Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

jovanmaksimovic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la jovanmaksimovic » 05 jul 2015, 12:13

AdiFKS je napisao/la:A sta je sa tom Slavijom bilo 50godina? To se pika isto, iako nisu postojali uopste. To ko Zrinjski.

I po cemu je kontinuitet nekadasnje, stare, sarajevske Slavije, mogao preuzeti neko iz Lukavice?
Oako rekli, e mi smo Slavija i preuzimamo istoriju kluba koji je ugasen 50godina...i selimo ga u Lukavicu. Glupa prica skroz, i istorijski falsifikat.

Ali ok, vama je svakako draza Slavija i Leotar, od recimo Slobode, koja ima svijetlu istoriju, desetljecima u kontinuitetu. Smijesno ba.
malo si pobrko loncice... ovde nije rijec ko je kome drazi, svako ima svoje misljenje... to za slaviju si u pravu donekle za istoriju, ali ako znamo da je slavija bila nacionalni klub srba u sarajevu prije WWII (isto kao sask klub hrvata, makabi klub jevreja ili djerzelez klub muslimana, itd...), onda apsolutno ima smisla da je klub ponovo reaktiviran kao takav (sada je situaciju drugacija naravno oko igrackog kadra)... i btw zaboravio sam spomenuti... otkad lukavica nije sarajevo? :D

to za poredenje sa leotarom takodjer nema smisla, leotar je poslije velike sestorke, bio klub koji je u kontinuitetu igrao skoro 30 godina drugu ligu jugoslavije pa zasluzuje respekt...
Zadnja izmjena: jovanmaksimovic, dana/u 05 jul 2015, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 05 jul 2015, 12:16

AdiFKS je napisao/la:A sta je sa tom Slavijom bilo 50godina? To se pika isto, iako nisu postojali uopste. To ko Zrinjski.

I po cemu je kontinuitet nekadasnje, stare, sarajevske Slavije, mogao preuzeti neko iz Lukavice?
Oako rekli, e mi smo Slavija i preuzimamo istoriju kluba koji je ugasen 50godina...i selimo ga u Lukavicu. Glupa prica skroz, i istorijski falsifikat.

Ali ok, vama je svakako draza Slavija i Leotar, od recimo Slobode, koja ima svijetlu istoriju, desetljecima u kontinuitetu. Smijesno ba.
U klubove koji su meni "dragi",ako se to moze tako nazvati u BiH spada jedino Velez. A slaviju,slobodu,leotar i ostale svrstavam u isti rang.Dok sam nekad isao na gostovanja u svim tim mjestima su mi sa jednakim zarom spominjali markale i izrugivali se svemu sto sam prosao u ratu. Ista go.vna,ista gam.ad.

Ali istorija je takva da je slavija prvenstveno bila klub opstine centar i to je tako. Pa kad neki dosljo dodje i prosipa svoju pamet,a do juce mu je brdo preko puta bilo misaona imenica,ne mogu mu presutati.
@jovan maksimovic- detaljnije objasnio :thumbup:

Vi se slobodno nastavite lizati sa tuzlacima,to je vase pravo,zazmiri slobodno sto sigurno ima i pitara kome je neko stradao na markalama i ostalim dijelovima grada koje su pap.ci spominjali.

Toliko od mene :wave:

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 05 jul 2015, 12:17

Nisu oni nama draži ista su to go.vna ko Sloboda, Sarajevo...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 jul 2015, 12:18

Molimo Mortema da nam napiše gdje je Slavija osnovana
Da su imalo.normalni bili ne bih socijalistička vlast ugasila, al eto ugasili su njih, sask i osnovali FKS, i ispostavilo se da su ljudi bili u pravu

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 05 jul 2015, 12:24

:mrgreen:
Tacno tako, upravu si. Ne smijem, sve mi suze niz ledja

lovcen16
Kontakt:

Post Postao/la lovcen16 » 05 jul 2015, 12:38

jovanmaksimovic je napisao/la:

malo si pobrko loncice... ovde nije rijec ko je kome drazi, svako ima svoje misljenje... to za slaviju si u pravu donekle za istoriju, ali ako znamo da je slavija bila nacionalni klub srba u sarajevu prije WWII (isto kao sask klub hrvata, makabi klub jevreja ili djerzelez klub muslimana, itd...), onda apsolutno ima smisla da je klub ponovo reaktiviran kao takav (sada je situaciju drugacija naravno oko igrackog kadra)...

to za poredenje sa leotarom takodjer nema smisla, leotar je poslije velike sestorke, bio klub koji je u kontinuitetu igrao skoro 30 godina drugu ligu jugoslavije pa zasluzuje respekt...
Interesuje te po cemu kontinuitet pa evo ti odgovor da ti malo pojasnim posto za tebe istorija vazi samo od kad tebi odgovara...Klub su osnovali Sarajevski gimnazijalci clanovi SRPSKOG SOKOLSKOG DRUSTVA te davne 1908 godine u klubu su bili SRBI,JEVREJI,HRVATI i MUSLIMANI...normalno vecina Srbi koji su svi bili clanovi SRPSKOG crkvenog drustva i tadasnje Srpske omladine zvane Srpsko SOKOLSKO drustvo...posto tebe interesuje kontinuitet poslije komunisticke zabrane eto ti odgovor a on ti lezi u tom Srpskom Sokolskom drustvu kojem komunisti nisu mogli da zabrane rad,klub su zabranili ali drustvo kao vid skupljanja omladine nisu mogli..A istaknuti fudbaler i reprezentativac bivse drzave i kraljevine pokojni cika Vlado Zagorac koji je bio igrac i kapiten te zabranjene Slavije je bio pokretac obnove FK Slavija zajedno sa Srpskim Sokolskim drustvom...Znaci to sto pises o istorijskom falsifikatu samo govori koliko si neupucen i zlonamjeran prvo nauci istoriju grada u kome zivis pa nesto pricaj.....

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 05 jul 2015, 12:41

@lovcen

malo si pogresno citirao... ja se slazem s tobom... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 05 jul 2015, 12:45

Niko ne može da kaže da Slavija nije nasljednik one stare Slavije. Istorijske činjenice će to osporiti. A sumnjam da iko od ovih što negiraju te činjenice znaju tako dobro istoriju predratne Slavije, i šta se sve događalo, kao mi čiji je to klub. Naravno, mi bi sada mogli da diskutujemo o opravdanosti slavljenja 100 godina kluba. Po meni, to u neku ruku i nije ispravno jer Slavija ne postoji 107 godina. Slavija je samo osnovana prije 107 godina, a postoji nekih 56 godina. Ista stvar kao sa Dinamom, Zrinjskim, OFK Beogradom...

Zato bolje da ne diramo te istorijske činjenice, ako nisu sve zainteresovane strane za diskusiju upoznate sa temeljima te priče.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 05 jul 2015, 12:50

SarajlijaTM je napisao/la: Dok sam nekad isao na gostovanja u svim tim mjestima su mi sa jednakim zarom spominjali markale i izrugivali se svemu sto sam prosao u ratu. Ista go.vna,ista gam.ad.

Toliko od mene :wave:
Ne zelim ulaziti u detaljne crasprave i prepucavanja, ali vrli si lazljivac. Da ne zivim u BiH i ne idem na goostovanja, pomislio bih da zaista furas gostovanja i da je ovo cetnicka zeljma sa cetnickim klubovima protiv jednoh i jedinog Zeljeznicara. Zvucis mi kao u Ivkokvoj slavi kad onaj kaze: "ti toliko lazes da si sam sebe uvjerio da je istina".
Mislim, zivi ti i dalje u toj zabludi, ali da nekoga ne volis, mozes osmisliti i druge razloge, a ne Markale, jer i u Tuzli su se desile Markale, desile si su i dvoje Markale (jer se pored Kapije desio i masakr vojnika u tuzlanskoj kasarni, pa cak i na pijaci u naselju Slatina, nazalost...) tako da NE LAZI kako se na Tusnju, BP i jos nekim stadionima sa tolikim zarom (cuj sa tolikim zarom, Boze dragi) omalovazavao Markale, sram da ga bude ko god to i kada god to neko uradio.

I jos nesto, u svom postu si napisao Leotar, Slavija, Sloboda i ostali, a tu, logikom (ostali), spada i Sarajevo. Iz premisa se izvlace konkluzije, a na osnovu napisanog covjek moze izvuci konkluziju kako se i na Kosevu spominju Markale (jer si rekao kako samo Velez gotivis, a kod ostalih se sa zarom spominjale Markale). Znamo i ja i ti da to nije istina, i neka mi oproste svi forumasi, ali jednostavno sam ti ukazao da moras razmisljati sta pises.

Budi mi pozdravljen uz zelju da izadjes iz zablude i shvatis da svi mi dijelimo istu sudbinu, a ta sudbina se ne treba vezivati za sport i kao argumentacija za neka (ne)djela, vec to vrednovati, cuvati duboko u sebi, cijeniti i stititi. A nikako i nikada zloupotrijebiti, ako si isao na gostovanje u Tuzlu onda znas zasto ti ovo kazem. ;)
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

lovcen16
Kontakt:

Post Postao/la lovcen16 » 05 jul 2015, 12:54

jovanmaksimovic je napisao/la:@lovcen

malo si pogresno citirao... ja se slazem s tobom... ;)
Znam kralju vidim da si i ti pokusao da pojasnis pa reko da samo nastavim na tvoj post...poz...

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 05 jul 2015, 13:03

Oj mortema ccc pa ak vec ne znas nemoj se provaljivat
Kako su meni simpaticni ovi tuzlaci i pitari, sloboda posle rata najveci uspjeh intertoto kup i iks na grbavici
Sad se pitari spisali sa njima, jedu iz iste guz.ice a ljudi ih redovno psovali (kao i zelju) svaku tekmu dvije godine unazad
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 05 jul 2015, 13:05

godrina je napisao/la:Oj mortema ccc pa ak vec ne znas nemoj se provaljivat
Kako su meni simpaticni ovi tuzlaci i pitari, sloboda posle rata najveci uspjeh intertoto kup i iks na grbavici
Sad se pitari spisali sa njima, jedu iz iste guz.ice a ljudi ih redovno psovali (kao i zelju) svaku tekmu dvije godine unazad
Mi smo i dobijali Zelju na Grbavici ;)
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 jul 2015, 13:06

godrina je napisao/la:Oj mortema ccc pa ak vec ne znas nemoj se provaljivat
''ccc'' tooo sincino :lol: :lol: ni ti ocito nisi shvatio ali treba biti malo veci kapacitet da shvatis pa te i ne krivim,mi sa Slobodom,vi sa vasim Leotarom..jeste to ljubomorni sto imaju kes? :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

STEF
Kontakt:

Post Postao/la STEF » 05 jul 2015, 13:13

Javno bih zamolio Mortema da nam kaze gdje je Slavija osnovana?

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 05 jul 2015, 13:17

STEF je napisao/la:Javno bih zamolio Mortema da nam kaze gdje je Slavija osnovana?
Tamo gdje su mortemovi nedavno doselili. :D
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 05 jul 2015, 13:45

Koliko degena i debila na jednom mjestu. :mrgreen:

Izađite malo napolje, gledaj jest lijep dan, na kakvo kupanje, milina :mrgreen:

Zdravoooo :wave:

Buć...

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2015, 14:45

Hajde @Batva ovo objasni molim te
[youtube][/youtube]
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 05 jul 2015, 14:48

moj ili ti nas je samo zeljo i niko vise
ne trebamo se spisat sa nekima koji su nas pljuvali i docekivali na noz, nikad se nismo i necemo uvlacit u tudje (tuzlanske) guzi.ce , zetoni
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 05 jul 2015, 14:56

rodjenisa je napisao/la:Hajde @Batva ovo objasni molim te
[youtube][/youtube]
Ovi iz Srbije se osjecali kao domacini na ovoj tekmi
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2015, 14:59

I jos nesto moralisu :oops: :oops: ne mogu da pisem ,ima tamo prave raje al ovi sto se nesto qrce :puke: :puke:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.