FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Kakva je situacija s novim igracima? Hocel igrat u subotu?
Najvjerovatnije da hoce.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
ma hoce, opusteno, svi ce biti prijavljeni, ukljucujuci alonsa koji nazalost dolazi..
inace, pozdrav momci, nisam dugo bio tu, odlican transfer rok za nas, steta sto alonso dolazi i uzima minute Baldeu, al ajd..
Veceras gamper pa se lagano pripremamo za novu sezonu
Koundeov transfer kljucan, naravno ne treba zaboraviti ni ostale, Lewa i Raphinha ce biti odlicni, Kessie takodjer, Christensen definitivno najpodcijenjeniji, al vjerujem da ce biti itekako dobra opcija.
inace, pozdrav momci, nisam dugo bio tu, odlican transfer rok za nas, steta sto alonso dolazi i uzima minute Baldeu, al ajd..
Veceras gamper pa se lagano pripremamo za novu sezonu
Koundeov transfer kljucan, naravno ne treba zaboraviti ni ostale, Lewa i Raphinha ce biti odlicni, Kessie takodjer, Christensen definitivno najpodcijenjeniji, al vjerujem da ce biti itekako dobra opcija.
Barca napokon ima minimalno po 2 igrača na svakoj poziciji. Očekujem još odlazak Neta, i aBd Umtitija i Braithwaite i posudbe Balde, Nico, Colado
Svakako mislim da ima mjesta da Nico igra i navodi se da Xavi hoce i Pjanica i Nica za zamjenu za Busquetsa, dobro je imati sirok kadar u veznom redu. Pogotovo kad imas starkelju Busquetsa, nekonstantnog Pjanica koji ima problema sa ozljedama bas kao i Pedri, Kessie je jos uvijek upitnik, Gavi jos mlad da igra svaku tekmu i da se forsira ko Pedri pretprosle sezone, bolje da ostane Nico nego da ide na posdbu.
Meni je iskrena glupost sto se zele rijesiti Frenkiea zbog place, da je hoce smanjiti i ostati, bilo bi puno bolje nego dovoditi Bernarda i bacati toliku lovu za njega, a i sto kazu, ovo je prvi put da ce Frenkie imati solidnu ekipu oko sebe, a i s livadicima je bio itekako dobar.
Collado moze na posudbu jer bas ne mislim da ce se naigrati
Meni je iskrena glupost sto se zele rijesiti Frenkiea zbog place, da je hoce smanjiti i ostati, bilo bi puno bolje nego dovoditi Bernarda i bacati toliku lovu za njega, a i sto kazu, ovo je prvi put da ce Frenkie imati solidnu ekipu oko sebe, a i s livadicima je bio itekako dobar.
Collado moze na posudbu jer bas ne mislim da ce se naigrati
La Liga have REJECTED Barcelona's attempts to register five new signings, plus two players with new contracts.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
mnogi potcjenjuju alonsa, sasvim solidan igrac i vidjecete ga na terenu, ne sumnjam ce biti vrlo koristan i da ce alba morati biti puno ozbiljniji igrac ako misli biti prva opcija
pise se o alonsu kao da je dosao iz kineske lige, a ne iz celzija, steta je sto umjesto njega nisu doveli azpilicuetu, no i ovaj je solidna opcija
ekioa je sad dobro popunjena i izbalansirana, ostalo je jedino pitanje desnog bek gdje imamo rupu realno jedinu, osim ako kunde nije planiran za tu poziciju
pise se o alonsu kao da je dosao iz kineske lige, a ne iz celzija, steta je sto umjesto njega nisu doveli azpilicuetu, no i ovaj je solidna opcija
ekioa je sad dobro popunjena i izbalansirana, ostalo je jedino pitanje desnog bek gdje imamo rupu realno jedinu, osim ako kunde nije planiran za tu poziciju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Kounde/Araujo ce da da igraju tu poziciju... Negdje sam procitao da ce navodno Xavi u svakoj "velikoj" utakmici igrati Arauja na beku.Romariooo je napisao/la: ↑07 avg 2022, 13:26mnogi potcjenjuju alonsa, sasvim solidan igrac i vidjecete ga na terenu, ne sumnjam ce biti vrlo koristan i da ce alba morati biti puno ozbiljniji igrac ako misli biti prva opcija
Nikako se rijesiti ovog zohara nizozemsko-americkog.
@igrajlopte 🐦
- jasonstatham
- Kontakt:
Što se tiče Alonsa i njegovih "brojeva", došao 2016 iz Fiorentine i prve tri sezone standardan bek. Korona sezonom je odigrao upola manje, ali ovu zadnju se malo trznuo, 28 nastupa, iako su mnogi bili sa klupe.
Ima to neko iskustvo igranja srijeda- subota i iskustva velikih utakmica, ako je to Xavi tražio. Solidan igrač, nikakva pljačka. Ali to možeš dobiti za malo para, plus da je svjestan da je za klupe.
Alba je za njega dr.mr.sci. Bio i biće. Alonso je tu da popuni minute kup utakmica ili garbage time. A sve to je mogao uraditi i Balde. Glup potez uprave i Xavija. Dodatno otežavajuće je to što je dijete Madrida, djed mu bio igrač Madrida i samim tim ga boli k za Barcelonom, nikako se ne uklapa u projekat koji fura Laporta da dolaze igrači koji će igrati srcem za tim.
Dolazak Alonsa će samo uprljati do sada sjajan transfer period.
Ima to neko iskustvo igranja srijeda- subota i iskustva velikih utakmica, ako je to Xavi tražio. Solidan igrač, nikakva pljačka. Ali to možeš dobiti za malo para, plus da je svjestan da je za klupe.
Alba je za njega dr.mr.sci. Bio i biće. Alonso je tu da popuni minute kup utakmica ili garbage time. A sve to je mogao uraditi i Balde. Glup potez uprave i Xavija. Dodatno otežavajuće je to što je dijete Madrida, djed mu bio igrač Madrida i samim tim ga boli k za Barcelonom, nikako se ne uklapa u projekat koji fura Laporta da dolaze igrači koji će igrati srcem za tim.
Dolazak Alonsa će samo uprljati do sada sjajan transfer period.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Stvar je u tome što se trebao dovesti bolji bek od Albe, a oni doveli goreg od njega koji ce mu biti zamjena. Umjesto da dovedu beka koji ce ga poslati na klupu ili u historiju, oni mu godinama dovode zamjene i tako zapuštaju poziciju LB.
Ukratko, Alonso je starija verzija Firpa ili Dignea, obična ublehaška zamjena koja će odigrati tu i tamo poneku utakmicu, dok će štakor i dalje biti nedodirljiv sa 33 godine.
Ukratko, Alonso je starija verzija Firpa ili Dignea, obična ublehaška zamjena koja će odigrati tu i tamo poneku utakmicu, dok će štakor i dalje biti nedodirljiv sa 33 godine.
Ne mirišem ni ja nešto Alonsa, ali nema šanse da će imati tako minornu ulogu. Frajer je rezervni bek Španije. Znači ispred je Gaye, Angelina, čupavca Cucurelle, Reguilona i Grimalda. Sve to igrači koje bi sigurno većina bolje prihvatila i koji bi "trebali" Albu da pošalju na klupu.
Ako ništa, dobit ćemo ozbiljnijeg Albu i to bi bilo sasvim dovoljno od Alonsa.
Ako ništa, dobit ćemo ozbiljnijeg Albu i to bi bilo sasvim dovoljno od Alonsa.
Eto Lewa došao jer voli Barcelonu, a godinama mu želja bila da zaigra za Real.jasonstatham je napisao/la: ↑07 avg 2022, 14:25Dodatno otežavajuće je to što je dijete Madrida, djed mu bio igrač Madrida i samim tim ga boli k za Barcelonom, nikako se ne uklapa u projekat koji fura Laporta da dolaze igrači koji će igrati srcem za tim.
Ovo je možda i najbolja opcija. Komentarisali smo već da nema dobrog desnog beka na tržištu. Onda jedino ostaje da se ide po oprobanoj Pepunovoj recepturi - jedan ofanzivniji, a drugi defanzivniji bek (Abi i Dani, Walker i Cancelo).
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
@igrajlopte 🐦
koje smijesne price, alonsa ima u nogama doata jakih utakmica, i barem ono sto sam ja gledao u nekim jakim utakmicama bio je dobar bas, ili nako solidan, i sad ga porediti sa baldeom koji je maksum i koji bi se vjerovatno ko džiha u grahu da se alba npr povrijedi i u kljucnom dijelu sezone da balde mora biti standardan prvotimac
smijesnaje i prica da ce alonso igrati samo neke nebitne utakmice, pa onda eto bolje da balde odigra, otkud znate da ce alba uvijek biti spreman i da ce biti nekom nivou, xavi najbolke zna, skenirao je sigurno baldea i ocigledno se ne smije pouzdati u njega i zato je trazio alonsa
smijesno ga je porediti sa firpom ili digneom, alonso je bio kakva takva bitna karika u celziju koji je u vrhu najjace lige svijeta, koji igra ligu prvaka i zna daleko dogurati, dakle dobijas igraca koji se ne boji jake tekme, ima neko iskustvo i sl
ono sto je mozda najbitnije, kako koje igracu legne ekipa, trener i stil igre, mislim da ce s obzirom na alonsove karakteristike ova barca xavijeva mu perfektno odgovorati sa napadackim stilom igre zato mante omalovazavanja igraca jer mogli bi za mjesec dana ga dizati u nebo, ko sto je puno puta bio slucaj da sw neko unaprijed proglasi levatom, pa se mijenja misljenje
xavi je u zivot vratio daleko slabije igrace od alonsa, ovaj se dovodi ko rezervna opcija i placa samo 10 miliona, to je sustina svega, nikakva tragedija nije ako se i ne pokaze, a cisto sumnjam u to
realna jedino prica da je trebalo dovesti boljeg igraca od albe, al to je u ovom trenutku nemoguce vjerovatno, moze alba uz ozbiljnu konkurenciju kao alonso sigurno izgurati jednu dobru sezonu, a onda sledece ljeto traziti skuplju i dugorocniju opciji, sad u ovoj situaciji i alonso je solidna oocije, nije to nesto vau, ali solidno rjesenje
smijesnaje i prica da ce alonso igrati samo neke nebitne utakmice, pa onda eto bolje da balde odigra, otkud znate da ce alba uvijek biti spreman i da ce biti nekom nivou, xavi najbolke zna, skenirao je sigurno baldea i ocigledno se ne smije pouzdati u njega i zato je trazio alonsa
smijesno ga je porediti sa firpom ili digneom, alonso je bio kakva takva bitna karika u celziju koji je u vrhu najjace lige svijeta, koji igra ligu prvaka i zna daleko dogurati, dakle dobijas igraca koji se ne boji jake tekme, ima neko iskustvo i sl
ono sto je mozda najbitnije, kako koje igracu legne ekipa, trener i stil igre, mislim da ce s obzirom na alonsove karakteristike ova barca xavijeva mu perfektno odgovorati sa napadackim stilom igre zato mante omalovazavanja igraca jer mogli bi za mjesec dana ga dizati u nebo, ko sto je puno puta bio slucaj da sw neko unaprijed proglasi levatom, pa se mijenja misljenje
xavi je u zivot vratio daleko slabije igrace od alonsa, ovaj se dovodi ko rezervna opcija i placa samo 10 miliona, to je sustina svega, nikakva tragedija nije ako se i ne pokaze, a cisto sumnjam u to
realna jedino prica da je trebalo dovesti boljeg igraca od albe, al to je u ovom trenutku nemoguce vjerovatno, moze alba uz ozbiljnu konkurenciju kao alonso sigurno izgurati jednu dobru sezonu, a onda sledece ljeto traziti skuplju i dugorocniju opciji, sad u ovoj situaciji i alonso je solidna oocije, nije to nesto vau, ali solidno rjesenje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Ferran još uvijek out, izgleda da je nešto ozbiljnije zajeb'o.
xavi se gubi s vremena na vrijeme
za danasnju tekmu je izabrao devet startera i dvije rezerve za tekmu protiv rayo vallecana
za danasnju tekmu je izabrao devet startera i dvije rezerve za tekmu protiv rayo vallecana
Otkud baš sa ovim šabanima da se igra Gamper
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
- NisamInSajder
- Kontakt:
Roma otkazala utakmicu, pa izgleda da su samo ove tad mogli pronaći, ostali vjerovatno popunjeni sa utakmicama.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- NisamInSajder
- Kontakt:
Protiv Raya će izaći slična ili gotovo ista ekipa. Rekao bih da su sigurni Ter Stegen, Garcia, Araujo, Alba, Busquets, Pedri, Demeble, Raphinha i Lewandowski. Araujo bi igrao na štoperu, Raphinha na lijevom krilu, pa su otvorene pozicije veznog i desnog beka. Na desnog beka će ići vjerojatno bek koji ima više ofanzivnih kvaliteta, dakle Dest ili Roberto, a Desta razmišljaju prodati, tako da prednost ima Roberto, kao i večeras. Za veznog bitka je između de Jonga i Gavija. Ukoliko se riješi situacija oko de Jonga onda bi i on mogao startati protiv Raya, ali Gavi je bliži rekao bih. Tako da večeras je samo Balde neko iznenađenje što starta.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
LEWAAAAAAAA. 
2-0 hahaha, a daj jbt.
2-0 hahaha, a daj jbt.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 07 avg 2022, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.