FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

FaraonTM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FaraonTM » 23 nov 2015, 16:22

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Nisam ja ni rekao da je boldirano rekao Đelmić, nego te pitam jel moguće to? Pisao sam prije ne znam koliko, nedavno, koliko stvari može uticati na odluku ko će potpisati, na koliko itd itd itd. Htio sam reći da kriviš nekoga a da ne naš uopšte što neko neće da potpiše. Ni ja niti sam insajder niti neko ko brani upavu, ali pokušavam biti realan. Sad je takva situacija, da šta god da se desi kriva uprava a uopšte ne znamo detalje.
E pa ja iskreno mislim da je nemoguće da je ovo boldirano rekao Đelmić. Ma čisto sumnjam da bi mu Ferenc ponudio 20 000 KM mjesečno. Ne znam kolika mu je trenutna plata al' da mu ponudiš 10 000-15 000 KM mislim da bi potpisao istog trena. Hem je najbolji naš igrač, u najboljim je godinama, mi smo ubrali fino lovu ove sezone (nadam se da je ta lova u klubu, da nije nestala preko noći) tako da nam to ne bi bio toliki problem. Đelmić sigurno zaslužuje ovu platu.

Ako će nam izvlakuša biti da traži puno onda i ne trebamo da napredujemo, i treba da ostanemo u ovom mrtvom dnu Europskog fudbala. Znači ako traži do nekih 15k ja bih mu odmah dao takvu platu.

Ako izvlakuša bude da će ostali igrači biti nezadovoljni jer je velika razlika u plati, ja bih samo rekao kad ostali igrači budu na nivou Đelmića mi ćemo se prošetati ovom ligom i još ćemo biti blizu ulaska u grupnu fazu Euro takmičenja, e onda će i oni dobiti platu kao Đelmić a do tada nek' šute i treniraju.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 23 nov 2015, 16:29

15.000KM ne zasluzuje niti jedan igrac u plbih..

Neka dovedu ovog Jovica iz Borca ako Djelmic ode..
BUDI ŽELJO !!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 nov 2015, 16:33

Cuj 15 hiljada Djelmicu :rol: :rol: :rol:

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 23 nov 2015, 16:37

I taj Jović ništa danas nije pokazao!

Zaslužuje Zeba toliku platu sigurno, momak će im donijeti prvu titulu u istoriji kluba, pola ekipe im je on, ne samo njima, svakoj ekipi bi bio. Koliko je samo nama riješio utakmica i donio bodova svojim potezima i slobodnim udarcima u utakmicama koje su trebale završiti bez pobjednika, sjeti se samo one bez publike kada je zabio u sudijskom iz slobodnog.

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 23 nov 2015, 16:38

Ovaj je na mrvama spavao. Pristao bi Đelmić i na 5,6 milja, jer cisto sumnjam da prima vise od 3,4 milje.
FORZA ZELJO

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 nov 2015, 16:39

Mora da je tako čim ga Ferencvaros hoće. Koliko mu dadne Ferenc toliko vrijedi, Željo nek mu da 5k manje ja vjerujem da će pristati.

Zamislite samo gdje bi danas bili da nismo imali Đelmića al' hajde eto ima ovakvih kako on i u kantonalnoj ligi, eto Ferenc pametan levatine glupe al' ćemo im ga strovalit :lol:

Trebalo bi im poslati još 15k što su uzeli kloca :rol:

Pa eto super, nek' mu ponude 5,6 milja, šta je problem?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 23 nov 2015, 16:42

Genie je napisao/la:I taj Jović ništa danas nije pokazao!

Zaslužuje Zeba toliku platu sigurno, momak će im donijeti prvu titulu u istoriji kluba, pola ekipe im je on, ne samo njima, svakoj ekipi bi bio. Koliko je samo nama riješio utakmica i donio bodova svojim potezima i slobodnim udarcima u utakmicama koje su trebale završiti bez pobjednika, sjeti se samo one bez publike kada je zabio u sudijskom iz slobodnog.
Jovic im je ubjedljivo najbolji igrac a danas se Borcu nije uopce igralo tako da ga ne treba cijeniti po tome.. 23 su mu godine, prosao Rijekinu skolu.. Nije puno losiji od Djelmica.. Za 15000 ces dovesti trojicu, za nase uslove, vrhunskih igraca.. Gotivim ja Zebu ali brate znas li sta mozes dovesti za 90k eura godisnje..
BUDI ŽELJO !!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 23 nov 2015, 16:46

Igra iznenađujuće dobra, fina kombinatorika, utrčavanja, dobro su čuvali loptu i još bolje je vraćali, dobri su bili i nazad.
Sve je bilo dobro osim završnice koja je baš loša. Ponavlja se sve isto kao iz utakmice sa Slavijom, jedine dvije razlike su što je Thiago bukvalno ugurao loptu u gol i što je Borac za klasu lošija ekipa od Slavije po onome što smo vidjeli, pogotovo u odbrani. Nekoliko odličnih prilika je propušteno. Ima tu i dalje dosta stvari koje se moraju popraviti, ali dok uzimaju bodove nema potrebe prigovarati.

Da se malo osvrnem i na igrače.

Stoperi su stvarno odlični i ubjedljivo najbolji dio ekipe. Hodžurda je sa loptom bolji nego Bogdanović, mada je Jasmin i dalje bolji stoper, odnosno čini bolji par sa Kosorićem. Inače te stopere volim gledati kao par, a ne pojedinačno.
Memija bio jako dobar i kad bi malo poradio na centaršutevima i općenito na igri u zadnjoj trećini terena bio bi vjerovatno najbolji bek u ligi. Mladenović je sa druge strane čisti prosjek od kako je došao. Danas loš, pogotovo nazad gdje je do sad bio solidan.
Amir je meni bio dobar i uopće ne mislim da je danas mogao odigrati mnogo bolje kao pojedini ovdje. U defenzivi sasvim korektan, par lopti uzeo, par presjekao i jako dobro zatvarao prostor. Naprijed također, dobre kretnje, otvarao se igraču sa loptom, možda par lošijih poteza ali ništa što je moglo ugroziti odbranu. Imam osjećaj da bi u boljoj ekipi on izgledao baš baš dobro.
Thiago i dalje jako dobar što je meni malo iznenađenje. Mislio sam da će kako vrijeme prolazi biti manje inspirisan i da će mu loši tereni najmanje odgovarati, ali sam se prevario.
Dženis dobar, borben, mada ja imam osjećaj da je ovo ili njegov maksimum i da ne može uopće bolje ili da je ovo samo mali dio onoga što može pokazati. Ne znam stvarno, tu mi je nešto nejasno, izgleda malo i nespremno, zapušteno. Dado mi je daleko bolji izbor.
Blagojević i Đelmić standardno dobri, danas pogotovo, najvažniji igrači u ekipi.
E sad Kokot, ne znam zašto ali je on meni rijetko kad loš pa tako i danas. On i kad odigra jednu ispodprosječnu partiju, ima uvijek par poteza koji ga izvuku mada ljudi to ne vide ili neće da vide. Svaki segment igre mu je dobar osim završnice, tu je baš očajan. Zna on sačuvati i podvaliti loptu, ubaciti sa krila, a nazad je uvijek korektan i, bar meni, zahvalan igrač. Mislim da on ima najbolji osjeća za prostor i kretnje saigrača u ekipi. Da me neko ne razumije pogrešno, nije on danas bio dobar već solidan, neka prolazna ocjena. Da je zabio onaj gol na dodavanje Thiaga dojam bi bio daleko bolji.
Joco i dalje nema toliko prilke i prostora da pokaže nešto više, igrao je malo sa Beganovićem naprijed, pa malo sam, pa malo povučenije, pa na kraju nešto između napadača i krila. Cijeli ovaj period od kad je došao nikako da mu se poklope stvari ili ima loš dan ili ekipa ima loš dan ili uopće ne igra. Ne znam, ja i dalje mislim da on može pokazati nešto.

Hasanović i Mujagić ništa posebno jer su skupa odigrali 5 minuta. Sviđa mi se što im Edis vjeruje, volio bih da imaju značajniju minutažu, ali zbog situacije u kojoj se nalazimo i ovo je dobro.

Protiv Radnika igramo izuzetno važnu utakmicu, utakmicu za 6 bodova i bilo bi fantastično kad bi uzeli tri boda mada bi i jedan nije toliko loš.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 23 nov 2015, 16:50

Nije istina za Djelmica.Niko ga iz Madjarske nije kontaktirao.Jedina je istina da je dogovorao produzenje ugovora sa nama.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 23 nov 2015, 16:53

Solidno odigrano,vidi se neki napredak u igranju akcija...Beganović se trudi mada je malo zapustio onu trbušinu :D Tiago dobar,Đelmić dobar,Memija se trudio driblao,bio borben,Antara bez posla,Mladenovic tu i tamo krampoidan :( Kokotu je vakat za klupe,Blagoja-Amir solidni danas,Aco standardno dobar,Hodžurda je solidan igrač i može biti prva zamjena ovoj dvojici,Uzelca otjerat u januaru samo bezveze zauzima mjesto stranca...Na Joci se vidi da zna i sigurno je da bi bili jači kad bi on počinjao umjesto Kokota...Još jedna stvar mi je zapala za oko,Tiago se počeo vraćat i obavlja defanzivne zadatke,baš sam pratio kako se vraća i markira Bečelića...Solidna utakmica u konačnici. VOLIM TE ŽELJO !
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 23 nov 2015, 16:54

Dzenis je za samog vrha, puno bi tu bio korisniji. Mi se danas bolje snašli i zasluženo dobili. Mladenović je pomeni bio najbolji igrač i njegova sigurno najbolja utakmica.
Bilo je par lijepih poteza.

U Borcu ima par dobrih igrača, danas im Radinović bio najbolji. Par puta je napravio Tiagha budalom.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 23 nov 2015, 16:56

Usput onaj Saničanin il kako se zove već što igra stopera mi se najviše isticao u Borcu.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 nov 2015, 16:59

Puno se lupa a malo pravih informacija je dostupno. Takva se atmosfera stvorila da je moderno galamiti i kritikovati upravu i ljude koji tu rade. Ne znam da li je neko od vas primjetio ali oni panoi na ogradi kod istoka su skoro do ispred juga popunjeni reklamama, a prije nije bilo tako. Onda onaj baner na istoku za ove arape. Izlaz iz tunela na kojem su postavljene nase titule i kupovi. Te stvari niko ne kometarise. Svi se hvatate para i svi bi ih trosili kako vam je cejf, a najlakse je tudje trositi. Treba ih namaci, a da smo mi navijaci jedini izvor Zeljinih prihoda, klub bi mjesec radio i ugasio bi se. Spustite loptu malo, mislite svojom glavom i ne povodite se za rajom. ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

tm1921
Kontakt:

Post Postao/la tm1921 » 23 nov 2015, 16:59

Joj finog foruma bez milana :)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 nov 2015, 16:59

Kad smo kod stopera, Hodžurda ništa lošiji od Bogdanovića.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 23 nov 2015, 17:00

Zeba bi bio TOP igrač za sve ekipe u ligi sem Želje, ipak smo mi renomirana ekipa, nije on taj kvalitet za nas :P

Svaka ekipa u našoj ligi bi se borila samo da ima u prvih 11 jednog onakvog igrača, zbog kojeg bi i više raje dolazilo jer je stvarno majstor. I kad gubiš Zeba prouči nešto lopti i uradi neki dobar potez što zadivi publiku.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 23 nov 2015, 17:00

:bale: i
Hadzijalagic je napisao/la:15.000KM ne zasluzuje niti jedan igrac u plbih..

Neka dovedu ovog Jovica iz Borca ako Djelmic ode..
Vala se ja nadam da ce Memija igrati krilo otisao ili ostao Djelmic. Svi bi vjerovatno voljeli da ostane ali stvari se znaju promjeniti i nabolje i nagore. Sta ako je prica o Ferecu nabijanje cijene. A i ne treba otvarati prostor spekulacijama. Ima njegov intervju koji kaze drugacije i ako bude zelio da ode niata ga nece sprijeciti.
Nasa liga jeste losa i igraci nisu nesto onako generalno nisu vala ni navijaci nesto onako kako bi to moglo biti ali danasnja utakmica je jos jednom pokazala da su oni profesionalci za nase sudije i ida su ovi najveca kocnica tome da gledamo bolji fudbal i ligu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 23 nov 2015, 17:02

tm1921 je napisao/la:Joj finog foruma bez milana :)
Ma otišao u onu pitarsku grupu na fb,neka ga vala tamo.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 nov 2015, 17:03

FaraonTM je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
Nisam ja ni rekao da je boldirano rekao Đelmić, nego te pitam jel moguće to? Pisao sam prije ne znam koliko, nedavno, koliko stvari može uticati na odluku ko će potpisati, na koliko itd itd itd. Htio sam reći da kriviš nekoga a da ne naš uopšte što neko neće da potpiše. Ni ja niti sam insajder niti neko ko brani upavu, ali pokušavam biti realan. Sad je takva situacija, da šta god da se desi kriva uprava a uopšte ne znamo detalje.
E pa ja iskreno mislim da je nemoguće da je ovo boldirano rekao Đelmić. Ma čisto sumnjam da bi mu Ferenc ponudio 20 000 KM mjesečno. Ne znam kolika mu je trenutna plata al' da mu ponudiš 10 000-15 000 KM mislim da bi potpisao istog trena. Hem je najbolji naš igrač, u najboljim je godinama, mi smo ubrali fino lovu ove sezone (nadam se da je ta lova u klubu, da nije nestala preko noći) tako da nam to ne bi bio toliki problem. Đelmić sigurno zaslužuje ovu platu.

Ako će nam izvlakuša biti da traži puno onda i ne trebamo da napredujemo, i treba da ostanemo u ovom mrtvom dnu Europskog fudbala. Znači ako traži do nekih 15k ja bih mu odmah dao takvu platu.

Ako izvlakuša bude da će ostali igrači biti nezadovoljni jer je velika razlika u plati, ja bih samo rekao kad ostali igrači budu na nivou Đelmića mi ćemo se prošetati ovom ligom i još ćemo biti blizu ulaska u grupnu fazu Euro takmičenja, e onda će i oni dobiti platu kao Đelmić a do tada nek' šute i treniraju.
Ne mora on to reći bukvalno, ali možda tako razmišlja i neće da potpiše ugovor jer želi da se iskuša negdje vani a kaže raji kako mu nisu ponudili dovoljno. Samo navodim primjere koji mogu uticati na to hoće li neko produžiti. Pitanje je uopšte jel istina da ga traži Ferenc. Možda je platio novinaru nekom da mu malo digne cijenu pred potpis (nek mi oprosti Đelma, samo opet navodim primjer). Znači milioin stavri je moguće. Evo prije nego sam ti ja odgovorio već ti je par ljudi reklo da mu nebi dalo pare kao i ti. Ni ja mu ne bih dao više od 5-6 milja KM. Eh sad možda meni nebi potpisao a tebi bi potpisao ali hajd ga onda znaj hoće li to što si mu ti dao uticati i na ostale igrače. Možda Tiago igra za dvije milje pa će i on za pola godine tražiti 6000 ili više itd itd itd pa mu se neće igrati i sl. To su sve stvari za koje nikad nećemo saznati čemu bi vodile i kakvim rezultatima.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 nov 2015, 17:06

Dobra tekma u Dolini danas. Posjeta me iznenadila, super je sve bilo. Igra je bila veoma dobra, na momente loše u odbrani, samo trebamo popraviti realizaciju. Svi danas mogu dobiti pohvale za nastup ali posebno Hodžurd i Mladenović koji mi je danas bio kao Kvesić. Po meni desna strana sa Memijom i Đelmom je malo štekala ali nema veze. Bravo Plavi !
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.