FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Omerbavarac
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Pobjeda je bila priorotet te smo iz tog razloga imali mnogo nervoze i manjka samopouzdanja.
Protiv Francuza ce to biti neuporedivo drugacije.
Treba pohvaliti odbranu, zaista u posljednje vrijeme izgleda stameno i bez greske.
Ja bih sve to pripisao sjajno obavljenim odbrambenim zadacima Palhinhe.
Uprkos solidnim partijama krilnih igraca ja sam jos uvijek misljenja da nam treba neko direktniji.
Sinoc sam malo upratio Zhegrovu, sposoban momak.
Protiv Francuza ce to biti neuporedivo drugacije.
Treba pohvaliti odbranu, zaista u posljednje vrijeme izgleda stameno i bez greske.
Ja bih sve to pripisao sjajno obavljenim odbrambenim zadacima Palhinhe.
Uprkos solidnim partijama krilnih igraca ja sam jos uvijek misljenja da nam treba neko direktniji.
Sinoc sam malo upratio Zhegrovu, sposoban momak.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Bilo je bitno pobijediti danas i to se uradilo, jest rezultatski to bilo klimavo, ali je postojao taj osjecaj da ce gol pasti prije ili kasnije.
Sane nekako danas jezicak za prevagu na nasu stranu, donio je tu prodornost iz koje je i pao gol na kraju.
Odbranu necu komentirati da ih ne ureknem, bez gola 360 min and counting....
Sane nekako danas jezicak za prevagu na nasu stranu, donio je tu prodornost iz koje je i pao gol na kraju.
Odbranu necu komentirati da ih ne ureknem, bez gola 360 min and counting....
Pobjeda, sad dobit PSG i ostale tekme su lahke. Ne vjerujem da cemo kiksati kod Nizozemaca.
Pod hitno vratiti sigurnost u LP. Fali tu samopouzdanja.
Pod hitno vratiti sigurnost u LP. Fali tu samopouzdanja.
Utakmica protiv Psg bi trebala biti lakša jer Francuzi se ne dolaze samo braniti njima gori pod nogama i moraju ići na pobjedu.Što znači biće više prostora za napad.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Odlicno drugo poluvrijeme, ne kontam stvarno neke nazovi navijace, kada protivnik zabije slucajne golove onda "kuka i motika", kada u cijeloj utakmici nema ni polupolupolu sanse onda opet nesto se nadje, neka kuknjava...Bogami nisam siguran da je 3/4 od vas ikada izaslo na fudbalski teren, a kamoli igralo 11:11. 10 suteva u okvir gola (protivnik 0), 9 suteva pored gola (protivnik 1, posjed 74 (protivnik 26), 10 kornera (protivnik 0)...ama ljudi jeste li vi normalni, sta hocete da nabijemo svaku 5, 6, 14. Centarhalfovi za cistu 20-ku, ako imate priliku ponovo gledati posebno obratiti paznju na pas Upamekana iz zanje linije kada je ono Kimich promasio otvoren sut...maestralno. Palinja se popravio u drugom imao je par lijepih pasova na stranu i cak jedan odlican okomiti prema Kaneu, mozda se boji malo i rizikovati. Sane odlicno startovao i onda se ponovo "usanio", ali generalno nemam zamjerku niti prema kome, cak ni Laimer mi nije toliko bio los koliko zelite prikazati, cesto je stvarao igrac viska po desnoj strani, ostavlja Sanea otvorenog, pokrivao dobro...malo mi je zagonetka Olise, frajer kao da se prepadne velikih utakmica a imas stofa sigurno, nekako se izgubi, nije da se ne trudi, ali sve to izgleda sporo. Uz Musialu mislim da je po fudbalskom znanju nas najbolji igrac, samo Kompany mora poraditi sa njim, opustiti ga ili sta vec. Koman i Sane daleko bolji od njega i Gnabrija, dobro je da na krilima imamo tu sirinu. Davies je ok, zna povuci...mada mi se gadi sa ovim ugovorom. KIimicha je u drugom ubacio potpuno u sredinu i mislim da nebi trebao vise pokusavati sa njim ono sa desne strane bar dok se Pavlovic ne vrati. Kompani odlican, strpljiv, samouvjeren...mana je sto je na momente posebno u prvom izgledalo malo dosadno, i predugo kruzenje, ali u takvim utakmicama krila moraju presuditi uci jedan na jedan prema golu, medjutim kako rekoh Olise i Gnabri nisu bas bili raspolozeni. So happy sam zbog pobjede i opadanja pritiska, a iskreno ne znam da li bi vise volio da budemo medju osama ili ne, haman je bolje sto vise utakmica iako je yebeno na tri fronta.
Ovoliko uspješnih pasova i dodavanja i borbe kad se lopta izgubi. Strašan presing i želja za dominacijom.
Može se reći, malo jači trening. Ovi nisu ni jednom zaprijetili, a Bayern je mogao dati gol kad poželi. Iako nije tako izgledalo i nije bilo puno izrazito velikih prilika.
Može se to pripisati i grču zbog minusa na tabeli i pobjede pod mus.
Igrač utakmice postiže svoj treći gol glavom u posljednja četiri meča.
Mora se više pokušavati sa distance, mora biti više podvaljivanja lopte u prazan prostor. Uigrati neke akcije, pogotovo kornere i prekide.
Može se reći, malo jači trening. Ovi nisu ni jednom zaprijetili, a Bayern je mogao dati gol kad poželi. Iako nije tako izgledalo i nije bilo puno izrazito velikih prilika.
Mora se više pokušavati sa distance, mora biti više podvaljivanja lopte u prazan prostor. Uigrati neke akcije, pogotovo kornere i prekide.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
-
- Kontakt:
Bilo je čini mi se i večeras pokušaja sa distance, ali ne toliko preciznih kao protiv Bochuma. Doduše i njihov golman je večeras bio dobar.
Kompaktnije djelujemo, raduje širina koju Kompany izuzetno dobro rotira sa krilima.
Uskoro se priključuju Boey, Stanišić, tako da će se i tu dobiti na širinu.
Nastaviti niz protiv St. Paulija i učvrstiti se na čelu Bundeslige
Kompaktnije djelujemo, raduje širina koju Kompany izuzetno dobro rotira sa krilima.
Uskoro se priključuju Boey, Stanišić, tako da će se i tu dobiti na širinu.
Nastaviti niz protiv St. Paulija i učvrstiti se na čelu Bundeslige
Dobro nije sad bilo ono jedan na jedan mnogo sansi, ali se moglo 4-5 gola dati...pokusavali su nesto sa distance Kane, Koman, Kimich, Palinja, tesko je podvaliti loptu kad ima toliko odbrambenih igraca. Ovo o zelji za dominacijom si bas dobro formulisao, izgledalo je da svaki igrac daje bas sve sto ima da momentalno vrati posjed. Bice jos ovakvih utakmica, ne vjerujem da ce osim eventualno PSG-a ni ostali protivnici se nesto otvoriti protiv nas...ali za ove manje tu je Olisea, da onim ulaskom sa desna lijevom pogodi desne raslje, a i Harry je tu masina (na pravom mjestu u pravo vrijeme). Onda i Dzemal polagano postaje golgeter. lijepa perspektiva...mislim da je vrijeme da za 2%armando je napisao/la: ↑06 nov 2024, 23:37Ovoliko uspješnih pasova i dodavanja i borbe kad se lopta izgubi. Strašan presing i želja za dominacijom.

I jos jedna stvar. Nije mi jasno da klub kao sto je Bayern evo vec godinama ne moze rijesiti pitanje desnog beka. Mi smo trenutno u situaciji ne da nemamo dobrog, nego nemamo nikakvog desnog beka.
Laimer i Guerrero tu poziciju samo popunjavaju, Boey jest ta pozicija ali nije bas kvalitet. Ostaje jos Stanisic, ali nekako mi se on cini vise za 3 pozadi i ne bih rekao da mu je prirodna.
Bas se puno igraca tu promijenilo u zadnjih par godina, od Kimmicha, Pavarda, Mazrauia pa na ovamo, a nemas ni dalje igraca za kojeg bi rekao da je pravi i ociti starter za poziciji desnog beka.
Laimer i Guerrero tu poziciju samo popunjavaju, Boey jest ta pozicija ali nije bas kvalitet. Ostaje jos Stanisic, ali nekako mi se on cini vise za 3 pozadi i ne bih rekao da mu je prirodna.
Bas se puno igraca tu promijenilo u zadnjih par godina, od Kimmicha, Pavarda, Mazrauia pa na ovamo, a nemas ni dalje igraca za kojeg bi rekao da je pravi i ociti starter za poziciji desnog beka.
I meni nije jasno mnogo toga. Bayern se muči sa bekovima, isto tako Elf. Njemačka repka nema centarfora da valja još od Klosea. Pa dalje..što se tiče golmana. Nekada je bila rapsodija. Schumacher, Stein, pa Illgner i Köpke, pa Kahn i Lehmann, Neuer i Adler. To samo prve dvije gajge. Nekada je liga imala desetak dobrih ( njemačkih) golmana. Sada ?
Istina i to bolna

Vidim da su mnogi zainteresovani za njegove usluge. Da ga je još zimus gdje prizemljiti.

U repki ne mozes kupiti igraca, u klubu mozes, mi od Lahma kuburimo s ovom pozicijom, a covjek se oprostio prije ihihi godina.armando je napisao/la: ↑07 nov 2024, 00:11I meni nije jasno mnogo toga. Bayern se muči sa bekovima, isto tako Elf. Njemačka repka nema centarfora da valja još od Klosea. Pa dalje..što se tiče golmana. Nekada je bila rapsodija. Schumacher, Stein, pa Illgner i Köpke, pa Kahn i Lehmann, Neuer i Adler. To samo prve dvije gajge. Nekada je liga imala desetak dobrih ( njemačkih) golmana. Sada ?
A to za kvalitet, evo gledam i danas, igraci igraju nekako mehanicki, sve se svodi na taktiku, krenu od druge brzine, pa pojacavaju koliko bude potrebno. Nema te neke prepoznatljivosti u igri, jer se sve svodi na isto. Tko je tu mehaniku bolje dotjerao taj i vrijedi malo vise.
Uvijek smo u grupi jaki, dominantni a kasnije padnemo.
Potpisujem prvi da to bude obrnuto sada.
Nuno Mendez ima 22 godine, ugovor do 2026. g. Boljeg beka nema. Kako bih volio da obuce nas dres, strasan igrac.
Potpisujem prvi da to bude obrnuto sada.
Nuno Mendez ima 22 godine, ugovor do 2026. g. Boljeg beka nema. Kako bih volio da obuce nas dres, strasan igrac.
Palhinha je jedan od najboljih transfera u zadnjih nekoliko godina. Strasno kakvu kompaktnost smo dobili sa njim a pored toga je jos sprijecio 2-3 ciste kontre. Igracina
Gnabry opet potvrdio da nikad nije bio kalibar za prvih 11, potpuno druga utakmica kad su usli Leroy i King.
Inace nikad mirnije na Allianz Areni zbog smrtnog slucaja. Jbt covjek dosao da gleda svoj klub uzivo i u 3. minuti ga strefi infarkt na tribini...

Gnabry opet potvrdio da nikad nije bio kalibar za prvih 11, potpuno druga utakmica kad su usli Leroy i King.
Inace nikad mirnije na Allianz Areni zbog smrtnog slucaja. Jbt covjek dosao da gleda svoj klub uzivo i u 3. minuti ga strefi infarkt na tribini...
Zaboravio si da kazes ko ono zavrsi transfer, ko je godinicu dana insistirao da dodje u Bayern?? I na kraju svih krajeva, kako da se osvoji bilo kakva tituala kad ga nisu doveli, trece mjesto bez ovog nebrusenog dijamanta je fantastican uspjeh

Golman Noyer, dva desna beka Kimich, Laimer, 3 centar halfa Dier, De Light, MIng, pa onda dva lijeva beka Mazra i Davies. Na 17 metara od naseg gola Pavlovic, na 17.5 Muller i na 18 Chupomoting kao istureni napadac za kontranapade.

Palinja je igrac paradoxa u ekipi Bayerna. Da bi pokazao ono za sto je doveden lopta mora biti u protivnickim nogama, a protivnik ti kao sinoc ima 26% vremena loptu u nogama.
Sljedeći test za Hudu Kompanog PSG-BVB-Bayer u 7 dana, onaj prvi smo žestoko pali, valjda se nešto sad naučilo.
Ako ode Davies, Bayern ce prakticno biti obezglavljen na bekovskim pozicijama.
Onaj Boey ne uliva nikakvo povjerenje, i vrlo je moguce da su turci uvalili skart robu.
Sramotno je za klub kakav je Bayern bekove igraju Laimer, Stanisic, Boey.
Jos od penzije Lahma, glavesine nisu uspjele dovesti igraca ni priblizne kvalitete koji je dostojan Bayerna.
Onaj Boey ne uliva nikakvo povjerenje, i vrlo je moguce da su turci uvalili skart robu.
Sramotno je za klub kakav je Bayern bekove igraju Laimer, Stanisic, Boey.
Jos od penzije Lahma, glavesine nisu uspjele dovesti igraca ni priblizne kvalitete koji je dostojan Bayerna.
- farinelli123
- Kontakt:
Ovo nije netačno, ali nije ni tačno.
Problem je u Kumiću. Palinha odlično radi havimartinezovštinu na terenu, ali kumić ne može švajnštajgerovštinu a ni krosovštinu.Tu onda Palhinha mora da izigrava i kreatora, a on to ne može, i vidi se grč kod njega, ali oslobađa se, krenuo je duge lopte da šalje. Recimo Palinja bi mnogo bolje funkcionisao sa Pavlovićem koji je tehnički miljama iznad kumića. Kumić ima bolji centaršut. Ali samo onda kad ubacuje loptu sa strane, dok Pavlović ima bolje progresivne lopte, a nama toga tragično ponestaje. Palinha ono njegovo, klizeći, lopta prvom do sebe, skok, remplovanje Itd, radi odlično. Jbg, on nije Rodri a ni Buskec. To da je bio, njega bi davno kupio Siti, Real, Liverpul…
Mi nismo loši, ima dosta dobrih stvari sa Palhinhom. Možda ne bi bilo loše probati kumića desno, a vezni red PP aparat, ili 3 u vezi PKP, pa onda gore samo Musiala Olise i Kane, a Dejvis da ulazi kao podrška napred i desno koga stavimo lupam Boja. Dovoljno je to za bočne pozicije.
•
Zašto su tek sad nakon Martineza doveli sličnog igrača? Car je gol samo nitko nema muda to reći.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.