meepo je napisao/la: ↑02 maj 2024, 13:14
milanist je napisao/la: ↑30 apr 2024, 15:26
Sve to stoji i niko to ne porice. Pricam o sadasnjim vrijednostima, i recimo da je ovaj isti Milan u EPL-u, opet bi se ocekivalo od navijaca da budu top 4 i da izbore LP, dok taj izti Brighton koji ima malte ne po vrijednosti identican sastav obitava na diobi 12 pozicije i to je kao uredu ili wow. Pioli ispadne mamlaz a De Zerbi strucnjak.
Prosle godine se mogo i pricati o superlativima sto se tice Brightona i RDZ-a, ove sezone to vec ne ide. Da li je prosla sezona bila na iznenadnje i da protivnici nisu ocekivali to od njih ne znam. Ove godine vec kad su ih bolje upoznali onda ide veliki pad Brightona. I da nemoj mi bogati to sad opravdavati povredama, kao sto si prije pisao. Pa i Milan je imao bruku povreda pa ste iskljucivo Piolia krivili, sta sad je RDZ kriv za povrede Brightona?
Dalje, igra koju gaji ne vjerujem da bi lako prolazila u Italiji, cak mislim i veoma tesko. Covjek koji se ne bazira puno na odbranu, a znamo kako se u Italiji gradi tim (od odbrane) tako se i uzimaju trofeji.
To sto je donekle ''uspio'' u Brightonu gdje nema i nekog pritiska ne znaci po defaultu da bi u Milanu isto, gdje nakon 4-5 utakmica bez pobjede klima ti se stolica.
Da ne duljimo dalje dzaba raspravu, znam da ga gotivis i to je OK, ali pricati bas da je on ono sto treba Milanu i to toliko samouvjereno je bas hrabro....
Ali Milan nije u EPL i jedan od najvredniji klubova je u Italiji. To je fakt. Milan u Italiji po TM-u ima drugu najskuplju ekipu dok Brighton u EPL-u 9tu. Druga stvar je sto smo za De Zerbia i Brighton vec rekli lik je u drugom dijelu sezone imao bruku povrijedjeni igraca. Liverpoolu kad se isto desilo zavrsili su peti. Treca stavka je da ne moze on utjecati na realizaciju igraca u napadu.
Piolia se krivilo za povrede jer su bile misicne 80% a kod BHA to nije slucaj. Pogledaj kakve su povrede u pitanju. Sto mislis sto je Pioli odustao od onog ludog presinga ?
Igra koja gaji je prolazila u Italiji ili to zaboravljas ? Brighton i Sassuolo nisu u stanju da dovode vrhunske stopere i odbrambene igrace , Milan jest. Druga stvar EPL je skroz drugi koncept od Seria A i on je trener koji ima stil kao Guardiola , Bielsa itd , ali razlika je u tome sto je Guardiola uvijek imao vrhunske stopere i sto je bruku para potrosio na njih u City-u.
Kako god da okrenes on je ogroman upgrade u odnosu na Piolia. Zna razviti i izvuci max iz mladih igraca, ima sistem koji je koristio u 3 razlicita kluba i funkcionisao je i ono sto je najvaznije sklon je da uci nove stvari i mijenja svoje taktice ideje sto je i u proslosti pokazao.
Procitaj ponovo post druze, rekoh ovaj ovakav trenutni Milan da je u EPL-u opet bi se ocekivalo top 4 i LP, sto za Brighton nije slucaj, ko konta konta.
Cekaj malo, pravdanje za RDZ je veliki broj povreda, a Pioliu nije, jos mu i to stavljas na teret, povrede
Eto i da idemo tvojom logikom, kazes Milan ima 2 najvredniju momcad, i trenutno je eto drugi, Kapak reklo bi se. Brighton 9-tu a trenutno su 12. I kako onda RDZ radi odlicne stvari? i da je toliki strucnjak
Kazes ne moze RDZ uticati na realizaciju igraca u napadu

ali Pioli moze jel
Brighton velis ne moze dovesti vrhunske stopere, dok Milan moze. Moze Milan, moze al mal ne reko. Ako je Pelegrini i Teracijano vrhunski igraci zadnje linije onda je to to
Ne da mi se vise polemisati vjeruj. Uzivaj u uvjerenju da je RDZ top strucnjak i to je to.....

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16