Igra iznenađujuće dobra, fina kombinatorika, utrčavanja, dobro su čuvali loptu i još bolje je vraćali, dobri su bili i nazad.
Sve je bilo dobro osim završnice koja je baš loša. Ponavlja se sve isto kao iz utakmice sa Slavijom, jedine dvije razlike su što je Thiago bukvalno ugurao loptu u gol i što je Borac za klasu lošija ekipa od Slavije po onome što smo vidjeli, pogotovo u odbrani. Nekoliko odličnih prilika je propušteno. Ima tu i dalje dosta stvari koje se moraju popraviti, ali dok uzimaju bodove nema potrebe prigovarati.
Da se malo osvrnem i na igrače.
Stoperi su stvarno odlični i ubjedljivo najbolji dio ekipe. Hodžurda je sa loptom bolji nego Bogdanović, mada je Jasmin i dalje bolji stoper, odnosno čini bolji par sa Kosorićem. Inače te stopere volim gledati kao par, a ne pojedinačno.
Memija bio jako dobar i kad bi malo poradio na centaršutevima i općenito na igri u zadnjoj trećini terena bio bi vjerovatno najbolji bek u ligi. Mladenović je sa druge strane čisti prosjek od kako je došao. Danas loš, pogotovo nazad gdje je do sad bio solidan.
Amir je meni bio dobar i uopće ne mislim da je danas mogao odigrati mnogo bolje kao pojedini ovdje. U defenzivi sasvim korektan, par lopti uzeo, par presjekao i jako dobro zatvarao prostor. Naprijed također, dobre kretnje, otvarao se igraču sa loptom, možda par lošijih poteza ali ništa što je moglo ugroziti odbranu. Imam osjećaj da bi u boljoj ekipi on izgledao baš baš dobro.
Thiago i dalje jako dobar što je meni malo iznenađenje. Mislio sam da će kako vrijeme prolazi biti manje inspirisan i da će mu loši tereni najmanje odgovarati, ali sam se prevario.
Dženis dobar, borben, mada ja imam osjećaj da je ovo ili njegov maksimum i da ne može uopće bolje ili da je ovo samo mali dio onoga što može pokazati. Ne znam stvarno, tu mi je nešto nejasno, izgleda malo i nespremno, zapušteno. Dado mi je daleko bolji izbor.
Blagojević i Đelmić standardno dobri, danas pogotovo, najvažniji igrači u ekipi.
E sad Kokot, ne znam zašto ali je on meni rijetko kad loš pa tako i danas. On i kad odigra jednu ispodprosječnu partiju, ima uvijek par poteza koji ga izvuku mada ljudi to ne vide ili neće da vide. Svaki segment igre mu je dobar osim završnice, tu je baš očajan. Zna on sačuvati i podvaliti loptu, ubaciti sa krila, a nazad je uvijek korektan i, bar meni, zahvalan igrač. Mislim da on ima najbolji osjeća za prostor i kretnje saigrača u ekipi. Da me neko ne razumije pogrešno, nije on danas bio dobar već solidan, neka prolazna ocjena. Da je zabio onaj gol na dodavanje Thiaga dojam bi bio daleko bolji.
Joco i dalje nema toliko prilke i prostora da pokaže nešto više, igrao je malo sa Beganovićem naprijed, pa malo sam, pa malo povučenije, pa na kraju nešto između napadača i krila. Cijeli ovaj period od kad je došao nikako da mu se poklope stvari ili ima loš dan ili ekipa ima loš dan ili uopće ne igra. Ne znam, ja i dalje mislim da on može pokazati nešto.
Hasanović i Mujagić ništa posebno jer su skupa odigrali 5 minuta. Sviđa mi se što im Edis vjeruje, volio bih da imaju značajniju minutažu, ali zbog situacije u kojoj se nalazimo i ovo je dobro.
Protiv Radnika igramo izuzetno važnu utakmicu, utakmicu za 6 bodova i bilo bi fantastično kad bi uzeli tri boda mada bi i jedan nije toliko loš.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...