Postao/la BordoSarajevo » 17 avg 2025, 20:04
Sloga nije htjela ni bod, a na kraju ni krivi ni dužni mogli do istog. Sudije, naravno, nisu svirale čist penal i spasile su Borcu 2 boda.
Protiv Radnika, koliko god smo mi bili loši, da je bilo regularno - pobjedili bi i imali bi 2 boda više.
Protiv Sloge, koliko god smo mi bili loši, da je bilo regularno - ne bi izgubili i imali bi 1 bod više.
Mi oštećeni za 3 boda u prve dvije utakmice.
Borac poguran za 2 boda u prve dvije utakmice.
Razlika 5 bodova a sezona nije ni krenula. Ogromnih 5 bodova.
Sljedeća utakmica u Banja Luci. Znamo unaprijed šta će biti: doček na nož, skandiranje ratnih zločinaca bez ikakvih upozorenja delegata i sudija, neujednačen kriterij suđenja, svirat će nam svaki kontakt, svirat će Borcu prekršaj čim neki od njihovih igrača padne. Provjeravat će u VAR sobi i najmanju sitnicu u našem šesnaestercu da bi svirali penal Borcu. Ako damo gol, koliko god čisto bilo, gledat će u VARu ima li bilo šta da gol ponište. Kartonirat će nas i za banalne prekršaje, za iste takve prekšaje Borcu neće ni svirati prekršaj. Grube startove igrača Borca će proći bez kartona. Dobijat ćemo žute kartone za bilo kakve prigovore itd. Sve to bilo koji sudija da bude, bio on srbin, “bošnjak” ili hrvat.
ŠTA MORAMO UČINITI
Ako imamo imalo dostojanstva i ako ne petljamo sa savezom, igračima unaprijed zabranit rukovanje na početku utakmice, u toku i na kraju utakmice i bilo kakav razgovor i sa igračima Borca i sa svim sudijama. Bez rukovanja, bez priče, bez ičeg. Protiv onih koji nas ruše, ne trebamo imati bilo šta.
Mater im yeb.e.m čet.ničk.u.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!