FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 23 nov 2015, 15:10

dobro je proslo, realno smo mogli i trebati zabiti jos koji gol al nemoze ga Kokot uvalit ni zeni haman vise
mladenovica nije pretrcao samo ko nije htio, katastrofa
djelmic ako ode, upravu moze opravdat samo 4-5 za nase uslove vrhunskih igraca i opet je pitanje je li to ok jer je ogi nas ubjedljivo najbolji igrac
ili sam ja debilno lud ili oni ne vide da nas taj covjek vadi cijelu ovu sezonu, morali su ugovor potpisati i da trazi vise para jer je definitivno zasluzio
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 23 nov 2015, 15:11

Velahalve je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:
znam brate sve, ali to se neće promjeniti sve dok igrači ne budu potpisivali ugovore na 2 + 1 godinu, ovo 1+1 je smiješno
Upravo to i govorim, fraze tipa "ne smijemo zavisiti od jednog igrača" ili nešto slično su u ovakvim slučajevima prodavanje magle, i ništa neće moći opravdati ljude iz uprave ako Đelmić ode bez obeštećenja.
Njemu se prijatelju trebao staviti ugovor na sto odmah poslije Ferenca i ako hoće potpisati hoće, ako ne tribine, ali trenutno to nema niko m.uda da to uradi, i tu krivim upravu i slažem se s tobom da ih niko ne bi mogao oprati :nene:
A kad to urade sa Tomom, pola ljudi sere da je trebao igrati i pored toga što nije produžio...šta god da se uradi ne valja...
Meni jedino smetaju ove situacije dogovorio produženje. Pa **** ga, ako neko dogovori, nemoj ništa čekati. Odmah uzmi papir i potpisuj ugovor.

Rios

Post Postao/la Rios » 23 nov 2015, 15:13

Na sta li ce liciti tereni u ova dva posljednja kola Boze dragi,nas vec pohaban poprilicno :|
Dobro,izgledali smo bolje nego u ovim nekim prethodnim utakmicama,posebno ako se uzme u obzir da se igralo po teskom terenu.Sad da li je to do slabog Borca ili smo napredovali u ovoj pauzi ne znam,mozda vec protiv Radnika vidimo.
Najbolji pojedinci su Blagojevic,Tiago i Djelmic,s tim da bih ja posebno istakao Blagojevica koji je odigrao odlicnu utakmicu na sredini terena.Opet ta zavrsnica stopa,opet Kokot fula zicere :roll: Pohvalio bih i Hodzurdu,momak igra sasvim korektno i ne znam zbog cega je bio osporavan zaista.
Ne treba zaboraviti i 3 jako dobre sanse za Borac,da su zabili jednu ili dvije bili bi mi u velikim problemim,sreca pa nisu..
Ok,cestitke Edisu i momcima,prva 3 od 6 bodova koje moramo osvojiti do kraja su upisana :clap:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 23 nov 2015, 15:22

Yebi ti nas ako moramo samo 6 bodova osvojiti iz ove 3 utakmice. 9 ili ništa.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Fanzi
Kontakt:

Post Postao/la Fanzi » 23 nov 2015, 15:32

Rios je napisao/la:Na sta li ce liciti tereni u ova dva posljednja kola Boze dragi,nas vec pohaban poprilicno :|
Dobro,izgledali smo bolje nego u ovim nekim prethodnim utakmicama,posebno ako se uzme u obzir da se igralo po teskom terenu.Sad da li je to do slabog Borca ili smo napredovali u ovoj pauzi ne znam,mozda vec protiv Radnika vidimo.
Najbolji pojedinci su Blagojevic,Tiago i Djelmic,s tim da bih ja posebno istakao Blagojevica koji je odigrao odlicnu utakmicu na sredini terena.Opet ta zavrsnica stopa,opet Kokot fula zicere :roll: Pohvalio bih i Hodzurdu,momak igra sasvim korektno i ne znam zbog cega je bio osporavan zaista.
Ne treba zaboraviti i 3 jako dobre sanse za Borac,da su zabili jednu ili dvije bili bi mi u velikim problemim,sreca pa nisu..
Ok,cestitke Edisu i momcima,prva 3 od 6 bodova koje moramo osvojiti do kraja su upisana :clap:
Zbog prezimena. Širokoobrazovanim masama u BiH naviklim na prezimena koja završavaju na -ić kao normalu, njegovo prezime zvuči ko glavurda, kurda...
Nikakve veze nema s njegovim igračkim kvalitetama.
Željino dijete + sasvim dobro igrao u Slaviji. Sada fino mijenja Bogija.
Dovoljno za poštovati momka.

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 23 nov 2015, 15:36

mma_hz je napisao/la:
omladina1921zeljina je napisao/la:
Tryg je napisao/la:Meni do sad Beganovic najgori, ja ne znam kad je on postao ovako trom i spor.
otkad je počeo cuclat nargile sa turkovićem.
Ehh da samo vidite Nedu u Bosni dole..taj poloce galon minimum.. ;)

Dodje pitar i kaze naravno ne obazirujuci se na svoje lokatore po bakusu...hahahaha..Hajd ti na kosevo pa prati svoje nas makar uz Ifetu plese ne uz karleusu..hahaa

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 nov 2015, 15:39

ublehas je napisao/la:
A kad to urade sa Tomom, pola ljudi sere da je trebao igrati i pored toga što nije produžio...šta god da se uradi ne valja...
Meni jedino smetaju ove situacije dogovorio produženje. Pa **** ga, ako neko dogovori, nemoj ništa čekati. Odmah uzmi papir i potpisuj ugovor.
Vala što se tiče Tomića u proljetnom dijelu prošle sezone se nije ni primjetio njegov izostanak iako sam ja mišljenja da bi sa njim osvojili titulu na kraju, iako da on nije suspendovan vjerovatno nebi dobili malog Amira.

Sa druge strane sa Tomom su bar pokušali da produže ugovor pa ovaj nije htio, nema veze on će govoriti kako su mu govorili jedno radili drugo dok će se uprava braniti kako je Tomić tražio previše i tako u krug.

Sa Đelmićem se još ništa konkretno nije ni pokušalo, barem koliko sam ja upućen (informacije iz medija naravno, da ne bude da sam insajder).

Ako će nam svake sezone odlaziti najbolji igrač bez obeštećenja a mi se pravdati kako je tražio previše ili kako jednostavno nije htio da poptiše novi ugovor, e onda yebo ti sve ovo. Pa dadni mu veću platu brate dragi, nije mu 20 godina pa da gleda da što više napreduje, on i ostali igrači njegovih godina koji i dan danas igraju u našoj ligi gledaju kako da zarade što više novca do kraja karijere što nije uopšte čudno ili nekorektno, apsolutno je razumljivo.

Ako će opet biti fraze tipa "Zar misliš da mi možemo ponuditi Đelmiću koliko i Ferenc" e onda bih ja ugasio klub najradije, kad izgubiš hiljadu igrača i za svakog je opravdanje isto.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 nov 2015, 15:50

@FaraonTM ti sad ko @aldin majke mi. Jel moguće da čovjek kaže ne želim da ostanem po cijenu da mi Željo nudi i dva puta više od Ferenca? Naravno da jeste jer imaš sportista koji žele nove izazove i sl. Teletović Mirza je pristao na dosta manje love da bi igrao za Netse itd itd. Momak je očigledno svjetan da Željo ni je mogao bez njega ovu polusezoenu i malo je zbog toga dizao ručnu u pregovrima jer se nadao ponudama. Nudjeno mu produženje i to je i on potvrdio u intervjuu. Neko je postavio to neki dan gdje kaže Đelma da je i dogovorio. Ako su produžili sa Kokotom i Acom sigurno su nudili i Đelmi. Znači nemojte majke te priče, izvinut ćeš, ali baš glupe priče, gdje se sve svodi na optuživanje ili Đelmića ili Uprave a da niko ne zna pravu istinu jer baš niko ne može znati sem par ljudi koliko je nuđeno niti može znati šta se vrtilo ognjenu po glavi ap nije potpisao. Svako od nas bi mu ponudio drugu cifru jer svi imamo različito mišljenje. Ovo što pišeš ali apsolutno ubjeđen da mu nisu nuduli je isto baš bezobrazno, a zna se da jesu nudili. Kokot i Đelma su onda potpisali na godinu jer smo trebali po hitno igrače i ljudi pristali na tu dužnu i meni je to ok skroz. Teško je za igrače Đelmićevih godina i kvalitete uzeti obeštećenje. O tome sam već jednom pisao pa mi mrsko ponovo. Ako on ne ostane upravu ću kriviti jedino ako ne dovede adekvatnu zamjenu.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 23 nov 2015, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 nov 2015, 15:52

shzna je napisao/la:Yebi ti nas ako moramo samo 6 bodova osvojiti iz ove 3 utakmice. 9 ili ništa.
Upravo tako, jedino ako nam sada cilj nije opstanak, pa je 6 bodova u tom slučaju optimalno.

Ako misle da idu u Europu preko lige onda moraju dobiti i naredne dvije utakmice, mada šanse da izborimo Europu preko lige su minimalne zaista. Ja sam poslije kiksa u Prijedoru ovdje napisao da imamo slabe šanse za Europu preko lige, pa sam poslije Slavije napisao da su one zaiste baš minimalne.

Jedino da se ponovi toliko priželjkivano "Plavo proljeće", a uz par pravih pojačanja ja vjerujem da to nije nemoguće.

Inače, šta ovo Sablja govori "Pobjeda na kraju emotivne sedmice za njega", zašto to?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 23 nov 2015, 15:54

FaraonTM je napisao/la:
ublehas je napisao/la:

Sa Đelmićem se još ništa konkretno nije ni pokušalo, barem koliko sam ja upućen (informacije iz medija naravno, da ne bude da sam insajder).
Pa zar nije on u novinama izjavio da je dogovorio produženje ugovora. Ne kontam kako, ako se nije sa njim pregovaralo.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 23 nov 2015, 15:55

Po meni ovo je uz derbi najbolja utakmica ove sezone na Grbavici a možda i uključujući i gostovanja(nije da je zestoka konkurencija u ovoj kategoriji).
Danas sam najviše zadovoljan kako je Beganović odigrao, osim par pogrešnih dodavanja prema naprijed u 1. poluvremenu sve ostalo je bilo odlično. Njegova najbolja izvedba ove sezone, ali s obzirom na igre iz prošle sezone ovo je ispodprosječno, Ja sam očekivao da će on naslijediti Bajića pa i možda preći njegov učinak.
Hodžurda me je pozitivno iznenadio jer sam očekivao da se neće dobro snaći na ovakvom terenu a on je uradio upravo suprotno.
Memija danas se priključivao napadu nego u većini dosadašnjih utakmica zajedno, mada su centršutevi izostali.

Kokot opet očajan, po meni mora na klupu, u špicu bih rađe gledao ovakvog Jocu, Begana pa i Mujagića nego ove njegove gestikulacije i pokušaje vanjskom a la Quaresma. Plus saradnja sa saigračima je očajna.

Mladenović danas jako loš, za drugo poluvrijeme sam siguran da ni jedan pokušaj proigravanja dugom loptom mu nije prošao, a onim ubačajima iz prvog poluvremena je nepotrebno i pisati.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 23 nov 2015, 15:56

Amir, Blagojević i Dženis najbolji. Kontrolisali sredinu terena, skoro bez greške. Naprijed Tiago i nazad Hodžurda odlični. Ostali solidni.

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 23 nov 2015, 15:57

FaraonTM je napisao/la:
shzna je napisao/la:Yebi ti nas ako moramo samo 6 bodova osvojiti iz ove 3 utakmice. 9 ili ništa.
Upravo tako, jedino ako nam sada cilj nije opstanak, pa je 6 bodova u tom slučaju optimalno.

Ako misle da idu u Europu preko lige onda moraju dobiti i naredne dvije utakmice, mada šanse da izborimo Europu preko lige su minimalne zaista. Ja sam poslije kiksa u Prijedoru ovdje napisao da imamo slabe šanse za Europu preko lige, pa sam poslije Slavije napisao da su one zaiste baš minimalne.

Jedino da se ponovi toliko priželjkivano "Plavo proljeće", a uz par pravih pojačanja ja vjerujem da to nije nemoguće.

Inače, šta ovo Sablja govori "Pobjeda na kraju emotivne sedmice za njega", zašto to?
Zato sto je imao smrtni slucaj, umro mu otac, ako se ne varam.

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 23 nov 2015, 15:58

Umro mu otac prije sedam dana .
Brkica

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 nov 2015, 16:01

zaboljisportuBiH je napisao/la:@FaraonTM ti sad ko @aldin majke mi. Jel moguće da čovjek kaže ne želim da ostanem po cijenu da mi Željo nudi i dva puta više od Ferenca? Naravno da jeste jer imaš sportista koji žele nove izazove i sl. Teletović Mirza je pristao na dosta manje love da bi igrao za Netse itd itd. Momak je očigledno svjetan da Željo ni je mogao bez njega ovu polusezoenu i malo je zbog toga dizao ručnu u pregovrima jer se nadao ponudama. Nudjeno mu produženje i to je i on potvrdio u intervjuu. Neko je postavio to neki dan gdje kaže Đelma da je i dogovorio. Ako su produžili sa Kokotom i Acom sigurno su nudili i Đelmi. Znači nemojte majke te priče, izvinut ćeš, ali baš glupe priče, gdje se sve svodi na optuživanje ili Đelmića ili Uprave a da niko ne zna pravu istinu jer baš niko ne može znati sem par ljudi koliko je nuđeno niti može znati šta se vrtilo ognjenu po glavi ap nije potpisao. Svako od nas bi mu ponudio drugu cifru jer svi imamo različito mišljenje. Ovo što pišeš ali apsolutno ubjeđen da mu nisu nuduli je isto baš bezobrazno, a zna se da jesu nudili. Kokot i Đelma su onda potpisali na godinu jer smo trebali po hitno igrače i ljudi pristali na tu dužnu i meni je to ok skroz. Teško je za igrače Đelmićevih godina i kvalitete uzeti obeštećenje. O tome sam već jednom pisao pa mi mrsko ponovo. Ako on ne ostane upravu ću kriviti jedino ako ne dovede adekvatnu zamjenu.
Jel' baš ovo ovako rekao Đelmić?

Da je dogovorio kako je "neko" rekao valjda bi do sada bilo objavljeno.

Što se tiče početnih ugovora za Kokota i Đelmića gdje je opravdanje da smo trebali hitno igrače, zanima me samo recimo da sad na polusezoni će nam opet trebati igrači, pa ako uprava opet potpiše na godinu hoće li opet biti "Hitno smo trebali igrači, ja im halalim"?

Pa onda kroz godinu dana kad ode i taj neki novi igrač (naravno za džabe) opet će nam hitno trebati pojačanje pa ćemo opet halaliti upravi amaterizam.

Ja nemam ništa lično protiv uprave, ja se trudim biti realan. Mene jedino zanima Željo i stanje na terenu, al' me zaista boli kad nam se već par puta dešavaju ovakvi propusti koji su po mom mišljenju nedopustivi za Želju i to od strane uprave koja je po pričama najbolja do sada. I ne znam čemu se svi nadamo, ako se nastavi ovako kako se trenutno radi vječno ćemo ostati ovdje gdje jesmo.

@ublehaš

Pa sad sam napisao, valjda bi do sada objavljeno bilo da je produžio ugovor. Ili laže on ili lažu te novine gdje je to izašlo.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 23 nov 2015, 16:06

Hadzijalagic je napisao/la:Ma hajde, i onako Djelmic nece imati mjesta u prvih 11 kada Mailson prodje pripreme.. :mrgreen:
YEBO NAS ako će nam svake godine odlaziti najbolji igrači, nikad nećemo biti ozbiljan klub! :x Svake sezone uigravamo nove igrače, zato smo i zakucani za sredinu tabele, dok se taj Mailson dozove već će mu ugovor isticati i hvatat će maglu kao i svi a nama Željo ostaje da opet izmišljamo novog Mailsona. Yebo i tu politiku, klub mora nešto uraditi da zaštiti klub i klupske interese!

Što se utakmice tiče ... Odlično smo odigrali prvo poluvrijeme, mnogo bolje igramo i izgledamo kada bekovi pomažu i ubacuju se, malo nam je i Borac olakšao jer se nisu branili. Mislim da smo danas u prvom poluvremenu mogli vidjeti puni potencijal ove ekipe, šteta samo što nije bio bolji teren, bilo bi to još bolje. Većina igrača je korektno odigrala, kada bi Amir mogao uvezati par ovakvih utakmica bio bi strašan igrač, definitivno se sa vremena na vrijeme vidi njegov veliki potencijal. Pored njega, malo više su se danas istakli Blagi i Đelmić, Koka je nekako možda i jedini nije bio na nivou. Prezadvoljan sam igrom u prvom poluvremenu, ali drugo poluvrijeme sve po starom. Opet onaj stari Željo koji ne zaslužuje ništa više od trenutnog plasmana na tabeli, izgledali su kao premoreni, nisam nikakav stručnjak, ali morali bi malo poraditi na kondiciji. Imali smo malo i sreće da Borac nije uspio iskoristiti svoje prilike. Sve u svemu, tri boda na kontu, to je najbitnije.

Rios

Post Postao/la Rios » 23 nov 2015, 16:10

FaraonTM je napisao/la:

Obzirom da sam ja pominjao bodove iz preostalih utakmica u svom postu,referisat cu se na vase :mrgreen:

Ja sam napisao da moramo osvojiti iz ove tri ( ukljucujuci i danasnju ) utakmice 6 bodova.Dakle da je to po meni imperativ imperativa :) Posebno sto smo dosad kiksali protiv ekipa gdje smo ocekivali bodove,pa i kuci cak.
Eh,ta 3 protiv Ranika su takodjer realna,samo ih ja zbog nase i zbog njihove forme u ovoj sezoni ne bih stavljao kao imperativ.A da im se potajno nadam i ja svakako da da,ili bar jedan :thumbup:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 23 nov 2015, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 nov 2015, 16:11

FaraonTM je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:@FaraonTM ti sad ko @aldin majke mi. Jel moguće da čovjek kaže ne želim da ostanem po cijenu da mi Željo nudi i dva puta više od Ferenca? Naravno da jeste jer imaš sportista koji žele nove izazove i sl. Teletović Mirza je pristao na dosta manje love da bi igrao za Netse itd itd. Momak je očigledno svjetan da Željo ni je mogao bez njega ovu polusezoenu i malo je zbog toga dizao ručnu u pregovrima jer se nadao ponudama. Nudjeno mu produženje i to je i on potvrdio u intervjuu. Neko je postavio to neki dan gdje kaže Đelma da je i dogovorio. Ako su produžili sa Kokotom i Acom sigurno su nudili i Đelmi. Znači nemojte majke te priče, izvinut ćeš, ali baš glupe priče, gdje se sve svodi na optuživanje ili Đelmića ili Uprave a da niko ne zna pravu istinu jer baš niko ne može znati sem par ljudi koliko je nuđeno niti može znati šta se vrtilo ognjenu po glavi ap nije potpisao. Svako od nas bi mu ponudio drugu cifru jer svi imamo različito mišljenje. Ovo što pišeš ali apsolutno ubjeđen da mu nisu nuduli je isto baš bezobrazno, a zna se da jesu nudili. Kokot i Đelma su onda potpisali na godinu jer smo trebali po hitno igrače i ljudi pristali na tu dužnu i meni je to ok skroz. Teško je za igrače Đelmićevih godina i kvalitete uzeti obeštećenje. O tome sam već jednom pisao pa mi mrsko ponovo. Ako on ne ostane upravu ću kriviti jedino ako ne dovede adekvatnu zamjenu.
Jel' baš ovo ovako rekao Đelmić?

Da je dogovorio kako je "neko" rekao valjda bi do sada bilo objavljeno.

Što se tiče početnih ugovora za Kokota i Đelmića gdje je opravdanje da smo trebali hitno igrače, zanima me samo recimo da sad na polusezoni će nam opet trebati igrači, pa ako uprava opet potpiše na godinu hoće li opet biti "Hitno smo trebali igrači, ja im halalim"?

Pa onda kroz godinu dana kad ode i taj neki novi igrač (naravno za džabe) opet će nam hitno trebati pojačanje pa ćemo opet halaliti upravi amaterizam.

Ja nemam ništa lično protiv uprave, ja se trudim biti realan. Mene jedino zanima Željo i stanje na terenu, al' me zaista boli kad nam se već par puta dešavaju ovakvi propusti koji su po mom mišljenju nedopustivi za Želju i to od strane uprave koja je po pričama najbolja do sada. I ne znam čemu se svi nadamo, ako se nastavi ovako kako se trenutno radi vječno ćemo ostati ovdje gdje jesmo.

@ublehaš

Pa sad sam napisao, valjda bi do sada objavljeno bilo da je produžio ugovor. Ili laže on ili lažu te novine gdje je to izašlo.
Nisam ja ni rekao da je boldirano rekao Đelmić, nego te pitam jel moguće to? Pisao sam prije ne znam koliko, nedavno, koliko stvari može uticati na odluku ko će potpisati, na koliko itd itd itd. Htio sam reći da kriviš nekoga a da ne naš uopšte što neko neće da potpiše. Ni ja niti sam insajder niti neko ko brani upavu, ali pokušavam biti realan. Sad je takva situacija, da šta god da se desi kriva uprava a uopšte ne znamo detalje.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 23 nov 2015, 16:14

Zato se u startu ne potpisuju ugovori na godinu dana.. Puno je lakse raskinuti ugovor sa igracem koji ne zadovolji nego produziti ugovor sa igracem koji se afirmise i koji ima opciju za vani..

Mozemo palamuditi do sutra ali je glupo da nam u godinu dana odu dva ponajbolja igraca dzaba..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 23 nov 2015, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 23 nov 2015, 16:15

Ne kontam, sto vi ovdje prosipate gluposti idi fino u upravu I kazi Im sta mislis.
Ljudi halo dosadni ste, vase misljenje kao I moje se nece pikati.
Djelma I ako ode nece biti tolika steta, vidis da igra preko krca od kako se ozenio.
Tacno je da uprava mora raditi bolje sto se tice ugovora I pustanja najboljih igraca bez feninga ali pisati stranice I stranice gluposti e pa to ne pije vode.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”