Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

amho
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la amho » 28 okt 2011, 09:43

edoA je napisao/la:Ima ovde raje, pisu nema veze samo je bitno da igra za repku.
Nije bas tako. Ne moze svak igrati za repku. Pa ne moze u repci tipovi igrati koji imaju na svom facebook provilu okacene slike nekih cetnika ili slicnim sranjem.

Nisam puno uvezan u slucaj Medunjanina, ali ako je covjek revidiro svoje misljenje i sad igra za repku i jako se korektno prema tom dresu ponasa, sto mu onda vazda ukazivati na nesto, sto je za sebe premislio.
Ko to vi, sto vazda po tome udarate, nikad niste promjenili misljenje...

Hare zabi ciganiji, i bit ce nam aman zaman :D
ok je sve to sto si napisao, medjutim oportunizam i patriotizam se ne mijesaju, to je poenta cijele price oko igranja za repku, odnosno to je ono sto mu kriticari spocitavaju... kad je haris imao priliku da bira izmedju holandije i bih, odabrao je holandiju... kad je odabrao bih, nije imao izbora, osim da uzalud ceka poziv van bastena odnosno van marvijka... s tim da treba napomenuti, da je tadasnja odluka medunjanina znacila i da nikad nece zaigrat' za bih, jer tadasnja pravila nisu omogucavala promjenu sportskog drzavljanstva...

medunjanin nije nikakav iznimak... kroz nasu repku je proslo puno igraca koji su igrali za repku, samo zato jer im je to bio jedini izbor... od igraca koji su imali ponude drugih jacih saveza, a ipak su se odazvali nasem selektoru, odnosno vodio ih je patriotizam a ne oportunizam izdvojio bih kodru, hibica, konjica, bolica, baljica, salihamidzica, barbareza... neka neko nastavi niz... navedeni momci su se za nasu repku odlucili iz cisto patriotskih razloga, a mogli su igrat' za hrvatsku, tursku, njemacku... i igrat' velika takmicenja, osvajat' medalje i titule...

tako stoje cinjenice... medjutim, kad bi kriteriji za nastup bio iskljucivo patriotizam, nasa a i mnoge druge repke bi izgledale sasvim drugacije u odnosu na sadasnje... zato ne treba plaho zalazit' u razloge igranja ili neigranja za repku, jer bi se mnogi navijaci razocarali u svoje 'idole'... meni licno je manje vazno koji igraci i iz kojih razloga donose uspjeh nasoj reprezentaciji... doklegod igramo uspjesno... volim da mislim da se vode patriotizmom, iako ima ocitih primjera da to nije tako...

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 28 okt 2011, 10:02

da mi je samo vidjet ovog harisahp , kako bi on postupio da se nasao u Harisovoj situaciji :)

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 28 okt 2011, 12:42

amho je napisao/la:
edoA je napisao/la:Ima ovde raje, pisu nema veze samo je bitno da igra za repku.
Nije bas tako. Ne moze svak igrati za repku. Pa ne moze u repci tipovi igrati koji imaju na svom facebook provilu okacene slike nekih cetnika ili slicnim sranjem.

Nisam puno uvezan u slucaj Medunjanina, ali ako je covjek revidiro svoje misljenje i sad igra za repku i jako se korektno prema tom dresu ponasa, sto mu onda vazda ukazivati na nesto, sto je za sebe premislio.
Ko to vi, sto vazda po tome udarate, nikad niste promjenili misljenje...

Hare zabi ciganiji, i bit ce nam aman zaman :D
ok je sve to sto si napisao, medjutim oportunizam i patriotizam se ne mijesaju, to je poenta cijele price oko igranja za repku, odnosno to je ono sto mu kriticari spocitavaju... kad je haris imao priliku da bira izmedju holandije i bih, odabrao je holandiju... kad je odabrao bih, nije imao izbora, osim da uzalud ceka poziv van bastena odnosno van marvijka... s tim da treba napomenuti, da je tadasnja odluka medunjanina znacila i da nikad nece zaigrat' za bih, jer tadasnja pravila nisu omogucavala promjenu sportskog drzavljanstva...

medunjanin nije nikakav iznimak... kroz nasu repku je proslo puno igraca koji su igrali za repku, samo zato jer im je to bio jedini izbor... od igraca koji su imali ponude drugih jacih saveza, a ipak su se odazvali nasem selektoru, odnosno vodio ih je patriotizam a ne oportunizam izdvojio bih kodru, hibica, konjica, bolica, baljica, salihamidzica, barbareza... neka neko nastavi niz... navedeni momci su se za nasu repku odlucili iz cisto patriotskih razloga, a mogli su igrat' za hrvatsku, tursku, njemacku... i igrat' velika takmicenja, osvajat' medalje i titule...

tako stoje cinjenice... medjutim, kad bi kriteriji za nastup bio iskljucivo patriotizam, nasa a i mnoge druge repke bi izgledale sasvim drugacije u odnosu na sadasnje... zato ne treba plaho zalazit' u razloge igranja ili neigranja za repku, jer bi se mnogi navijaci razocarali u svoje 'idole'... meni licno je manje vazno koji igraci i iz kojih razloga donose uspjeh nasoj reprezentaciji... doklegod igramo uspjesno... volim da mislim da se vode patriotizmom, iako ima ocitih primjera da to nije tako...
Nije to ni oportunizam iz razloga sto nije nikada zaigrao za A selekciju Holandije i nije uopste mogao razmisljati i porediti sta ce izgubiti ako nastupi za A selekciju Holandije i obrnuto.

Poenta cjelog teksta se zasniva u sustini da je htio igrati za Holandiju, ona nije trebala igrace njegovo kalibra u tom trenutku i on se naknadno odlucio da igra za BiH.

Jeli patriotizam tako odreagovati ili ne je najbolje pitati Asmira Begovica ili Henry Domercanta.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 28 okt 2011, 12:49

@ antiNWO

pravila su u to vrijeme bila takva, da je nastup za u-21 repku za medunjanina znacio fiksiranje sportskog drzavljanstva. igrac je mogao do 21.godine promijenit' savez ukoliko nije nastupao za seniore u sluzbenoj utakmici... medunjanin je u vrijeme nastupa za U-21 presao tu granicu.. i upravo se o tome radilo... birao je izmedju holandije i bih za sva vremena... tek promjenom pravila 2009. je starosna granica ukinuta, pa je ipak mogao promijenit' savez...

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 28 okt 2011, 13:11

amho je napisao/la:@ antiNWO

pravila su u to vrijeme bila takva, da je nastup za u-21 repku za medunjanina znacio fiksiranje sportskog drzavljanstva. igrac je mogao do 21.godine promijenit' savez ukoliko nije nastupao za seniore u sluzbenoj utakmici... medunjanin je u vrijeme nastupa za U-21 presao tu granicu.. i upravo se o tome radilo... birao je izmedju holandije i bih za sva vremena... tek promjenom pravila 2009. je starosna granica ukinuta, pa je ipak mogao promijenit' savez...
Ljepo od tebe sto si mi objasnio pravila u vezi mjenjanja sportskog drzavljanstva ali to opet nije oportunizam sa njegove strane bio.

On je htio igrati sa Holandiju, nije bilo mjesta u tom trenutku i momak se odlucio da igra za BiH, neznam zaista u cemu tolika polemika.

Ja sutra da nemognem naci posao sa mojom diplomom u Becu, ja odo za Kuala Lumpur i tamo cu raditi, kraj price.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 28 okt 2011, 13:25

Dosadni ste kao proliv,ali bas vi.Dijete je tad pogrijesilo i to je to. Sad je tu,jedan je od najvaznijih igraca,kako reprezentacije ,tako i ovih kvalifikacija,daje svoj maksimum i to je najvaznije.Umjesto da podrzavate momka,nasli ste srati bez potrebe.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 28 okt 2011, 14:40

@ anti NWO

upravo to sto si opisao je oportunizam... ponudjeno mu je da izabere izmedju U21 holandije i A tima bih... izabrao je U 21 holandije, jer mu nudi bolju perspektivu,a ne vidi sebe u reprezentaciji BiH i time se odrice prava da ikad zaigra za bih... kad je vidio da od nastupa za A tim holandije nema nista, mijenja misljenje i prihvata da igra za bih i to bas u momentu kad je bih na vrhuncu dotadasnje istorije reprezentacije... to ti je druze oportunizam iz udzbenika... patriota bi prihvatio poziv iz bih prije bilo cijeg poziva... 'neoportunista' bi ostao dosljedan i cekao priliku da zaigra za narandzaste... ova tvoj primjer se ne moze poredit' s ovim diskutiranim... ti nemas izbora... haris je imao...

ali nebitno, nema potrebe da se dalje zamaramo s manje bitnim stvarima... kao sto sam vec rekao, bitno je da repka ima uspjeha... ko uspjeh donosi nije toliko vazno... uostalom, rijetki su bili u slicnom iskusenju... ko zna kako bi ko reagovao, da je bio na njegovom mjestu...

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 28 okt 2011, 14:52

joj sve same patriote ,daj ohladite vise s tom smarackom pricom. Stavite se vi u njegovu situaciju,pa onda komentarisite,patriote..

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 28 okt 2011, 15:07

tyler durden je napisao/la:joj sve same patriote ,daj ohladite vise s tom smarackom pricom. Stavite se vi u njegovu situaciju,pa onda komentarisite,patriote..

:lol: :lol: ..si vidio foruma, jaci je od plbih sto se tice patriotizma.
NIje ovo nista stari, sta ces svasta procitat'.
Sve sami rodoljub do rodoljuba. :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 28 okt 2011, 15:13

holandez :D

salim se malo...hajmo harise, nastavi sa dobrim igrama pa abd neki jak evropski klub 8-)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 28 okt 2011, 17:21

harishp je napisao/la:Drkate ovaj brkate pojmove.Nije ratno stanje da se neko mrzi,pogotovo ne u sportu.To nikad ni pomisliti,nije vrijedno.
Kako rekoh drk....brkaju se pojmovi.
Doveden je u repku da zamjeni Muratovica,to je pod palicom Papeta uradio skoro bez greske.
Cak karika nesto I umjesto Misketa,dok je ovaj bio u behutu,i to je moglo proci.
Znaci bolje nemamo u tim situacijama i suti Mile,jer ce zvati UDBU,pa nam nece imati ko obradzivati zemlju,kako kaze legenda.
Jedino mi ide na onu stvar kad se vecina obrusi na ove koji bi u kockaste ili nebeske,a brane petokolonase iz nasih redovaIli udri po redu,ili onda nemoj nikako.Kad nam je sve otislo u klinac krasni.
Valadolid mu je jos bio od zasluga oranjeta,kako doslo tako i otislo.
Bas to nije isto, Haris je tamo odrastao igrao tamo i onda treba da se posere na njih da dodje igrati za nas. Ovi u nebeske i kockasete, igraju za nas dok trebamo i onda fljas prva prilika koje j*be BiH.
Nije lako odrasti bez oca u inostranstvu. Imam jednog jarana, lik je ozenio crkinju. Mali mu je oko 6 godina nosi Dzekin dres i samo ga BiH zanima, to je zato sto ga je jaran naucio.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 okt 2011, 17:47

tyler durden je napisao/la:da mi je samo vidjet ovog harisahp , kako bi on postupio da se nasao u Harisovoj situaciji :)
Ako ti je obraz dzon ,samo u ogledalo.Nasao si u situaciji odbio poziv i zivi i zdravi bili jel tako.Ili ti Lesi verzija bolje lezi.I onda se pitamo sto nam kenjaju po repci ko god stigne.
@soko nije problem odbiti i posrati se na taj poziv,problem je pustiti druge da to pojedu i pociste i onda se vratiti kao da nista nije bilo.Repka mora da bude svetinja a ne svacija prcija.Sa ovakvim ponasanjem svaki ce se balonja srati na dres,grb te repke.
P.S sto ljudi,sto cudi,ali u repci svi moraju biti kao jedan,ili cemo uvijek na kraju dobiti razocarenja.A onda se pitati a sto se to nama desava.Iako fakticki odgovor znamo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 28 okt 2011, 18:08

harishp je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:da mi je samo vidjet ovog harisahp , kako bi on postupio da se nasao u Harisovoj situaciji :)
Ako ti je obraz dzon ,samo u ogledalo.Nasao si u situaciji odbio poziv i zivi i zdravi bili jel tako.Ili ti Lesi verzija bolje lezi.I onda se pitamo sto nam kenjaju po repci ko god stigne.
.

de se preformulisi kako trebA,nisam skontao sta velis ovim boldiranim dijelom ;)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 28 okt 2011, 18:11

harishp je napisao/la:
@soko nije problem odbiti i posrati se na taj poziv,problem je pustiti druge da to pojedu i pociste i onda se vratiti kao da nista nije bilo.Repka mora da bude svetinja a ne svacija prcija.Sa ovakvim ponasanjem svaki ce se balonja srati na dres,grb te repke.
P.S sto ljudi,sto cudi,ali u repci svi moraju biti kao jedan,ili cemo uvijek na kraju dobiti razocarenja.A onda se pitati a sto se to nama desava.Iako fakticki odgovor znamo.
Necu da zamaram ovu temu pa cu ovo zadnji put napisati. Ja to ovako gledam.
Haris je odrastao vani, BEZ OCA, mislim da on nije osjetio BiH repku kao svetinju i to mi je logicno jer kao prvo sve njemu drago je tamo, drugo stara ako je radila djete samo kuca,skola, drugovi stranci/holandjani znaci nema ga ko odgojiti da osjeti BiH kao svoju zemlju. Onda poslije u Spaniji, vec malo odrastao dobio poziv, sto da ne. I sigurno da je sad zavolio BiH repku i da sad su svi kao jedan. A nama, bar sto se tice fudbala nikad nije bilo bolje nego sad, i izgleda da sve ide ka boljem.
P.S. tamo oko Brazila. Dzeko, Ibisevic, Salihovic, Lulic, Mujdza, Vranjes, Zahirovic, Besic, Zakaric, Stevanovic, Visca, Bicakcic, Cajic, Hadzic, Bukva, Stilic, Buric, Begovic, Panzda pa jos uvjek vec stariji Miske, Spaha,Papac i jos ove djecurlije iz inostranstva. Pored takvog kvaliteta se nece moci lako sprdati.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 okt 2011, 18:20

tyler durden je napisao/la:
harishp je napisao/la:
.

de se preformulisi kako trebA,nisam skontao sta velis ovim boldiranim dijelom ;)
Kontaj i dalje.
@soko kod Mudonje je proslo na najbezbolniji nacin,cak smo imali i korist.Ima tu milion losih i dobrih stvari.
Jednostavno promjena zakona nam je na neki nacin pomogla da dobijemo dva za nase pojmove dobra igraca.
Ide nabolje kako ti rece.Uostalom kad covjek vidi kako se lako posere po selektoru ili po kojem igracu koji je cjelo vrijeme bio uz repku i nakon greske dvije ga stavljaju na lomacu.Ovo sto se desava nije ni cudo.
Mudonja je jedan od boljih igraca u repci i to ja prvi kazem znaci kvaliteta za nas prva liga,Holandezima skart.Ali mi ne moze niko promijeniti misljenje da je karakterno ispao pizda velicine Titanika.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 28 okt 2011, 18:27

@harishp

copi preformulisi se ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 okt 2011, 18:31

tyler durden je napisao/la:@harishp

copi preformulisi se ;)
Prije formulacije vazno ti je da uopste znas,sta se desavalo sa Mudonjom.U vezi poziva,odbijanja tog istog pa opet na kraju prihvatanja poziva u BIH repku.I jos dosta tih stvari da bi tek onda shvatio formulaciju.
Ovako bezveze off topiras a uopste ne znas srz problema.
Ko pajcek u Teheranu.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 28 okt 2011, 18:34

Ne mogu da vjerujem da Bosanci i Hercegovci ne daju svom narodu da budu profesionalci!

Jedan se buni što je Haris imao sumnje oko odabira reprezentacije, što je ovo-ono. Ne mogu drugo ništa pomisliti, nego to da su ovdje neki vjerovali da on nikad neće biti naš igrač, pa da su htjeli to uvijek njemu/svakom drugom nabijati na nos, kao "Izdajnik, đubre...", pa vas je onda Medunjanin zeznuo, pa sad ne znate šta ćete. Niste imali back up plan. :roll: (Da, nebuloze se pišu, kad se nebuloze pročitaju.)

Onaj se buni što je Haris IGRAO (mrvio, gazio, vikao na sudiju..) protiv Želje. Mislim da biste se bunili samo da je ispravno trčao, vama je svejedno.
Pa, halo, ljudi. Čovjek zarađuje kruh, igra se Euroliga, nikad nije ni bio dijete Želje, ni Gabele, ni Bracine Vrbanjuše. Igra čovjek sasvim normalnu utakmicu. Profesionalno. On je holandska škola, a znamo kako oni IGRAJU. To su profesionalci, i meni je jako drago što imamo jednog takvog profesionalca u ekipi.

Sjetimo se kad je Ćiro pripremao igrače za Portugal, pa nakon treninga igrači iz njemačke škole trčali za autobusom, kako ih je Švabo naučio, a drugi im se smijali iz busa. Ovo sam već jednom pisala, ali očito da se treba ponavljati.

Mi jednostavno nikad nećemo moći biti pravi profesionalci sa ovakvim mentalitetom. Uvijek nam je ona:"Lako ćemo!" E, pa nećemo baš tako lako. Hvala Bogu, igrači su nam shvaćeni ozbiljnije, ali kad se oni sami tako ponašaju, kad se manje igra po noćnim klubovima, više se igra u nogometnim klubovima.
Profesionalnost na prvom mjestu.

Zato, pustite te priče, je li Bosanac, nije li.
"Ja ga nikad neću poštovati; glumio protiv Želje; odbio BiH; lako je sad biti patriota..." i slične stvari ostavite negdje drugo. Vrijeme je.
Manite se prošlosti, Haris nam ovakav holandski profesionalan treba, sa Maccabijem ili Vrbanjušom u srcu, manje je bitno. Dok je na njemu grb BiH, sve drugo je nevažno!
Zadnja izmjena: BaDa12, dana/u 29 okt 2011, 17:03, ukupno mijenjano 1 put.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 okt 2011, 18:38

Imao je i Petar Jelic grb BIH na herciki cak ispred jednog Vede,pa rece da ce u Beograd i pjeske ako ga pozovu.
Sva sreca pa ovaj ''ipak''na kraju nije znao.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 28 okt 2011, 18:42

harishp je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:@harishp

copi preformulisi se ;)
Prije formulacije vazno ti je da uopste znas,sta se desavalo sa Mudonjom.U vezi poziva,odbijanja tog istog pa opet na kraju prihvatanja poziva u BIH repku.I jos dosta tih stvari da bi tek onda shvatio formulaciju.
Ovako bezveze off topiras a uopste ne znas srz problema.
Ko pajcek u Teheranu.
ok eto ja ne znam,a ti znas ;) i ocekivao sam ovako nesto od tebe al ajd ;)

izvoli ,nastavi srat ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], invincible1921, lol89, mercurial, Proximic, Vaya i 48 gostiju.