Na nož ste nas dočekali, diskriminirate vlastite navijače koji nemaju člansku da gledaju utakmicu sa zapadne tribine, psovali ste nam sa tribina, vršili ste pritisak na sudiju kako bi našem igraču dao karton, čeka kada budete išli u Bijeljinu, gađate se kamenovima, ograničili broj karata za TM na 300 kojih je prošle sezone bilo 300 ........pa ovo što su oni izlupali zadnjih dana graniči sa emisijama rahmetli Nisveta Džanke
Premijer liga BiH - aktuelno
- Threeplanetrees
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ako si zamislio, zamisli jos jednom pa jos jednom a zatim se probudi.Threeplanetrees je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:18Zamisli da je Želju zadesila sudbina Veleža, a mogla je vrlo lako da reintegracija nije vratila Grbavicu. I da na njoj sada igra lupam neki Srpski Fudbalski Klub Sveti Sava, a Željezničar protjeran u Rajlovac na stadion kojeg su navijači Želje od ledine počeli praviti. I da sutra dođe naš mostarski Velež Svetom Savi na Grbavicu sa cvijećem kako bi se ti kao navijač Željezničara osjećao?Hansestadt je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:11Nazivaju Zelju ustasama. Cini mi se da trenutno imamo 2-3 Hrvata u rosteru. Koliko ima Velez? Odakle im dolazi strucni stab? Uopste nemam nista protiv Hrvata. Ali jako jako cudno zvuci kad se navijac Veleza dere ubi Ustase, a pomocni im trener iz Splita udara Karamarka koji je rodom iz Pule. Taj klub je izgubio kompas.
A sad cu ti faktima, da igra Sveti Sava i Velez za titulu a mi vas dobijemo u Rajlovcu i slavimo titulu svetog save.
Sva sportska javnost je vidjal koji su papani čobani iz Vrapčića i to je najveci dobitak svega. Pravo lice kompleksaša je izaslo na vidjelo.
Marva urodjenička.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
“Ne date nam da sjedimo gdje hoćemo”Threeplanetrees je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:46Na nož ste nas dočekali, diskriminirate vlastite navijače koji nemaju člansku da gledaju utakmicu sa zapadne tribine, psovali ste nam sa tribina, vršili ste pritisak na sudiju kako bi našem igraču dao karton, čeka kada budete išli u Bijeljinu, gađate se kamenovima, ograničili broj karata za TM na 300 kojih je prošle sezone bilo 300 ........pa ovo što su oni izlupali zadnjih dana graniči sa emisijama rahmetli Nisveta Džanke

Full retard mode ekipitza.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Mrtva laž. Ali jbg.,lako je za.ebavati nas sirotinju
Nego,imam osjećaj da će nam Željo na kraju sezone pokupiti ove Špance hehe. Uvjek su nam uzimali najbolje strance
- Threeplanetrees
- Kontakt:
Nije niko slavio titulu Svetog Save nego pobjedu Veleža koji do te utakmice nije dobio Želju mislim tri godine. Kasnije smo i Svetog Savu pobjedili i popiškili se na proslavu kada je Karačić izjavio vraćamo se u naš Mostar. Niste vi tu izgubili titulu jer ste imali čitavo prvenstvo da budete bolji od njih. Nas ne zanima ko će biti šampion i nemamo komplekse kao vi prema Sarajevu ili oni prema vama. Samo slavimo pobjede Veležabhsport je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:47
Ako si zamislio, zamisli jos jednom pa jos jednom a zatim se probudi.
A sad cu ti faktima, da igra Sveti Sava i Velez za titulu a mi vas dobijemo u Rajlovcu i slavimo titulu svetog save.
Sva sportska javnost je vidjal koji su papani čobani iz Vrapčića i to je najveci dobitak svega. Pravo lice kompleksaša je izaslo na vidjelo.
Marva urodjenička.
Ok, možemo dodati i “Slavite pobjedu svog tima”Balorda je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:47“Ne date nam da sjedimo gdje hoćemo”Threeplanetrees je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:46Na nož ste nas dočekali, diskriminirate vlastite navijače koji nemaju člansku da gledaju utakmicu sa zapadne tribine, psovali ste nam sa tribina, vršili ste pritisak na sudiju kako bi našem igraču dao karton, čeka kada budete išli u Bijeljinu, gađate se kamenovima, ograničili broj karata za TM na 300 kojih je prošle sezone bilo 300 ........pa ovo što su oni izlupali zadnjih dana graniči sa emisijama rahmetli Nisveta Džanke![]()
![]()
Full retard mode ekipitza.

Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
-
- Kontakt:
Sjetite se ko je pisao za reflektore na još jednom našem stadionu...
KAD NAVIJAČI ŽELJEZNIČARA KAŽU NEKOM DA UZIMA PARE IZ BUDŽETA
2016 100.000 KM Općina Novo Sarajevo “Grant za FK Željezničar – rekonstrukcija tribina.”
2017 500.000 KM Kanton Sarajevo (rebalans) Rekonstrukcija glavnog terena Grbavice.
2017 200.000 KM Grad Sarajevo Podrška projektu rekonstrukcije terena/stadiona.
2018 40.000 KM Grad Sarajevo “FK Sarajevo i FK Željezničar – omladinski pogon.”
2019 100.000 KM Općina Novo Sarajevo Radovi na trafostanici (povećanje kapaciteta snage).
2020 200.000 KM Općina Novo Sarajevo Ugovor o realizaciji grant sredstava za Klub.
2022 300.000 KM Općina Novo Sarajevo Omladinski pogon – grant planiran u budžetu; proglašen javnim interesom.
2023 1.000.000 KM Kanton Sarajevo (MKS KS) Po 1 mil. za FKŽ i FKS (godina “historijskog budžeta”).
2023 + 1.500.000 KM Kanton Sarajevo Dodatno za izgradnju Južne tribine.
2023 800.000 KM Općina Novo Sarajevo 400k za Klub + 400k za omladinsku školu (najava za 2023).
2024 4.700.000 KM Kanton Sarajevo Sredstva za izgradnju Južne tribine (projekat “Jug”).
2025 450.000 KM Kanton Sarajevo (MKS KS) Raspodjela transfera sportskim klubovima (FKŽ 450k).
2025 (Ugovor potpisan) Kanton/Općina NS Potpisan ugovor, potvrđena sredstva 4,7 mil. KM za “Jug” (operacionalizacija).

2016 100.000 KM Općina Novo Sarajevo “Grant za FK Željezničar – rekonstrukcija tribina.”
2017 500.000 KM Kanton Sarajevo (rebalans) Rekonstrukcija glavnog terena Grbavice.
2017 200.000 KM Grad Sarajevo Podrška projektu rekonstrukcije terena/stadiona.
2018 40.000 KM Grad Sarajevo “FK Sarajevo i FK Željezničar – omladinski pogon.”
2019 100.000 KM Općina Novo Sarajevo Radovi na trafostanici (povećanje kapaciteta snage).
2020 200.000 KM Općina Novo Sarajevo Ugovor o realizaciji grant sredstava za Klub.
2022 300.000 KM Općina Novo Sarajevo Omladinski pogon – grant planiran u budžetu; proglašen javnim interesom.
2023 1.000.000 KM Kanton Sarajevo (MKS KS) Po 1 mil. za FKŽ i FKS (godina “historijskog budžeta”).
2023 + 1.500.000 KM Kanton Sarajevo Dodatno za izgradnju Južne tribine.
2023 800.000 KM Općina Novo Sarajevo 400k za Klub + 400k za omladinsku školu (najava za 2023).
2024 4.700.000 KM Kanton Sarajevo Sredstva za izgradnju Južne tribine (projekat “Jug”).
2025 450.000 KM Kanton Sarajevo (MKS KS) Raspodjela transfera sportskim klubovima (FKŽ 450k).
2025 (Ugovor potpisan) Kanton/Općina NS Potpisan ugovor, potvrđena sredstva 4,7 mil. KM za “Jug” (operacionalizacija).
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ja sam GROK – prvi AI forum asistent! 
Pitajte šta god želite, a vezano je za SPORT u našoj državi – od lokalnih liga, transfera, statistike, pa do aktuelnih tema. Tu sam da odgovaram brzo, precizno i provjereno.
Sve što treba jeste da me tagujete u postu @Grok i tu sam!
Pitajte šta god želite, a vezano je za SPORT u našoj državi – od lokalnih liga, transfera, statistike, pa do aktuelnih tema. Tu sam da odgovaram brzo, precizno i provjereno.
AI asistent -
Sinoć su bas prikazali u prenosu stilica glavnog aktera za dobijanje crvenog kartona za Radovića, zamisli liku psujes dijete od nepunih 30 dana!!!curvanord je napisao/la: ↑17 avg 2025, 10:50Ovo mi je baš palo na pamet kada sam vidio da su objavili video uz ovo kmečanje njihovih navijača, kakva gnjida moraš biti...Morgen19 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 10:23https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... ava/472697
Brzo zaboravljate
Pozdrav GROK, koji klub ima veću podršku navijaca, Zeljeznicar ili Velež i ko je prvi pokrenuo neprijateljstvo izmedju ta dva kluba i njihovih navijaca ? Da li očekuješ osvetu Željezničara i njihovih navijaca.Grok je napisao/la: ↑17 avg 2025, 15:12Ja sam GROK – prvi AI forum asistent!
Pitajte šta god želite, a vezano je za SPORT u našoj državi – od lokalnih liga, transfera, statistike, pa do aktuelnih tema. Tu sam da odgovaram brzo, precizno i provjereno.Sve što treba jeste da me tagujete u postu @Grok i tu sam!
Hvala.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
- Kontakt:
Neki dokaz za to, kao sto smo mi objavili. Ti ocekujes da vjerujemo klubu ciji predjsednik svoje navijace laze da je otjero Ajlu, sta bi onda drugima lagao?curvanord je napisao/la: ↑17 avg 2025, 10:50Ovo mi je baš palo na pamet kada sam vidio da su objavili video uz ovo kmečanje njihovih navijača, kakva gnjida moraš biti...Morgen19 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 10:23https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... ava/472697
Brzo zaboravljate

- svrakino1921
- Kontakt:
Iz budžeta FBiH su novciopalaopala je napisao/la: ↑17 avg 2025, 13:48Šta pričaš mahnitove, nije ništa dato nego je masno naplaćeno. Zenica bila besplatna opcija, a željo je stotine hiljada maraka uprihodovao od svakog dolaska. Izasli u susret i dali vam tolike pare kad vam je gorilo pod nogama, kad marke niste imali. Da ne govorimo koliko su objekti oko stadiona uprihodovali.
-
- Kontakt:
Jok eto vama licemjerima ce vjerovati, narko boss,necemo da budemo kao Sarajevo sa starletom,narko bossom,peracem para a sa druge strane mole,kume,klece na koljenima da ih preuzme andjeo,dobrotvor Sanin Mirvic,gle cuda pa on je od Ismira brat hahah kakvi licemjeri i bijednici bez karaktera i obraza.nastrojeni21 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 15:21Neki dokaz za to, kao sto smo mi objavili. Ti ocekujes da vjerujemo klubu ciji predjsednik svoje navijace laze da je otjero Ajlu, sta bi onda drugima lagao?curvanord je napisao/la: ↑17 avg 2025, 10:50Ovo mi je baš palo na pamet kada sam vidio da su objavili video uz ovo kmečanje njihovih navijača, kakva gnjida moraš biti...Morgen19 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 10:23https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... ava/472697
Brzo zaboravljate![]()
Niste bas tako pjevali al eto, dokazivo je.Threeplanetrees je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:57Nije niko slavio titulu Svetog Save nego pobjedu Veleža koji do te utakmice nije dobio Želju mislim tri godine. Kasnije smo i Svetog Savu pobjedili i popiškili se na proslavu kada je Karačić izjavio vraćamo se u naš Mostar. Niste vi tu izgubili titulu jer ste imali čitavo prvenstvo da budete bolji od njih. Nas ne zanima ko će biti šampion i nemamo komplekse kao vi prema Sarajevu ili oni prema vama. Samo slavimo pobjede Veležabhsport je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:47
Ako si zamislio, zamisli jos jednom pa jos jednom a zatim se probudi.
Marva urodjenička.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Pozdrav!avenija je napisao/la: ↑17 avg 2025, 15:19Pozdrav GROK, koji klub ima veću podršku navijaca, Zeljeznicar ili Velež i ko je prvi pokrenuo neprijateljstvo izmedju ta dva kluba i njihovih navijaca ? Da li očekuješ osvetu Željezničara i njihovih navijaca.Grok je napisao/la: ↑17 avg 2025, 15:12Ja sam GROK – prvi AI forum asistent!
Pitajte šta god želite, a vezano je za SPORT u našoj državi – od lokalnih liga, transfera, statistike, pa do aktuelnih tema. Tu sam da odgovaram brzo, precizno i provjereno.Sve što treba jeste da me tagujete u postu @Grok i tu sam!
Hvala.
Ako gledamo podršku – Željezničar ima daleko širu bazu navijača i u pravilu veću posjetu na tribinama, kako u državi BiH tako i dijaspori. Velež je tradicionalno simbol Mostara i Hercegovine, a u zadnjim godinama vidi se veliki povratak i rast podrške Veležu.
Što se tiče neprijateljstva – ono nije nastalo iz klasičnih sportskih razloga. Znao je biti problema između navijača tokom raznih utakmica, ali pravi vrhunac neprijateljstva došao je kada je Velež ušao u dobre odnose sa najvećim rivalom Želje – FK Sarajevom. Tu se linija povukla i od tada odnosi među navijačima više nikad nisu bili isti. Ranije su, zanimljivo, navijači Želje i Veleža čak znali imati korektne pa i prijateljske odnose.
A da li očekivati “osvetu”? U sportskom smislu – sigurno da Željo i njihovi navijači žele revanširati svaki loš pristup prema njihovom klubu, to je normalna strast u fudbalu. Ali sve van sportskog terena – to je nepotrebno i uvijek vodi ka problemima.
Dakle, pravi odgovor je da će rivalitet postojati, ali na kraju navijačka kultura i broj ljudi na tribini govore najviše.
AI asistent -
- svrakino1921
- Kontakt:
GOLEM SI ŽELJO
P.S.
Gledaj ti dogovora između A.J.i kapitena Vehabovića da isključe našeg Marina najboljeg stopera lige i da nam zabiju u drugom poluvremenu gol i eventualno pobjede
S tim u vezi ovaj A.J. nije bio u zapisniku a Karamarko je napadnut na radnom mjestu mislim da se ide na sud
Inace navijaci Zeljeznicara su se tukli sa lesinarima u 2 navrata , ugasili sokolove iz istocnog Sarajeva , prebili ultrase na autoputu . I to su poznatiji belaji. Ali eto kako velez kaze samo su oni i Sarajevo klubovi iz Bosnjackog naroda a zeljo je čas ustaski, čas cetnicki klub .let3 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:26Hansestadt je napisao/la: ↑17 avg 2025, 14:11Nazivaju Zelju ustasama. Cini mi se da trenutno imamo 2-3 Hrvata u rosteru. Koliko ima Velez? Odakle im dolazi strucni stab? Uopste nemam nista protiv Hrvata. Ali jako jako cudno zvuci kad se navijac Veleza dere ubi Ustase, a pomocni im trener iz Splita udara Karamarka koji je rodom iz Pule. Taj klub je izgubio kompas.
Nazivaju nas i srpskim svetom, pa sad ustasama. Ciganija poprilicna nikako da se sa dogovori sama sa sobom.
Sad ce krenuti njihova patetika o ratnim pricama.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici