FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ceze
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ceze » 24 nov 2015, 16:32

Genie je napisao/la:Istina piše, ali to ti je igra riječi, pod "birati" oni podrazumijevaju da ti predlaganjem sebe ili nekoga ustvari biraš. Dok u konačnici, od svih tih kandidata koje raja predloži oni biraju delegate, jasno piše u prošlom citatu koji sam postavio da je komisija ta koja ustvari bira. Možemo do ujutro čitati, ali nigdje ne piše da će članovi glasati!

slika
Ovo (označeno) je naše jedino pravo koji imamo kao članovi! Ja bih volio da griješim ... Uostalom, uvjeriti ćemo se za mjesec.
Kvaka 22. :)
E svašta, pa onda ja ne vidim nijednu korist od ovog novog statuta, osim malo većeg stepena organizacije i transparentnosti.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 24 nov 2015, 16:32

Hadzijalagic je napisao/la:A ko bira i predlaze komisiju :mrgreen:
To ti je sad kod nas zamršeno drama! Komisiju ili bar pozicije koje čine tu komisiju bira skupština koje trenutno nema, nema ni predsjednika skupštine (Dautbašić), nema ni predsjednika kluba (Gredić), ni dva člana bivše skupštine, jedino možda ima taj potpredsjednik skupštine (ne znam ni ko je) i ovaj privremeni predsjednik (Bajramović). Kod nas će to sada ići obrnuto, uprava će birati skupštinu koja će birati upravu. :mrgreen: Vremenom će se to vjerovatno stabilizovati!

@Brkoo, napisao sam ja u postu iznad, 54. delegata broji skupština.

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 24 nov 2015, 17:16

Hadzijalagic je napisao/la:
DANAN je napisao/la: Amar je sam sebi to naetnuo na vrat.I tada je bilo ljudi koji su mu htjeli pomagati ali ih je on svojim."neka ja cu i sta ti znas: jednostavno otjerao.Tako da smo tim negovim tersanjrm izgubili i ljude i mjesta u savezu pa nas sad yebu kako stignu.Istina jeste i da je placao iz svog djepa ali upravo iz ovih gore navedenih razloga....znaci sam.sebi je nametnuo taj pritisak
Amar je svojim tersanjem klubu donio, ravno, deset trofeja i dok je bio tu niko nas nije smio pogledati a kamo li da nas "yebu kako stignu" kako ti kazes da nam sad rade..
A jel ne rade....a to sto nas niko nije smio pogledati mozemo samo zahvaliti babuki kojen su svi u to vrijeme gledali da se uvuku i guzicu pa su imedju ostalog koristili i Želju za te uzvisene licne ciljeve.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 nov 2015, 17:18

FKZ1921 je napisao/la:Više puta sam pisao o tome kako smo majstori da se dijelimo na tabore. Skoro oko svakog pitanja. Zauzimamo busije i udri.
Fali nam tolerancije...
Postoje oni koji su tu samo da provociraju, kvare temu,šire negativnu energiju...Nisu nasi navijaci.Takve uglavnom prepoznamo svi.
Postoje navijači koji su naprosto nervozni, nestrpljivi...Ali nisu zlonamjerni.
Postoje vjerovatno i oni koje su tu ciljano,zbog nekoga ili nečega. Misle da mogu doprinijeti tom nekom ili nečemu.Ali su navijači Želje.
Najveći broj je navijača koji naprosto imaju potrebu da nesta napišu i pročitaju o Zelji. Da podjele sa drugim navijačima neka razmišljanja, informacije...
Ako isključimo one prve,svi ostali bi morali naći načina da normalno diskutujemo.Ili se bar potruditi oko toga.
Najviše se vrtimo oko uprave...rade li dobro ili ne?
Moj stav je sljedeći: nisam zadovoljan radom ove uprave.
Može se i mora bolje. Napravljene su neke greške koje se nisu trebale i smjele napraviti:
1.Tomić(odlazak bez obestecenja),
2.ishitrene odluke oko struke a nakon Amarovog odlaska,
3.propusti oko organizacije evropskih domaćih utakmica koji su klub koštali par desetina hiljada eura,
4.zapostavljanje stručnog segmenta kluba,
Ono što je dobro urađeno i šta podržavam jeste sljedeće :
1.odluka da se klub prestane zaduživati, da se iz nadju načini financiranja, da se troši samo onoliko koliko se namakne...
2.da se uspostavlja održiv sistem na kojem klub funkcionise,
3.da se ostvare formalno-pravne pretpostavke za investiranje u klub,
4.da se potpuno raščisti situacija oko imovine kluba da bi se moglo ići prema potencijalnim investitorima,
5.da se kompletno funkcioniranje kluba postavi na zakonom propisane osnove,
6.da se popravlja infrastruktura za treniranje prvog tima i omladinskog pogona...
7.da se stvore optimalni u slovi za takmičenje svih selekcija u klubu (a taktici nam se petnaestak ekipa),
Potenciram sistem...i samo sistem. To kod ove uprave najvise cijenim.Vidite.kako neke druge opcije padaju preko noći.
E sad,šta je za koga dobro a šta nije, to je relativno i individualno.
Ono što je pravo pitanje:ima li ljudi koji mogu bolje? A hoće...
Bilo bi odlično ako se mogu naći kvalitetnija rješenja od ovih.
Nisam ni ja zadovoljan pojedinim stvarima iskreno.
Mene kao navijaca interesuje ono sto vidim na terenu najvise i vjerujem veliku vecinu ono sto ne vidim tipa nacin finansiranja i druge stvari postanu lose kad nema rezultata i obrnuto kada je rezultat dobar neke stvari se lakse progledaju kroz prste.

I dalje je ova uprava duzna navijacima dobre igre na terenu pa i dobre igrace. Moje misljenje je da opet pravimo propust recimo u samom strucnom stabu Edis mora imati pomocnog trenera nekoga ko je taj posao radio vec a ne Karica koji je izmedju ostalog trener golmana. Nisam ja to izmislio nego ljudi kojima je to struka i ako se pridrzavamo nekih finansiskih nacela isto tako mora ici i sa sportskim, gdje nije sve crno ili bijelo kao sto je u finansijama nego ima i sivog.

Generalno ako bi izvagao stvari dobre i lose ne bi znao za sta da se odlucim mozda za blago dobre ali jednu sam stvar siguran nikom klub nije bankomat kao sto je bio i to je mozda razlog za te dobre uradjene stvari. Sansu da to poprave imaju naravno prelazni rok je pred nama on ce uveliko odluciti sudbinu sadasnje uprave.postoje indicije da ce biti sve dobro ali postajale su i prije zato je najbolje sacekati jos sa analizom a svi ce moci vidjeti sta su napravili.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 24 nov 2015, 17:21, ukupno mijenjano 2 puta.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 24 nov 2015, 17:19

Kupi ono avazovo ****, koji smecari **** im majku. Pa sve što je ovdje pisano oni napisali.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 24 nov 2015, 17:43

Budi glup pa citaj avaz.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 nov 2015, 17:48

Gator je napisao/la:Kupi ono avazovo ****, koji smecari **** im majku. Pa sve što je ovdje pisano oni napisali.
Pa nisu puno ni masili, Puzigaca nam je nudjen, igraci jesu kaznjeni 80% plate itd

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 24 nov 2015, 17:53

pile87 je napisao/la:
Gator je napisao/la:Kupi ono avazovo ****, koji smecari **** im majku. Pa sve što je ovdje pisano oni napisali.
Pa nisu puno ni masili, Puzigaca nam je nudjen, igraci jesu kaznjeni 80% plate itd

Za platu je poslije Rudara ili Slavije pisao fkz1921, za Puzigacu pitari pisali još prošle sedmice, za igrače bas ove smo mi pisali naše želje i neke koje je Oda imao na meti. Tatomirovic je uljez, taj je stamparska greška.
Sve copy/paste

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 24 nov 2015, 17:59

pile87 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Više puta sam pisao o tome kako smo majstori da se dijelimo na tabore. Skoro oko svakog pitanja. Zauzimamo busije i udri.
Fali nam tolerancije...
Postoje oni koji su tu samo da provociraju, kvare temu,šire negativnu energiju...Nisu nasi navijaci.Takve uglavnom prepoznamo svi.
Postoje navijači koji su naprosto nervozni, nestrpljivi...Ali nisu zlonamjerni.
Postoje vjerovatno i oni koje su tu ciljano,zbog nekoga ili nečega. Misle da mogu doprinijeti tom nekom ili nečemu.Ali su navijači Želje.
Najveći broj je navijača koji naprosto imaju potrebu da nesta napišu i pročitaju o Zelji. Da podjele sa drugim navijačima neka razmišljanja, informacije...
Ako isključimo one prve,svi ostali bi morali naći načina da normalno diskutujemo.Ili se bar potruditi oko toga.
Najviše se vrtimo oko uprave...rade li dobro ili ne?
Moj stav je sljedeći: nisam zadovoljan radom ove uprave.
Može se i mora bolje. Napravljene su neke greške koje se nisu trebale i smjele napraviti:
1.Tomić(odlazak bez obestecenja),
2.ishitrene odluke oko struke a nakon Amarovog odlaska,
3.propusti oko organizacije evropskih domaćih utakmica koji su klub koštali par desetina hiljada eura,
4.zapostavljanje stručnog segmenta kluba,
Ono što je dobro urađeno i šta podržavam jeste sljedeće :
1.odluka da se klub prestane zaduživati, da se iz nadju načini financiranja, da se troši samo onoliko koliko se namakne...
2.da se uspostavlja održiv sistem na kojem klub funkcionise,
3.da se ostvare formalno-pravne pretpostavke za investiranje u klub,
4.da se potpuno raščisti situacija oko imovine kluba da bi se moglo ići prema potencijalnim investitorima,
5.da se kompletno funkcioniranje kluba postavi na zakonom propisane osnove,
6.da se popravlja infrastruktura za treniranje prvog tima i omladinskog pogona...
7.da se stvore optimalni u slovi za takmičenje svih selekcija u klubu (a taktici nam se petnaestak ekipa),
Potenciram sistem...i samo sistem. To kod ove uprave najvise cijenim.Vidite.kako neke druge opcije padaju preko noći.
E sad,šta je za koga dobro a šta nije, to je relativno i individualno.
Ono što je pravo pitanje:ima li ljudi koji mogu bolje? A hoće...
Bilo bi odlično ako se mogu naći kvalitetnija rješenja od ovih.
Nisam ni ja zadovoljan pojedinim stvarima iskreno.
Mene kao navijaca interesuje ono sto vidim na terenu najvise i vjerujem veliku vecinu ono sto ne vidim tipa nacin finansiranja i druge stvari postanu lose kad nema rezultata i obrnuto kada je rezultat dobar neke stvari se lakse progledaju kroz prste.

I dalje je ova uprava duzna navijacima dobre igre na terenu pa i dobre igrace. Moje misljenje je da opet pravimo propust recimo u samom strucnom stabu Edis mora imati pomocnog trenera nekoga ko je taj posao radio vec a ne Karica koji je izmedju ostalog trener golmana. Nisam ja to izmislio nego ljudi kojima je to struka i ako se pridrzavamo nekih finansiskih nacela isto tako mora ici i sa sportskim, gdje nije sve crno ili bijelo kao sto je u finansijama nego ima i sivog.

Generalno ako bi izvagao stvari dobre i lose ne bi znao za sta da se odlucim mozda za blago dobre ali jednu sam stvar siguran nikom klub nije bankomat kao sto je bio i to je mozda razlog za te dobre uradjene stvari. Sansu da to poprave imaju naravno prelazni rok je pred nama on ce uveliko odluciti sudbinu sadasnje uprave.postoje indicije da ce biti sve dobro ali postajale su i prije zato je najbolje sacekati jos sa analizom a svi ce moci vidjeti sta su napravili.

Ovu upravu može samo izvještaj oprati. Previše su imali kikseva da bi imao neko pravo da kaže odličan se posao radi. Onu su do sada pokazali da ništa nisu naučili iz grešaka. Primjera radi za sportskog direktora ne treba se čekati prelazni rok. On je mogao davno biti imenovan.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 24 nov 2015, 18:11

@super, sta si mi ovo poslao,kakva je ovo druze masina..jel ovaj nas na prelaznom roku ..strasan je !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 24 nov 2015, 18:12

boccaccio je napisao/la:@super, sta si mi ovo poslao,kakva je ovo druze masina..jel ovaj nas na prelaznom roku ..strasan je !
hahahhah morat cemo ga u lancima izvoditi na teren,kakav je ovo stroj
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 nov 2015, 18:12

Gator je napisao/la:Ovu upravu može samo izvještaj oprati. Previše su imali kikseva da bi imao neko pravo da kaže odličan se posao radi. Onu su do sada pokazali da ništa nisu naučili iz grešaka. Primjera radi za sportskog direktora ne treba se čekati prelazni rok. On je mogao davno biti imenovan.
To je tvoje misljenje ako ce sportski direktor raditi ono sto trenutno Alihodzic radi i ne treba nam takav. Ja sam misljenja da nam je potrebni neko u strucno stabu kao Edisov pomocnik. To sta nekom moze oprati ili ne je vec induvidualno. Po meni moze opravdati dobar prelazni rok i dobri rezultati jer se tu najvise fulilo.

vrbanjusa
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la vrbanjusa » 24 nov 2015, 18:12

super je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:@super, sta si mi ovo poslao,kakva je ovo druze masina..jel ovaj nas na prelaznom roku ..strasan je !
hahahhah morat cemo ga u lancima izvoditi na teren,kakav je ovo stroj
Babaroga prava
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 24 nov 2015, 18:13

Šaljite pp, zna super da sam naš :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 24 nov 2015, 18:13

Pošalji i meni druže, da i ja vidim tu mašinu :D
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 24 nov 2015, 18:14

E jeste kvarnjaci :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 24 nov 2015, 18:15

Brkoo je napisao/la:
Pošalji i meni druže, da i ja vidim tu mašinu :D
blokirane mi poruke al pojedini me znaju privatno i poslao im na mobitel,samo da kazem ovaj i jos par vrhunskih su blizu dolaska,al crna mamba je zvijer vjerujte mi
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 nov 2015, 18:15

Ajzea je napisao/la:Šaljite pp, zna super da sam naš :D
Inače su do sad njihove pp vazda bile tačne, ko ih yebe, ako hoće nek objave javno, ako neće, saznaće se :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 24 nov 2015, 18:15

furate haha
Zadnja izmjena: club21, dana/u 21 apr 2016, 11:09, ukupno mijenjano 1 put.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 24 nov 2015, 18:16

Jel nam to Kobe Bryant dolazi :lol: :lol:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], Hrammm1921, Hrasno15, mavi, Proximic, tiagofaria25 i 126 gostiju.