Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Ramiy
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Ramiy » 10 jun 2018, 14:00

Pa evo od sebe da krenem bude mi mrsko da odem na protest i sl.
A svejstan sam sam da ova politika i ovaj ambijent koji je stvoren u ovo tzv drzavi ne vodi nicemu.

Ljudi se uhvate situacije oko posla a sve ostalo je isto katastrofa zdravstvo, skolstvo, policija itd.
Kud ces dalje kad se ljudi u glavnom gradu ove nazovi drzave pate sa vodom kao osnovnom potrebom za normalan zivot.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jun 2018, 14:03

U kakvim to vi firmama radite čuj 300 maraka :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 10 jun 2018, 14:11

legenda reala je napisao/la:U kakvim to vi firmama radite čuj 300 maraka :mrgreen:
Meni nedavno nudili poso u jednoj firmi. CNC operater, 150 KM veća plata al ti ljudi sjede nad glavom i pilje šta radiš. Reko jepte se. Hvala, doviđenja.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2018, 14:11

Te pare možeš zaraditi u prosječnom kafiću u BiH, a vjerujem da su bolje radne okolnosti u kafiću nego u toj 'firmi' gdje je radio Maršal.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 jun 2018, 14:12

Pa u 70% firmi u Bosni plata i jeste 550-650KM i to da sam sebi plaćaš hranu i gorivo recimo.Dakle na kraju mjeseca ti ostane 300-350KM. To bi bilo okej da je ovo i dalje 1998 godina. A sad je to čisto robovanje i lomljenje leđa, a nikakve koristi nemaš skoro.Kakve su nam cijene nabili, sve ispod 1500KM mjesečnih prihoda u četveročlanoj porodici je premalo.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 jun 2018, 14:29

Sarmelino je napisao/la:Treba vozit bicikla
A realno to i nije loše ko ima živaca. Meni do posla nema 2 puna kilometra pa opet autom idem, mada ima naroda pa dolazi i biciklom. Otić bi mogao ali kad završim smjenu psihički mislim da ne bi bio stabilan za biciklo :mrgreen: U Breši masu naroda koriste biciklo kao prevozno sredstvo do posla i nazad.

Maloprije pričam sa jednim kolegom, sad nam zategnuta situacija. Od milion stvari ako si uradio jednu lošu automatski ti ide otkaz, a neminovno je da će se desiti svakom radniku da zezne. Jednostavno mora kad neke stvari nisu do tebe, ali džaba. Pričamo o "štrajku" ali džaba kad "pola" ljudi se ne bi usudilo. Neke i razumijem, podstanari, oženjeni/udati, djeca mala itd...

Ma prijavi nekog iz kuće na poreznu i uštedićeš :urnebes: :urnebes:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 10 jun 2018, 14:54

Derdiyok je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Treba vozit bicikla
A realno to i nije loše ko ima živaca. Meni do posla nema 2 puna kilometra pa opet autom idem, mada ima naroda pa dolazi i biciklom. Otić bi mogao ali kad završim smjenu psihički mislim da ne bi bio stabilan za biciklo :mrgreen: U Breši masu naroda koriste biciklo kao prevozno sredstvo do posla i nazad.

Maloprije pričam sa jednim kolegom, sad nam zategnuta situacija. Od milion stvari ako si uradio jednu lošu automatski ti ide otkaz, a neminovno je da će se desiti svakom radniku da zezne. Jednostavno mora kad neke stvari nisu do tebe, ali džaba. Pričamo o "štrajku" ali džaba kad "pola" ljudi se ne bi usudilo. Neke i razumijem, podstanari, oženjeni/udati, djeca mala itd...

Ma prijavi nekog iz kuće na poreznu i uštedićeš :urnebes: :urnebes:
Jesmo se Amerikanizirali, 2km i u auto :nene:

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 10 jun 2018, 15:02

Ferdo je napisao/la:Jeste li se ikada pitali gdje su bošnjačke sex-bombe (pa makar i plastične) za mikrofonom?

Hrvatice:

slika

Srpkinje:

slika

Ali šta je kod Bošnjaka? Što oni nemaju ovako nešto dobro i provokativno, a opet popularno? Jel to ipak istipa ona priča da su Bošnjakinje konzervativnije i tradicionalnije od Hrvatica i Srpkinja zbog otomanskog (islamsko-patrijarhalnog) nasljeća koje je objeručke prihvaćeno u bošnjačkom narodu? Nemojte mi samo one priče koje bi ovdje mogli prosipati Hendo i JackTheStripper "kako su Bošnjakinje moralne i poštene majke i sestre odane Allahu i kako ponizno stoje ispred džamije i klanjaju teraviju svaku večer". U svakom naredu ima tih vjerskih ekstrema, i oni to mogu prigovoriti za svoje. Ali me zanima kako ne postoji neka bošnjačka muzička ženska zvijezda a koja je ujedno i jerk-material a i regionalno popularna da puni klubove i sale. Sad će se neki sjetiti Emine Jahović ali cura ima više veze sa Srbijom i Turskom nego s BiH kao matičnom državom Bošnjaka, a i nisam nešto vidio da je vezana kako za Sarajevo tako i za BiH.

Jel moguće da nema nijedna Bošnjakinja poput Severine, Sandre Afrike, Jelene Rozge, Milice Pavlović itd itd?

Evo meni na pamet padaju neki pokušaji sa recimo Almom Čardžić i Elvirom Rahić ali tanano je to. Maya Sar ok ali nije ona rang spoemnutih Hrvatica i Srpkinja. Kad bi se barem jedna pojavila na sceni valjalo bi a u Hrvatskoj, a pogotovo Srbiji tih mačkica za mikrofonom ima mali milio. Ok ima tu dosta i plastike, ali opet...
Da si iole upoznat s mojim pisanjem na ovom forumu znao bi da sam vise puta govorio o raspuscenoscu mnogih Bosnjakinja.

I dobro je sto nemamo droljetina po uzoru na pevacice iz Srbije. Velike li stete sto nam ne obogacaju ionako dekadentnu kulturu i javni prostor, stvarno. Sta bi sada trebalo, da se javno raskalase i raspuste kako bi ti imao na sta masturbirati?

Imamo onu hudu katilku iz Tuzle, macu, i to je previse za moralnu higijenu naseg naroda.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jun 2018, 15:20

Penaltiky je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:U kakvim to vi firmama radite čuj 300 maraka :mrgreen:
Meni nedavno nudili poso u jednoj firmi. CNC operater, 150 KM veća plata al ti ljudi sjede nad glavom i pilje šta radiš. Reko jepte se. Hvala, doviđenja.

900 + topli?

Nije lose
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 jun 2018, 15:20

Osim13 je napisao/la:Nije loša ova Brooklyn Chase, ima malo nakrive dojke al su velkačke.
dobra je Brooklyn, a još je bolja bila dok silikone nije uradila
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2018, 15:22

Maja Sarihodzic i jeste iz Tuzle, gradsko dijete muzicki obrazovano. Dok je ta Maca Nurkic iz neke selendre, to je popularno reci da si iz Tuzle, a nije 2 puta bila u gradu, vjerovatno i bez oca, mati niskog morala.

Mi takvih pjevacica kao u regionu nemamo kao sto nemamo generalno ni pjevaca, to je do produkcija. Mirza Selimovic je otisao da trazi hljeb na Grandu. Mi smo generalno bezvezno trziste za nekog ko hoce da se probije pa svi idu na Grand. Koliko slabo pravimo pjevacice, tako slabo pravimo i pjevace.
Sa druge strane Hrvati i Srbi su u daleko vecem problemu od nas jer njih mediji ubijaju, pogotovo Srbe sa rijalitijima. Njima mediji daju na vaznosti, neka qrva ima medijski prostor. Kod nas im je medijski prostor zatvoren mada ih ima i kod nas svakako ali im je nikakvo i mrtvo trziste pa odu iz drzave samo se to ne zna ali zive od qrvaluka. A i svaki grad ima njih 10 sto pjevaju po kafanama samo se ne probiju dalje. Uskoro ce i one isplivati na vidjelo jer im se nudi Grand.

Isto tako koliko u Hrvatskoj i Srbiji ima i tih nikakvih pjevaca ima i dobrih pjevaca, muzicki obrazovanih i kulturnih i muskih i zenskih kojima nasi ne mogu parirati.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 10 jun 2018, 15:34, ukupno mijenjano 4 puta.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 jun 2018, 15:24

Maya Berović :mrgreen:
Penaltiky je napisao/la: Jesmo se Amerikanizirali, 2km i u auto :nene:
https://www.facebook.com/events/5945326 ... 847458733/
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2018, 15:35

Ma to je izraženo samo u Srbiji, kao što kaže @tuzlak tamo je tržište najpogodnije za te stvari. Recimo, Hrvatska je dosta bliže nama nego Srbiji po tome, ove njihove 'seks bombe' su obična nula u kontekstu pjevanja i izgleda.

Severina je recimo dobra čkapi i popularna pjevaljka al' je i ona otišla na srpsko tržište. Ovi hrvatski poluproizvodi tipa Lidija, Maja Šuput ili ona Jurčevićka su dobre ribe al' loše pjevačice, isto da uzmeš neke instagram mačke iz BiH i od njih pokušaš napraviti pjevačice, tako ja to gledam.

Rozga je opet na sceni duže vrijeme, nije sad ona toliko pažnju privlačila izgledom (do zadnjih par godina) koliko pjevanjem, ne sjećam se npr da je neko prije deset godina Rozgu gledao kao seks bombu, dok ove srpske pjevačice od početka gledaš prvo tako pa tek onda kao pjevačice.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 10 jun 2018, 15:35

legenda reala je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:

900 + topli?

Nije lose
800+topli :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jun 2018, 15:38

Nedostatak muzičke scene je kod nas problem, ne nedostatak netalentovanih pevaljki.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jun 2018, 15:38

Maca je iz Živinica, Heller je doveo u Tuzlu htio da je ženi

Penaltiky je napisao/la: 800+topli :mrgreen:
Malo

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 10 jun 2018, 15:41

legenda reala je napisao/la:Maca je iz Živinica, Heller je doveo u Tuzlu htio da je ženi

Penaltiky je napisao/la: 800+topli :mrgreen:
Malo
Joj imo je kod mene jaran ideja kako zaradit pare na Maci kad se **** po gradu za pedes maraka, a sad **** nema marže poskupila i Maca :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2018, 15:41

Kod nas je muzicka scena kvalitetna mozda u odnosu na region u rapu. Ovo ostalo ako si zabavnjak ili narodnjak zavrsis na Pecikozi kako ti napise pjesmu o Bascarsiji, Sarajevu, Mostaru, Romaniji :D
Ako naravno izuzmemo Dinu i Harija koji su pjevaci jos iz Jugoslavije.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jun 2018, 15:51

Ovaj tuzlak se u sve razumije jel o poljoprivredi sta piso

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2018, 15:52

legenda reala je napisao/la:Ovaj tuzlak se u sve razumije jel o poljoprivredi sta piso
Vama treba skresati koeficijent, to je sve sto znam za vas.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 10 jun 2018, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 10 gostiju.