i taktička nepismenost, ponekad ne zna ni on sta radi na kojem dijelu terena ali vani se to da srediti, zato sto prije icih1a2s3o4 je napisao/la:Resić je veci talenat od Duljevica, samo da ne napravi istu gresku i predugo ostane u nasoj ligi. Neka ide vec ove godine, iako je tek prekomandovan u prvi tim.
Zarathustra
Mislim da Akademija Sarajeva radi odlican posao (P.S. ne navijam ni za Zelju, ni za Sarajevo, tako da ne bude ta rasprava) i da su radili sa njim dobro, inace ne bi ni do sada razvijao svoj talenat. Ali sto prije ode u klub koji dobro radi sa mladim igracima i upgraduje se bit ce bolje za njega, a naravno i za repku. Btw njegova generacija Sarajeva je tukla Sampdoriju, sa U17 su isli na Euro, i kako se ja sjecami vrsnjake iz Italije su tukli, tako da nije bas skroz takticki nepismen.
@MoggiSelektor kadetske nogometne reprezentacije Sakib Malkočević jučer je u Trening centru N/FSBiH u Zenici okončao četverodnevno testiranje potencijalnih kandidata za ovu, U17 selekciju, koju od 10. do 16. oktobra očekuje kvalifikacioni turnir za plasman u elitnu fazu.
Savez će biti i domaćin kvalifikacijskog turnira grupe II za Evropsko prvenstvo 2019. godine, koje se igra u Republici Irskoj. Rivali će nam biti Ukrajina, Island i Girbaltar.
-Bez obzira što smo mi nosioci grupe, neće biti nimalo lako u ovoj konkurenciji izboriti plasman u elitni krug kvalifikacija, a što i jeste naš osnovni cilj. Jer, kada izborimo plasman u elitni krug, više nemamo šta ni izgubiti. Možemo se samo plasirati na EP – ističe selektor Malkočević.
On dodaje da, nažalost, zbog činjenice kako ovo nije bio UEFA-in termin, nije mogao računati na sve igrače koje je želio provjeriti, jer ih njihovi klubovi nisu željeli pustiti.
– Pozvali smo većinom igrače iz inostranstva, za koje smo mislili da će nam moći koristiti u nastupajućim kvalifikacijama. Zato mi je žao što, prije svega, nismo mogli provjeriti Bećira Omeragića iz Ciriha, Amera Vrcića iz Frankfurta i Vanju Panića iz Domžala…- kaže Malkočević, koji je ipak testirao 30-ak igrača.
Neki su skrenuli pažnju na sebe te ušli u krug kandidata za reprezentaciju, koji bi mogli dobiti priliku u narednim mečevima.
-Dobili smo, recimo, Davida Pisara iz Crvene Zvezde, zatim Ejmena Mujčinovića iz Ingloštada, Armina Trkića iz Austrije Liniena. Prije kvalifikacija, imamo ugovorene dvije kontrolne utakmice sa Srbijom, 11. i 13. septembra, koje ćemo igrati u njihovom nacionalnom trening centru u Staroj Pazovi. Ako bude mogućnosti, tražit ću da krajem ovog mjeseca odigramo još jednu kontrolnu utakmicu. Rivali bi nam mogli biti Crna Gora ili Slovenija. Čeka nas još puno posla, jer ovo je osjetljiva generacija. Mada smo u pet kontrolnih utakmica tri dobili i dvije odigrali neriješeno, još uvijek nisam zadovoljan kako izgledamo i kako igramo- kaže selektor Malkočević.
Za ovo okupljanje, Malkočević nije zvao 10-ak igrača koji su ranije igrali te koji bi trebali činiti okosnicu tima.

dobro je onda, ipak je zbog termina jes da ta trojica vrijede ko svi ovi ostali ali bice prilike, ne sumnjam u saketa, treba mu potpisati dozivitno ovu u17 repku.
Tek za neke 2-3godine dolaze u A tim njegove zlatne generacije koje su redom igrale prvenstva, veselim se tome.
kako bi nam pasalo prvenstvo sa u21

Zarathustra