Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Unofficialpage » 22 okt 2015, 22:42

firefirefirely je napisao/la:Ima li iko ovdje da zna programirati?? Nista tesko, klasicni skolski zadaci, samo sam ja to sve pozaboravljao :crazy:

C, C++, Java, svejedno je :pray:
Ja ti mogu poslat knjigu o Javi programiranju, preko 1000 stranica (nisam pogriješio broj nula). Mislim da imam i neke zadatke iz škole za C++. :D

A imaš ovdje o Javi sve objašnjeno, 87. videa, mislim da ima i C++, možda i C

EDIT: Ima, samo potraži u playlisti, imaju svi programi. Ako znaš Engl. možeš postat programer :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 22 okt 2015, 23:15

Unofficialpage je napisao/la:
firefirefirely je napisao/la:Ima li iko ovdje da zna programirati?? Nista tesko, klasicni skolski zadaci, samo sam ja to sve pozaboravljao :crazy:

C, C++, Java, svejedno je :pray:
Ja ti mogu poslat knjigu o Javi programiranju, preko 1000 stranica (nisam pogriješio broj nula). Mislim da imam i neke zadatke iz škole za C++. :D

A imaš ovdje o Javi sve objašnjeno, 87. videa, mislim da ima i C++, možda i C

EDIT: Ima, samo potraži u playlisti, imaju svi programi. Ako znaš Engl. možeš postat programer :mrgreen:
Hvala puno za youtube kanal, ima sve :) Mislim da imam i ja tu knjigu, al je kvaka sto stvarno sad nemam vremena nizasta, selim, dobio posao novi, da mi je samo zatvorit godinu, pa poslije aBd kako bude trebalo ponovo ganjat .. A evo javio se jedan forumas (teniser isto :P sto ste fini :mrgreen: ) na pm, pa valjda uspije sta uraditi.. :thumbup:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 22 okt 2015, 23:22

Znam ja u C++u

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 25 okt 2015, 17:37

Mozel ko preporucit kakvih knjiga za pocetnike iz OET 1 (osnovi elektrotehnike)...profesorica na vjezbama mi nula..ili ako ima kakvih stranica ili klipova vezano za to podrucje ..

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 25 okt 2015, 17:46

xinxee je napisao/la:Mozel ko preporucit kakvih knjiga za pocetnike iz OET 1 (osnovi elektrotehnike)...profesorica na vjezbama mi nula..ili ako ima kakvih stranica ili klipova vezano za to podrucje ..
http://www.fetp.ba/category/fakultet-el ... tehnike-i/

Imaš ovog doktora. Neka te ne odvrati možda iritantan glas i sl. stvari, čovjek je mašina za elektrotehniku i stvarno dobro objašnjava. Na ovoj stranici imaš i ostale bitne predmete za prvu i drugu godinu kvalitetno urađene.

Također, preporuka je da gledaš na brzini 1.25 ili 1.5, jer zna biti spor nekad i podugački su neki snimci. U svakom slučaju, meni je pomog'o za više predmeta i preporučujem ga svima kojima vježbe i predavanja ne pomognu dovoljno. :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 okt 2015, 17:47

xinxee je napisao/la:Mozel ko preporucit kakvih knjiga za pocetnike iz OET 1 (osnovi elektrotehnike)...profesorica na vjezbama mi nula..ili ako ima kakvih stranica ili klipova vezano za to podrucje ..
dex je napisao/la:.
je tvoj covjek

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 25 okt 2015, 17:48

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
http://www.fetp.ba/category/fakultet-el ... tehnike-i/

Imaš ovog doktora. Neka te ne odvrati možda iritantan glas i sl. stvari, čovjek je mašina za elektrotehniku i stvarno dobro objašnjava. Na ovoj stranici imaš i ostale bitne predmete za prvu i drugu godinu kvalitetno urađene.

Također, preporuka je da gledaš na brzini 1.25 ili 1.5, jer zna biti spor nekad i podugački su neki snimci. U svakom slučaju, meni je pomog'o za više predmeta i preporučujem ga svima kojima vježbe i predavanja ne pomognu dovoljno. :)
e hvala puno :D :thumbup:

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 30 okt 2015, 17:41

Ovaj BHS je šega, šala. :kafa:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

mujesim
Kontakt:

Post Postao/la mujesim » 02 nov 2015, 13:36

Kolko izađe para godina na farmaceutskom fakultetu ? 4. srednje, lagano se počinje razmišljat šta upisat, i ta farmacija mi je fakat interesantna, ali po raji se priča da mogu završit samo tatini sinovi, djeca jakih doktora itd.. Zar je to baš tako skupo ? Može odgovor ovdje , il' na pp , svejedno.

Unaprijed hvala. (:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 nov 2015, 13:53

Majke mi moje stid me reć kako se kod nas na TU Graz, smjer Elektrotehnika polaže fizika i kakav je ispit iz mm ... Samo jedina stvar što me baš baš j.e.b.e je programiranje (C jezik), ja ono u životu vidio nisam i samo ko tele blenem u one kodove :mrgreen:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 nov 2015, 16:46

Epidaurus je napisao/la:Majke mi moje stid me reć kako se kod nas na TU Graz, smjer Elektrotehnika polaže fizika i kakav je ispit iz mm ... Samo jedina stvar što me baš baš j.e.b.e je programiranje (C jezik), ja ono u životu vidio nisam i samo ko tele blenem u one kodove :mrgreen:
Ajdi kazi nam, ako te je stid javno, posalji mi u pp, i ja se dugo kontao za Grac a mozda se i prebacim nekad. :D
Mia San Mia

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 02 nov 2015, 17:06

Jel moguce nastaviti master studij u Grazu, masinstvo je u pitanju? Koliko kosta godina i imaju li studij na engleskom jeziku?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 nov 2015, 17:10

Jest moguce je, kosta puno, sumnjam da ima na engleskom :D

Salim se nije velika cijena, mada ne znam tacno, jer i tamo imas mogucnost ako odslusas predmete, prisustvujes vjezbama, ispunis takve norme kao normalan student i neki predmet polozis da te kosta oko 500e za semestar. A inace 2000e, mada nisam opet siguran 100% u ovo sve.

Mislim uplatis ti normalno 2000e, i nakon zavrsetka godine ako si ispunio gore ove zahjteve, norme ( sto je vjerovatno nece samo duduk ispuniti ) dobijas natrag svoj novac, odnosno veci dio dobijas natrag.
Mia San Mia

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 nov 2015, 18:28

Moguće se prebacit na bilo koji master studij ovamo u Austriju, priznaju naše bachelora s tim da se zna desit da se ponekad neka razlika predmeta polaže. Od prije koju godinu je uvedeno da su svi masteri ovdje na engleskom. Sad ne znam tačno jel ista cijena semestra ko na Bachu (za ne EU državljene, dakle sve nas, je cijena semestra 745 eura s tim da ti se te pare vrate ako skupiš 12 ECTS bodova u toku semestra što nije fakat teško). Velika je razlika u odnosu na ovo kod nas što nemaš ono fiksno šta se u prvom, drugom, trećem ... semestru radi nego imaš predmete za koje se predavanja održavaju u ljetnjem semestru i imaš one za koje se predavanja održavaju u zimskom. Dakle hipotetički je moguće da ti tek kreneš na faks 1. semestar i da prijaviš predmet s 3. ili 5. semestra da ga slušaš i onda polažeš. U ljetnjem možeš birat predmete s 2. i 4. jer je 6. semestar čitav samo seminarski rad. Eh znam da ima neka caka da svaki semestar moraš prijavit toliko predmeta da broj ECTSova koji oni nose bude najmanje 30 al nisam siguran baš za to pa ne bih o tome haha. Kod dosta predmeta imaš odvojeno polaganje vježbi i predavanja i dobiješ ECTSove i za jedno i za drugo. Npr Mathe A predavanja nopse 6 ECTS a vježbe još 3. Vježbe je većinom baš baš lagano položit jer se sastoje iz rađenja zadaća koje onda prijavljuješ na jednoj stranici na netu (zaokružiš zadatke koje si uradio i na vježbama te lik može prozvat da radiš te zaokružene zadatke i ako ih znaš dobiješ onoliko bodova koliko nosi taj zadatak i još imaš po dvije Klasure gdje dobiješ da uradiš 3 zadatka vrlo slična onim što ste radili na vježbama). Predavanja je već teže položit al opet to zavisno od predmeta do predmeta. Što se mašinstva ovdje tiče, ubjedljivo najteži i najcjenjeni faks (teži i od medicini i od elektroetehnike) ovdje jer ima baš baš baš j.e.b.e.n.u i dugu tradiciju to mašinstvo ovdje u Grazu.

@R32

Vjeruj mi da si se z.a.j.e.b.o ako si osto kod nas studirat a imo priliku da ideš u Graz, pogotovo još ako je elektrotehnika haha :D Ja sam krenuo ove godine, prošle učio jezik. Haj prva stvar što je fakultet perverzno opremljen, što imaš sve živo i neživo da vidiš i s profesorima i asistentima imaš noramlnu komunikaciju i voljni su ti ljudi najveće gluposti objasnit ako kažeš da ne kontaš (jedan lik na Mathe A pitao šta je apsolutna vrijednost, ovaj mu bez beda objasnio). Eh onda što je lakše nego kod nas, bar ETF. Npr one 2 matematike kod nas što su, ovdje su podijeljene na Mathe A, B i C. Mathe A je dosta lagana, mogu ti poslat primjerak ispita od prošle godine, ja ga sa svojom srednjom već sad znači mogu položit. Osnove ET su podjeljene u dva dijela i još vježbe odvojeno. Fizika je smijurija majke mi, vježbe polažeš tako što radiš zadaće i javljaš se da radiš zadatke na tabli. Imaš 2 Abteilunga (dijela takoreći) i na kraju svakog imaš Klasurangabe tj nešto ko parcijala kod nas. U svakom Abteilungu možeš dobit maks 12 bodova za rad zadataka na tabli i još moraš obe Klasure položit (pola od mogućih bodova osvojit) da bi položio vježbe. Za predavanja imaš 150 pitanja koja trebaš naučit i tjt, i to sve teorijska, bez i jednog jedinog zadatka.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 02 nov 2015, 18:42

Epidaurus je napisao/la:Moguće se prebacit na bilo koji master studij ovamo u Austriju, priznaju naše bachelora s tim da se zna desit da se ponekad neka razlika predmeta polaže. Od prije koju godinu je uvedeno da su svi masteri ovdje na engleskom. Sad ne znam tačno jel ista cijena semestra ko na Bachu (za ne EU državljene, dakle sve nas, je cijena semestra 745 eura s tim da ti se te pare vrate ako skupiš 12 ECTS bodova u toku semestra što nije fakat teško). Velika je razlika u odnosu na ovo kod nas što nemaš ono fiksno šta se u prvom, drugom, trećem ... semestru radi nego imaš predmete za koje se predavanja održavaju u ljetnjem semestru i imaš one za koje se predavanja održavaju u zimskom. Dakle hipotetički je moguće da ti tek kreneš na faks 1. semestar i da prijaviš predmet s 3. ili 5. semestra da ga slušaš i onda polažeš. U ljetnjem možeš birat predmete s 2. i 4. jer je 6. semestar čitav samo seminarski rad. Eh znam da ima neka caka da svaki semestar moraš prijavit toliko predmeta da broj ECTSova koji oni nose bude najmanje 30 al nisam siguran baš za to pa ne bih o tome haha. Kod dosta predmeta imaš odvojeno polaganje vježbi i predavanja i dobiješ ECTSove i za jedno i za drugo. Npr Mathe A predavanja nopse 6 ECTS a vježbe još 3. Vježbe je većinom baš baš lagano položit jer se sastoje iz rađenja zadaća koje onda prijavljuješ na jednoj stranici na netu (zaokružiš zadatke koje si uradio i na vježbama te lik može prozvat da radiš te zaokružene zadatke i ako ih znaš dobiješ onoliko bodova koliko nosi taj zadatak i još imaš po dvije Klasure gdje dobiješ da uradiš 3 zadatka vrlo slična onim što ste radili na vježbama). Predavanja je već teže položit al opet to zavisno od predmeta do predmeta. Što se mašinstva ovdje tiče, ubjedljivo najteži i najcjenjeni faks (teži i od medicini i od elektroetehnike) ovdje jer ima baš baš baš j.e.b.e.n.u i dugu tradiciju to mašinstvo ovdje u Grazu.

@R32

Vjeruj mi da si se z.a.j.e.b.o ako si osto kod nas studirat a imo priliku da ideš u Graz, pogotovo još ako je elektrotehnika haha :D Ja sam krenuo ove godine, prošle učio jezik. Haj prva stvar što je fakultet perverzno opremljen, što imaš sve živo i neživo da vidiš i s profesorima i asistentima imaš noramlnu komunikaciju i voljni su ti ljudi najveće gluposti objasnit ako kažeš da ne kontaš (jedan lik na Mathe A pitao šta je apsolutna vrijednost, ovaj mu bez beda objasnio). Eh onda što je lakše nego kod nas, bar ETF. Npr one 2 matematike kod nas što su, ovdje su podijeljene na Mathe A, B i C. Mathe A je dosta lagana, mogu ti poslat primjerak ispita od prošle godine, ja ga sa svojom srednjom već sad znači mogu položit. Osnove ET su podjeljene u dva dijela i još vježbe odvojeno. Fizika je smijurija majke mi, vježbe polažeš tako što radiš zadaće i javljaš se da radiš zadatke na tabli. Imaš 2 Abteilunga (dijela takoreći) i na kraju svakog imaš Klasurangabe tj nešto ko parcijala kod nas. U svakom Abteilungu možeš dobit maks 12 bodova za rad zadataka na tabli i još moraš obe Klasure položit (pola od mogućih bodova osvojit) da bi položio vježbe. Za predavanja imaš 150 pitanja koja trebaš naučit i tjt, i to sve teorijska, bez i jednog jedinog zadatka.
Jel' ti belaj da to provjeris, ako mozes naravno? Ili jos bolje ako znas nekog da studira masinstvo tu pa da sa njim/njom popricam.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 nov 2015, 18:52

@Epidaurus Ma ja sam na polovici Masinstva gotov, i eto vjeruj radi kontam tamo bar master odradit.
A sad da se prebacujem ne znam ni ja vjeruj. Nekad budem zagrijan pocnem se raspitivati, tamo vamo.

@Cala znam ja jednog lika sto je otisao u nas sa Masinstva u Grac, msm nije uspio u drugu preci i tamo se prebacio.

Nisam siguran da li si u Tz,
Mia San Mia

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 02 nov 2015, 18:55

Iz Sarajeva sam. Daj mi fb profil ako ima, ili ako ti nije mrsko raspitaj se u moje ime.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 nov 2015, 19:01

@cala jaran mi ovdje studira mašinstvo al na bacheloru je. Imaš na fb grupu SOS Graz pa se učlani i možeš se tu sve raspitat

@R32 bolje onda završi kod nas bach, ne znam baš koliko bi ti predmeta priznali da se prebaciš na pola faksa ovamo jer mi je jedan lik što je u Tz studirao elektro i ovamo se prebacio pričao da mu nisu skoro ništa priznali a lik završio skoro 2 godine bio. Al isto tako su npr jednom liku iz Zenice priznali sve što je u prvoj godini na etfu u Sarajevu položio.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 nov 2015, 19:10

Pa tako i ja kontam vjeruj, svkako i usput imam nekih planova i stvari dok se poklopi. Mada eto i ovaj moj jedan poznani ksto je otisao rece da su mu sve priznali.
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 02 nov 2015, 20:29

slika

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.