Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bianconeri1988 » 28 feb 2012, 19:17

Pogodili su tajming, ali nažalost ništa neće biti od ovoga, ali eto ako nam je neka satsfakcija znamo da su radili gore stvari od nas, tj. radili su ono što Moggi nikad nije radio.

Melo izjavio da se ne želi vratiti u Juve, pa ne znam ko ga uopšte i želi više u Juventusu!? :mrgreen: :lol:

Pojavila se i neka informacija da je United zagrijan za Caceresa ako ga ne otkupimo, ali još je rano o tome pričati.

Danas je i 70. rođendan drugom najboljem italijanskom golmanu svih vremena Dini Zoffu. Tanti auguri, Dino!

[youtube][/youtube]
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 28 feb 2012, 19:23

Melo je odlican igrac. Ne treba sada govoriti kako ga ne zelimo, samo zbog toga sto on izjavljuje da ne zeli da se vrati. Klub se njega odrekao, iako je bio, pa mozda i nas najbolji igrac u onom sivilu ekipe. Uvijek se borio, ako nista drugo.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 28 feb 2012, 19:28

Melo je sličan Bonucciju, koliko god bio dobar i borio se u svakoj utakmici, nekim svojim glupim potezom to pokvari, a igrač kao Melo nam trenutno ne treba, jer imamo Vidala koji je klasa za Mela, tako da je svaka para od njegove prodaje dobrodošla.
Ž '21!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 28 feb 2012, 19:32

U par deka su. Samo sto je Melo ludji od Vidala. Al' Vidal s pocetka sezone je bolji od Mela, nadam se da ce se Vidal vratiti poslije pauze malo bolji, posto mu je evidentan pad forme.
Ale Del Piero aleee

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 28 feb 2012, 19:41

Glavni razlog što je Melo otišao je što se ne uklapa u Conteove taktičke zamisli, Felipe Melo igra odmah ispred odbrane na poziciji koju igra Pirlo, a Melo ne može biti playmaker jer je destruktivac, zato ga se Conte i odrekao. Zbog iste stvari je otišao i Sissoko.
Ž '21!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 28 feb 2012, 19:44

Nije Melo bas vezan samo za tu poziciju. Vrlo lako bi mogao zamjeniti Vidala, jer je trkac i dobar defanzivac.
Ale Del Piero aleee

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 28 feb 2012, 19:47

Bianconeri1988 je napisao/la:Glavni razlog što je Melo otišao je što se ne uklapa u Conteove taktičke zamisli, Felipe Melo igra odmah ispred odbrane na poziciji koju igra Pirlo, a Melo ne može biti playmaker jer je destruktivac, zato ga se Conte i odrekao. Zbog iste stvari je otišao i Sissoko.
Da je Conte bio u to vrijeme dok je bio Sissoko,Melo,Diego ta generacija, Juve bi bio u finalu LP, :P

I da, Melo je odlican igrac, samo je problem sto mu se zna desiti nakon 80 min odlicne igre dobije bezveze crveni.

Ne znam da li je u Juventusu dobio crveni odma nekako na pocetku utakmice, hehe bio je lud,al odlican svega mi,trebao bi njega Juve vratit
-RIVALDO-

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 28 feb 2012, 19:56

@Soni

Može on to igrati, ali on je uglavnom igrao ispred odbrane i pitanje kako bi odigrao na poziciji klasičnog veznjaka, ne znam da li je uopšte i igrao ikad tu poziciju u karijeri.

Ja totalno vjerujem Conteu, ako je za Contea višak onda je i za mene, jer ipak Conte je sigurno vidio ono nešto što mi ne vidimo. :mrgreen:

@senad_flamin

Conte je došao u pravom trenutku u klub, prvo je skupio određeno iskustvo sa slabijim ekipama i sad ima odlične rezultate, da je on došao odmah kad se počeo baviti trenerskim poslom "izgorio" bi kao i Ferrara koji je vodiu ekipu sa igračima koje si ti naveo.

Danas je Conte imao sastanak sa Nedvedom, dok je na treningu bio prisutan i Andrea Agnelli, drago mi je što su ovako blizu ekipe ljudi iz Uprave i u svakoj prilici im daju podršku, tako je bilo i na poluvremenu protiv Milana kad su sišli u svlačionicu, zato onakva radost na tribinama kad je Matri izjednačio.

Inače, polemike oko toga šta se dešavalo u svlačionici se još ne smiruju, navodno je Galliani napao Tagliaventa i kad je vidio Contea onda je počeo galamiti i pričati nešto "što sad šutiš, ti što nosiš periku" i onda ga je Conte nazvao fudblaskim mafijašem. :mrgreen:
Ž '21!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 28 feb 2012, 23:32

Gledao sam samo prvo poluvrijeme utakmice Brazil - BiH i mogu reći da uopšte nisam impresioniran igrom Damiaa koji se spominje kao naše moguće pojačanje na ljeto, ne znam kakav je bio u drugom, ali definitivno 25 miliona bi bile uzalud potrošene pare.

Negdje sam pročitao da će i Paratici biti na večerašnjoj utakmici, po igri u prvom poluvremenu sigurno nije imao šta da zabilježi u svoj rokovnik.

Po meni Damiao definitivno otpada sa liste.

slika

ItalJuve! 8-)
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 29 feb 2012, 11:57

:lol:
[youtube][/youtube]
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 29 feb 2012, 12:22

Bonucci odbacio sve optužbe o namještanju utakmica dok je igrao u Bariju. Tu priču je pokrenula Gazzetta, ta ista Gazzetta danas piše kako je Borriellova forma na ulzaznoj putanji, iako protiv Milana za sat vremena nije ništa uradio bukvalno ništa.

Protiv Chieva ćemo vjerovatno igrati 4-3-3 formaciju, u odnosu na prvih 11 bit će nekoliko izmjena. U odbrani Caceres i De Ceglie umjesto Lichta i Bonuccija, na sredini Giaccherini umjesto suspednovanog Vidala, a u napadu trojac Vučinić, Matri i Quagliarella.
Ž '21!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 29 feb 2012, 13:10

Ne vidim vala tu neku izmjenu osim Caceresa. Ostali manje-vise igraju, a Gianc je eto jos i prisiljen da igra, jer Vidal ne smije. Znam da ce De Ceglie odigrati odlicno kao i do sada, samo me Giancerini brine, ali vidjet cemo kako ce to ispasti.
Ale Del Piero aleee

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 29 feb 2012, 13:12

Imam ja povjerenja u Giaccherinija, solidan je stvarno dobro igra ...
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 29 feb 2012, 13:18

Nadam se da će se Marrone oporaviti i volio bih da on igra,ali sigurno ga neće staviti ispreg Giacka u ovom trenutku.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 29 feb 2012, 13:20

Marrone je jučer trenirao sa prvim timom i bit će u konkurenciji za sastav, ali teško da će dobiti priliku.

Chievo nije neka strašna ekipa protiv koje moramo igrati u najjačem sastavu, zato Giaccherini i može zamjeniti Vidala u ovoj utakmici, da je npr. neki derbi teško bi Giacch igrao.

Usput, znamo da nas u 7 dana čekaju 3 utakmica, a i večeras će skoro svaki igrač iz prvih 11 igrati za reprezentaciju, tako da treba rotirati igrače.

@BigBen je dobio trajni ban,ne znam zbog čega, ali očekujem da napravi novi profil i da nastavi diskutovati s nama. Znam da će ovo pročitati, zato jedna poruka od mene: "Nemoj mi se ništa kofrčiti, odmah da si napravio novi profil." ;) :mrgreen:
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 29 feb 2012, 13:24

Čuj @bigben trajni :?

Baš me zanima radi čega ....

Kaže Raiola o Pogbi, da kada dođe da će odma igrati..
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 29 feb 2012, 13:25

Bianconeri1988 je napisao/la: @BigBen je dobio trajni ban
Čuj trajni ban,ne znam zašto,ne vjerujem da ga je zbog diskusija ovdje zaradio,uostalom,zar se samo neki extremni slučajevi ne kažnjavaju trajnim banom.
Bitno je da se govori da su Juventini zaštićeni jer imaju moderatora. :?
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 29 feb 2012, 13:32

Tu priču kako smo zaštičeni najviše potencira kacigaš.

Ma hajd nebitno, našao sam ja @BigBena na fb, natjerat ću ja njega da se registruje. :mrgreen: :lol:

Materazzi kaže da je na strani Buffona zbog izjave koju je dao poslije utakmice sa Milanom i pita se što Robinho prošle sezone nije rekao da je dao rukom gol protiv Chieva već je slavio i o tome poslije niko ništa nije pričao, dok o Buffonu svi pričaju.

Evo i slike mogućih promjena u ekipi koje sam spominjao.

slika
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 feb 2012, 15:02

Bianconeri1988 je napisao/la:Materazzi kaže da je na strani Buffona zbog izjave koju je dao poslije utakmice sa Milanom i pita se što Robinho prošle sezone nije rekao da je dao rukom gol protiv Chieva već je slavio i o tome poslije niko ništa nije pričao, dok o Buffonu svi pričaju.
Ko bi rekao :D, nisam nikad gotivio Materazzi, ali neka im je rekao. Digli ljudi hajku na Buffona, a 1/10000 bi rekao sudiji da je bio go, čuj i zbog toga bi da mu oduzmu kapitensku traku :? , ali neće moći nije Prandeli budala ;) .

I onaj Platini nešto pametuje, gdje je bio sa komentarima kad je Henry igrao rukom, iako je legenda kluba, u zadnje vrijeme mi ide na živce sa svojim glupim izjavama.

Paratici će ostati u Švicarskoj i pratiti lijevog beka Fabiana Monzona (Nice i Argentine), nisam gledao ovog momka :?: Ali mislim da bi tu trebali Armera dovesti, jer on je igrač koji bi dobro došao ovoj ekipi.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 feb 2012, 16:51

e cuj trajni ban.Ma hajd, kakvo sam ja smeće sve citao ovdje o nama i provoakcije, ja bi zaradio zatvora a ne trajni ban, da mi je to neko u oci rekao.Promjenis IP i zdra'o :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.