Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: Chat
Niko ovako uspjesno, na tlu Evrope i 21st., ne uzgaja generacije intelektualno inferiornih pojedinaca sa jako malim ili nikakvim kapacitetima za kriticko promisljanje kao sto hodze u sprezi sa kriminalnom hobotnicom uzgajaju Bosnjooke zarad vlastite i kontinuirane eksploatacije.
Hodze i popovi prefinjeni lopovi ! blago modifikovana stara bosanska izreka
Hodze i popovi prefinjeni lopovi ! blago modifikovana stara bosanska izreka
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Kao prvo, fakultet islamskih nauka je studij o pomenutoj vjeri, tj. izucavanje do temelja iste.
Koliko sam upucen, uci se nesto malo filozofije Grcke i srednjeg vijeka, savremena zapadna filozofija (znaci sve to po semestru), kulturna istorija Bosne te npr. socijalna filozofiju kao izborni predmet.
To su ukupno neka tri/cetiri predmeta van islamskog izucavanja a sve ostalo je striktno vezano za teologiju.
Takve osobe, sutra, ne mogu biti kompetentne u nekim "svjetovnim" stvarima, a upravo je danas vjera u sluzbi politike a religijske zajednice (pravoslavna, katolicka i islamska) su postale mjesta za sirenje nacionalizma.
Tu se obicno odbacuju one razlicitosti koje su srz naseg drustva.
Koliko je vjera bitan faktor na ovim prostorima, znamo opstrukcije Covica i Ivanica povodom potpisivanja sporazuma izmedju IZ i drzave BiH. Medjutim, da ne ulazim u srz, ljudima se mora obezbjediti pravo ako zele ici na dzumu il sto vec jer to je poenta postivanja ljudskog opredjeljenja i prirodnih prava (posto ne steti siroj zajednici), ali u ostalim stvarima, mora biti jasna linija svjetovnog i duhovnog.
Koliko sam upucen, uci se nesto malo filozofije Grcke i srednjeg vijeka, savremena zapadna filozofija (znaci sve to po semestru), kulturna istorija Bosne te npr. socijalna filozofiju kao izborni predmet.
To su ukupno neka tri/cetiri predmeta van islamskog izucavanja a sve ostalo je striktno vezano za teologiju.
Takve osobe, sutra, ne mogu biti kompetentne u nekim "svjetovnim" stvarima, a upravo je danas vjera u sluzbi politike a religijske zajednice (pravoslavna, katolicka i islamska) su postale mjesta za sirenje nacionalizma.
Tu se obicno odbacuju one razlicitosti koje su srz naseg drustva.
Koliko je vjera bitan faktor na ovim prostorima, znamo opstrukcije Covica i Ivanica povodom potpisivanja sporazuma izmedju IZ i drzave BiH. Medjutim, da ne ulazim u srz, ljudima se mora obezbjediti pravo ako zele ici na dzumu il sto vec jer to je poenta postivanja ljudskog opredjeljenja i prirodnih prava (posto ne steti siroj zajednici), ali u ostalim stvarima, mora biti jasna linija svjetovnog i duhovnog.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Da ali sjedi sa covjekom koji je zavrsio teologiju i koji je zavrsio fakultet islamskih nauka(cuj nauka) pa ces vidjet razlike u mentalnom sklopu.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ja i zaboravio da ti je nick bio ljevak, reko došo si tobe, kad onoVijadukt je napisao/la:Ja sve konto svijet doso tobe, kad ono kladionice uzese u hendikepu. Nesto tu ne stima, il neko baca suplju.
I tako Komsic i Pejankvic ispadose fantomski predstavnici SDP-a u ratu. Ipak su se oni formirali 96.
E moj Komso sta si docekao da ti laziraju karijeru. Al gori si ti tuzlak sto konstantno pokusavas ispraviti krivu Drinu.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pekmez pravirasavoje je napisao/la:Derdiyok je napisao/la:
Bog te kaznio.

New pic

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Što bi rekao hodža ko kaže da nemamo para laže.sljivo je napisao/la:...Znaš li da nemamo para za transfere?Saurman je napisao/la: Kad si zadnji put bio u Bosni ? Znaš li da se broj korisnika narodnih kuhinja rapidno povećava.?Znaš li da penzioneri sa 300KM penzije moraju kopati po kontejnerima.?Znaš li da je pola miliona nezaposlenih.?Znaš li da je broj samoubistva povećao jer su ljudi upali u beznađe i apatiju i ne vide izlaza.?Znaš li da državna preduzeća rade u gubitcima a svoju nesposbnost naplaćaju tako da preko leđa građana dižu cijene svojih usluga.Znaš li da se stanovništvo masovno iseljeva u strane zemlje a federalno ministarstvo rada to koristi i prikazuje lažno broj nezaposlenih a koje grobar Bakir koristi u svojim predizbornim skupovima i tvrdi kako je on ustvari smanjio nezaposlenost.Znaš li da 90% stanovništva radi za 500-600 KM po 250h-300h mjesečno dok privatnici obrću milione preko leđa običnog čovjeka.Ti isti privatnici finasiraju SDA i ostale uhljebe.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ne zivi on u ruzicastom svijetu, nego na zapadu.zizu1991 je napisao/la:Ti prijatelju zivis u ruzicastom svijetu i mozes samo da se gadjas statistickim podacima. Ti iz Francuske bolje znas od mene koji zivim ovdje. Nije glad nemati hljeba prijatelju. Osnovne ljudske potrebe su uskracene. Ako ja tebi moram objašnjavati svakodnevnu situacija u BiH, i argumentovati ti, svaka dalja rasprava gubi smisao.Hendo je napisao/la:Ko je gladan?
1600 000 000 km uplaćeno kladionicama,s druge strane IZ je prikupila 11 000 000 km zekata.
Laže ko god kaže da je gladan.
@harden, ja nisam clan niti jedne stranke niti me ko placa.
Sve ti j*bem, kad sam mislio da sam procitao sve od doticnog, dodje ova gore navedena recenicaLaže ko god kaže da je gladan

Volio bih da jednom dodje iz udobnog Dizeldorfa, Frankfurta ili gdje se vec nalazi.. i posjeti ove 2-3 sirotinjske kuce u mom naselju da im kaze u lice da lazu da nemaju i da nisu gladni.
Sad mi je najveca dilema da li lik troluje ili na jednom vaznom mjestu nesto stvarno fali.
https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne ... /180604044
Nema u Bosni gladnih to crveni kmeri lažu dobre mumine da im otmu pare i prokockaju. Ovi su ustvari 7 sekretara SKOJ-a čekaju pare pa u prvi Premijer da idu.
Hendo ima izjava Mahatma Gandhi bi mu šamarčinu zavrbo.
Nema u Bosni gladnih to crveni kmeri lažu dobre mumine da im otmu pare i prokockaju. Ovi su ustvari 7 sekretara SKOJ-a čekaju pare pa u prvi Premijer da idu.
Hendo ima izjava Mahatma Gandhi bi mu šamarčinu zavrbo.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
E fakat nek te bude stid zbog te rečenice. Bezobrazan si nenormalno. Tako se pravi vjernici ne ponašaju.
Zaboravih najbitniju stavkuPenaltiky je napisao/la:Kladare plaćaju porezLAZARUS2000 je napisao/la: Nije on protiv kladionice zbog etike i morala, već ne voli čovjek konkurenciju. Onako voli da misli što bi bilo dobro da su te pare bačene njemu umjesto na klađenje
Kladare isplaćuju dobitke
Kladare ne jebu djecu
Kladare imaju radnice s velkim sisama
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nijemac, sljedeći put ću te trajno banovati zbog ovakvih MORONSKIH izjava, pa na saffu pokreni temu o Liverpoolu i tamo prosipaj svoju demagogiju.Hendo je napisao/la:Ko je gladan?zizu1991 je napisao/la:Najedite se vi pune slame onda hodža. Narod gladuje i to je fakt. Nikakvom kontraargumentacijom i pljuvanjem po SDP-u nećeš najesti taj isti narod. Ovdje nije pitanje opozicije, nego je pitanje pozicije i onih koji su nas zavili u crno od rata na ovamo.
1600 000 000 km uplaćeno kladionicama,s druge strane IZ je prikupila 11 000 000 km zekata.
Laže ko god kaže da je gladan.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Marsal
- Kontakt:
Pa nema većih nevjernika od hodža, sve suprotno rade načelima Islama. Šta te to čudi? Tu su zbog sigurnog uhljebljenja i zbog toga što jedino sa tim pozivom mogu biti neki faktor u društvu jer i sam znaš da je u nas tradicionalno hodža bio na dobrom glasu jer je jedan od rijetkih koji je znao čitat i pisat, a to opet sve donijela nam je otomanska vladavina. Da ne bi Austrijanaca i mrskog diktatora mi bi bili ubjedljivo najzaostalija država Europe. Mislim, i ovako smo ali ne smijem zamisliti šta bi bilo da AU nije dobila ovaj prostor na upravljanje i da te tekovine nije nastavio Savez komunista.jasmin10 je napisao/la:E fakat nek te bude stid zbog te rečenice. Bezobrazan si nenormalno. Tako se pravi vjernici ne ponašaju.
Ipak, skidam kapu nekim vjerskim ljudima koji na taj posao ne gledaju kao na posao, nego kao poziv, kao nešto ogromno, veliko i sveto i koji su spremni u ime vjere poturiti sebe. Evo, ovo je primjer takvog gospodina.
https://www.****.ba/vijesti/bo ... mic/301551
P.S.
Ako koga zanima članak umjesto **** neka kuca ra.dio.sara.jevo
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
A nije to kralju istina. Znam ih 10ak što su završili islamske nauke i vjeruj mi da su dobri ko hljeb. Samo ovi što im je SDA isprala mozak nije normalni. Ovaj Hendo je bezobrazan.Marsal je napisao/la:Pa nema većih nevjernika od hodža, sve suprotno rade načelima Islama. Šta te to čudi? Tu su zbog sigurnog uhljebljenja i zbog toga što jedino sa tim pozivom mogu biti neki faktor u društvu jer i sam znaš da je u nas tradicionalno hodža bio na dobrom glasu jer je jedan od rijetkih koji je znao čitat i pisat, a to opet sve donijela nam je otomanska vladavina. Da ne bi Austrijanaca i mrskog diktatora mi bi bili ubjedljivo najzaostalija država Europe. Mislim, i ovako smo ali ne smijem zamisliti šta bi bilo da AU nije dobila ovaj prostor na upravljanje i da te tekovine nije nastavio Savez komunista.jasmin10 je napisao/la:E fakat nek te bude stid zbog te rečenice. Bezobrazan si nenormalno. Tako se pravi vjernici ne ponašaju.
Ipak, skidam kapu nekim vjerskim ljudima koji na taj posao ne gledaju kao na posao, nego kao poziv, kao nešto ogromno, veliko i sveto i koji su spremni u ime vjere poturiti sebe. Evo, ovo je primjer takvog gospodina.
https://www.****.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/asad-ef-foco-prijetili-su-da-ce-me-zakopati-100-metara-pod-zemlju-zbog-slucaja-memic/301551
P.S.
Ako koga zanima članak umjesto **** neka kuca ra.dio.sara.jevo
-
- Kontakt:
Ima hodža dobrih ljudi što jest jest. Evo npr. ovi iz Zavidovića vjerovatno znaju Čamdžića. On je čovjek, uvijek govori o tome kako ljudi nemaju odakle da žive, nije poklonik nikakvih partija. Meni lično bio razrednik u gimnaziji, ne znam da li i sada predaje tamo ali se ne boji da kaže jasno i glasno o lopovluku. Koliko je samo puta rekao da se mladi ne žene jer ne mogu da prave sopstvene porodice jer nemaju od čega. Govorio je i o iseljavanju ljudi zbog siromaštva jer nemaju nikakvu perspektivu ovdje. Dosta puta su njegove govore kačili po FB, a nije mu do promocije jer znam čovjeka i voli da pomaže ljudima. Ovaj Hendo priča gluposti.
P.S. Ovo za hodžarinu je veliki lopovluk i biznis. Čak sam čuo da sada individualci moraju plaćati to a ne kolektivno kao porodica. Komšiji došlo kad je napunio 18 godina da plati zasebno.
P.S. Ovo za hodžarinu je veliki lopovluk i biznis. Čak sam čuo da sada individualci moraju plaćati to a ne kolektivno kao porodica. Komšiji došlo kad je napunio 18 godina da plati zasebno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Marsal
- Kontakt:
Pa ne kažem ja da nema, ima. Jedan od najboljih mojih drugova je završio medresu i sve, samo dosta ih više ima što im je ispran mozak od SDA nego ovih normalnih, teško je zapravo uopšte i dobit posao ako nisi hodža beskičmjenjak, zato kažem da su rijetki pošteni ljudi međa njima. Svi koji valjaju su na bioru, a svi koji su zli i koji su politički opredijeljenji dobiju posao.jasmin10 je napisao/la: A nije to kralju istina. Znam ih 10ak što su završili islamske nauke i vjeruj mi da su dobri ko hljeb. Samo ovi što im je SDA isprala mozak nije normalni. Ovaj Hendo je bezobrazan.
Eto, onaj Čamdžić iz Zavidovića, pa ja kao deklarisani ćafir ne bi propuštao džumu kod takvog insana. Svaka mu čast.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Zasto? Nesto slagao, izmislio, uvrijedio?rio_Ferdy88 je napisao/la:Ja i zaboravio da ti je nick bio ljevak, reko došo si tobe, kad onoVijadukt je napisao/la:Ja sve konto svijet doso tobe, kad ono kladionice uzese u hendikepu. Nesto tu ne stima, il neko baca suplju.
I tako Komsic i Pejankvic ispadose fantomski predstavnici SDP-a u ratu. Ipak su se oni formirali 96.
E moj Komso sta si docekao da ti laziraju karijeru. Al gori si ti tuzlak sto konstantno pokusavas ispraviti krivu Drinu.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
ove u mom gradu nemajuPenaltiky je napisao/la:Zaboravih najbitniju stavkuPenaltiky je napisao/la:Kladare plaćaju porezLAZARUS2000 je napisao/la: Nije on protiv kladionice zbog etike i morala, već ne voli čovjek konkurenciju. Onako voli da misli što bi bilo dobro da su te pare bačene njemu umjesto na klađenje
Kladare isplaćuju dobitke
Kladare ne jebu djecu
Kladare imaju radnice s velkim sisama

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.