BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

KayserSose
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la KayserSose » 31 maj 2016, 13:57

Imamo Weigla i Burkija (koji će doduše biti zacementirani na klupi). I Dummels se službeno vodi kao naš igrač.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 maj 2016, 16:27

KayserSose je napisao/la:Imamo Weigla i Burkija (koji će doduše biti zacementirani na klupi). I Dummels se službeno vodi kao naš igrač.
Imamo i Sahina ali jedino ce Pisczek biti starter...

I dolazi nam Rode vjerovatno...klubovi se dogovaraju za cijenu(10-15 mil).

Nije bas da mi se svidja ovo...momak je pokazao da i nije posebno pametan a ni igracki me nije bas impresionirao.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 maj 2016, 20:00

jamesrodriguez je napisao/la:Bez obzira kako se zavrsila situacija u vezi Mikia , ostao ili otisao upravi BvB-a treba lupiti dobru samarcinu. :kafa: Dopustiti da sva trojica Hummi, Gundo i Miki udju u zadnju godinu ugovora pa to ima samo kod nas. :facepalm: Miki prve dvije sezone totalno fulao, ovu sto je zavrsila odigrao odlicno, ali svaku jacu tekmu., ili protiv svakog jaceg protivnika Mikia jednostavno nigdje nema.
Zbog toga ako dodje primamljiva ponuda sa ostrva 50 + milki prodati ga odmah, bez svakog se moze , pa i bez Armenca sigurno :kafa: Dokazali smo da mozemo i bez. Gotze'a i Lewata moci cemo i bez Hummia a i bez Mikia.
Znaci para ima i bice, ali nasa sposobna ( ne sposobna ) uprava zeli da dovede nekakve juniore buduce zvijezde, da nije smijesno bilo bi zalosno. :facepalm:
To kralju, to legendo, nek si im odrzso predavanje, jefo lud zbunjenog, prvi si kad treba reolicirati nekom ko kenja po upravi Borussije, a ti po njima seres slonovska govanca. Samo polahko, svi cete vi razmisljati na kraju ko ka, svi cete vi doci tobe.

Elem, sta bi od titule u naredne dvije godine, sta bi da kapiten ni mrtav nece u Bayern, sta bi od osjecaja da Borussija uzima titulu ove godine, smo polahko.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 31 maj 2016, 20:31

FRANK RIBERY je napisao/la:
jamesrodriguez je napisao/la:Bez obzira kako se zavrsila situacija u vezi Mikia , ostao ili otisao upravi BvB-a treba lupiti dobru samarcinu. :kafa: Dopustiti da sva trojica Hummi, Gundo i Miki udju u zadnju godinu ugovora pa to ima samo kod nas. :facepalm: Miki prve dvije sezone totalno fulao, ovu sto je zavrsila odigrao odlicno, ali svaku jacu tekmu., ili protiv svakog jaceg protivnika Mikia jednostavno nigdje nema.
Zbog toga ako dodje primamljiva ponuda sa ostrva 50 + milki prodati ga odmah, bez svakog se moze , pa i bez Armenca sigurno :kafa: Dokazali smo da mozemo i bez. Gotze'a i Lewata moci cemo i bez Hummia a i bez Mikia.
Znaci para ima i bice, ali nasa sposobna ( ne sposobna ) uprava zeli da dovede nekakve juniore buduce zvijezde, da nije smijesno bilo bi zalosno. :facepalm:
To kralju, to legendo, nek si im odrzso predavanje, jefo lud zbunjenog, prvi si kad treba reolicirati nekom ko kenja po upravi Borussije, a ti po njima seres slonovska govanca. Samo polahko, svi cete vi razmisljati na kraju ko ka, svi cete vi doci tobe.

Elem, sta bi od titule u naredne dvije godine, sta bi da kapiten ni mrtav nece u Bayern, sta bi od osjecaja da Borussija uzima titulu ove godine, smo polahko.
Ti ocito ne kuzis neke stvari , ovoj je forum bvb-a , Ja i svi ostali forumasi drage nam nase borrusie dortmund mozemo i imamo pravo da iznosimo nasa misljenja .
A ti iz kravarske dosao ovdje na nas forum i prosipas se , imas tvoj ..vas forum yayerna, a i bundesliga forum pa opleti, jer i onako nemas pametnijeg posla nego uskakati kao padobranac na tudju teritoriju odnosno nas forum BvB
Sad razligu i postuj pravila ! :rol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 jun 2016, 16:14

Pierre-Emerick Aubameyang received the Silver Shoe for Best Player of the Season. The Borussia striker collected 19.7% of the more than 500 votes cast by players in the first, second and third German Bundesliga. He narrowly beat Robert Lewandowski who got 19.5% of the votes. Henrik Mkhitayan came in third (12.6%).

Najbolji igrac lige...rutinski :kafa:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jun 2016, 10:17

BILD BVB ‏@BILD_bvb 10h10 hours ago

Längerer Ausfall - REUS Vier Monate Pause?
http://www.bild.de/sport/fussball/marco ... um=twitter

Ukoliko je ovo istina, onda bi ovo za Vas bio veliki udarac i realno na njega ne bi mogli nikako racunati u prvom dijelu sezone i mislim da bi Vasa uprava u tom slucaju trebala razmisljati da pronadje zamjenu za Reusa - mislim na nekog vec dokazanog igraca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 jun 2016, 10:23

Jest vas krenulo... ostali bez Gunde, Hummelsa i evo Reusa jedan dio sezone. Sad ne smijete dozvoliti da vas Miki drzi u neizvjesnosti. Njegovo potpisivanje bi mnogo znacilo.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 jun 2016, 10:45

Šta je s Reusa ?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jun 2016, 10:52

I Gundogan je otisao za parama... šteta samo što obuče dres njemačke reprezentacije, da je bogdom tursku odabrao.
Stern des Südens

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 jun 2016, 10:54

Što šteta? :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jun 2016, 17:12

Zato sto je mozda i najvece gofno koje je svijet u fudbalu vidio...
Stern des Südens

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 02 jun 2016, 18:13

Gundo ode za cifru oko 30.milki , hummi za 38.milki sto je ukupno 68.milki.
A koga mi sve dovodimo, i sa kojim se anti talentima povezujemo, Watzke..Zorc pi.x..da vam materina nesposobna evo i Refko stakleni se ponovo povredio, prognoza da ce faliti je 2-4 mjeseca.
:facepalm: I kad mi netko ovdje na forumu, hvali upravu smuci mi se , dozvoliti da nam za jednu sezonu odu 2.kljucna igraca a na putu je i treci Miki , to dovoljno govori koliko nam je uprava sposobna.
Nije tu kriv Bayern, niti monopol istog, ja krecem prvo od mene taj sam bio koji je do skoro tako govorio i pljuo Bayern.
Nisam u pravu , a nisu ni oni koji i dalje pljuju Bayern !!
Jedini i pravi krivci su Watzke i Zorc , koji ne mogu zadrzati kljucne igrace :facepalm: razumijem da nam ode jedan igrac u 2-3 godine, ali ovo postalo kao virus odose nam najbolji igraci kao na filimskoj traci.
Sad trebamo kriviti Bayern za to ili Real ili M.city..treba kriviti one nesposobne sto sjede u upravi .
Tko to zna vise , kakve se mutne radnje, odigravaju ispod stola , ali jedno je sigirno krivca ne treba traziti u drugima nego zna se u kome! :kafa: Ima se para , zasto ne istresti 30-40 miliona za Yarmolenka...ili isto tako za Lukaku, nego treba dovoditi djecurliju od 17 /18/i 19.godina :thumbdown: Refke nece biti naj vjerovatnije prvi dio sezone, ako Mikia ne zadrzimo i ode , negine nam 3-4 mjesto u narednoj sezoni.
Za to su ponavljam krivi oni nasi debili iz uprave, ljut sam i iznerviran. , i znam biti ce onih koji ce me napasti i pisati da nisam u pravu , ali ja poslije svega kada sam sagledao situaciju mislim da sam u pravu ! Pozzdrav
Zadnja izmjena: jamesrodriguez, dana/u 02 jun 2016, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 jun 2016, 18:23

Vi morate shvatiti da nemate puno izbora. Ovo sto radi vasa uprava je maksimum sto se moze uraditi. Vi ne mozete garantovari trofeje i nijedan igrac ne dolazi kod vas da zavrsi tu karijeru, vi ste odskocna daska za vecinu. Jel treba da idete politikom sakom u sto i zavrtanjem usiju pa da vam najbolji igraci idu bez odstete, a titule i novac sa te strane tesko mozete ocekivati, pa da za deset godina bude kljuc u bravu i cetvrta liga? Morate ici postepeno i graditi klub da bude ranga Bayerna i ovih najvcih.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 02 jun 2016, 18:28

Besic je napisao/la:Šta je s Reusa ?
* s Reusom? ;)

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 03 jun 2016, 07:48

muamerc je napisao/la:Vi morate shvatiti da nemate puno izbora. Ovo sto radi vasa uprava je maksimum sto se moze uraditi. Vi ne mozete garantovari trofeje i nijedan igrac ne dolazi kod vas da zavrsi tu karijeru, vi ste odskocna daska za vecinu. Jel treba da idete politikom sakom u sto i zavrtanjem usiju pa da vam najbolji igraci idu bez odstete, a titule i novac sa te strane tesko mozete ocekivati, pa da za deset godina bude kljuc u bravu i cetvrta liga? Morate ici postepeno i graditi klub da bude ranga Bayerna i ovih najvcih.
Ići postpeno i graditi klub da bude ranga Bayerna i ovih najvećih? To se neće nikad desiti pored sadašnjeg pravila 50+1 i konstrukcije finansiranja u BL. Bila titula LP 1997, pa poslije ništa, bile dvije titule u BL, osvojen kup i viceprvaci Evrope 2013 i opet ništa. Za 20 godina nikakvog pomaka u smislu jačanja kluba, razvojni klub bio i ostao i sve ostalo je šuplja priča. Sve što sam napisao prije tri godine napisao bih i sada na ovu temu i više se stvarno ne isplati mlatiti praznu slamu. Ja se divim pojedincima koji slave nekakve statistike, a klub za tri godine ostade bez kostura vicešampionskog tima, tri ključna igrača pređoše u redove direktnog rivala i da ne nabrajam sve ostale komične situacije.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 03 jun 2016, 08:34

Pa šta da radimo? Imaš li ti neki savjet?
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 03 jun 2016, 09:30

KayserSose je napisao/la:Pa šta da radimo? Imaš li ti neki savjet?
Pored ovakve finansijske konstrukcije i pravila 50+1 napretka nema, pa ti skontaj rješenje. Da ne pričaju kako FCB ima pametnu upravu, a ostali nemaju. Imao je i Lyon pametnu upravu 7 godina zaredom, dok ih tajkunski PSG nije pomeo, isto tako i MC i Čelzi u PL, drugog recepta nema. Ili propisati maksimalne iznose transfera i plata kao u NBA ligi, ali od tog finansijskog fair playa na nivou Evrope očito nema ništa.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jun 2016, 09:59

KayserSose je napisao/la:Pa šta da radimo? Imaš li ti neki savjet?

Naci upravu sa mudima, a ne dva peska koja se naguze cim dodje ponuda za nekog od igraca Borussije. Rjesenje je bolja, ambicioznija , kvalitetnija uprava koja nece dozvoliti da im igraci idu za sicu, uprava koju nece uslovljavati bivis igraci Lecha, Nurnberga, Shakhtara,...

Ja sam pokusavao objasniti gdje je problem, ali pojedinci previse advokatisu za Watzkea, eto vi ste najpametniji, a svake godine Vam pola tima ode jer je vas Watzke prikriveni Bavarac. :lol:

Zaista vam treba svjeza krv, trenutno vodstvo je potroseno i nesposobno da dalje razvija klub. Ovakve stvari se ne desavaju ni puno manjim klubovima od Borussije (u finansijskom smislu), pa ni razvojnom Portu ili Benfici ne odu tri zvijezde za jedan prelazni rok.

Mucnite glavom, nisu vam kravari krivi za trenutno stanje u klubu. Vas prelazni rok je ocajan, katastrofalan, vi tri zvijezde mjenjate sa juniorima i jos neko ima obraza da napise da ce klub biti na istom nivou, ali ce jos dobiti na sirini, vecu provalu u zivotu nisam procitao. Kako cete biti na proslogodisnjem nivou sa par klinaca koji ozbiljnu evropsku utakmicu nisu odigrali. Zar je toliko tesko otvoriti oci i vidjeti sav javasluk vase uprave zadnjih 5, 6 godina.

Haman su ovi nasi politicari sposobniji od Watzkea i Zorca.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 jun 2016, 10:08

FRANK RIBERY je napisao/la:Naci upravu sa mudima
= propast. Pokazivanje mu.da u poslovnom svijetu znaci bespotrebno gubljenje novca radi nekih principa, a Borusija nema tolike novce da moze da toliko rizikuje.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jun 2016, 11:05

muamerc je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Naci upravu sa mudima
= propast. Pokazivanje mu.da u poslovnom svijetu znaci bespotrebno gubljenje novca radi nekih principa, a Borusija nema tolike novce da moze da toliko rizikuje.
Nisi me razumio, uprava sa mudima znaci da u buducnosti nece pristati na razne klauzule i zajebancija, a ne slanje igraca na tribine zarad ugleda kluba.NA celu Borussije treba da bude neka od legendi kluba, a ne fudbalski anonimusi za koje nisu culi ni u njihovom selu.

Nema potpisivanja ugovora sa klauzulama i tacka.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.