FKZ1921 je napisao/la:Više puta sam pisao o tome kako smo majstori da se dijelimo na tabore. Skoro oko svakog pitanja. Zauzimamo busije i udri.
Fali nam tolerancije...
Postoje oni koji su tu samo da provociraju, kvare temu,šire negativnu energiju...Nisu nasi navijaci.Takve uglavnom prepoznamo svi.
Postoje navijači koji su naprosto nervozni, nestrpljivi...Ali nisu zlonamjerni.
Postoje vjerovatno i oni koje su tu ciljano,zbog nekoga ili nečega. Misle da mogu doprinijeti tom nekom ili nečemu.Ali su navijači Želje.
Najveći broj je navijača koji naprosto imaju potrebu da nesta napišu i pročitaju o Zelji. Da podjele sa drugim navijačima neka razmišljanja, informacije...
Ako isključimo one prve,svi ostali bi morali naći načina da normalno diskutujemo.Ili se bar potruditi oko toga.
Najviše se vrtimo oko uprave...rade li dobro ili ne?
Moj stav je sljedeći: nisam zadovoljan radom ove uprave.
Može se i mora bolje. Napravljene su neke greške koje se nisu trebale i smjele napraviti:
1.Tomić(odlazak bez obestecenja),
2.ishitrene odluke oko struke a nakon Amarovog odlaska,
3.propusti oko organizacije evropskih domaćih utakmica koji su klub koštali par desetina hiljada eura,
4.zapostavljanje stručnog segmenta kluba,
Ono što je dobro urađeno i šta podržavam jeste sljedeće :
1.odluka da se klub prestane zaduživati, da se iz nadju načini financiranja, da se troši samo onoliko koliko se namakne...
2.da se uspostavlja održiv sistem na kojem klub funkcionise,
3.da se ostvare formalno-pravne pretpostavke za investiranje u klub,
4.da se potpuno raščisti situacija oko imovine kluba da bi se moglo ići prema potencijalnim investitorima,
5.da se kompletno funkcioniranje kluba postavi na zakonom propisane osnove,
6.da se popravlja infrastruktura za treniranje prvog tima i omladinskog pogona...
7.da se stvore optimalni u slovi za takmičenje svih selekcija u klubu (a taktici nam se petnaestak ekipa),
Potenciram sistem...i samo sistem. To kod ove uprave najvise cijenim.Vidite.kako neke druge opcije padaju preko noći.
E sad,šta je za koga dobro a šta nije, to je relativno i individualno.
Ono što je pravo pitanje:ima li ljudi koji mogu bolje? A hoće...
Bilo bi odlično ako se mogu naći kvalitetnija rješenja od ovih.
Nisam ni ja zadovoljan pojedinim stvarima iskreno.
Mene kao navijaca interesuje ono sto vidim na terenu najvise i vjerujem veliku vecinu ono sto ne vidim tipa nacin finansiranja i druge stvari postanu lose kad nema rezultata i obrnuto kada je rezultat dobar neke stvari se lakse progledaju kroz prste.
I dalje je ova uprava duzna navijacima dobre igre na terenu pa i dobre igrace. Moje misljenje je da opet pravimo propust recimo u samom strucnom stabu Edis mora imati pomocnog trenera nekoga ko je taj posao radio vec a ne Karica koji je izmedju ostalog trener golmana. Nisam ja to izmislio nego ljudi kojima je to struka i ako se pridrzavamo nekih finansiskih nacela isto tako mora ici i sa sportskim, gdje nije sve crno ili bijelo kao sto je u finansijama nego ima i sivog.
Generalno ako bi izvagao stvari dobre i lose ne bi znao za sta da se odlucim mozda za blago dobre ali jednu sam stvar siguran nikom klub nije bankomat kao sto je bio i to je mozda razlog za te dobre uradjene stvari. Sansu da to poprave imaju naravno prelazni rok je pred nama on ce uveliko odluciti sudbinu sadasnje uprave.postoje indicije da ce biti sve dobro ali postajale su i prije zato je najbolje sacekati jos sa analizom a svi ce moci vidjeti sta su napravili.