FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Genie
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Genie » 09 nov 2015, 16:17

Ja ga za to ne krivim uopšte, ne bi ni vi trebali, poslije toga je bilo još kola. Svi znamo kako je izgubiti titulu u derbiju, sjetite se samo Zubandana o kojem se i dan danas, evo skoro dvadeset godina poslije, još uvijek priča. Da je napao, primio gol i izgubio titulu u derbiju, možete samo zamisliti kako bi ga tek tada napadali. Pusti to ... Oda je najbolji trener kojeg smo imali i kojeg ćemo imati!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 09 nov 2015, 16:19

Ne znam sad da li je do Ode, moze se po cijeli dan o tome raspravljat. Ako je covjek zelio desnog beka i pokazao na onog iz Celika, na desnog beka Borca i na kraju Livaju, ne ide mi da je kriv sto je bas ova zadnja opcija dosla. Ili Ordagic, Zakaric, Govedarica i slicno. Rekao je covjek da zelio Govedaricu i onda se pocelo raspravljat o parama koje treba dati za njega. Logicno je da trener kaze zelim tog igraca i da ga onaj ko je zaduzen za to dovede u klub, ili jednostavno reci nemamo pare za tog igraca snadji se. E u tom slucaju ne mozes reci hocu titulu. Nisu ni ovi iz uprave u upravi onog Konzuma nego u upravi fudbalskog kluba. Ne mogu nikako reci mi nismo ni za sta krivi, kao da je neko budala.

Na kraju ono najbitnije sto se pokazalo je to da je covjek bio u pravu. Sta god da je pogresno napravio dobio bi nogu bez razmisljanja. Ocigledno je da nije imao podrsku uprave iako je mnogo toga uradio. Da se razumijemo ja ne znam uopste ko je ovaj lik koji je pricao za Odovica ispred kluba, a i bili ko drugi ko je trenutno u klubu se moze samo sageti jednom takvom covjeku i bivsem igracu. Kada oni urade za Zelju koliko je Odovic uradio onda se mogu javljati i kaljati njegovo ime. Oduvijek je bio jasan stav svih navijaca o tom covjeku i njegovo tjeranje iz kluba ce ih na kraju kostati, kao sto je kostalo Gredica. Ovo navijaci se ne odnosi na one koji za cvaju pisu sta im se naredi.

MosaLjoze1921
Kontakt:

Post Postao/la MosaLjoze1921 » 09 nov 2015, 16:24

Može li neko odgovoriti na pitanje koliki je dozvoljeni broj igrača koji nemaju bosansko državljanstvo ?
Jel' istina da je dozvoljeno dovesti 4 fudbalera, a mi već imamo 3 (Diatta, Tiago i Mladenović) ?

salemprolic
Kontakt:

Post Postao/la salemprolic » 09 nov 2015, 16:27

Za ostale igrace nisam siguran ali znam sto posto da je Livaju doveo bivši predsjednik, njemu je zapao za oko na tekmi protiv nas prošle sezone. Odović je tražio Bečelića ili Mišića, ovaj je rekao da za manje pare moze dovesti slicnog igraca i eto. Odin problem je bio sto je previse fin. Licno sam cuo kad mu je jedan novinar, inace Zeljovac veliki, rekao šefe ne bi trebalo tek tako da prihvatate to, ako dodje do krize vi ste prvi koji letite. I tako i bi.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 09 nov 2015, 16:27

Joco da je poceo tekmu protiv slavije zabio bi ga i igralo bi bolje jer cinjenica je da smo zaigrali njegovim ulaskom iako za ono sto je promasio nema opravdanja ali u trenutku kad je usao vise se nije znalo ko koju poziciju igra. Ne znam zasto ali ja bi Jocu ostavio da prodje pripreme sa ekipom pa da vidimo na proljece ako o tad bude los onda nek ga otjeraju ali ne bih ga tako lako pustao jer nije nista losiji od kokota i kad se sjetim sta je kokot sve promasio joco bi sigurno nesto dao. Juce je po prvi put otkad je kod nas imao pravu priliku, a koliko ih je kokot promasio koji igra svaku utakmicu i odigrao je pet puta vise minuta od Joce plus tome sto je i na njemu pritisak puno se ocekuje, a on los. Nadam se da ce ostati do ljeta
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 09 nov 2015, 16:35

Oda je kriv jer nije imo damu I to je to,ovi iz uprave znaju da nemaju blage sto se fudbala tice. Loptanja.
Osim Joce jer smo 90% nas mislili da je ubica na terenu a on miš mekinjaš, pao s marsa. Hodza I Pop mu zajedno trebaju sta proucit.
Ko dovede Livaju,Mladenovica,Diattu?
Ko ostavi Enisa.S , produzi s Kokotom?
Ko je "gonio" Stanica I Benju? Sto Memija igra beka I tako se unistava kad svi znamo da voli igrat krilo.
Antolovic taraba, Djelma kako se ozenio samo kuci zabija I vuce se po terenu ko prebijena macka.

Amare vrati se hljeba ti bez tebe Željo nazaduje.
Yebo ti ovo tek sad razumijem neke ljude kad kazu ohladit malo dok se sta ne poboljsa, ovo steti zdravlju I samo vise tonemo. Postali smo **** od kluba.
Trebaju I treneri I uprava znati da smo mi tu zbog Želje ne njih levata.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrRiccoli » 09 nov 2015, 16:38

MuhamedTM je napisao/la:Oda je kriv jer nije imo damu I to je to,ovi iz uprave znaju da nemaju blage sto se fudbala tice. Loptanja.
Osim Joce jer smo 90% nas mislili da je ubica na terenu a on miš mekinjaš, pao s marsa. Hodza I Pop mu zajedno trebaju sta proucit.
Ko dovede Livaju,Mladenovica,Diattu?
Ko ostavi Enisa.S , produzi s Kokotom?
Ko je "gonio" Stanica I Benju? Sto Memija igra beka I tako se unistava kad svi znamo da voli igrat krilo.
Antolovic taraba, Djelma kako se ozenio samo kuci zabija I vuce se po terenu ko prebijena macka.

Amare vrati se hljeba ti bez tebe Željo nazaduje.
Yebo ti ovo tek sad razumijem neke ljude kad kazu ohladit malo dok se sta ne poboljsa, ovo steti zdravlju I samo vise tonemo. Postali smo **** od kluba.
Trebaju I treneri I uprava znati da smo mi tu zbog Želje ne njih levata.
Jest los Joco ali ja mislim da i ovakav nije losiji od kokota ni sekunde. Ekipu ne ide nikako kpmpletnu nije samo Joco los. Dati mu sansu pa sta bude jer svakako od ovog gore biti ne moze.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 09 nov 2015, 16:52

Nek mu onda sablja da do kraja polusezone, ova 3 kola od pocetaka tekme svaku pa sta bude.
Žalosno je sablju bilo vidit ,izoblicio se tip od sramote, šta smo fulili :facepalm:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 nov 2015, 17:01

U vezi ove priče i prebacivanja odgovornosti između Odovića i Uprave kluba, mislim da je istina, kao i uvijek, negdje na pola puta. Vjerovatno je uprava u planu imala da ne produži ugovore igračima koji su otišli na kraju prošle sezone, Odović se složio sa tim zbog okolnosti koje su vladale u tom trenutku (finansije) i tako se i desilo. Čisto sumnjam da Odoviću niti jedan od njih nije bio dovoljno kvalitetan.
MosaLjoze1921 je napisao/la:Može li neko odgovoriti na pitanje koliki je dozvoljeni broj igrača koji nemaju bosansko državljanstvo ?
Jel' istina da je dozvoljeno dovesti 4 fudbalera, a mi već imamo 3 (Diatta, Tiago i Mladenović) ?
Šest igrača koji nemaju bh državljanstvo je moguće prijaviti za utakmicu. Bila je ona priča da će se taj broj od iduće sezone skratiti na četiri, ali taj prijedlog nije usvojen.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 09 nov 2015, 17:03

bagrcavi je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Odovic je i doveo te igrace na pocetku, a i za ove druge koje si naveo je rekao da mu ne trebaju. Ne kontam sto ga branis, kad je realno podjednako kriv.
Najvise kriv trenerova se pika a imao je velike ovlasti kada je igracki kadar u pitanju. Pazi ako napravis spisak igraca koji ti trebaju onda im kazes boli me **** koliko kostaju i sta treba uraditi da ih dovedete i ne zanima me samo hocu te igrace.
Nije smio da preuzme odgovornost, ziheras klasicni. U evropi nam je to dobro doslo, ali recimo zadnji derbi na zubanpolju ih imamo u saci i onda on povlaci ekipu i cuva remi. Takva igra ne daje rezultat ovdje, pogotovo sa ovakvim igracima kojim treba 70 prilika da zabiju.
Zato jer je Oda trener za manje ekipe,mi smo to bili u Evropi u ligi sigurno nismo i to ne funkcionira.Oda je Željin vojnik,nemam ništa protiv njega al nije to to.Čovjek je čitavu karijeru proveo u osrednjim i ispodprosječnim klubovima osim Želje.Mi na derbiju umjesto da napadnemo zadnjih pola sata on Nuspahića i Turkovića šalje u igru koji se nisu s loptom dva puta spojili :damn: Oda majstore hvala ti za sve,al' ti si prošlost.
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 09 nov 2015, 17:16

Velahalve je napisao/la:Ko je danas bio na treningu mogao je čuti kako se svadaju i međusobno okrivljuju ko je kriv za trenutnu situaciju i ko je kriv sto su se dovodili igraci koji su se dovodili, sto se tice brazilaca ako nrkpg interesuje a to jr da je lijevi bek koji je sinoc dosao cini mi se, strasan igrač, zadnji vezni par kg da smrsa moglo bi od njeg biti nesto,stoper dobar, kazem lijevog beka odmah potpisati bez razmišljanja
ko je se svađao igrači ili.....,htio sam danas izaći sa posla da vidim te brazilce ali nisam mogao

omladina1921zeljina
Kontakt:

Post Postao/la omladina1921zeljina » 09 nov 2015, 17:27

struja je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:Ko je danas bio na treningu mogao je čuti kako se svadaju i međusobno okrivljuju ko je kriv za trenutnu situaciju i ko je kriv sto su se dovodili igraci koji su se dovodili, sto se tice brazilaca ako nrkpg interesuje a to jr da je lijevi bek koji je sinoc dosao cini mi se, strasan igrač, zadnji vezni par kg da smrsa moglo bi od njeg biti nesto,stoper dobar, kazem lijevog beka odmah potpisati bez razmišljanja
ko je se svađao igrači ili.....,htio sam danas izaći sa posla da vidim te brazilce ali nisam mogao
daj nam neke sočne detalje :D :D

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 09 nov 2015, 17:45

Babaroga za ove
Einigkeit und Recht und Freiheit

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 09 nov 2015, 17:46

Kad je sutra trening?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 09 nov 2015, 18:08

pile87 je napisao/la:
zeka_tm87 je napisao/la:je li ko bio na treningu ima li kakvog slifa kod tih brazilaca??
Veznjak i bek djeluju dosta dobro po meni pogotovo veznjak. Tesko je reci bilo sta o igracu nakon jednog treninga ali to je onako prvi utisak. Za razliku od nasih igraca ovi igru baziraju na nesto vise trke a znam da je Edis govorio da nam fali upravo takvih igraca mozda se neko i pokaze dobar ako i jedan zadovolji bice dobro po nas.
znači onaj mailson je ipak bek meni se na klipovima učinio kao veznjak ili krilo,ja bi volio da obojica ostanu jer nam gori na njihovim pozicijama

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 09 nov 2015, 18:08

Zna li neko kako se tacno zove taj Brazilac lijevi bek sto je dobar?
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 09 nov 2015, 18:21

Pričajte vi koliko hoćete ali Amar je i od većih .ovana znao pitu napraviti. Niko mi ne može reći da je neko zaboravio igrati lopte ili da je izgubio kondiciju u sedam dana. U njihovoj igri je toliko je melahonije, ravnodušnosti da nije normalno i onda u roku 15 minuta naprave šansi koliko nisu napravili u zadnje 3 utakmice. Odjednom svi mogu trčati, vračati se, derati se po terenu.
Njima samo treba hebati mater i udariti po džepu jer fudbaleri samo taj jezik razumiju.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 09 nov 2015, 18:23

Dolina je napisao/la:Pričajte vi koliko hoćete ali Amar je i od većih .ovana znao pitu napraviti. Niko mi ne može reći da je neko zaboravio igrati lopte ili da je izgubio kondiciju u sedam dana. U njihovoj igri je toliko je melahonije, ravnodušnosti da nije normalno i onda u roku 15 minuta naprave šansi koliko nisu napravili u zadnje 3 utakmice. Odjednom svi mogu trčati, vračati se, derati se po terenu.
Njima samo treba hebati mater i udariti po džepu jer fudbaleri samo taj jezik razumiju.
Tako nekako, jučer baš o tome razmišljam i kažem sebi dok je Amar odbijao za svaku sitnicu platu niko nije glumio zvijezdu. Ne možeš ti sa igračima na finjaka džaba je.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 09 nov 2015, 18:26

bagrcavi je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Odovic je i doveo te igrace na pocetku, a i za ove druge koje si naveo je rekao da mu ne trebaju. Ne kontam sto ga branis, kad je realno podjednako kriv.
Najvise kriv trenerova se pika a imao je velike ovlasti kada je igracki kadar u pitanju. Pazi ako napravis spisak igraca koji ti trebaju onda im kazes boli me **** koliko kostaju i sta treba uraditi da ih dovedete i ne zanima me samo hocu te igrace.
Nije smio da preuzme odgovornost, ziheras klasicni. U evropi nam je to dobro doslo, ali recimo zadnji derbi na zubanpolju ih imamo u saci i onda on povlaci ekipu i cuva remi. Takva igra ne daje rezultat ovdje, pogotovo sa ovakvim igracima kojim treba 70 prilika da zabiju.
Jaozinho22 je napisao/la:Zato jer je Oda trener za manje ekipe,mi smo to bili u Evropi u ligi sigurno nismo i to ne funkcionira.Oda je Željin vojnik,nemam ništa protiv njega al nije to to.Čovjek je čitavu karijeru proveo u osrednjim i ispodprosječnim klubovima osim Želje.Mi na derbiju umjesto da napadnemo zadnjih pola sata on Nuspahića i Turkovića šalje u igru koji se nisu s loptom dva puta spojili :damn: Oda majstore hvala ti za sve,al' ti si prošlost.
Poštujem, svako ima svoje mišljenje, ali nažalost, bojim se da je i Željo sa peharima u rukama "prošlost" ako se nastavi sa ovom politikom!

Željo nikad bolje u Evropi nije igrao, od Štrausove ere! Ispali smo časno, od budžetom kvalitetnije ekipe, nisu nas trpali sa 4+ golova razlike kao inače, mada samo mogli i proći da je Dado umjesto stative pogodio gol. Pored toga, izbacili smo mnogo jaču ekipu, ekipu kaja trenutno u Mađarskoj još uvijek nema poraza sa skorom 13-1-0, porazili smo ekipu koja do tada kući nije bila poražena sezonama. Uz sve to, pare su u Evropi, naši osnovni prihodi, tako da je najbitnije kako tamo igramo! Zaboravljate da Željo, dok je imao kvalitetne bekove, dok ih se nisu odrekli upitni "stručnjaci", oborio rekord lige u kojem je Željo bio bez poraza cijelu polusezonu. Zaboravljate da Oda zajedno sa Željom drži rekord lige po osvojenim bodovima u jednoj polusezoni, sezoni u kojoj je Zrinjski hladno dobio u sred Mostara 0:5, Zrinjski u kojem je tada igrao "strašni" Luka Modrić. Svi koji tako mislite, postavite sebi pitanje, je li Oda baš zaslužio da govorite da je Oda "trener za male ekipe"? :oops: Oda je majstor kakvog smo se olako odrekli!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 09 nov 2015, 18:36

Ljudi nije do trenera ba nemamo igrace i tacka. Izdrazat ovo par kola i popricat sa igracima,nogom u guzicu ko nece i dovest ove brazilce i ako je moguce Bekrica i Tomica na posudbu neku tamo truhne

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Lynx i 9 gostiju.