BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Principatus
- Kontakt:
Re: BiH Talenti u Evropi
Novosti sto se tice Denni Avdica, mladog reprezentativca Svedske i potencijalnog A reprezentativca, kako nase tako i svedske reprezentacije. Organizator prijateljske utakmice Svedska:BiH, Reuf Jahic, je izjavio kako ga poznaje i da ce sa njim porazgovarati oko nastupa za nas, i kako misli da mu to i jeste zelja i da nece biti problema kada je u pitanju oprijedeljivanje za seniorsku repku. Znam da je u nekim Svedskim novinama naglasio kako je on Bosanac, bilo je nesto u vezi sa njegovom ishranom kao sportas i sa nasom kuhinjom.
Kad se sjetim bubetanja o ovom momku kako je za nas izgubljen, kako je pravi Svedjanin, da mu ne valja ime.
Ali eto izgleda nije izgubljen za nas.
Momak je jak potencijal, dobar napadac. Kad se uzmu svi njegovi nastupi (svedska liga, U21 Svedske, kup, EL kvali.) dosadasnje sezone 2010/11 on je zabio u 36 utakmica 22 gola i pripremio 4, dakle 26 scorer poena ukupno i 0,6 golova pro utakmicu. Upravo je navrsio 22 godine i sa Zecom i Seferovicem bi mogao da bude buducnost naseg napada.
Kad se sjetim bubetanja o ovom momku kako je za nas izgubljen, kako je pravi Svedjanin, da mu ne valja ime.
Ali eto izgleda nije izgubljen za nas.
Momak je jak potencijal, dobar napadac. Kad se uzmu svi njegovi nastupi (svedska liga, U21 Svedske, kup, EL kvali.) dosadasnje sezone 2010/11 on je zabio u 36 utakmica 22 gola i pripremio 4, dakle 26 scorer poena ukupno i 0,6 golova pro utakmicu. Upravo je navrsio 22 godine i sa Zecom i Seferovicem bi mogao da bude buducnost naseg napada.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Zanimljiv post, naveo sam 15ak igraca u postu iznad koji gotov iskljucivo igraju u vrhunskim klubovima sirom Evrope. Sto je u ovom trenutku mozda jos vaznije jeste cinjenica da su standardni u svojim klubovima. U nasoj repci trenutno imamo veliki problem, a to jeste da nasi kljucni igraci uopste ne igraju u svojim klubovima...brazzo je napisao/la:a naravno to je ta teza mora biti redovan i igrati u dobroj ligi za solidan klub da bi bio pozvan (Jajalo) ee moj selektorea kasnije kad nam ode sadašnja generacija i kad nam zaigraju poluprofesionalci će biti to je najbolje što imamo.
Treba nama svaki igrac kojeg mozemo dobiti, lako je pljuvati po momcima nakon sto se odluce da obuku dresove susjeda. Budimo realni, BiH sebi ne moze priustiti takav luksuz da zovemo igrace tek nakon sto se probiju u znacajnim klubovima u jakim ligama. Ukoliko je igracu koji je se vec etablirao u ekipi poput recimo Dortmunda "dilema" da li ce redovno igrati po EP/SP sa Srbijom ili da se bori za 2. eventualno 3. mjesto u grupi sa BiH onda je njemu lak izbor. Da mu bude selektor Antic koji je vodio Barcu, Reala, Atletica ili da mu "Uske maestro" soli pamet i trazi za dzeparca....bavarian_bk je napisao/la: Ja odavno govorim za ovog Jajala . Covjek je DCM sto nam treba . Jos dok je igrao mislim u Slavenu prije Siene govorio sam da ga treba pitati je li zainteresovan
Ali, ljudi moji, ukoliko se tom istom igracu ponudi da nastupa za A-repku BiH u prijateljskoj prije nego sto se susjedi uopste raspitaju za njega onda mu je puno lakse izabrati BiH.
Recimo jedan Zlatko Janjic koji je igrao u Bielefeldu preklani u BL nije nikad bio aktuelan za BiH, pitam se STO? Ako ja, kao obicni covjek koji prati fudbal, znam za raznorazne koji bi mogli igrati za BiH - kako onda to ljudi kojima bi to trebao biti posao "ne znaju" ?
Kako ja vidim stvari NS BiH je izvor svih problema, tu se izgleda zaista nista, i to bas NISTA ne radi... Da mali Pjanic nije imao veliku zelju da igra za BiH i da mu alternativa nije bila kanta poput Luksemburga + sto je se cak Komsic (!) umjesao, ko zna sta bi i sa njim bilo...
Nama je svaki igrac potreban, a ovaj momak je vise nego dobrodosao, kakvo lupetanje oko imena ljudi moji... Pa zanima li npr. hrvate ime EDUARDO DA SILVA???Principatus je napisao/la:Momak je jak potencijal, dobar napadac. Kad se uzmu svi njegovi nastupi (svedska liga, U21 Svedske, kup, EL kvali.) dosadasnje sezone 2010/11 on je zabio u 36 utakmica 22 gola i pripremio 4, dakle 26 scorer poena ukupno i 0,6 golova pro utakmicu. Upravo je navrsio 22 godine i sa Zecom i Seferovicem bi mogao da bude buducnost naseg napada.
Ja mislim da bi bilo idealno pozivati kombinovane sastave za prijateljske meceve, recimo njih standardnih 11-15 da je tu uz 3-4 potencijalna kandidata za A-repku. Pogotovo ove koji su "skakljivi", sto bi se mogli opredjeliti za komsije u buducnosti. Dakle, ne praviti "B" selekciju pa onda pozvati momke, kao sto je bio slucaj sa Ibrahimovicem. Nego da se zna da su tu Begovic, Spahic, Pjanic, Rahimic, Salihovic, Miske, Dzeko, Ibisevic...
taj famozni delac je koliko ja znam trenutno samo rezerva u "velikanu" arnhemu..
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...
- Principatus
- Kontakt:
@Zenga
To sto kazes i ja govorim. Ali nekima je naprimjer jedan Sandzaklija toliko "blizu" kao neki Arapin. Ili kazu da ne valja, da nastupaju ljudi iz drugih drzava za nas, jer bi se ko mogao uvrijediti, posebno kod nas. Time mislim naravno Ljajica. Onoga kome su srpske novine podmetale lazne izjave po FB, a ljudi ovdje i tamo gutali.
No to je samo jedan primjer, mnogo se takvih gluposti procita. Savez ne radi, niti funkcionise. Oni su rak rana i grobari BH fudbala, ali na tome se nece nista promjenuti. Mozda kad nas suspendiraju, pa ljudi protrljaju oci. Uz to navijaci im cesto daju razlog za nerad, sa glupim izjavama puta ne treba nam ovaj, ne valja mu frizura, nije Sandzak BiH, ne zvuci mu ime dovoljno dobro, ma ionako sigurno nece da igra za nas itd.
To sto kazes i ja govorim. Ali nekima je naprimjer jedan Sandzaklija toliko "blizu" kao neki Arapin. Ili kazu da ne valja, da nastupaju ljudi iz drugih drzava za nas, jer bi se ko mogao uvrijediti, posebno kod nas. Time mislim naravno Ljajica. Onoga kome su srpske novine podmetale lazne izjave po FB, a ljudi ovdje i tamo gutali.
No to je samo jedan primjer, mnogo se takvih gluposti procita. Savez ne radi, niti funkcionise. Oni su rak rana i grobari BH fudbala, ali na tome se nece nista promjenuti. Mozda kad nas suspendiraju, pa ljudi protrljaju oci. Uz to navijaci im cesto daju razlog za nerad, sa glupim izjavama puta ne treba nam ovaj, ne valja mu frizura, nije Sandzak BiH, ne zvuci mu ime dovoljno dobro, ma ionako sigurno nece da igra za nas itd.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- tH Mejtaši Sarajevo
- Kontakt:
Eto vidiš naše razmišljanje"samo rezerva"...Jarane drugi kad vide i malo perspektivnog igrača odmah ga uzimaju i osiguravaju,npr. Chelsea kupio Delača i poslao u drugi tim da možda kad tad proigra i da bude njihov jer je jedan od najperspektivnijih vratara u europi u tom godištu,a mi navikli dobiti gotove i etablirane igrače pa zato smo ih toliko i izgubili čekajući da odu u velike klubove,da su znali tako uzeti Zlatana,Čarlija,Nevena,Petrića idr. dok su bili u "manjim i slabim ligama" sad bi bilo super.Nije Chelsea bezveze stavio Mateja u taj klub jer će tamo dobiti priliku kao što je i Asmir dobio nakon dugo vremena.Steve je napisao/la:taj famozni delac je koliko ja znam trenutno samo rezerva u "velikanu" arnhemu..
60 godina vjernosti.
po mom misljenju, sliskovic i vujicevic su, prije svega , u hr pozvani da se preduhitri poziv iz bih. prvi jos nije debitovao na seniorskom nivou, drugi jedva da upise kjoi8 minut..... jos kada je poznato da hrvati favorizuju domace proizvode puno prije stranih, kada je u pitanju mlada selekcija, onda je jos jasnije.
ocigledno se ovoj dvojici spremao poziv iz bih, jer kada se kod nas podigne medijska prasina, poziv obicno uslijedi, pa su susjedi pozurili da ih osiguraju.
realno, svaki savez se trudi da na juniorskom nivou promovise domace igrace, bez obira sto vani , mozda ima boljih opcija i to je normalno. ostaje stari problem, nasa liga proizvodi polovne igrace i dok je tako, ne mozemo se nadati uspjesima jer sijaspora nikada nece biti vecina u juniorskoj reprezentaciji
ocigledno se ovoj dvojici spremao poziv iz bih, jer kada se kod nas podigne medijska prasina, poziv obicno uslijedi, pa su susjedi pozurili da ih osiguraju.
realno, svaki savez se trudi da na juniorskom nivou promovise domace igrace, bez obira sto vani , mozda ima boljih opcija i to je normalno. ostaje stari problem, nasa liga proizvodi polovne igrace i dok je tako, ne mozemo se nadati uspjesima jer sijaspora nikada nece biti vecina u juniorskoj reprezentaciji
Sent from my Commodore 64
razumijem ja to sve. al' gle' ovo - jedan velthuizen(no. 2 u repki holandije) nije vise u vitesse-u, znaci da bi delac trebao normalno da bude no. 1 barem u vitesse-u(pogotovo kad se uzme u obzir kako njega hvale hrvati stalno)..tH Mejtaši Sarajevo je napisao/la:Eto vidiš naše razmišljanje"samo rezerva"...Jarane drugi kad vide i malo perspektivnog igrača odmah ga uzimaju i osiguravaju,npr. Chelsea kupio Delača i poslao u drugi tim da možda kad tad proigra i da bude njihov jer je jedan od najperspektivnijih vratara u europi u tom godištu,a mi navikli dobiti gotove i etablirane igrače pa zato smo ih toliko i izgubili čekajući da odu u velike klubove,da su znali tako uzeti Zlatana,Čarlija,Nevena,Petrića idr. dok su bili u "manjim i slabim ligama" sad bi bilo super.Nije Chelsea bezveze stavio Mateja u taj klub jer će tamo dobiti priliku kao što je i Asmir dobio nakon dugo vremena.Steve je napisao/la:taj famozni delac je koliko ja znam trenutno samo rezerva u "velikanu" arnhemu..
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...
kakve polovne igrace jadno ti selo i nasoj ligi igraci su amateri...piju puse nemaju kondicije covjece nijedan igrac iz nase lige nebi imao mjesta ni u prosjecnom svicarskom prvoligasu a kamoli sta vise...kakva nasa liga kakvi bakraci ,ljudima nije jasno koliko je nasa liga jadna i tesko im je priznati da je 4ta njemacka liga jaca od nase...ali eto...
jajala se obavezno mora pozvat,onog malog izeta hajrovica isto ..momak jucer zabo gol protiv luzerna 19 mu godina standardan u grasshopersu i plus sto je tip igraca kakvog osim salihovica uopste nemamo...trci i naprijed i nazad neboji se duela ,jak robusan odlicna tehnika i borben je nenormalno..sto bi se reklo ima muda..ja sam ga gledao ove godine protiv steaue u evropa ligi i bio sam impresioniran .10 puta korisniji od ibriccica medunjanina stilica itd na poziciji vanjskog veznog..ne samo to nego bi njegovim pozivanjem zakaparili i brata mu u isto vrijeme koji ima sve predispozicije da bude jedan od bolji svjetskih obrambenih igraca...ali safet
,1.nije ni cuo za ove momke pa ih nemoze ni pratit,2.nema uvid u moderan fudbal 3.nema svoje ja ama bas ni ucemu ,tj provincijalista je teski znaci razmisljanje mase je i njegovo razmisljanje 4.da mi je samo znati sta on radi u parizu,po pitanju angazmana je ciro broj 2...dodze i prati igrace iz nase lige halooooooo,,,pa i najvecem budali bi bilo jasno nakon 2 tekme da je najbolji igrac nase lige za evropske standarde amater...daj boze da nas slovaci siluju 5-6 razlike nebili ovo krme od selektora otislo u pi na kvadrat...po cemu to medunjanin ,stilic i njima slicni zasluzuju poziv jadno li nam selo...o susicu krkane ..bem li ti sina u obraz rumeni...
jajala se obavezno mora pozvat,onog malog izeta hajrovica isto ..momak jucer zabo gol protiv luzerna 19 mu godina standardan u grasshopersu i plus sto je tip igraca kakvog osim salihovica uopste nemamo...trci i naprijed i nazad neboji se duela ,jak robusan odlicna tehnika i borben je nenormalno..sto bi se reklo ima muda..ja sam ga gledao ove godine protiv steaue u evropa ligi i bio sam impresioniran .10 puta korisniji od ibriccica medunjanina stilica itd na poziciji vanjskog veznog..ne samo to nego bi njegovim pozivanjem zakaparili i brata mu u isto vrijeme koji ima sve predispozicije da bude jedan od bolji svjetskih obrambenih igraca...ali safet
,1.nije ni cuo za ove momke pa ih nemoze ni pratit,2.nema uvid u moderan fudbal 3.nema svoje ja ama bas ni ucemu ,tj provincijalista je teski znaci razmisljanje mase je i njegovo razmisljanje 4.da mi je samo znati sta on radi u parizu,po pitanju angazmana je ciro broj 2...dodze i prati igrace iz nase lige halooooooo,,,pa i najvecem budali bi bilo jasno nakon 2 tekme da je najbolji igrac nase lige za evropske standarde amater...daj boze da nas slovaci siluju 5-6 razlike nebili ovo krme od selektora otislo u pi na kvadrat...po cemu to medunjanin ,stilic i njima slicni zasluzuju poziv jadno li nam selo...o susicu krkane ..bem li ti sina u obraz rumeni...
jajalo je mladi hrvatski reprezentativac s velikim šansom da udje u A tim Hrvatske.tako da od njega nema nista,bar dok jos ima sanse za Hrvatsku da igra...gruezi je napisao/la:kakve polovne igrace jadno ti selo i nasoj ligi igraci su amateri...piju puse nemaju kondicije covjece nijedan igrac iz nase lige nebi imao mjesta ni u prosjecnom svicarskom prvoligasu a kamoli sta vise...kakva nasa liga kakvi bakraci ,ljudima nije jasno koliko je nasa liga jadna i tesko im je priznati da je 4ta njemacka liga jaca od nase...ali eto...
"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!
ama jarane otici popricati s momkom vidjeti sta misli kontas...ako kaze da zeli igrati za hrvatsku ok ali gubiti igrace bez ispaljenog metka nam je izgleda preslo u naviku.nekazem ja da je on neki vrhunski igrac ali moze pomoci,.kako je ovaj hadzic iz rieda krenuo mogao bi i on uskoro u lige petice i smatram da ce biti bolji od jajala ako to vec sada nije vec nije..bez ispaljenog metka
izgubismo i vuckica i jos mnogo njih cemo izgubit...zna li ovaj covjek da postoji jedan bukva da imaju 2ca hajrovica a ne jedan ...
izgubismo i vuckica i jos mnogo njih cemo izgubit...zna li ovaj covjek da postoji jedan bukva da imaju 2ca hajrovica a ne jedan ...
ma jok ne zeligruezi je napisao/la:ama jarane otici popricati s momkom vidjeti sta misli kontas...ako kaze da zeli igrati za hrvatsku ok ali gubiti igrace bez ispaljenog metka nam je izgleda preslo u naviku.nekazem ja da je on neki vrhunski igrac ali moze pomoci,.kako je ovaj hadzic iz rieda krenuo mogao bi i on uskoro u lige petice i smatram da ce biti bolji od jajala ako to vec sada nije vec nije..bez ispaljenog metka

joj kako ima sega raje pa to je nevjerovatno
zašto misliš da svi misle kao tigiannini je napisao/la:ma jok ne zeligruezi je napisao/la:ama jarane otici popricati s momkom vidjeti sta misli kontas...ako kaze da zeli igrati za hrvatsku ok ali gubiti igrace bez ispaljenog metka nam je izgleda preslo u naviku.nekazem ja da je on neki vrhunski igrac ali moze pomoci,.kako je ovaj hadzic iz rieda krenuo mogao bi i on uskoro u lige petice i smatram da ce biti bolji od jajala ako to vec sada nije vec nije..bez ispaljenog metka
izgubismo i vuckica i jos mnogo njih cemo izgubit...zna li ovaj covjek da postoji jedan bukva da imaju 2ca hajrovica a ne jedan ...zeli za BH
joj kako ima sega raje pa to je nevjerovatno

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Ne trebaju nama fudbaleri poput Avdića,Seferovića,Hajrovića itd,da ne nabrajam dalje,nama trebaju momci koji srcem žele da igraju za svoju reprezentaciju BIH kao što su Bešić(već pozvan) zatim golman Bešić,Dario Dumić,Jasmin Sudić,Damir Ćorić,ti momci zaslužuju poziv u repku jer su se već odlučili da žele nastupat za svoju reprezentaciju !!
Giustizia per Gabriele Sandri !
Vola Lazio tu non sarai mai sola vola !
Vola Lazio tu non sarai mai sola vola !
pazi sad ovo,,,treba nam Besic(ispravno) ali kada je bila hajka da se Seferovic pozove u repku,,pola je bilo protiv,,mlad ne igra u klubu itd itd,, pa nije ni Besic igrao odigrao 10min,,igrao je za mlade repke njemacke,,koliko sam upoznat,,da je Susic uputio poziv Seferovicu za prijateljsku ovaj bi se odazvao,,,tako je sa pola ovih sto si nabrojao,,,S.Susic prica totalne nebuloze,,, prvo je rekao da nece igrati netko tko nije standardan u timu,,(a Rahimic mu igra,,nije htjeo da zove Seferovica jer ne igra,,a zove Besica kojiisto ne igra??) IMA TU JOS DOSTA STVARIs.s.lazio je napisao/la:Ne trebaju nama fudbaleri poput Avdića,Seferovića,Hajrovića itd,da ne nabrajam dalje,nama trebaju momci koji srcem žele da igraju za svoju reprezentaciju BIH kao što su Bešić(već pozvan) zatim golman Bešić,Dario Dumić,Jasmin Sudić,Damir Ćorić,ti momci zaslužuju poziv u repku jer su se već odlučili da žele nastupat za svoju reprezentaciju !!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Djuric dao gol za Askoli u Seriji B,ima pravo igranja za U21 u narednim kvalifikacijama(90 godiste)
- Principatus
- Kontakt:
Frisko ukradeno sa Transfermarkta, Izet Hajrovic daje strasan gol iz slobodnog udarca. 
Kod 00:35 obavezno pogledati.
http://www.videoportal.sf.tv/video?id=b ... 3f9e1f1c83

a wohnsn...Principatus je napisao/la:Frisko ukradeno sa Transfermarkta, Izet Hajrovic daje strasan gol iz slobodnog udarca.

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Principatus
- Kontakt:
Ako Avdic stvarno zaigra protiv Njemacke za Svedsku, to je onda zadnji alarm nasem selektoru/stabu da reagira. Jer bilo bi vise nego ludo ovog napadaca "poklonuti" Svedjanima. Ako jos pri tome pruzi dobru partiju i koji ga Bundesligas zapazi...
Pa Susic je vec reko da ga Avdic i njemu slicni ne zanimaju. Tako da...Principatus je napisao/la:Ako Avdic stvarno zaigra protiv Njemacke za Svedsku, to je onda zadnji alarm nasem selektoru/stabu da reagira. Jer bilo bi vise nego ludo ovog napadaca "poklonuti" Svedjanima. Ako jos pri tome pruzi dobru partiju i koji ga Bundesligas zapazi...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester