FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
45
31%
Darko Milanič
28
19%
Miodrag Božović
1
1%
Fedja Dudić
23
16%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
14
10%
Samo stranac
36
24%

Ukupno glasova: 147

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 13 jan 2022, 15:06

MaroonBjelave je napisao/la:
13 jan 2022, 15:04
Historicar je napisao/la:
13 jan 2022, 14:45
MaroonBjelave je napisao/la:
13 jan 2022, 14:37

Igrač koji ima takav CV znači u svakom pogledu.
A ruku na srce, samo se u Vardaru u slabijem prvenstvu od našeg, pokazao u finom izdanju.U ostalim klubovima nije vala ništa konkretno i vrijedno pomena napravio, kao ni u onih 13 minuta koliko je odigrao na Euru.Također, ako dođe bit ce prvi izbor kod Vasoskog, a to bi dovelo do određenog nezadovoljstva u svlačionici, pogotovo kod Bodula i Kapića.
Pa Bodula ti već uveliko hvata nezadovoljstvo i qurcobolja. A Kapić nit' smrdi nit' miriše.
Hajde, vidjecemo sve.Uskoro ce i prve prijateljske utakmice, vjerujem da Vasoski zna šta radi.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 13 jan 2022, 15:11

Mi stvarno kao navikli dovodite igrace sa nekim mega mega cv-om pa nam sad ono kao avramovski kar.ina. Benko, susic su eto dva igraca ciji je cv odskakao i tjt. Nez stvarno otkud toliki apetiti da ce nam doci igrac tipa josip drmic ili mijo caktas... Odvadite malo

Mujakic, avramovski i desno krilo solidno i ja prezadovoljan... Bili bismo bar 50% jaci nego proslu polusezonu

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 13 jan 2022, 15:13

keli je napisao/la:
13 jan 2022, 15:11
Mi stvarno kao navikli dovodite igrace sa nekim mega mega cv-om pa nam sad ono kao avramovski kar.ina. Benko, susic su eto dva igraca ciji je cv odskakao i tjt. Nez stvarno otkud toliki apetiti da ce nam doci igrac tipa josip drmic ili mijo caktas... Odvadite malo

Mujakic, avramovski i desno krilo solidno i ja prezadovoljan... Bili bismo bar 50% jaci nego proslu polusezonu
I jedan lijevi bek i to bi bilo fenomenalno 😍

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 13 jan 2022, 15:14

Možda ga Vasoski vidi na krilu, kako sam iskopao na par portala, u Vardaru je igrao na krilu u tom periodu kada je razvaljivao i vodio ih ka tituli.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 jan 2022, 15:25

13 jan 2022, 15:14
Možda ga Vasoski vidi na krilu, kako sam iskopao na par portala, u Vardaru je igrao na krilu u tom periodu kada je razvaljivao i vodio ih ka tituli.
I ja sad gledam
Pod vodstvom Vaskoskog u Vardaru odigrao 12 utakmica na desnom krilu.Mozda ga on planira bas tu?Na AM imamo Bodula,Kobiljara,Velkoskog,Varesanovica i dolaskom Secerovica,Kapica.

Da budem iskren ne znam kako je odigrao na toj poziciji,ali po meni ako potpise on ide na desno krilo kod nas.

Dizdarevic
Sabanovic-Lazic-Mujakic-Pidro
Djokanovic-Secerovic
Avramovski-Kapic(Bodul)-Suljic
Bagaric

Ako sarnu Mujakic i Daniel izlazak u Evropu nece biti upitan jedne sekunde.Bit ce do Antalije jos pojacanja svakako
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 13 jan 2022, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 13 jan 2022, 15:29

Riveros je napisao/la:
13 jan 2022, 14:12
Tolika euforija oko Avramovskog, evo moje glave ako ga je iko ikada sa foruma gledao jedan jedini minut, prije nego se njegovo ime ovdje pojavilo.
Gledao sam ga ja dok je igrao za Olimpiju. Nije Ronaldinho, da se dize bas tolika euforija ali na nas trenutacni igrački kadar bi trebao predstavljati dodatni kvalitet pogotovo u ofanzivnom dijelu.
Momak je lanjsku sezonu igrao redovno za Kayserispor. Znaci u prvih 11 je bio non stop, Turska Superliga medju top 10 u Evropi. Nije mala stvar iskreno.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 13 jan 2022, 15:42

NajvecaRadosti je napisao/la:
13 jan 2022, 15:25
13 jan 2022, 15:14
Dizdarevic
Sabanovic-Lazic-Mujakic-Pidro
Djokanovic-Secerovic
Avramovski-Kapic(Bodul)-Suljic
Bagaric
Ako prodamo Đokanovića, zaganjati Petra Boju koji želi da napusti kone :D :D

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 jan 2022, 15:43

Mi ako mozemo imamo pare mi trebamo dovest u svaku liniju po jednog igraca

Uz ovo sto smo doveli trebanam jos jedan stoper koji moze igrat lijevog beka

Treba nam jos jednog krilo

I pod moranje SPIC

JER UNAS JE I ODBRANA TESKI **** BENJAMIN NAM JE SPASIO OBRAZ…

Ja mislim da od 1996 nismo imali losiju odbranu i napad u isto vrijeme..

Primili milion golova dajemo 0,08 golova po utakmici

Vezni red je tanak ako se na Fanima nemoze racunat vratio bi Salcina a definitivno doveo napadaca boli glava

Takodje niko nepise nista o sporazumnim razlazima

Krste
Ahmet
Kanuric

Mislim da i sa Bodulom se treba razic svakako covjek ima jos 3 utakmice suspenzije ugovor mu je do juna tako da bi bilo ljudski da se razidjemo sanjim

Ahmet i krste ne pokazuju ljubav vec dokaz da su ipak pare naj bitnije

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 13 jan 2022, 15:48

ElCartel11 je napisao/la:
13 jan 2022, 15:29
Riveros je napisao/la:
13 jan 2022, 14:12
Tolika euforija oko Avramovskog, evo moje glave ako ga je iko ikada sa foruma gledao jedan jedini minut, prije nego se njegovo ime ovdje pojavilo.
Gledao sam ga ja dok je igrao za Olimpiju. Nije Ronaldinho, da se dize bas tolika euforija ali na nas trenutacni igrački kadar bi trebao predstavljati dodatni kvalitet pogotovo u ofanzivnom dijelu.
Momak je lanjsku sezonu igrao redovno za Kayserispor. Znaci u prvih 11 je bio non stop, Turska Superliga medju top 10 u Evropi. Nije mala stvar iskreno.
To sam i ja vidio, čini mi se da sam pročitao na TM u 23 utakmice 2 gola i 3 asistencije, nije neka wow statistika, ali govorimo o turskom prvoligašu. Kod nas bi Irfan H. bio pojačanje, a otjeran je iz Turskog drugoligaša, ili Bodul koji je otjeran iz Turskog trećeligaša..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 jan 2022, 15:54

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 13 jan 2022, 15:54

'ta će ba Avramovski vidi mu glove

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 jan 2022, 15:58

Urednik popularnog i najčitanijeg makedonskog sportskog portala Gol.mk i ujedno osoba koja se bavi zvaničnim stranicama rukometne legende Kirila Lazarova, Zoran Miševski, analizirao je za SportSport.ba rad makedonskog stručnjaka Aleksandra Vasoskog, koji je prije nekoliko dana zvanično predstavljen kao novi trener FK Sarajevo.

Miševski ima samo riječi hvale za bivšeg trenera Vardara, koji je po dolasku na Koševo najavio atraktivan i ofanzivan fudbal, ali isto tako je naglasio da je bitno da sve ima smisla i da u konačnici donese rezultat klubu.

"Vasoski je vrlo cijenjen trener u Makedoniji. Bio je vrhunski fudbaler, igrao je u Bundesligi i da nije bilo ozljeda njegova odlična karijera bila bi još bolja. On je jedan od naših najboljih odbrambenih grača u historiji", govori nam Miševski, pa nastavlja:

"Počeo je trenersku karijeru u stručnom štabu Sedloskog u Vardaru. Taj Vardar sa Samsonenkom bio je moćan, igrao grupe Lige Evropa i dominirao makedonskom ligom. Ipak kad je otišao Sergej, otišao i Sedloski, Vasoski je ostao i produžio rad. Bilo je teže ostati na vrhu, ali jednu sezonu Vardar je opet bio dobar, bio lider u prvenstvu koje je prekinuto zbog kovida, što je kasnije Vardaru donijelo tituli. Odlično je radio i u Akademiju Pandev, gde je prezimio na drugom mjestu. Vjeruje u mlade igrače, ekipe su mu taktički sklopljene i radujem se što je otišao izvan Makedonije".

Upitali smo ga i za Daniela Avramovskog, ofanzivnog veznjaka koji je navodno blizu prelaska u redove Sarajeva. Radi se o reprezentativcu koji je sarađivao sa Vasoskim u Vardaru, a u bogatoj karijeri je igrao u Turskoj za Kayserispor, u Sloveniji za Olimpiju, a u Srbiji za Vojvodinu, Crvenu, zvezdu, OFK Beograd...

"Avramovski je kreativni veznjak, koi pokriva više pozicija u timu. Ima zavidnu tehniku, školovan je fudbaler, prošao je sve škole Vardara i reprerezentacije, a bio je i na dva historijska Evropska prvenstva za Makedoniju: U21 u 2016. i EURO 2021. godine. Može biti najkorisniji na poziciji polušpica ili po strani. Nije brz, ali njegove lopte su tačne. Isto tako raspolaže silovitim udarcem".
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 13 jan 2022, 17:16

Vasper je napisao/la:
13 jan 2022, 14:47
ŠTA_JE je napisao/la:
13 jan 2022, 14:06
Prozivka Veleza nema ovcine ni na spisku koji su ostali ni na spisku onih koji su otisli.

Majstore covjek davao intervju sa Feđom i Haskićem,plus na maltene svim slikama se vidi, jedino da si ti gledao neki spisak iz 2014 godine.
Hahahaha bas na ovom portalu tekst citao sa spiskom otislih igraca i onih koji su bili na prozivci i zqto se zapitah gdje je. Ne cudi od "novinara" ovog portala jel de? :-)
Al da ne trolamo dalje - pozdrav i svako dobro :-)

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 13 jan 2022, 17:20

Uvukla se korona u tim.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 jan 2022, 17:20

MortemHz je napisao/la:
13 jan 2022, 13:15
NisamInSajder je napisao/la:
13 jan 2022, 13:13
Uđeš na video Kobiljara i vidiš da mu je Bagarić upropastio najmanje 3 asistencije, zapetlja se sam pred golom, čak ni golmana ispred njega ne bude. Protiv Tuzla Citya smetao Cmiljaniću cijelo vrijeme, nit radi presing, stoji i gleda kako se ostali bore i umaraju.
Dobro bi bilo kad bi doveli još jednog napadača, na ove se i ne možemo baš toliko osloniti.
Naravno. Bagarić ništa, niti u jednon segmentu igre nema neki utjecaj, Cmiljanić je bio dosta agilan, borio se, radio presing, ali slabo ulazi u šanse, a onda i nije na nekom velikom postotku efikasnosti tih šansi. Uz ove što smo doveli i što će doći, treba nam još jedan lijevi bek i desno krilo i taj špic. Da je uzeti nekako Mihojevića i Burekovića, to bi bilo odlično. Za špica se onda može i ganjati stranac jer nemaš nekih velikih opcija sa našim pasošem trenutno. Zoran Josipović bi možda bio solidno rješenje, još naš pasoš ima.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 13 jan 2022, 17:23

benko21 je napisao/la:
13 jan 2022, 14:08
ŠTA_JE je napisao/la:
13 jan 2022, 14:06
Prozivka Veleza nema ovcine ni na spisku koji su ostali ni na spisku onih koji su otisli.
https://sportsport.ba/fudbal/fk-velez-pripreme/416467
👍

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 13 jan 2022, 17:28

13 jan 2022, 17:20
MortemHz je napisao/la:
13 jan 2022, 13:15
13 jan 2022, 13:13
Uđeš na video Kobiljara i vidiš da mu je Bagarić upropastio najmanje 3 asistencije, zapetlja se sam pred golom, čak ni golmana ispred njega ne bude. Protiv Tuzla Citya smetao Cmiljaniću cijelo vrijeme, nit radi presing, stoji i gleda kako se ostali bore i umaraju.
Dobro bi bilo kad bi doveli još jednog napadača, na ove se i ne možemo baš toliko osloniti.
Naravno. Bagarić ništa, niti u jednon segmentu igre nema neki utjecaj, Cmiljanić je bio dosta agilan, borio se, radio presing, ali slabo ulazi u šanse, a onda i nije na nekom velikom postotku efikasnosti tih šansi. Uz ove što smo doveli i što će doći, treba nam još jedan lijevi bek i desno krilo i taj špic. Da je uzeti nekako Mihojevića i Burekovića, to bi bilo odlično. Za špica se onda može i ganjati stranac jer nemaš nekih velikih opcija sa našim pasošem trenutno. Zoran Josipović bi možda bio solidno rješenje, još naš pasoš ima.
Polako ljudi ne moze sve u jednom prijelaznom roku, sad malo pojacati i onda na ljeto se spremiti jako za iducu godinu. Spic nam treba al trenutno nije najveci prioritet ovoj ekipi treba realno pogledat situaciju. Jedino prirodno krilo u ovoj ekipi je Suljic.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 13 jan 2022, 17:34

Kako nam nije spic prioritet? nas najbolji napadac ima 3 mrtva gola.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 jan 2022, 17:35

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
13 jan 2022, 17:20
Uvukla se korona u tim.
Jel Fanimo opet ? :rol:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 13 jan 2022, 17:35

Zukanovic je napisao/la:
13 jan 2022, 17:34
Kako nam nije spic prioritet? nas najbolji napadac ima 3 mrtva gola.
Meni to vise govori o igri naseg tima nego o napadacu. Primjer Mesanovic.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, haris004, mnon46, NazorUso, Proximic, relativizam, rimljanin90, sirferguson, skoJaa, USB i 77 gostiju.