Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Unofficialpage » 04 jun 2018, 20:31

Finn je napisao/la:Pravom hodzi i svim licima u tom svijetu kojima je dunjaluk prolazan svijet, a zive samo za ahiret, 3 obroka dnevno i voda bi trebalo biti sve sto im je bitno na ovom svijetu. Kakva crna auta, luksuzi, putovanja, uzimanje para za dzenaze/tevhide i sl. stvari. Naravno, trebaju postojati i dobrovoljne donacije ljudi.

Ovo danas u Bosni je sve osim pravog islama. Presmijesne su mi one naredbe iz IZ kako se sadekatul-fitri moraju iskljucivo davati ovoj instituciji, koja onda to, recimo, dijeli profesorima i nastavnicima na fakultetu i medresi. Inace su ove dvije institucije na drzavnom budzetu, za one koji to ne znaju. A hodze dobijaju redovnu naredbu da na hutbama ovo obavezno spominju pa cak i plase ljude sa onim sto ce biti ako tako ne urade.

Islam bi trebao biti privatna stvar izmedju osobe i Boga, bez ikakvih posrednika izmedju.
Hoćeš online hodžu 24h onda mu i plati, nećeš tako već da tu bude onda kad on ima vremena e tad možemo o tome gore govoriti. Ako nisi znao i hodža ima porodicu, potrebe kao i ti.

Plaća se u IZ iz prostog razloga da bi se propisi slijedili, osoba neka pije, ne izlazi iz kafane i njemu neko daje sadekatul-fitr, njemu se ne može dati to, možeš sadaku dati a ne sadekatu-fitr jer tu postoji niz pravila koja se moraju poštovati jer je to islamski propis i tačno se zna kome to ide. I ne brini to ne ide profesorima već ide kao stipendija djeci, pomoć ugroženih... Dadneš tu i ti si skinuo propis sa sebe a to šta će uraditi ti njihov problem i oni će odgovarati pred Bogom.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 04 jun 2018, 20:40

Kad je vec spomenuo da ne znamo o islamu nista, ima ovdje koji su muslimani od 1980. a ne od '92 il '95...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jun 2018, 20:58

Donnie Darko je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Kanyeov album izlazi danas.
Spoiler alert
ok je
2 vrhunske pjesme, 3 vrlo dobre pjesme, 2 meh/ok pjesme. Zadovoljan sam. Da je više vremena posvetio tekstovima, bile bi 3 ili 4 vrhunske i 4 ili 3 vrlo dobre pjesme.

Vrrrrlo lagano slušanje su ovi albumi od 7 pjesama. Nadam se da će postati trend.

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 04 jun 2018, 21:01

:njanjanja:
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jun 2018, 21:03

Sage je napisao/la:Kad je vec spomenuo da ne znamo o islamu nista, ima ovdje koji su muslimani od 1980. a ne od '92 il '95...
Eke to, očekujem sad onu staru "Tito branio da se ide u džamiju" :lol: :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 jun 2018, 21:04

Kawhi je napisao/la:Kanyeov album izlazi danas.
Spoiler alert
ok je
2 vrhunske pjesme, 3 vrlo dobre pjesme, 2 meh/ok pjesme. Zadovoljan sam. Da je više vremena posvetio tekstovima, bile bi 3 ili 4 vrhunske i 4 ili 3 vrlo dobre pjesme.

Vrrrrlo lagano slušanje su ovi albumi od 7 pjesama. Nadam se da će postati trend.
Meni se jos nije dalo da poslusam. Mozda cu veceras.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 04 jun 2018, 21:08

Raonffa je napisao/la:
Sage je napisao/la:Kad je vec spomenuo da ne znamo o islamu nista, ima ovdje koji su muslimani od 1980. a ne od '92 il '95...
nije bas tako, mogao si ti al onda ne mozes biti funkcioner. Naravno danas je potpuno drugacije.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 jun 2018, 21:13

Vijadukt je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
nije bas tako, mogao si ti al onda ne mozes biti funkcioner. Naravno danas je potpuno drugacije.
materin dajdža išo u džamiju i bio načelnik jedne opštine u IB, al je vjeru držo za sebe do smrti, svi su znali da je vjernik al nije laprdo ni smaro ljude
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jun 2018, 21:15

Vijadukt je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Mogao si ti oboje, samo si trebao vjeru zadržati za privatluk.

Danas je sve isto, samo su zamijenjene uloge.

Al' ima jedna bitna razlika, onaj koji je u onom vaktu išao u džamiju imao je tri puta bolji život nego onaj koji danas ne ide i nije član zelene hobotnice, čast izuzecima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 jun 2018, 21:18

Opet se ide iz krajnosti u krajnost.
Što se tiče hende, vjerujem da se nije najbolje izrazio.
Jednostavno, čovjek nije vičan peru i onda mu izleti nešto iako, vjerujem, želi da kaže nešto skroz drugo.
Da ne vjeruje da u Bosni nema sirotinje, ne bi dijelio pakete.
U bosni nažalost itekako ima sirotinje. Puno sirotinje.
Prava sirotinja se čak ni ne žali.
Jbg, kad dođeš u bosnu, ne vidiš ljude kojima na čelu piše da su sirotinja.
Ili se moraš raspitati, ili te neko obavijesti.
Što se tiče "života od zemlje", itekako je moguće. Znam iz prve ruke. Jbg, nemaju svi zemlju.
Što se tiče kladionica, nayebali su oni koji idu.
Naivno je misliti da su političari budale koje nemaju blage o životu.
Možda i nemaju, ali znaju jedno a to je kako napraviti pare.
Ono u fazonu, vidim da ti ne treba lova i da ne umiješ s njom, pa zato je daj meni jer ja umijem.
Vjerujem da će doći novi nameti kako bi se pobrao taj "višak"
I da, mali kavaj je obično trol, ali vrlo inteligentan trol.
U pravu je kad kaže da je bolje da se siromahu da posao a ne da ga finansiraš sadakama.
Podržavam.
Majku mu, kad bi bio neki fond u koji bismo uplaćivali lovu koja bi se kasnije davala mladim poduzetnicima da otvaraju firme i zapošljavaju prvenstveno siromašne ...
Ne vidim bolji način da dugoročno pomognemo najugroženije.

Ps.
Saučešće najvećem ljubitelju preminulog sinana sakića :)
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 04 jun 2018, 21:36

Raonffa je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:
Mogao si ti oboje, samo si trebao vjeru zadržati za privatluk.

Danas je sve isto, samo su zamijenjene uloge.

Al' ima jedna bitna razlika, onaj koji je u onom vaktu išao u džamiju imao je tri puta bolji život nego onaj koji danas ne ide i nije član zelene hobotnice, čast izuzecima.
Znamo se. ;) Zato se samo nasmijes kad citas vazove danasnjih turbo vjernika.

Necemo valjda mi uciti od ovih sto su dobili sakralne objekte u svojim mjestima nakon rata. Opet ispoljavam visocki sovinizam. :mrgreen: :rol:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 04 jun 2018, 21:51

Donnie Darko je napisao/la:2 vrhunske pjesme, 3 vrlo dobre pjesme, 2 meh/ok pjesme. Zadovoljan sam. Da je više vremena posvetio tekstovima, bile bi 3 ili 4 vrhunske i 4 ili 3 vrlo dobre pjesme.

Daj redoslijed od najbolje do najgore. :mrgreen:
Meni ova zadnja odlična.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 jun 2018, 21:52

Što se tiče "života od zemlje", itekako je moguće. Znam iz prve ruke. Jbg, nemaju svi zemlju.
Ocito ne znas i skoro pa nije moguce.

Ono, moguce da se prezivljava ali normalan zivot kada stavis na tas trud/ulaganja te zaradu... kak se kaze, nema te nidje.

Nemos tek tako rec znam iz prve ruke... Roki, si cuo sta je siva ekonomija ? Mozda znas sta za HNK predstavlja pijaca u Capljini...

Stocarstvo, vocarstvo,... nikakve sigurnosti, bilo da se radi o otkupu, strucnoj pomoci il poticaju.

Mozemo sada okrenut pricu na foru, ok ev striktno moj stari u prosvjeti i ja imam solidne izglede, pa aj, imamo nesto zemlje i sve ce doci kao bonus.

Ali ljudi kojima je to primarni izvor prihoda... corak. Znas kak se diktira cijena malina. Pogledaj mal poljane po Srbiji, nacin berbe (nevjerovatno al istinito - masina za maline), pogledaj hladnjace... Onda imas sitnije ribe sa dvije hladnjace od po 8t te one koji su u talu za preko granice. E svi oni formiraju cijenu, koja ni ove god nece preci 1.7 KM. A znas sta to znaci, pored zastite na 4000 sadnica? Znaci 1300 troska u samom startu te zaradu do max 5500. Al racunaj vanredne troskove branja, barem 4 stalna pomagaoca i 4 mjeseca kontantog posla. Kada sve podvuces, kak ono ide - nema te nidje.

Svake godine u jesen odemo kod rodjaka po tele. Platimo koliko zine, cojk sve odradi, i znas sta kaze (inace jedan od jacih famera), kae ubi ih uvzno meso, stocne pijace izgubile kredibilitet, mesari nude ispod svakog prosjeka i jedino ak imas srece pa neko nekog zna i onda na fine oci.

Niko nije lud, pa da zdrava razuma bjezi u grad za primanja od cca 600 KM ali radi. Zapitaj se sto... Znaci ne pricam o nekim parcelicama vec konjickoj opcini gdje bi, u normalnim uvjetima, ljudi komotno mogli ziviti od zemlje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jun 2018, 21:58

Aerials je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:2 vrhunske pjesme, 3 vrlo dobre pjesme, 2 meh/ok pjesme. Zadovoljan sam. Da je više vremena posvetio tekstovima, bile bi 3 ili 4 vrhunske i 4 ili 3 vrlo dobre pjesme.

Daj redoslijed od najbolje do najgore. :mrgreen:
Meni ova zadnja odlična.
1. Ghost Town & I Thought About Killing You
2. Yikes, Violent Crimes & All Mine
3. No Mistakes & Wouldn't Leave

Ghost Town je prečudna pjesma. Na prvo slušanje mi je bila bezveze, a i danas tamo nekad na desetom slušanju mi kliknula, i sad mi je najdraža.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 04 jun 2018, 22:47

miki_92 je napisao/la:ima jedno 4-5 godina, ja otis'o sa rodjakom na Bajram namaz kad ono hodza prica kako je 15 dana bio na Trinidad i Tobagu, ali eto Hendo kaze jedva sastavljaju kraj s krajem :rol:
Rodjak hodza u jednoj Sarajevkoj dzamiji, nema ni 400 KM mjesecno.
I svaka opstina ima slicnih primjera, imas dzemata u kojima hodze imaju 1000+ KM mjesecno, osigurani, ali daleko je vise onih u kojima rade honorarno, i nemaju ni 400 KM. Posto sam zavrsio medresu, doduse davno je to bilo, imao sam neke ponude da budem hodza u nekim dzematima za tu lovu, i odbio sam, jer se ne vidim u tom pozivu.
Laz je da hodze uzimaju veliku lovu, i da je samo njima odlicno, vise love uzimaju zanatlije, bolje biti varioc, vodoinstalater, keramicar... nego hodza.
Asteriks je napisao/la:
Ocito ne znas i skoro pa nije moguce.

Ono, moguce da se prezivljava ali normalan zivot kada stavis na tas trud/ulaganja te zaradu... kak se kaze, nema te nidje.

Nemos tek tako rec znam iz prve ruke... Roki, si cuo sta je siva ekonomija ? Mozda znas sta za HNK predstavlja pijaca u Capljini...

Stocarstvo, vocarstvo,... nikakve sigurnosti, bilo da se radi o otkupu, strucnoj pomoci il poticaju.

Mozemo sada okrenut pricu na foru, ok ev striktno moj stari u prosvjeti i ja imam solidne izglede, pa aj, imamo nesto zemlje i sve ce doci kao bonus.

Ali ljudi kojima je to primarni izvor prihoda... corak. Znas kak se diktira cijena malina. Pogledaj mal poljane po Srbiji, nacin berbe (nevjerovatno al istinito - masina za maline), pogledaj hladnjace... Onda imas sitnije ribe sa dvije hladnjace od po 8t te one koji su u talu za preko granice. E svi oni formiraju cijenu, koja ni ove god nece preci 1.7 KM. A znas sta to znaci, pored zastite na 4000 sadnica? Znaci 1300 troska u samom startu te zaradu do max 5500. Al racunaj vanredne troskove branja, barem 4 stalna pomagaoca i 4 mjeseca kontantog posla. Kada sve podvuces, kak ono ide - nema te nidje.

Svake godine u jesen odemo kod rodjaka po tele. Platimo koliko zine, cojk sve odradi, i znas sta kaze (inace jedan od jacih famera), kae ubi ih uvzno meso, stocne pijace izgubile kredibilitet, mesari nude ispod svakog prosjeka i jedino ak imas srece pa neko nekog zna i onda na fine oci.

Niko nije lud, pa da zdrava razuma bjezi u grad za primanja od cca 600 KM ali radi. Zapitaj se sto... Znaci ne pricam o nekim parcelicama vec konjickoj opcini gdje bi, u normalnim uvjetima, ljudi komotno mogli ziviti od zemlje.
Ma moze se zivjeti, ako imas mehanizaciju, i da se ne bavis samo jednom granom poljoprivrede. Naravno pisem o prezivljavanju, zaboravi na ljetovanja, ispijanja kafe, non stop izlaske.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 jun 2018, 22:57

Kendra Lust i Nicole Aniston.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 jun 2018, 23:24

Asteriks je napisao/la:Ocito ne znas i skoro pa nije moguce.
Haj momčino, drži se auta, tu si najjači. Mani šuplje tam gdje nemaš blage.
Dođi u tz i ja te odvedem čovjeku koji godišnje zarađuje 50 hiljada maraka na tri ogromna plastenika i kurbanima.
To je samo jedan čovjek, a gdje je čitav njegov komšiluk.
Ljudi rade i imaju.
Većina ih je došla kao izbjeglice iz istočne bosne. Ovaj kojeg spomenuh je došao sa rukama u džepovima a sad ima dvije ogromne kuće.
Čuj nema te nigdje sa malinama :urnebes:
Pa kako će jedan hamo iz bosne biti konkurentan nekome iz vojvodine kad lala sadi na više stotina duluma.
Kad proizvodiš toliku količinu i imaš mehanizaciju, onda možeš diktirati cijene.
U kapitalizmu svako ima priliku da bude samostalan i napravi poso, ali nema mogućnost.
Jedno je teorija, drugo praksa.
Dakle, ako imaš ogromnu zemlju kakvu imaju naši semberci, pa još nabaviš mehanizaciju, onda si konkurentan.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 jun 2018, 23:32

Fakat odakle vam te laži da hodže dobro zarađuju ?

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 04 jun 2018, 23:35

jasmin10 je napisao/la:Fakat odakle vam te laži da hodže dobro zarađuju ?
helčo izjavio i time potpiruje mržnju između lijevih i desnih
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2018, 23:41

jasmin10 je napisao/la:Fakat odakle vam te laži da hodže dobro zarađuju ?
Kod mene u komsiluku Hodza dosao kao izbjeglica iz Podrinja, zivio par godina kao pravi izbjeglica po selima i bio seoski hodza, kasnije 2000-tih postao gradski hodza i kupio se stan i kuca, nijedno ni drugo nije puno ispod 100 000.
Reklo bi se da dobro zaradjuje.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 4 gosta.