FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Busquets je bolji ali nisu ista pozicija bolji je i Pedri. Gavi i Kessie već nisu.
Don't hate what you don't understand.
2022, godina, počinje sezona 22/23, ali bi se ovdje još Buskets gledao u prvom sastavu.
Samo molim Rajaza da ne stavlja klipove iz 2012.
Samo molim Rajaza da ne stavlja klipove iz 2012.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Ja kazem opcenito, ne gledam na pozicije. Sramotno je ono sto je de jong zasad pruzio, za neku manju platu bi ga ja ostavio, ali u ovoj situaciji u kakvoj je klub on je visak. Mozda on u Celziju bude igrac iz Ajaxa, tad je vjerovatno bio sama krema veznjaka, u Barci je dozivio strmoglav pad.Nije Gavi nista posebno zasad ali momak iz Barce B dosao i vise bio zapazen od de jonga, dijete jos, ako se nastavi razvijati vise ce doprinijeti klubu od de jonga sigurno.
Pa ne bi ni ja gledao Busquetsa u prvom ali ko ce ga mijenjati, njegovo jest proslo i trebao bi biti dzoker sa klupe realno ali nemas zamjenu za njega, nije rijesenje samo ga posaditi na klupu. De jong je dobio priliku i na toj poziciji pa nista, kessie ne znam mozel igrati tu poziciju ali nikad mi nije bio neki poseban igrac. Nico takodjer tanak. Vise bi volio da zaganjaju kakvog def veznog nego silvu.
A zašto to Kessie ne bi bio bolji ? Na osnovu čega se tvrdi da je De Jong klasa za Keesia?
Ma bolji i Nico od Frenkija.Ne znam cemu polemika , ocito je lik najveca ubleha u citavom klubu.Ono , igra 90% utakmica , kriv za sve jbga.Tako je kad te klub prodaje , sad valjas sad ne valjas.
Neka ga prodaju , ako je zamisao u 3-5-2 ili nekoj drugoj formaciji sa 3 branica da Bernardo bude taj bocni vezni po desnoj strani onda je to ok, sve drugo je fula teska.
Neka ga prodaju , ako je zamisao u 3-5-2 ili nekoj drugoj formaciji sa 3 branica da Bernardo bude taj bocni vezni po desnoj strani onda je to ok, sve drugo je fula teska.
Ovdje se ide iz krajnosti u krajnost. Ako je vama ovo sto de jong pruza za ove pare dobro onda mi ne gledamo istog igraca, niko nije rekao da je najveci problem u njemu ali uzimajuci u obzir sve faktore on je visak dok god ne pristane na smanjenje plate.Pa jos se ne zna hoce li moci registrovati nove igrace, neki logican slijed je prodaja igraca koji za tri godine nije pokazao da donosi prevagu u veznom redu a placen ko da igra ko modric.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ma niko ne kaze da je DeJong Pirlo iz primea ali ispadaju ostali veznjaci neke igracine a u sustini obicne kante koje u vecini slucajeva nisu u stanju trcati za rivalom dok de Jong jeste.enobarca je napisao/la: ↑04 avg 2022, 15:26Ovdje se ide iz krajnosti u krajnost. Ako je vama ovo sto de jong pruza za ove pare dobro onda mi ne gledamo istog igraca, niko nije rekao da je najveci problem u njemu ali uzimajuci u obzir sve faktore on je visak dok god ne pristane na smanjenje plate.Pa jos se ne zna hoce li moci registrovati nove igrace, neki logican slijed je prodaja igraca koji za tri godine nije pokazao da donosi prevagu u veznom redu a placen ko da igra ko modric.
Pedrija i Gavija ne racunam , mladi su.Pedri je ocit kvalitet a Gavi vanserijski tanelat ali i Frenkije je takodjer.Nema potrebe da se proziva , da ne vallja ne bi se nudilo 80 miliona za njega.On je u svakom slucaju atletski i generalijama nas najkompletniji veznjak.Do sada nije radio u kvalitetnom sistemu , radio je sa kantama pa iz njega nisu ni znali izvuci maximum.Sjetim se Buskeca pod Komanom , pa to je sjest i plakati.
To si u pravu, nazalost.
Mada ni pozicija LB nije nista bolja, al eto.
Silva ti okej da bude bočni u 3-5-2 ?JoeBleck je napisao/la: ↑04 avg 2022, 15:23Ma bolji i Nico od Frenkija.Ne znam cemu polemika , ocito je lik najveca ubleha u citavom klubu.Ono , igra 90% utakmica , kriv za sve jbga.Tako je kad te klub prodaje , sad valjas sad ne valjas.
Druze jesi ti realan ?

I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Do neki dan mu je i Pedri bio smeće, a sada je očit kvalitet.jasmin10 je napisao/la: ↑04 avg 2022, 15:53Silva ti okej da bude bočni u 3-5-2 ?JoeBleck je napisao/la: ↑04 avg 2022, 15:23Ma bolji i Nico od Frenkija.Ne znam cemu polemika , ocito je lik najveca ubleha u citavom klubu.Ono , igra 90% utakmica , kriv za sve jbga.Tako je kad te klub prodaje , sad valjas sad ne valjas.
Druze jesi ti realan ?
Kolega @Johny je bipolaran, nema druge.
Hm šta sad?
Jedino se Azpilicueta spominjao od desnih bekova. Neće valjda iskopati još lošije rješenje. 
Edit: Realno situacija na tržištu je katastrofalna. Koga god od dostupnih opcija da dovedeš, nisi siguran da će biti bolji od Desta. Možda se najbolje ne zalijetati i zaganjati neko bolje rješenje lijevo.

Edit: Realno situacija na tržištu je katastrofalna. Koga god od dostupnih opcija da dovedeš, nisi siguran da će biti bolji od Desta. Možda se najbolje ne zalijetati i zaganjati neko bolje rješenje lijevo.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
nije frka, okej mi je da dest dobije povjerenje, a okej mi je i da araujo/kounde igraju desnog beka, pa da vidimo kako ce to izgledati
konkurencija na poziciji centralnog beka omogucava taj luksuz
konkurencija na poziciji centralnog beka omogucava taj luksuz
Sta trose ovi vasi?Barcelona 'want' Trent Alexander-Arnold and 'will make £67m offer' to Liverpool.

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Da upravo bocni vezni.jasmin10 je napisao/la: ↑04 avg 2022, 15:53Silva ti okej da bude bočni u 3-5-2 ?JoeBleck je napisao/la: ↑04 avg 2022, 15:23Ma bolji i Nico od Frenkija.Ne znam cemu polemika , ocito je lik najveca ubleha u citavom klubu.Ono , igra 90% utakmica , kriv za sve jbga.Tako je kad te klub prodaje , sad valjas sad ne valjas.
Druze jesi ti realan ?
Ali tesko je to objasniti ljudima koji su fudbal igrali preko televizora.
U formaciji sa 3 branica i 5 veznih imas u veznom redu sljedecu formulaciju.
2 igraca su wing beckovi - Alba,Feran, Dembele, Raphinha , Dest zavisno od rivala i nacina igre kakav zeli Xavi i imas 2 bocna vezna koja su dopuna i potpora prvenstveno u odbrani tim wing beckovima a onda i Buskecu te samoj kreaciji igre.Po projekciji ovdje ako dodje Silva to su on i Pedri.Ovi igraci bi trebali stajati nesto sire nego u igri sa 2 centralna vezna i DMfom , zato i jesu bocni vezni.U tom sistemu bi Buskec bio centralni vezni a DMF ti u tom slucaju i nije potreban jer bi onaj centralni branic igrao i to i libera.Dakle pokrivao bi prostor koji je napadnut.
Ko god je pratio sistem 3-5-2 apsolutno razumije o cemu je rijec.Talijanska skola je klasican primjer ovoga , Juve decenijama igra ovo , Conte fura ovo samo sto oni koriste dosta defanzivnije orijentisane igrace stoga imas utisak da se vise vole braniti.U ofanzivnom smislu Barcin arsenal je veci kao i stil igre koji tezi ka napadu.
Prvo skoci pa reci hop.
Ovoj botini Rajazu nema potrebe odgovarati.
Hajde molim te nacrtaj nam tu formaciju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.