Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 feb 2012, 13:08

Navodno je Barcelona trazila Anekea i Afobea a ovi je odbili :lol: :lol: :lol:
Sto se tice Arshavina, nije da nema kvalitet, vec jednostavno mrsko mu trcati i to je problem..
Celik!3,2,2.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 03 feb 2012, 13:11

Arnelinho je napisao/la: A što je najbolje, oba su lavovi u odbrani.
Razumijem sve, i optimizam i želju i ljubav prema mladim igračima ali bogati, po čemu si zaključio da je Miyaichi lav u odbrani? Po 12 nastupa u Eredivisieu? Po odličnim utakmicama za rezerve Arsenala? Po pred-sezonskim utakmicama protiv nižerazrednih japanskih klubova? Po čemu?
Zadnja izmjena: Bertrand, dana/u 03 feb 2012, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 feb 2012, 13:13

@Arnelinho
Cak i da svi ti igraci koje si naveo izrastu u WC igrace, zar stvarno mislis da je Arsenal kao klub sposoban da ih odrzi na okupu ? :?
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 feb 2012, 13:20

Sposoban je zato sto su to sve igraci(ili velika vecina) koji su i navijaci ovog kluba, ne samo igraci.
@Bertrand to sto grize ne znaci da je on dobar igrac, vec samo da je borben a to se moze i iz jedne utakmice zakljuciti.. Lav u odbrani znaci da grize i da se bori, a ne da je kvalietet Sagne :lol: :lol: U odnosu na Walcotta i Arshavina obojica su Maldini u odbrani. Uostalom nece on ni igrati vec tu igra Gervinho, vidite da je ekipa bez par starijih igraca koji ce igrati.
Celik!3,2,2.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 03 feb 2012, 13:25

AllGunsBlazing je napisao/la:Sposoban je zato sto su to sve igraci(ili velika vecina) koji su i navijaci ovog kluba, ne samo igraci.
@Bertrand to sto grize ne znaci da je on dobar igrac, vec samo da je borben a to se moze i iz jedne utakmice zakljuciti.. Lav u odbrani znaci da grize i da se bori, a ne da je kvalietet Sagne :lol: :lol: U odnosu na Walcotta i Arshavina obojica su Maldini u odbrani. Uostalom nece on ni igrati vec tu igra Gervinho, vidite da je ekipa bez par starijih igraca koji ce igrati.
nijedan gore navedeni igrac jos nije dokazan al bas nijedan prvo ce svaki proc sezonu ili dvije po posudbama a onda dobit sansu pa ako je iskoriste i to sve pod uslovom da ostane wenger a s obzirom na sve cesce zvizduke navijaca nisam bas siguran da ce ostat jos dugo.

volio bi vidjet tu ekipu al tesko tesko engleska je danas surova liga i bojim se da bi to bio mac sa dvije ostrice krenut sa tako neiskusnom ekipom. i da mnogo ce zavisit da li ce vodja ove ekipe RVP ostat u ovoj ekipi
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 feb 2012, 13:29

AllGunsBlazing je napisao/la:Sposoban je zato sto su to sve igraci(ili velika vecina) koji su i navijaci ovog kluba, ne samo igraci.
Mnogi su bili navijaci Arsenala, cak i kapiteni pa su napustali ovu ekipu tako da ne mislim da ce i s ovom generacijom biti nesto drugacije . Dok Arsenal ne dovede novu upravu ili dok ova uprava ne dodje pameti nece moci zadrzavati WC igrace.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 feb 2012, 13:37

Ne znam koji su to kapiteni navijaci napustili ovaj klub???? Napustio Cesc ali on nije volio samo ovaj klub, sto je njemu Barca to je Afobeu,Anekeu,Jacku,Frimpongu,Songu i Bartleyu.. Da je Wenger hrabar sad bi dao priliku ovim momcima, jer sam uvjeren da oni ne mogu gore nego Squillaci,Almunija,Djourou,Rosicky,Benayoun,Arshavin..
Celik!3,2,2.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 feb 2012, 13:40

AllGunsBlazing je napisao/la:Ne znam koji su to kapiteni navijaci napustili ovaj klub???? Napustio Cesc ali on nije volio samo ovaj klub, sto je njemu Barca to je Afobeu,Anekeu,Jacku,Frimpongu,Songu i Bartleyu.. Da je Wenger hrabar sad bi dao priliku ovim momcima, jer sam uvjeren da oni ne mogu gore nego Squillaci,Almunija,Djourou,Rosicky,Benayoun,Arshavin..
Jel Vieira bio kapiten kad je napustio Arsenal ? Jel Henry bio kapiten kad je napustio ? Ovo ljeto vjerovatno Arsenal ostaje i bez RvP-a kao kapitena. Lahko je voljeti klub kad nemas nikakvih ponuda, ljubav se dokazuje kad odbijes sve moguce ponude da bi igrao za manje novca i u klubu koji realno nije konkurent za najvece domete.(nesto poput Tottija,Gerrarda i sl)

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 03 feb 2012, 13:40

AllGunsBlazing je napisao/la:Ne znam koji su to kapiteni navijaci napustili ovaj klub???? Napustio Cesc ali on nije volio samo ovaj klub, sto je njemu Barca to je Afobeu,Anekeu,Jacku,Frimpongu,Songu i Bartleyu.. Da je Wenger hrabar sad bi dao priliku ovim momcima, jer sam uvjeren da oni ne mogu gore nego Squillaci,Almunija,Djourou,Rosicky,Benayoun,Arshavin..
imal veceg i navijaca i kapitena od henrya????
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 feb 2012, 13:45

Bertrand je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: A što je najbolje, oba su lavovi u odbrani.
Razumijem sve, i optimizam i želju i ljubav prema mladim igračima ali bogati, po čemu si zaključio da je Miyaichi lav u odbrani? Po 12 nastupa u Eredivisieu? Po odličnim utakmicama za rezerve Arsenala? Po pred-sezonskim utakmicama protiv nižerazrednih japanskih klubova? Po čemu?
Po tome što se za jednog napadača u odbranu vraća i više nego počesto. Objasnio ti je AGB. To ne znači da su ala štoperi, nego da kao napadači (on i Chambo) igraju odbranu i za jednog krilnog napadča je igraju i više nego dobro. Tu nije upitanju kvalitet protivnika, nego njihov stav.
bimbrlica je napisao/la:@Arnelinho
Cak i da svi ti igraci koje si naveo izrastu u WC igrace, zar stvarno mislis da je Arsenal kao klub sposoban da ih odrzi na okupu ? :?
Svaki klub ponekad manje-više izgubi pokojeg igrača, čudo bi bilo, kad bi Arsenal zadrž'o svih 30-tak igrača. Uspjeće do kraja karijere zadržati Songa (koji je dokazan igrač), Wilshira (valjda takodje) i Frimponga. Njih trojcu neka zadrži (a hoće) i šta će nam ko više? Trio u sredini, koji će igrati 5-10 godina zajedno, kud ćeš bolje?

Razlika izmedju njih i Fabregasa je: Wilshire i Manu su Englezi, Londončani, od djetinstva topnici i nemaju nikakvih alternativnih klubova, a Songu je Arsenal dao nešto što bi mogli nazvati dom. Song takodje nema alternativu, jer ne potiče ne iz jednog većeg europskog grada, a nedavno sam objavio ovde njegove riječi (idi 10-11 stranica nazad i vidjećeš).

Takodje i Carl Jenkinson će ostati topnik cijelu karijeru, al' on već nije talenat ala Jack. Lansbury (osim ako ne bude dovoljno dobar za Arsena(l) bi trebao takodje ostati).

Što se tiče Chamba i Aarona, oni nemaju velikog izbora. Englezi su (Britanci) ,samim time ne ide im se bog zna šta van otoka, na otoku pa i nema puno kvalitetnijih ekipa od Arsenala. Chambo potiče iz bogate porodice, tako da sumnjam da je njegov motiv novac.
motty je napisao/la:
nijedan gore navedeni igrac jos nije dokazan al bas nijedan prvo ce svaki proc sezonu ili dvije po posudbama a onda dobit sansu pa ako je iskoriste i to sve pod uslovom da ostane wenger a s obzirom na sve cesce zvizduke navijaca nisam bas siguran da ce ostat jos dugo.

volio bi vidjet tu ekipu al tesko tesko engleska je danas surova liga i bojim se da bi to bio mac sa dvije ostrice krenut sa tako neiskusnom ekipom. i da mnogo ce zavisit da li ce vodja ove ekipe RVP ostat u ovoj ekipi
Wilshire? Song? Szczesny? Gibbs?

Šta vam uostalom znači dokazan? Jel' to grubo rečeno faza kada igrač postane svjetska klasa ili je ono drugo- kada pokaže svoj maksimalni potencijal?
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 feb 2012, 13:48

motty je napisao/la:
imal veceg i navijaca i kapitena od henrya????
Postoji razlika. Henry je otiš'o sa 28/29 godina, u dobi kada je bio istrošen. Sam znaš da je nedugo zatim prop'o. Henry i ni jedan kapiten (sem Cesca) nije otiš'o u doba kad je bio u punoj snazi.

A na pitanje ću ti vrlo rado odgovoriti: Tony Adams, možda čak i Winterburn (cijela karijera u Arsenalu, al' jel' bio kapiten? Ne sjećam se...). Takodje Robin, ako ode otišao je sa 29/30 godina, a ne sa 25.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 feb 2012, 13:49

@Arnelinho
Tek kad pocnu dolaziti ponude za te igrace vidjet ce se ko je pravi navijac Arsenala, a ko ne . Jer suludo je pricati o toj "ljubavi" kad jos nisu bili na iskusenju ;)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 03 feb 2012, 16:11

Meni samo ide na živce što se hvale ovi talenti poput Afobea, Anekea, Campbella, Bartleya, isto je se do neki dan radilo sa Jay Emmanuelom, Jay Simpsonom i sličnim imenima za koje danas niko ne zna osim njihove bliže rodbine...stvar je jasna, oni su samo talenti za koje ima više šanse da izgore nego da pokazu nešto i zato je meni suludo očekivati da oni uskoro postanu nosioci. Jedina dvojica na koje smijemo računati na kao budućnost kluba su Wilshere i Chambo. Ryo mi se praaaavo sviđa, odličan je karakter, ali ako se sad ne pokaže u Boltonu onda se stvarno bojim za njegovu budućnost. Frimpong je isto odličan samo skroz malo ima u glavi taj lik...a ostali poput Bartleya i ostalih su još jako,jako nedokazani i nema smisla o njima pričati kao o budućim zvijezdama.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 03 feb 2012, 18:39

projekat Youth je odavno propao, jedino ime vrijedno pomena u tom kontekstu u skorije vrijeme je fabregas, a i on je otisao, walcott je bolje igrao sa 19 godina nego sada, makar je znao iskoristit svoju brzinu, vise ni to ne moze
prije 4,5 godina smo isto ovo govorili, imali dobre,mlade prespektivne igrace, govorili njihovo vrijeme ce tek doci za koju godinu, oce al u qrcu, arsenal sve dublje i dublje tone u ****

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 03 feb 2012, 18:50

Na te mlade igrace se ne moze osloniti da odigraju 50 utakmica u sezoni. Vidite sta se dogodilo Wilsheru, a mogu reci i Patu. Moje misljenje je da ako ih se preforsira u mladosti postanu skloniji povredama u buducnosti.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 feb 2012, 18:54

Bosco je napisao/la:Meni samo ide na živce što se hvale ovi talenti poput Afobea, Anekea, Campbella, Bartleya, isto je se do neki dan radilo sa Jay Emmanuelom, Jay Simpsonom i sličnim imenima za koje danas niko ne zna osim njihove bliže rodbine...stvar je jasna, oni su samo talenti za koje ima više šanse da izgore nego da pokazu nešto i zato je meni suludo očekivati da oni uskoro postanu nosioci. Jedina dvojica na koje smijemo računati na kao budućnost kluba su Wilshere i Chambo. Ryo mi se praaaavo sviđa, odličan je karakter, ali ako se sad ne pokaže u Boltonu onda se stvarno bojim za njegovu budućnost. Frimpong je isto odličan samo skroz malo ima u glavi taj lik...a ostali poput Bartleya i ostalih su još jako,jako nedokazani i nema smisla o njima pričati kao o budućim zvijezdama.
Napisah post, pa ga slučano izbrisah. :twisted:

Uglavnom, poenta je da Joela I Kyla ne možeš porediti sa JET-om i Jayom. A zašto ,govori uloga i veličina kluba u kojim igraju (lige ili kluba). Pored Jacka i Aleka, dodaj još i Coquelina, iako mu sekunde ne vjerujem, jer mi je prevrljiv, al' svakako ima kvalitet. Szczesnya nemoj zaboraviti, naravno Aarona takodje. Frimpong igra u Wolvesu, znači ipak ima hljeba od njega, ima još da jede pure, al' biće ,biće...

Uostalom, uvijek se okrene priča kako se kome ćefne. :arrow:
2012. XI
Szczesny, Jack, Chambo + Koscielny, Vermaelen, Santos, Sagna, Theo, Arteta, Robin, Song.
XXII
Fabianski, Carl,Per, Johan,Gibbs, Coquelin ,Aaron, Diaby, Yao, Arshavin, Chamakh

2/3 godine kasnije, sezona 2014/2015:
XI
Szczesny,Koscielny, Vermaelen, Jenkinson, Santos/Gibbs, Frimpong, Song, Wilshire, Chambo, Yao, Afobe/Joel
XXII
Martinez, Miquel, Bartley (Djuro), NEKO (Desno),NEKO (lijevo), Coquelin(/NEKO), Eisfeld(/Neko), Henderson(/NEKO),Theo,Ryo, Campbell/Afobe/NEKO

Ko je pričao o raspadu kluba, prodavanju svih 20-30 igrača? Ja sigurno nisam. Gledao sam sledeću sezonu, sledeć dvije, sledeće tri, četri,pet, šest. Gledao sam kako ćemo otprilike izgledati. Pasti u prosjek sigurno nećemo. To je ono što je bitno, a ja vjerujem u baš suprotno- vjerujem u povratan nepobjedivih.

Pa prema tome, nije ni bitno ko i koliko talenata će uspjeti, bitno je da dvojca, trojca uspiju (a da to nisu Jack, Vojčeh i Ox), pa da se tim nadogradi.

Ono što po meni nije isto kod ove generacije i generacije Fabregas &co. je to što ova generacija ima puno više Engleza. Uostalom, imaće skoro zagarantovano 4-5 Engleza (Jack, Chambo, Theo i Gibbs/Frimpong/Jenkinson/Aaron). Tu leži kvaka. Ako je Arsenal najbolji u Engleskoj, oni (Englezi) nemaju kud ići ,zar ne? Naravno... A ja vjerujem, da je ova generacija, ta koja će biti najbolja (kad ih poredimo sa drugim ekipama iz njihove generacije).

Usput, ima i onaj financijski fer plej i on će pomoći tome da se ova generacija očuva (Englezi su na cijeni).

Što se tiče Alexa Oxladea Chamberlaina- gledajte ga na Euru 2012. ;)

[youtube][/youtube]

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 03 feb 2012, 19:15

Je l' ja nesto propustam ovih dana,ili je ova djecurlija postala WC preko noci...? Pa ovi gore nabrojani ne mogu u Lorientu igru nosit,a kamoli u jednom clanu EPL koji nastoji igrat CL iz godine u godinu,... :roll: Kad nismo mogli meda sa pravim talentima ala Nasri,Fabregas,Wilshere,...sta ocekivat od ovih,malo je rec,igracima sumnjivog potencijala?Jedino Oxa mozda postane nesto iznad prosjeka...
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 03 feb 2012, 20:38

Ox - neće postat nešto iznad prosjeka, u buduce 3 godine o njemu će se govorit kao jednim od najboljih krila svijeta. ;)
Kokolana sam zaboravio, moja greška, za njega vjerujem da će bit bolji igrač od Flaminija. Flaminija u Arsenalu naravno :mrgreen: jer od ovog Milanovog (ako je još tamo) i nije baš teško biti bolji.
Ramseya nisam brojao jer smo ga kupili relativno izgrađenog....
Szczesny isto nisam jer je već dokazan mada sad kad pogledam on i jeste pravi produkt Akademije.
Gibbs je samo prosječan bek koji pritome još pauzira 6 mjeseci godišnje, a ostalih 6 provede tako što se 5 vraća s povrede i trenira a 1 mjesec ustvari igra.
Mannua već objasnih, definitivno potencijal, ali ako sam sa sobom ne sredi neke stvari past će qrcu za uši.
Jenkisnon - o njemu još nemam neko izgrađeno mišljenje.
Theo je igrač za klupe, to je njegov krajnji domet. Ako ga možemo dobro prodat, prodat ga i dovest nekog ko zna još nešto osim trčat samo naprijed. Recimo Rya na njegovo mjesto promovirat.

I od svih tih naših talenata samo 3 bi kod mene mogla biti dio prve postave u jednom ozbiljnom Arsenalu, a ne ovoj zayebanciji što trenutno gledamo. To su OX, Jackie i Šezni. Oni će 100% bit pravi igrača, onaj vrhunski nivo. Možda im se pridruže Ramsey, Kokolan i veliko možda Frimpong. U ostale sumnjam, dok za Thea garantujem da nikada neće biti vrhunski igrač.

Još bih rekao da vjerujem da bi Nico Yennaris mogao uspjeti na najvećem nivou.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 03 feb 2012, 22:35

I niko ovdje nije spomenuo Bellerina i Jona Torala. I od njih se doosta dosta očekuje, ni Eisfelda ne spominjemo a govore da momak ima strašan potencijam da bude jedan od boljih playmakera. Imajmo vjere, ove generacije će dominirati, a do tad ćemo da budemo prosjek, sve do tad na našu žalost.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 03 feb 2012, 22:43

OX, schezny, wilshere, coquelin, frimpong, song, su naša budućnost definitivno.
a ko reče pričamo ko da su vrld klas igrači, pa gledajući realno i nisu daleko.
Ox - briljiro protiv sitija i man utda. ne treba dalje, plus konstantno dobra igra.
schezny, vidiš ga na golu, vidiš kako brani, pa izvuko' nas je milion put ove sezone i plus bi nam mogo' igrat špica sa svojom tehnikom :mrgreen:
wilshere , ne treba trošit riječi na momka. dokazo se davno, pogotovo protiv barse kad je arsenal izgledo nemoćno, dijete je objasnilo kako se bori a uz to kakav kvalitet i mozak posjeduje
coquelin, igro na 60% pozicija na terenu i ni na jednoj niko nije reko da je zakazo čak šta više odigro' na nivou na svim pozicijama. malo je takvih igrača
frimpong gine za arsenal bez daljnjeg
song u zadnje vrijeme nije na nivou al je jedan od pametnijih igrača na terenu a dokazan je davno
Vođa zna.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.