FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Evo i opet u 10. minuta igre smo prodali jedno 7-8 lopti neisforsirano.
Gerero promašaj na desnom beku, totalno nesiguran i prodaje lopte bezveze, nikakva korist od njega tamo. Bolje da Laimer igra.
A Kimmich se povlači u stranu i prilazi po loptu do sredine i stopera da bi svejedno tu loptu proslijedio na krilo ili vratio stoperima.
To je ono što ne valja, da Kimmich bude toliko udaljen od protivničkog 16-ca gdje je svakako puno više opasniji nego Palinha.
A opet Palinha u kreiranju napada djeluje totalno izgubljeno što je meni sasvim normalno jer ne možemo očekivati od klasičnog zadnjeg veznog da kreira napade ili da daje traumpasseve ovima naprijed.
Gerero promašaj na desnom beku, totalno nesiguran i prodaje lopte bezveze, nikakva korist od njega tamo. Bolje da Laimer igra.
A Kimmich se povlači u stranu i prilazi po loptu do sredine i stopera da bi svejedno tu loptu proslijedio na krilo ili vratio stoperima.
To je ono što ne valja, da Kimmich bude toliko udaljen od protivničkog 16-ca gdje je svakako puno više opasniji nego Palinha.
A opet Palinha u kreiranju napada djeluje totalno izgubljeno što je meni sasvim normalno jer ne možemo očekivati od klasičnog zadnjeg veznog da kreira napade ili da daje traumpasseve ovima naprijed.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Dobra stvar je da su Coman i Sane poceli zabijati.
Odlicna akcija kod drugog gola.
Odlicna akcija kod drugog gola.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Jesam se vala brzo smorio od ovih pobjeda u Bundesligi. Da bi koga pravo pobijedit.
Prvi put od dolaska Kompanija, a i pored 2:0 imam dosta zamjerki...Ko zna sta je igrao i sta je bio point Guereru? Palija igrac manjka u napadu, niti zna zadrzati loptu, prodriblati nekoga, niti neki koristan pas. Goretzka se bas dobro zamjerio u klubu, kada ga ne stavlja pored ovoga panja... Zao mi je sto tako moram rece, jer se momak bori, ide klizeci i kod 4:0, ali jednostavno ne zna. Za igru koju je Kompany zelio, klasican zadnji vezni koji ce samo ponekad uletiti klizeci, a biti operisan kada Bayern napada, sto je izmedju 70 i 80 procenata meca nije potreban...Kakvo je on osiguranje za kontre kada je spor?? Poslednji klasicni zadnji vezni u timu koji je bio sampion je Fabinjo u Liverpulu, ali je on i znao nesto prema naprijed. Rodri to nije, ili ako jeste nije mu to jedini posao, on kreira, asistira, zabija... Ko je bio klasican zadnji vezni Flicku?? Bojim se da cemo protiv iole jace ekipe tesko stvarati sanse na ovaj nacin. Ali eto, vjerovatna pobjeda i 3 boda za siguran vrh tabela, a za dalje cemo vidjeti, pokazao je Kompany da zna, da ima ideje...Vjerujem da ce BL biti sigurna, a za dalje sta bude, iskreno i nismo neki veliki favoriti.
- Centre forward
- Kontakt:
Naš Titus Bramble izgleda prekrižio Tela.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ne treba biti cjepidlaka, ovo danas je bilo i vise nego dobro i dovoljno za ubjedljiv trijumf a sto je najvažnije ponovo bez primljenog gola.
Djeluje kao da su se rezervisti Sane i Goretzka trgnuli iz proslogodisnje letargije te trenutno izgledaju neuporedivo bolje.
U Mainzu nije nista pokazao.
Djeluje kao da su se rezervisti Sane i Goretzka trgnuli iz proslogodisnje letargije te trenutno izgledaju neuporedivo bolje.
Posudba pod hitno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Centre forward
- Kontakt:
Ja kontam kad je on to igr'o u Mainzu ?
Za njega se brzo mora naći neko rješenje.
Pobjeda jeste, al' meni sve to nekako dosadno i kilavo, da budem malo grublji. Čak i amatersko oko u ovom Bayernu vidi X mana i propusta, da ne govorim o ozbiljnim stručnjacima.
Osnovni problem naših stopera je taj što medju njima nema sekunde hemije, te da nijedan od njih se ne usudi krenut' naprijed, pa probat' nešto iskreirat'.

Pobjeda jeste, al' meni sve to nekako dosadno i kilavo, da budem malo grublji. Čak i amatersko oko u ovom Bayernu vidi X mana i propusta, da ne govorim o ozbiljnim stručnjacima.
Osnovni problem naših stopera je taj što medju njima nema sekunde hemije, te da nijedan od njih se ne usudi krenut' naprijed, pa probat' nešto iskreirat'.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Ja ne znam da li je neko ovdje vise podrzavao Kompanija od prvoga kola. Nacin igre, postavka na terenu...cak i zamjene, kao da mi je citao misli. Danas u prvom poluvremenu nisam skontao poziciju Gerera, valjda je trener bio svjestan da ce mu faliti kreativaca pa je njega gurnuo naprijed, a posto je Olise majstor desno, malo vise u sredinu gdje se nije bas snasao, bolje reci da nisam vidio sastav ne bi znao ni da igra, pardon vidio sam kad je stvorio najbolju sansu za protivnika. Mislim da je Kompany tu taktiku probao jos jednom, nesto kao 3 pozadi gdje je Kimich desno ali ulazi u sredinu kada imamo loptu...I sam svjestan da to nije islo zadnjih 10 minuta prvog je Gerera vratio na lijevog beka a Davies poslao naprijed. Dominacija nije bila u pitanju, ali falilo je malo vise leprsavosti. U drugom je Gerero odigrao solidna kao klasicni desni bocni, a Olise je ulazio vise u sredinu, mnogo bolje je izgledao, par vrhunskih centarsuteva. Ne krivim mnogo Kompanija, mora se krpiti sa onim cime raspoloze, a poznato je da Paliju nije ubacivao dok nije morao...Mislim, momak je ipak bio pred ocima velikim engleskim klubovima koji imaju love na bacanje, pa 30-u doceko u Fulhamu a sad ce nama donijeti ligu sampiona?? Kako reko ne znam sta je sa Goretzkom, vidi se da mu igraci vise vjeruju...medjutim rekao bi da bi neki u Bayernu zamjenili i ligu sampiona samo da Goretzka ode. Danas sam posle Bayrna prebacio na Liverpool, i zamal nisam zaplakoOmerbavarac je napisao/la: ↑02 nov 2024, 17:26Ne treba biti cjepidlaka, ovo danas je bilo i vise nego dobro i dovoljno za ubjedljiv trijumf a sto je najvažnije ponovo bez primljenog gola.
Posudba pod hitno.

-
- Kontakt:
Rutinski danas, olakšao je i opravdani penal posao.
Uspješno apsolvirane tri utakmice (Bochum, U.Berlin) i Mainz(DFB Pokal) uz gol razliku 12:0.
Slijedi jako bitna utakmica protiv Benfice
Uspješno apsolvirane tri utakmice (Bochum, U.Berlin) i Mainz(DFB Pokal) uz gol razliku 12:0.
Slijedi jako bitna utakmica protiv Benfice
Konačno da i žuti smradovi zabiju. Lajpcig sretan ko Leverguzen prošle godine…
Bayern na svojoj prorodnoj poziciji u BL, ne vjerujem da će je više ispustiti do zadnjeg kola, inšallah.
Nadam se da iz nekog budzaka viri ona prijaza uhata j joj pas m. 

Razumijemo seStefan Effenberg je napisao/la: ↑01 nov 2024, 13:28Vec je 3 godine kristalno jasno da Bayernovoj igri nedostaje zamjena za Javi Martineza. Jedan klasični destroyer koji će pomagati obrani.
Sve ekipe koje su osvajale Ligu prvaka imale su takvog igrača u svojim redovima, znači istinskog zadnjeg veznog, razbijača protivničkih napada, onaj koji prekida protivničke napade i pomaže obrani. Pogotovo u sistemu sa visokom obranom treba imati takvog igrača ispred stopera.

5. utakmica sa portugalskim Martinezom u sredini u prvih 11, 4. put bez primljenog gola, ne moze vise biti slucajnost.
Nije ga majstor Tuchel dzaba ganjao godinu dana.
Rutinski i danas, dokle god se igra a osjetis da pobjeda ni u jednom trenutku ne dolazi u sumnju nema se sta zamjeriti. Treci clean sheet zaredom je samo bonus.
Sada je vrijeme da to prenesu i na LP.
Sada je vrijeme da to prenesu i na LP.
Kompany lagano hendla kukuruz ligu.
Protiv jacih izgledamo kao razbijena vojska.
Ovaj Kane je nesto najbolje sto se desilo Bayernu zadnjih 10-ak godina.
Protiv jacih izgledamo kao razbijena vojska.
Ovaj Kane je nesto najbolje sto se desilo Bayernu zadnjih 10-ak godina.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pitam se moze li Marmoush biti opcija za nas napad ili se radi o jos jednom one season wonder igracu?
Njegov ucinak ove sezone je fascinirajuci, golovi i asistencije dolaze sa svih strana.
Zaista izgleda mocno.
Jucerasnja rotacija je bila nelosa osim odmaranja Kanea koji je ocito ganjao hattrick.
Muller ponovo dobija minute prije Tela iako je ucinak obojice identičan sto je po meni jos jedna potvrda da se i njemu nabija statistika po broju nastupa, vjerovatno se i tu ganja jos neki rekord.
Mali Aznou napokon debituje iako je po mom misljenju trebao dobiti sansu mnogo ranije.
Nadam se da ce Kompanyu postati praksa uvodjenje mladih igraca, pogotovo jer trebamo izgraditi igraca na poziciji lijevog beka.
U srijedu veoma vazan mec gdje se pobjeda namece kao prioritet.
Ne sumnjam uopste da cemo upasti medju 24 najbolje ekipe gdje cemo imati dva meca vise u odnosu na najboljih 8 sto sa finansijske strane izgleda prihvatljivo ali sa sportske moze biti upitno jer ovisi od protivnika no o tom potom, do tog perioda imamo jos nekoliko mjeseci.
Njegov ucinak ove sezone je fascinirajuci, golovi i asistencije dolaze sa svih strana.
Zaista izgleda mocno.
Jucerasnja rotacija je bila nelosa osim odmaranja Kanea koji je ocito ganjao hattrick.
Muller ponovo dobija minute prije Tela iako je ucinak obojice identičan sto je po meni jos jedna potvrda da se i njemu nabija statistika po broju nastupa, vjerovatno se i tu ganja jos neki rekord.
Mali Aznou napokon debituje iako je po mom misljenju trebao dobiti sansu mnogo ranije.
Nadam se da ce Kompanyu postati praksa uvodjenje mladih igraca, pogotovo jer trebamo izgraditi igraca na poziciji lijevog beka.
U srijedu veoma vazan mec gdje se pobjeda namece kao prioritet.
Ne sumnjam uopste da cemo upasti medju 24 najbolje ekipe gdje cemo imati dva meca vise u odnosu na najboljih 8 sto sa finansijske strane izgleda prihvatljivo ali sa sportske moze biti upitno jer ovisi od protivnika no o tom potom, do tog perioda imamo jos nekoliko mjeseci.
Marmoush je svakako igrac za Bayern, ali tek nakon 3-4 godine se moze razmisljati o pravom centarforu, za sada bi dobro bilo nekog novog Chupomotinga imati. Iako Harry nije sebican na terenu kao vecina drugih napadaca, mislim da djeljenje minutaze u nekoj ravnopravnoj mjeri ne bi podnio, a niti Marmoush prihvatio trash time da odmori Harija. Golman i pravi centarfor su samo jedna pozicija i tesko je tu imati neku bas ono top zamjenu. Tel definitivno ne moze biti opcija za par minuta, premlad je za to, mora otici zimus na posudbu. Kad je rekonstrukcija (ili dodatak timu) u pitanju, ja mislim da nama ne treba centarhalf, prvo sto ga je tesko naci, a drugo sto imamo 4-5 solidnih. Kompany voli imati cetvorku u napadu, a Musiala, Wirtz, Olise i Kane bi bili daleko najbolji kvartet na svijetu. Pitanje bi li se moglo rjesiti taj polozaj na terenu Wirtza i Musiala, ne vjerujem da mu Dzemo bio odusevljen da ide vise lijevo, ali eto Zubalo nekako to balansira iako je je par puta Wirtza ostavio na klupi i to u bas vaznim utakmicama. A tu je i Wanner, koji je kao i tim mu, prilicno usporio. Dakle imamo kamaru ovih tzv kreativaca, (a kazu da tek dolazi neki 16-godisnjak koji rastura u mladjim kategorijama). Jedan box to box veznjak je najveci prioritet ono da i kosi i vodu nosi, pa onda golman i lijevi bek. Nubel ponekad djeluje fantasticno, ali zna i primiti poneku frljoku, nekako dobije gol da ne mozes reci da je sto posto njegova greska, ali da bi vrhunski golman to skinuo. Smecar iz Kanade (ako ode) je vise out nego in, mali Aznu ima slifa samo ne vjerujem da ce postati glavna opcija, tu je i Gerero, ali Teo Hernandez bi bio taj tag za finale lige sampiona. Kompaniju se ne treba puno mjesati u rad, (jer je pitanju koliko dugo ce to izdrzati prije nego planu i nabije ih sve na k), sve dok radi dobar posao u BL i ne napravi neki veliki kiks u CL. Stalnim uplitanjem treneru se slabi autoritet kod igraca i stvaraju se nekakvi klanovi, pojedinci su majstori u tome, a po pricama lider po tom pitanju je Goretzka nakon sto se Thomas smirio. Sve naginje ka tome da je Kompany pun pogodak, meni je fascinantno da skoro u svakoj utakmici do sada uoci sta treba korigovati i nadje rjesenja, nema da moze da brkica cijelu utakmicu igra u fazonu: "boli me kita, ja sam nezamjenljiv sta mi ko moze", kao da je prestao i da pljucka.
Svi igraci moraju biti fokusirani, mislim da nismo odavno imali 4 krila koja grizu i skoro pa daju 95% onoga sto mogu i imaju. a nisu neki levati. Za vece domete u CL, treba nam malo srece, a ne da nam svaka frljoka ulazi...(Barca 4 suta u okvir, 4 gola, Villa smijesan gol), mada realno ima cak nekoliko timova boljih od nas. Sledeca sezona: Golman - Stanisic, Upa, Ming (Ito), Hernandez- Rodri
, Kimich, Musiala - Wirtz, Olise, Kane i da nas Bog vidi.

Protiv Leverkusena u osminifinala kupa, kući, početkom decembra.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Bayern@heart
- Kontakt:
Dakle zanimljivo krajem ovog mjeseca i pocetom sljedeceg
PSG kuci pa Bvb u gostima i onda Bayer kuci sve u roku 8 dana. Da vidimo kongolca i ekipu
PSG kuci pa Bvb u gostima i onda Bayer kuci sve u roku 8 dana. Da vidimo kongolca i ekipu
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Kad se pogleda rezultat, naravno da je katastrofa za nas. Shvaćam što kažeš da je falilo puno toga, pogotovo drugo poluvrijeme protiv Barcelone je bilo izuzetno loše i najviše sam zamjerio taj nedostatak mentaliteta i da zagrizu još jače tako da se se tu mogu složiti. Protiv Aston Ville razočaranje veliko, falilo je baš svega u toj tekmi.effe_sa je napisao/la: ↑02 nov 2024, 13:40Mislio sam generalno da je pristup i trenera i ekipe bio loš. Bila nam je ekipa beskrvna, nikad pravovremena u duelima, nigdje odlučnosti itd. Svašta je nešto falilo. Za ove druge faktore se slažem da je moglo drugačije ispasti i nekako su se držali do gola Kanea. Poslije raspad. Utakmica je fula. Što se pristupa tiče i protiv Aston Ville je bilo isto, to je ono kad osjetiš da to nije to. Nema onog nečeg (u tim utakmicama).
Ali opet, to prvo poluvrijeme daje optimizam da tu kroz neko vrijeme "školovanja" za Kompanya, s vremenom možemo očekivati pametniji pristup i bolje rezultate.
effe_sa je napisao/la:Ovo da slabije dobro rješavamo, to stoji i to je dobro. I to sam ranije spomenuo, a spomenuli su još neki. Nije to nebitno. I npr. i protiv jednog E. Frankfurta smo mi odigrali odlično prvo poluvrijeme s nevjerovatnim presingom, što se meni jako svidjelo. Tu je falio samo balans, možda i malo sreće. U takvim utakmicama ne zamjeram puno, u odnosu na dvije pomenute u LP, zato što u tim nije bilo te energije, sve bez veze izgleda i onda s tim se ne možeš zadovoljit.
I ja sam kada je tek izabran za trenera smatrao da je Kompany totalna fula, poslije se pokazalo da tu ima dobrih strana i sada mu treba svakako dati šansu, jer ovo je za sad u prvenstvu i kupu jako dobro, u LP mora biti bolje.
I ovo za visok presing si u pravu. Tu se nema šta dodati, tu on treba da se prilagodi.
Potpuno se slažem za Frankfurt, mi smo igrali i dominirali a oni su zabijali. Jako dobra utakmica naša ali eto obrana se previše ostavljala na vjetrometini. Ovi zabili iz 4 udarca na gol 3 komada.
Marmoush prošle sezone dobar ali ove sezone je baš eksplodirao. Trebali bi ga naši imati u užem krugu pojačanja za iduću sezonu.
Da ali Muller za klupu nije dobar jer prima 20 milijuna po sezoni. Bolje te novce dati za mlađe igrače koji mogu pojačati ekipu. Muller može odigrati periodično kao što kažeš ali preskup je da grije klupu.effe_sa je napisao/la:Vidi, ova ekipa je i dalje jako kvalitetna, to je pokazala i prošla sezona u LP, gdje se došlo do polufinala i nije puno falilo ni do finala. A da ne ulazim u detalje, da to nije bilo samo do sreće. Previše mi nekad govorimo o sreći, a nekad i osporavamo previše kadar. Evo jedan Goretzka, kada mu se ugovor produžavao, on je bio jako bitan za nas i bio je on na top nivou. Kada se govori o Mulleru on i nije problem, jer Muller je trenutno zamjena i kao zamjena je dobar. Jasno je da on nije za prvu postavu, ali može dobro poslužit u određenim utakmicama. Neuer jeste još uvijek dobar golman, ali tu je trebalo vjerovatno presjek napraviti. Ja bi sad potpisao da je nama npr golman Ortega, izvrstan mlad golman koji bi tu vremenom sticanjem iskustva bio odličan i sve bi bilo riješeno. Ali mi s golmanom sve dovodimo na rub, idemo s Neuerom sve dok i hodat može...
Određenih igrača se trebalo riješiti ne samo zbog kvaliteta, nego zbog potrebne svježine. Ako se vidjelo da s Goretzkom trener ne planira onda se trebao prodati na neki način. Na Sanea se predugo čeka, ja bi radije da su i njega prodali ovog ljeta. A oni se bavili prodajom Comana, koji mi je puno značajniji, s tim da se i on ove sezone nekako pogubio. S Gnabryjem treba vidjet ove sezone kuda vodi put, jer jeste imao i dobrih partija. Ali ipak nije onaj to nivo kao nekad iz one najuspješnije sezone.
Od nekih igrača nikako da se izvuče maksimum - Laimer najbolji primjer, čovjek je prije par godina bio najbolji igrač BuLi (proglašen). Kod nas imao dobrih partija, ali nema konstante koju mu treneri ne pružaju i ne koriste ga na pravi način. I onda je tu jedan Palhinha, koji je bio želja drugog trenera (Tuchela) a ipak se dovodi i nije on sad neki prvi pik Kompanyja, niti je Portugalac idelna opcija za njegov stil igre. Ali on njega sada mora da ukomponuje i nešto se ko nazire da bi to mogao. Povreda Pavlovića je u više aspekata grozna stvar i udarac za ekipu.
Ono što mene jako smeta je u situaciji kad nam u špici/polušpici igraju Muller i Kane onda mi tu nedostaje brzine i okomitosti jer su oba spora. Naravno da je Bayernu onda i puno teže kreirati čiste šanse jer u špici nema igrača koji će pobjeći protivniku. Eto samo jedan važan aspekt našeg napada i igre.
Ovo što je kolega forumaš @Bayo postavio za statistiku je baš brutalno loše od Neuera. Treba dati naravno priliku mlađem golmanu ali koji je odličan. Ipak, od svih pozicija na terenu, mislim da je na golmanskoj na tržištu jako velika ponuda odličnih vratara i da tu nikako ne bi trebalo biti problema kao što su zasada promašaji na stoperskim pozicijama.
E ovo boldano si napisao odlično i savršeno pogodio u srž problema. Puno igrača se ovdje zasitilo trofeja i nisu više željni i gladni uspjeha a to je svakako važna stavka u svakoj ekipi, da ekipa želi i ima ogroman motiv. Zato su i trebali napraviti rezove i ne čekati da se dovedu u situaciju gdje im Sane i Davies mogu otići džabe.
Sane je meni najveće razočaranje unazad par godina. Momak ima brutalnu brzinu i udarac ali nema taj Bayernov mentalitet koji je potreban a i nažalost nema onaj sitni dodir sa loptom (i glava gore) kao što je imao Robben. Ok, ne zamjeram mu to nikako ali eto da spomenem. Najviše me smeta kod njega taj mentalitet koji nikad ali baš nikad neće zagristi na utakmici i uništiti protivnika. Njemu su bitne neke druge stvari i Bayern je to morao uvidjeti i riješiti ga se prošlo ljeto 2023. a ovako će otići za nula eura.
Za Comana se slažem i ja sam ga branio i volio sam da ostane ali izgleda da ga se naši žele rješit na silu. Dobar je igrač, naravno da nije Robbery ali nekako u njemu vidim zahvalnog igrača koji će unatoč svojoj limitiranosti dati maximum.
Isto vrijedi i za Laimera samo bih ja Laimera forsirao na tom desnom beku a ne da tamo igra Gerero. Laimer daje 120% svaku tekmu unatoč također limitiranosti što se tiče tehnike i fudbalske inteligencije ali opet moraš ga cijeniti kad uvijek daje maximum. Kao takav može biti na klupi jer se neće bunit, ne prima ekstra veliku plaću a za odmorit kojeg prvotimca je dobra zamjena.
Eto ne znam za Pavlovića. Ovako mi se trenutno čini da je momak više 8-ca i da ima "šlifa" za naprijed a prema obrani kaska i fali mu robusnosti, brzine i fizičke snage da odigra tu 6-cu. Ali naravno da je odličan sa loptom, ima pregled, solidan udarac, zna igrati ukratko.
Za Palinhu kažem, dati čovjeku priliku pa da vidimo u velikim utakmicama kako će se snaći protiv brzih igrača a to ćemo vidjeti ubrzo protiv Benfice, Psg-a, Dortmunda i Leverkusena.
Real, City, L'pool, Arsenal (

Ko su ti timovi prijatelju?
Kraljevići ranjivi kao nikad, pomutnja dolaskom kornjače, Judea boli kičma itd.
Plavi Manchester ostario, oslabio, ranjen povredom Rodrija. I evt. odlaskom Gvardiole.
Liver jeste nezgodan i jako dobra ekipa. Ali nešto jača od Bayerna,? Njet.
Arsenal postaje zeznuta ekipa, jer igraju na rezultat sa jakom odbranom. Dosta toga je ukomponovano i nezgodni su. Ali ništa više od toga.
Ostatak tvog posta mi se sviđa i to je to, otprilike.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria