FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
57
23%

Ukupno glasova: 245

MSOZ101
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MSOZ101 » 25 avg 2025, 10:30

bosnas_ je napisao/la:
25 avg 2025, 09:56
Borac sinoc jeste imao domacinsko sudjenje ali daleko od toga da nije bilo do nas. Jatta meni vise ne bi igrao, prerizicno ga je imati u ekipi, kao ni Paskalev. Takodjer Kupresak je odigrao dosta lose. Ostali solidni.
Problem nam je i taj igrac U21, dobro bi bilo naci nekog golmana od 20 godina, jer ne bi primio sinoc vise golova od Banica, iako se ne moze reci da je krivac za neki gol..
Ima jos dosta da se igra, mada smo u teskoj situaciji.
Krdžalić je jučer odigrao poprilično ok utakmicu. Diktirao tempo, uvijek je bio gdje i lopta, nije se libio bilo kakav pas podijeliti. Problem je izgled čitavog tima koji je igrao koliko-toliko do crvenog kartona, a poslije toga izgledao kao raštimani orkestar. Uprava nije smjela ni pomisliti na Husrefa koji nije ni taktički stručan niti je kao takav imenovao sposoban stručni štab. Izgubit ćemo još jednu godinu zbog gluposti uprave na čelu sa Mirvićem. Ako ne znaš sportski dio moraš imenovati ljude koji znaju i u potpunosti im prepustiti taj dio bez da se petljaš. To kod nas vodi Bog sami zna ko žene, instagram grupe itd. Husref je svojim izmjenama pokazao da nije sposoban voditi FKS u 2025. godini. Pustio je ekipu niz liticu, kada je morao donijeti razumnu odluku on je uradio šta, nešto što još uvijek ne kontamo šta je htio.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 avg 2025, 10:32

zagorski je napisao/la:
25 avg 2025, 10:29
napoleon72 je napisao/la:
25 avg 2025, 10:26
mirzatele je napisao/la:
25 avg 2025, 10:23
Gdje nam je onaj stoper Pejovic? Turda, Paskalev, Pejovic, Bralic, Jovic. 5 stopera na platnom spisku, ne možeš jednog vrhunskog od njih sastaviti.
Turda je za sve nabrojane Thiago Silva. Mada su i Ristovski i Paskalev i Jovic wide stoperi, igraci za sistema sa 3 nazad.
Tako je to kad kupujes igrace za 352 sistem i onda dovedes trenera koji samo zna da igra 4231, genijalni nas Mirvah
Ma nema frajer ni plana ni vizije. Ja mislim da on razmislja na nacin "aha, kad su bili Trbic i Ibrak u klubu bilo je dobro sudjenje. Hajmo ih dovest". Pa ih najuri, pa prokonta "hmm Husref je uzeo zadnju titulu ovdje, to je to". Samo cekam kad ce vratit Sabrinu, Hadziju i Ilievskog. Tipicno americki, daj spektakl i skupe igrace da prodaju dresove, nema veze ima li to smisla na terenu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 avg 2025, 10:38

Evo pogleda sad tek highlights sa utakmice bolji smo bili igrom od borca, tu nema dileme.

Neznam jel iko gledao highlights, tu se vec vidi da je SRBIJA debelo umjesana u bh fudbal..

Arena, prvi zuti JATTE nisu nikako prikazali, drugi zuti samo jednom znaci nema usporeni nema ponavljanja nista, samo pokaza faul u real time i kako sudija daje crveni

Sutra danas kad vec bude analiza doce kaljanac i pricat kako je go ispravan i kako je drugi zuti ne ispravan i kako je bar trebao gledat var pa mu dat zuti ako je zuti ( jer je to bio drugi zuti) takodje ce komentarisat zuti karton jattin kako se gledala ruka koja je u najboljem slucaju 50/50 i gdje ta ruka ide u korist napadaca uz to ruka i ako je bila sudija nju nije sviro i samim tim prednost je borac ima jer lopta dolazi do golmana. I sama ta prica ce podgrijat vatru, a nemozes nista jer je vico pokrio srbe podpisao pakt sa hrvatima i kupio balije.. JEDINO STA NEMOZE JESTE KUPIT NAS KLUB I LJUDE KOJI VOLE OVAJ KLUB a to su navijavi ovog kluba. MISLIM DA CE NAS JOS 7 godina cetnik **** na ovaj nacin jer navijaci FK SARAJEVA SU blazi od kamilice a uprava je u saradnji sa Vicom ili je blaza od vode sa pipe

adem993
Kontakt:

Post Postao/la adem993 » 25 avg 2025, 10:41

Godine prolaze, a mi stojimo..
Nista ama bas nista nas vrli presidente nije napravio bolje nego u doba viršli.
Igra loša I nikakv, osvoji se po koji kup, ponekad i liga i tako prolaze godine.
Kamioni i kamioni igrača prolaze kroz klub, malo koji ostaje u sijecanju jer fudbal je postao biznis bez emocija i strasti, samo cisti biznis i poslovanje.
Godinama sam na ovom forumu i citam ga gotovo svakodnevno, rijetko kad pišem, ali danas sam morao napisati par slova..
Sinoc sjedim sam u sobi na moru gledam tekmu I ne vjerujem, glava me boli od bruke koja se desila(znam da naš je sudijska organizacija iskarala) Ali ni u jednom slučaju nismo smijeli dopustit 5 komada.
I ovo malo kose sto imam otpasce mi zbog Sarajeva, Ali to naseg presidentea boli briga nek je godisnja za Istok poskupila vise od 50% nek je djecija 10KM, (imam fala bogu kupio sam uredno godišnju za Istok) al onda se zapitam pa kome ja to kupujem, ovi sto su u klubu apsolutno gledaju da izvuku I zadnju marku od navijača, a zauzvrat da ne daju nista. Nek je plata redovna I klimaj glavom dok presidente priča.
Muka mi je više od svega, od ponizavanja sudijske organizacije nad nasim klubom(JER VODIMO LAŽNE BORBE)
Od obećanja raznoraznih meketa I urednje i preuredjenja stadiona, a mrznemo se i kisnemo od Septembra do Maja kad god igra Sarajevo.
Od laznih obećanja Titula I Europskog Sarajeva (Jer smo postali export import klub)
Muka mi je I od Mirvica i njegovih lažnih dobrih namjera za klub i navijače, jer ovdje je više i budali jasno da ili ne zna, a ipak ovo drugo NECE nista bolje klubu, zanima ga samo njegov ego i profit.
Da ne dužim više, izvinite na smetnji i svako dobro.
Bit ćeš opet prvak čest 1946

Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!

Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo

Arhitekt
Kontakt:

Post Postao/la Arhitekt » 25 avg 2025, 10:47

adem993 je napisao/la:
25 avg 2025, 10:41
Godine prolaze, a mi stojimo..
Nista ama bas nista nas vrli presidente nije napravio bolje nego u doba viršli.
Igra loša I nikakv, osvoji se po koji kup, ponekad i liga i tako prolaze godine.
Kamioni i kamioni igrača prolaze kroz klub, malo koji ostaje u sijecanju jer fudbal je postao biznis bez emocija i strasti, samo cisti biznis i poslovanje.
Godinama sam na ovom forumu i citam ga gotovo svakodnevno, rijetko kad pišem, ali danas sam morao napisati par slova..
Sinoc sjedim sam u sobi na moru gledam tekmu I ne vjerujem, glava me boli od bruke koja se desila(znam da naš je sudijska organizacija iskarala) Ali ni u jednom slučaju nismo smijeli dopustit 5 komada.
I ovo malo kose sto imam otpasce mi zbog Sarajeva, Ali to naseg presidentea boli briga nek je godisnja za Istok poskupila vise od 50% nek je djecija 10KM, (imam fala bogu kupio sam uredno godišnju za Istok) al onda se zapitam pa kome ja to kupujem, ovi sto su u klubu apsolutno gledaju da izvuku I zadnju marku od navijača, a zauzvrat da ne daju nista. Nek je plata redovna I klimaj glavom dok presidente priča.
Muka mi je više od svega, od ponizavanja sudijske organizacije nad nasim klubom(JER VODIMO LAŽNE BORBE)
Od obećanja raznoraznih meketa I urednje i preuredjenja stadiona, a mrznemo se i kisnemo od Septembra do Maja kad god igra Sarajevo.
Od laznih obećanja Titula I Europskog Sarajeva (Jer smo postali export import klub)
Muka mi je I od Mirvica i njegovih lažnih dobrih namjera za klub i navijače, jer ovdje je više i budali jasno da ili ne zna, a ipak ovo drugo NECE nista bolje klubu, zanima ga samo njegov ego i profit.
Da ne dužim više, izvinite na smetnji i svako dobro.
Kako nije napravio. Pa doveo je Adema, najskuplji trasnfer ikad, bole nas kurci :D :clap:

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 25 avg 2025, 10:54

N3R3D je napisao/la:
25 avg 2025, 10:17
Kad igramo sa Rudarom?
Petak u 9, na drugoj temi imaš pregledno termine svih tekmi.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 25 avg 2025, 10:56

Jatta je super talenat, ali s ovim momkom neko ozbiljno mora raditi na tajmingu i psihologiji.

1. TAJMING

Napravi barem 10-15 klizećih startova na utakmici, 80% su ok, ovih 20% je kašnjenje i svaki je žuti karton.
Od 15 duela, barem 7 kasni na igrača i mora ga stizati klizećim, što se mora poraditi na pozicioniranju. Ima kapacitet i glavu da se može riješiti postavljanjem i uzimati čisto lopte, ovako nam je rizik u svakoj utakmici koja je derbi, navlače ga ljudi jednostavno na žute kartone.
Nadam se da se Mamas ubrzo vraća da u ovakvim utakmicama on i Cimirit/Krdžalić pokriju sredinu, jer koliko god ja volio Jattu u bitnim utakmicama se ne zna kontrolisati i mora raditi dobroooo ako želi da postane kalibar. Ne možeš biti zadnji vezni i svaku tekmu dobiti žuti karton, bilo protiv Posušja bilo protiv Borca, leti ulijeće, svaki drugi start je na ivici. Sudije neznalice, VAR u službi kriminala, imaće crvenih ko Ramos.

2. PSIHOLOGIJA

Mlad si sa sudijama ne pričaš ni pod kojom tačkom dnevnog reda. Nemaš renome nemaš ime da možeš pričati pogotovo u ligi u kojoj te jedva čekaju. Sinoć je prvi karton dobio na glupost, mahanje rukama, guranje protivnika i tu se mora apsolutno smiriti za bilo kakve reakcije.
Psiholog pod hitno da mu odradi par sesija da igra fudbal i ne razmišlja o diskusijama i pričama.

Bojim se da će ga Musemić skloniti ako nastavi ovako nerezonski djelovati, jer takav igrač na terenu je pored sjajnog kvaliteta i veliki rizik.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 25 avg 2025, 10:58

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 avg 2025, 08:45
broj6 je napisao/la:
25 avg 2025, 00:55
25 avg 2025, 00:13
Ristovski nije stoper u ovoj formaciji,Paskalev nije igrac za Sarajeva.Kad to promjeni malo prestat cemo primati u prosjeku 3 po utakmici
Koje to stopere imamo da stavimo umjesto njih?
Bilo koga
Ristovski je citav zivot desni bek,samo proslu sezonu u Dinamu igrao stopera i doveden iskljucivo za 352 sistema.On ce u ovom sistemu bit katastrofa i jos jedan bezveze potrosen igrac pogotovo jer igra sa Paskalevom koji je ionako los igrac,takodjer vise igrac za 352 koji zna iznijeti loptu i ima korektan pas.Defanzivno je propuh i rang Dupovca iz najgori dana,stalno se nesto kliže,pada,kiksa i vec nas je 4-5 golova direktno kostao od kad je u klubu.Trenutno je i onaj Bralic korisniji od njega da se iskoristi ovdje a po meni trebaju igrati Turda i Jovic dok se Mujkic ne vrati.Bekovi nam takodjer nisu defanzivno orijentisani+ako Jatta nije na terenu dobijes autoput do gola i sramotu od sinoc.

Ekipu 3 roka slagana za 352 i ti preko noci promjenis a nemas ni dovoljan fond na odredjenim pozicijama ni profil igraca za taj sistem.To je sve rezultiralo retardiranoj ostavci Zekicu u najgorem mogucem trenutku.Moralo se sjesti i dogovoriti da do zime ostane ako mu se vec ide.

Sinoc sto se tice veznog reda i napada jako dobro 60 minuta poslije je odbrana pokazala ogranicenost.17 golova za mjesec dana,o cemu mi pricamo?

Neko je ovdje odlican post napisao,bilo je i gori lakrdija pa nismo 5 primali.Apsolutno tacno.Ovo sinoc je kamilica kakvo inace sudjenje imamo u BL.Penal cist,crveni iako je jedva docekao ipak cist,gol neopravdano ponisten iz razloga sto je pustio da se igra pa nakon njihove greske vratio ruku sto se ne radi.Eh sad ŠBBKBB ali 3-0 u drugom poluvremenu je nedopustivo

Ristovski ne brukaj se sa objavama.Ni trener ti ne potencira sudjenje niti to moze bit opravdanje nakon ✋️
Pa i Jovic je isto bek ko i Ristovski, Zekic ga prekomandovao na lijevog stopera s 3 nazad. A Turda pojacanje iz posljednje ekipe rumunske lige, talenat ko i Paskalev. Bralic se obrukao u Rumuniji pa u Doboju izgledao ko skijas. Poslije izgubljene bitke lahko pametovat a valjda strucni stab ima vise uvida u talente u zadnjoj liniji koje smo doveli.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 avg 2025, 10:58

25 avg 2025, 10:32
zagorski je napisao/la:
25 avg 2025, 10:29
25 avg 2025, 10:26

Turda je za sve nabrojane Thiago Silva. Mada su i Ristovski i Paskalev i Jovic wide stoperi, igraci za sistema sa 3 nazad.
Tako je to kad kupujes igrace za 352 sistem i onda dovedes trenera koji samo zna da igra 4231, genijalni nas Mirvah
Ma nema frajer ni plana ni vizije. Ja mislim da on razmislja na nacin "aha, kad su bili Trbic i Ibrak u klubu bilo je dobro sudjenje. Hajmo ih dovest". Pa ih najuri, pa prokonta "hmm Husref je uzeo zadnju titulu ovdje, to je to". Samo cekam kad ce vratit Sabrinu, Hadziju i Ilievskog. Tipicno americki, daj spektakl i skupe igrace da prodaju dresove, nema veze ima li to smisla na terenu.
Bas vala, mozda nekome ovo izgleda kao karikiranje, ali je u praksi to vjerovatno bas ovako kako si opisao

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 avg 2025, 11:05

broj6 je napisao/la:
25 avg 2025, 10:58
25 avg 2025, 08:45
broj6 je napisao/la:
25 avg 2025, 00:55

Koje to stopere imamo da stavimo umjesto njih?
Bilo koga
Ristovski je citav zivot desni bek,samo proslu sezonu u Dinamu igrao stopera i doveden iskljucivo za 352 sistema.On ce u ovom sistemu bit katastrofa i jos jedan bezveze potrosen igrac pogotovo jer igra sa Paskalevom koji je ionako los igrac,takodjer vise igrac za 352 koji zna iznijeti loptu i ima korektan pas.Defanzivno je propuh i rang Dupovca iz najgori dana,stalno se nesto kliže,pada,kiksa i vec nas je 4-5 golova direktno kostao od kad je u klubu.Trenutno je i onaj Bralic korisniji od njega da se iskoristi ovdje a po meni trebaju igrati Turda i Jovic dok se Mujkic ne vrati.Bekovi nam takodjer nisu defanzivno orijentisani+ako Jatta nije na terenu dobijes autoput do gola i sramotu od sinoc.

Ekipu 3 roka slagana za 352 i ti preko noci promjenis a nemas ni dovoljan fond na odredjenim pozicijama ni profil igraca za taj sistem.To je sve rezultiralo retardiranoj ostavci Zekicu u najgorem mogucem trenutku.Moralo se sjesti i dogovoriti da do zime ostane ako mu se vec ide.

Sinoc sto se tice veznog reda i napada jako dobro 60 minuta poslije je odbrana pokazala ogranicenost.17 golova za mjesec dana,o cemu mi pricamo?

Neko je ovdje odlican post napisao,bilo je i gori lakrdija pa nismo 5 primali.Apsolutno tacno.Ovo sinoc je kamilica kakvo inace sudjenje imamo u BL.Penal cist,crveni iako je jedva docekao ipak cist,gol neopravdano ponisten iz razloga sto je pustio da se igra pa nakon njihove greske vratio ruku sto se ne radi.Eh sad ŠBBKBB ali 3-0 u drugom poluvremenu je nedopustivo

Ristovski ne brukaj se sa objavama.Ni trener ti ne potencira sudjenje niti to moze bit opravdanje nakon ✋️
Pa i Jovic je isto bek ko i Ristovski, Zekic ga prekomandovao na lijevog stopera s 3 nazad. A Turda pojacanje iz posljednje ekipe rumunske lige, talenat ko i Paskalev. Bralic se obrukao u Rumuniji pa u Doboju izgledao ko skijas. Poslije izgubljene bitke lahko pametovat a valjda strucni stab ima vise uvida u talente u zadnjoj liniji koje smo doveli.
Ma meni bi svakako uz nekog Gojkovica igrao bh stoper sa malo vecom brzinom i pas igrom.Paskaleva,Turdu i slicne ne bi ni pogledao.Bralicu ne znam sta je,stvarno ono sto pamtim bio je dobar,karijera takodjer govori.Nisu Osijek,Vojvodina,Neftchi bezveze klubovi.Mozds bas njemu 352 nije odgovaralo.Vodili su ga ozbiljni treneri u karijeri nisu ni oni levati

Kako god dovodjenja bez ikakve vizije i plana
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 25 avg 2025, 11:06

Ma jatti se brate mora malo gledati kroz prste, mlad momak, ne treba njega puno kriviti.
Helem istina je uvijek negdje na pola puta, krivo mi je sto smo se raspali onako nakon sto smo ostali sa igracem manje, to se nije smjelo onako dogoditi. To je stvarno do strucnog staba da popravi, dovedite psihologa ili sta vec.

Nije problem sto nas kradu u banja luci, to se vec zna, gore je sto nas kradu po ovim selendrama i protiv divljih ekipa. Tu je iskljucivo kriv mirvic, sto ne radi na zastiti ekipe u savezu ove zadnje 3,4 godine. Nadam se samo da je pametan, pa da ceka promjenu vlasti sljedece godine i da vec radi na tome.

Husref je prica za sebe, nisam bio za njega, ali eto tjesi sto smo realno do kartona dobro igrali, imali bas dobrih prilika, tako da vjerujem da ce to biti jos bolje. Odbrana je rak rana ekipe, i na tome se mora raditi

Herson

Post Postao/la Herson » 25 avg 2025, 11:08

MSOZ101 je napisao/la:
25 avg 2025, 10:30
bosnas_ je napisao/la:
Borac sinoc jeste imao domacinsko sudjenje ali daleko od toga da nije bilo do nas. Jatta meni vise ne bi igrao, prerizicno ga je imati u ekipi, kao ni Paskalev. Takodjer Kupresak je odigrao dosta lose. Ostali solidni.
Problem nam je i taj igrac U21, dobro bi bilo naci nekog golmana od 20 godina, jer ne bi primio sinoc vise golova od Banica, iako se ne moze reci da je krivac za neki gol..
Krdžalić je jučer odigrao poprilično ok utakmicu. Diktirao tempo, uvijek je bio gdje i lopta, nije se libio bilo kakav pas podijeliti. Problem je izgled čitavog tima koji je igrao koliko-toliko do crvenog kartona, a poslije toga izgledao kao raštimani orkestar. Uprava nije smjela ni pomisliti na Husrefa koji nije ni taktički stručan niti je kao takav imenovao sposoban stručni štab. Izgubit ćemo još jednu godinu zbog gluposti uprave na čelu sa Mirvićem. Ako ne znaš sportski dio moraš imenovati ljude koji znaju i u potpunosti im prepustiti taj dio bez da se petljaš. To kod nas vodi Bog sami zna ko žene, instagram grupe itd. Husref je svojim izmjenama pokazao da nije sposoban voditi FKS u 2025. godini. Pustio je ekipu niz liticu, kada je morao donijeti razumnu odluku on je uradio šta, nešto što još uvijek ne kontamo šta je htio.
Ništa on nije diktirao jučer, da jeste, ne bi se Ljajić stotinu puta vraćao po loptu u zadnju liniju i radio ono što su trebali Krđalić i Jatta. Ljajić se neplanirano potrošio obavljajući tuđe zadatke. Branio sam Krđalića i pisao da treba dobijati više šanse, a jučer je samo potvrdio zašto to nije slučaj. Ovdje je Cimirot nepohodan kao hljeb. Nadam se da je banovan onaj iznad što je pisao da Ljajić i Cimirot nisu potrebni i da više nećemo čitati njegove nebuloze.

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 25 avg 2025, 11:09

Vanja8 je napisao/la:
24 avg 2025, 20:57
amypitar je napisao/la:
24 avg 2025, 20:47
mosarajvosa83 je napisao/la:
24 avg 2025, 20:41

Samo.mu se majke nahebi i blokiraj
Meni nije kriv on nego Vanja.
Odi na njihovu temu pa nesto napisi..Fujjjjj.
Koliko moze da se uprate forumasi, to se i radi, ali kritikovanje kluba, amy druze ne krsi pravila foruma, o tim stvarima sam razgovarao i sa Adminom...
Cim se prekrse pravila svako ko to uradi bice banovan, mada je praksa da ne trcimo s tim, ali kad neko hoce, hoce...
Dosta je tu ljudi pisalo i pljuvalo, ali cim su izasli iz okvira dozvoljenog vise ne pisu...
O čemu ti pričaš Vanja? Ne radi se o "kritikovanju kluba", pa zar ne vidiš iz njegovih postova da čovjek uopšte nije naš navijač i konstantno i smišljeno nastoji unijeti razdor među naše navijače i što više potpalu ti vatru nezadovoljstva prema svemu u Klubu.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 25 avg 2025, 11:11

Jučer sam baš malo analizirao kako bi trebali igrati, smatram da je greška što Jović nije počeo utakmicu, a pored toga isto mislim da je previše sa tri beka igrati pozadi (Ristovski, Beganović, Kuprešak).

Jučer je stvarno super izgledalo u nekim momentima, ali je odbrana naša najslabija tačka. Istina, ova ekipa je pravljena da u napadačkom sistemu bude 3-5-2, a kada se branimo da bude 5-3-2, a ovo lutanje i izmišljanje sa stoperima koji igraju slabijom nogom je po meni suludo.

Ristovski i Jović su projektovani kao desni i lijevi stoper koji se u Zekićevoj formaciji pretvaraju u bekove, a to donosi i više igrača u zadnjoj trećini terena. U ovoj formaciji smo osuđeni da zavisimo od naše desetke (Ljajić) i krila (Kyeremeh i Guli) na koju će oni nogu ustati i da li će probiti jednom ili deset puta.

Ali eto nadoći ćemo za godinu, dvije, pet, deset, pa opet sve rastjerati.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 25 avg 2025, 11:15

N3R3D je napisao/la:
25 avg 2025, 11:11
Jučer sam baš malo analizirao kako bi trebali igrati, smatram da je greška što Jović nije počeo utakmicu, a pored toga isto mislim da je previše sa tri beka igrati pozadi (Ristovski, Beganović, Kuprešak).

Jučer je stvarno super izgledalo u nekim momentima, ali je odbrana naša najslabija tačka. Istina, ova ekipa je pravljena da u napadačkom sistemu bude 3-5-2, a kada se branimo da bude 5-3-2, a ovo lutanje i izmišljanje sa stoperima koji igraju slabijom nogom je po meni suludo.

Ristovski i Jović su projektovani kao desni i lijevi stoper koji se u Zekićevoj formaciji pretvaraju u bekove, a to donosi i više igrača u zadnjoj trećini terena. U ovoj formaciji smo osuđeni da zavisimo od naše desetke (Ljajić) i krila (Kyeremeh i Guli) na koju će oni nogu ustati i da li će probiti jednom ili deset puta.

Ali eto nadoći ćemo za godinu, dvije, pet, deset, pa opet sve rastjerati.
Koliko je raja "udarila" po Jovicu momak nista gori nije od Kupresaka defanzivno bi sigurno bolji bio.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 25 avg 2025, 11:16

Zaboravio sam i reći da je Krdžalić super izgledao, ne boji se uzeti na sebe odgovornost sa loptom u nogama. Odlično je okretao strane i kao što je neko napisao, vrhunski diktirao tempo utakmice. Definitivno treba momku produžiti ugovor i početi normalno sklapati ekipu, a ne divljati.

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 25 avg 2025, 11:32

Ne pisem često ali citam redovno sve.
Stvari koje su odvele utakmicu u drugi smjer ;
Greška Paskaleva koja se samo nama može desiti
Uspjeli smo se vratiti ali je sudija bez ikakvog razloga poništio gol ali nas ni to nije poljuljalo jer je gol visio u zraku da ga zabijemo
Kada je sudija vidio da je vrag odnio šalu iskoristio je start Jatte da ga pošalje na hlađenje ( trebao ga je Husref poslati na hlađenje ) i samim tim sudija je zavrsio utakmicu.
Da je Ljajic zabio šta je trebao , da Paskalev nije uradio šta je uradio, da je Husref zamijenio Jattu što je morao uraditi utakmica bi otišla u drugom pravcu sigurno.
Ovako uz naše greške sudija je upalio turbo da ubrza katastrofu koja se desila.
Mi sami sebi iskopamo kanal a sudija nas samo gurne u njega i tu nas zabetonira
Ima još da se igra ali ako ces iste greške ponavljati , ako cemo iste kartone dobijati i izmišljati izmjene neke onda nema spasa . Ako se greške budu ispravljale onda itekako ima hljeba u ovoj ekipi.
Mi smo sami sebi najveći neprijatelji, sami sebe dovedemo u nezgodne situacije.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 25 avg 2025, 12:04

Herson je napisao/la:
25 avg 2025, 11:08
MSOZ101 je napisao/la:
25 avg 2025, 10:30
bosnas_ je napisao/la:
Ništa on nije diktirao jučer, da jeste, ne bi se Ljajić stotinu puta vraćao po loptu u zadnju liniju i radio ono što su trebali Krđalić i Jatta. Ljajić se neplanirano potrošio obavljajući tuđe zadatke. Branio sam Krđalića i pisao da treba dobijati više šanse, a jučer je samo potvrdio zašto to nije slučaj. Ovdje je Cimirot nepohodan kao hljeb. Nadam se da je banovan onaj iznad što je pisao da Ljajić i Cimirot nisu potrebni i da više nećemo čitati njegove nebuloze.
Hahahahhahaahahahaa, kako veze nemaš. Ti misliš da se Ljajić vraćao svojom voljom jer je vidio da vezni nemaju pojma. Postoji nešto što je plan igre, a plan je bio da u pozicuonoj igri Ljajić bude prvi na lopti, a Jatta i Krdžalić u pivotu kako bi on svojom sigurnošću dijelio kvalitetne lopte, a mi imali igrača više u posljednjoj trećini. Što je ok izgledalo dok su nam dali da igramo. Ćao.

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 25 avg 2025, 12:05

eccehomo je napisao/la:
25 avg 2025, 11:09
Vanja8 je napisao/la:
24 avg 2025, 20:57
amypitar je napisao/la:
24 avg 2025, 20:47

Meni nije kriv on nego Vanja.
Odi na njihovu temu pa nesto napisi..Fujjjjj.
Koliko moze da se uprate forumasi, to se i radi, ali kritikovanje kluba, amy druze ne krsi pravila foruma, o tim stvarima sam razgovarao i sa Adminom...
Cim se prekrse pravila svako ko to uradi bice banovan, mada je praksa da ne trcimo s tim, ali kad neko hoce, hoce...
Dosta je tu ljudi pisalo i pljuvalo, ali cim su izasli iz okvira dozvoljenog vise ne pisu...
O čemu ti pričaš Vanja? Ne radi se o "kritikovanju kluba", pa zar ne vidiš iz njegovih postova da čovjek uopšte nije naš navijač i konstantno i smišljeno nastoji unijeti razdor među naše navijače i što više potpalu ti vatru nezadovoljstva prema svemu u Klubu.
Pa i ja mislim da ti nisi navijac FKS, cim ti je uredu da budemo na 8-oj poziciji nakon 5 kola. Znaci da sutnjom odobravas strmoglav pad kluba i ne zelis napredak istog. :kafa:

Hvala Bogu, vecina je progledala na oci vezano za Mirvica i poceli su istog kritikovati, ali eto ja unosim nemir :mrgreen:
Zadnja izmjena: HyperOS, dana/u 25 avg 2025, 12:08, ukupno mijenjano 1 put.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 avg 2025, 12:06

4 od 5 najvećih poraza došlo u eri našeg Mirvića, toliko.
#NewEra
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.