FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
e šta je edis mogao drukčije uraditi u situaciji gdje mu je jedini lijevi bek povrijeđen to stvarno ne znam. možda ne vaditi đelmića, jedino to.
opet i ovakvom nikakvom igrom se moglo i moralo pobijediti, ali kad niko od tri špica ne može da pogodi more s broda.
opet i ovakvom nikakvom igrom se moglo i moralo pobijediti, ali kad niko od tri špica ne može da pogodi more s broda.
Na pauzi vratiti Odu, jer Amar je trenutno misaona imenica, dovest pojacanja koja on hoce, i igracima ocitat bukvicu i to je to sto se terena tice
- Jaozinho22
- Kontakt:
Dajte ba ljudi budite ozbiljni,kakvo vraćanje Ode,kakvo vraćanje Stanića pa šta vam je ?
Pa ne možemo mijenjat trenera svako mjesec. Mulalić je sad tu,ispunit mu želje za prelazni rok,imamo sreće pa je u našoj ligi duža pauza na polusezoni nego na kraju,pa ne treba godina da se uigra par igrača...Samo treba na VRIJEME dovest pojačanja da prođu pripreme i to je to.

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
-
- Kontakt:
Dovesti Amara Osima, Bekrica, Tomica, Kajkuta, Stanu ili Becelica i na posudbu Kvesica
..

BUDI ŽELJO !!!
Nisam zadovoljan što je ekipa ušla u niz utakmica bez pobjeda, što evo drugu utakmicu ne daju gol i što su sad izgubili dva boda kući, ali samam igrom danas nisam toliko nezadovoljan. Uvijek može bolje, ali danas igra nije bila očajna za razliku od Prijedora.
Bilo je želje, motivacije, bar sam ja to vidio, finih kretnji, bilo je i dovoljno prilika da se zabije gol.
Trebamo shvatiti da je nama trenutno teško igrati utakmicu protiv ekipe koja dođe da se brani i koja za poluvrijeme napravi više od deset prekršaja u svojoj trećini terena, koja napuni šesnaesterac, koja prekida svaku moguću polukontru i svako utrčavanje u prostor (čak faulovima na igrače bez lopte). A teško nam je jer nemamo igrače za tako nešto i tu ne mislim toliko na kvalitet koliko na tip igrača. Protiv ovakvih ekipa ti je potreban jedan Adilović ili Lazar i bekovi koji se dobro snalaze naprijed i to je ono što je Amar davno shvatio i igru gradio na tome i to je ono što ovoj ekipi nedostaje. Kada dođu ekipe koje se ne brane i koje igraju otvorenije, onda ova ekipa tu može paritrati sasvim dobro.
Sa ovim čime raspolaže Edis, po meni, radi dobro. Pokušava da probije bunker više igrom po zemlji, rotacijama i kretnjama, za sad to ne ide najbolje, ali nije ni toliko loše. Da su neki igrači bili pribraniji, Željo bi upisao tri boda.
Uglavnom, sad je najvažnije da igrači ne padnu previše na psihičkom planu, da probaju uzeti što je moguće više bodova do polusezne i onda vidjeti kako i šta.
Bilo je želje, motivacije, bar sam ja to vidio, finih kretnji, bilo je i dovoljno prilika da se zabije gol.
Trebamo shvatiti da je nama trenutno teško igrati utakmicu protiv ekipe koja dođe da se brani i koja za poluvrijeme napravi više od deset prekršaja u svojoj trećini terena, koja napuni šesnaesterac, koja prekida svaku moguću polukontru i svako utrčavanje u prostor (čak faulovima na igrače bez lopte). A teško nam je jer nemamo igrače za tako nešto i tu ne mislim toliko na kvalitet koliko na tip igrača. Protiv ovakvih ekipa ti je potreban jedan Adilović ili Lazar i bekovi koji se dobro snalaze naprijed i to je ono što je Amar davno shvatio i igru gradio na tome i to je ono što ovoj ekipi nedostaje. Kada dođu ekipe koje se ne brane i koje igraju otvorenije, onda ova ekipa tu može paritrati sasvim dobro.
Sa ovim čime raspolaže Edis, po meni, radi dobro. Pokušava da probije bunker više igrom po zemlji, rotacijama i kretnjama, za sad to ne ide najbolje, ali nije ni toliko loše. Da su neki igrači bili pribraniji, Željo bi upisao tri boda.
Uglavnom, sad je najvažnije da igrači ne padnu previše na psihičkom planu, da probaju uzeti što je moguće više bodova do polusezne i onda vidjeti kako i šta.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Ovu sezonu komotno mozemo proglasiti ne uspjesnom. Upava traba odrijesiti kesu i poceti graditi tim za slijedecu sezonu. U Zelji vise nema kvalitete,sto je bilo igraca za prodati prodali smo. Danas su kod nas najnolji bili Blagojevic,Hodzurda i Kosoric svi ostali su podbacili. Ukratko koliko para toliko muzike, vecini igraca se zahvaliti i dati im ispisnice i poceti graditi tim za slijedecu sezonu
- storm_raider
- Kontakt:
Puna podrska Mulalicu, za nadati se da ce ovo biti mnogo bolje nakon zime.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Stanic, Zeljkovic, Hasanovic.. Samo kazem.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
realno ovo je prva ekipa koja je u ovoj sezoni igrala klasični bunker protiv nas, tako da je to malo preforsirana priča. napravili smo tri zicera (trebalo bi biti sasvim dovoljno za pobjedu kad protivnik igra bunker i ne napravi nijedan) i uspjeli fuliti sva tri. nije to ni do tipa napadača što ono fuliš. hladne glave i sa samopouzdanjem bi ono morao pogoditi svaki fudbaler.
-
- Kontakt:
Ma sta vam je ljudi ? Ovo je idealno i fenomenalno, jedino sto nama fali je 9-10 bodova vise i to je sve. Ostalo je bas onako kako treba biti. Ako dobijemo sada Borac, dobicemo 3 boda, Radnik jos 3 boda, Vitez jos 3 boda. Nemojte ici u krajnost sada i pisati kako je nesto lose kad to nije.
Ja sam napustio stadion cim je Enis dobio crveni i stvarno, ali bas ono iskreno nikad se nisam gore osjecao nego danas. Probudio sam se i kako obicno biva odmah pomislio da danas igra Zeljo, ali od jutra to nije bilo to. Znao sam da nesto nije kako treba, ali eto opet odem tamo gdje sam navikao, ali dobio samo jos jedan samar. Bilo je teskih vremena za ovaj klub, ovi stariji znaju sta i kako je bilo, a mladja raja je sigurno cula da je Zeljo znao i u drugoj ligi igrati, da smo gubili od svakavih anonimusa i pokusaja od klubova, ali nikad nije bilo ovako. Sve bih dao da sam bio ljut danas, da kao i uvijek kada Zeljo podbaci ne mognem pricati sa zenom, niti bilo kime, a mene zapravo boli neka stvar. Bez ljutnje, bez icega sam odgledao prvo poluvrijeme, i onu patnju, pa vidio faul Enisa i lagano put pod noge. Svi se nekako s dosta straha okrecemo onom peroiodu koji je poceo prije desetak godina i trajao do povratka Amara, ali ono je bilo zlatno doba Zelje u odnosu na ovo sada. Nikada nismo dobili vise samara od nase ekipe, zapravo necega sto bi trebala biti ekipa. Igrati utakmicu bez veznog reda moze samo budala, jedan zadnji vezni, jedan kao prednji vezni, tri spica i jedno krilo, jedan vezni na beku, golman koji ne moze ispucati loptu, bitanga od Kokota koji nije i ne moze biti igrac kluba koji nikada nije bio ono sto doticni predstavlja. Totalna lakrdija.
Ova granitura ljudi nam je priredila toliko losih stvari da je to nevjerovatno. Niko nikad nije imao ovakvu atmosferu oko kluba kao sto su oni dopustili. Bas sam prije utakmice razmisljao i zapravo mislio dobro o trenutnim ljudima u klubu, vjerovao da su mnogo dobrih stvari uradili i da im treba vjerovati, ali oni su zapravo na dobrom putu da se poseru na ovaj klub, na navijace i sve ono sto Zeljo predstavlja. Bez obzira koliko dobrih stvari uradili nedopustivo je da se Zeljo nalazi gdje je sada, da igra na ovaj nacin, da ima u svojim redovima bitange i seljacine velikih razmjera. Velika sramota i odgovorno tvrdim da Zeljo nikada nije bio manje Zeljo. Bilo smo i fenjerasi i borili se za opstanak, ali i ta ekipa je imala dusu, imala je Stilica, Dialibu, Cocalica, Pelaka, Sehica i igrala je lijepo, napadali su, Stila je mijesao protvnike po terenu, Dialiba nas cinio sretnim svojim golovima, a mi smo i tada imali ponos i prkos u sebi i bolio nas je **** koji smo na tabeli. Ovi danas su nam uzeli ponos, popisali se na stoljece koliko vec traje ova prica, posrali se po klubu i navijacima.
Davno sam ja pisao i bio napadan od mnogih kada sam kritikovao ovu upravu i nacin na koji se odnosi prema nasim ljudima. Jedan po jedan veliki covjek je odlazio od Zelje, i to ljudi koji su ostavili veliki trag u historiji kluba, sjebali odnose s legendama i pravim Zeljovcima. Mulalic nije nista bolji od Capljica, Djurbuzovica, Memica, Adzema, a mnogo je gori od Odovica. Neko je naumio da on dodje na klupu i napravio lakrdiju oko kluba i otjerao ljude koji vole ovu pricu. Ja im to nikada necu oprostiti. Mogu oprostiti svaki rezultat, pa i da ispadnemo, ali ne mogu da neki papak tjera legende ovog kluba. Niko nema pravo na to, a posebno ne ljudi koji to rade i koji su srozali ovaj klub na niske grane.

Ja sam napustio stadion cim je Enis dobio crveni i stvarno, ali bas ono iskreno nikad se nisam gore osjecao nego danas. Probudio sam se i kako obicno biva odmah pomislio da danas igra Zeljo, ali od jutra to nije bilo to. Znao sam da nesto nije kako treba, ali eto opet odem tamo gdje sam navikao, ali dobio samo jos jedan samar. Bilo je teskih vremena za ovaj klub, ovi stariji znaju sta i kako je bilo, a mladja raja je sigurno cula da je Zeljo znao i u drugoj ligi igrati, da smo gubili od svakavih anonimusa i pokusaja od klubova, ali nikad nije bilo ovako. Sve bih dao da sam bio ljut danas, da kao i uvijek kada Zeljo podbaci ne mognem pricati sa zenom, niti bilo kime, a mene zapravo boli neka stvar. Bez ljutnje, bez icega sam odgledao prvo poluvrijeme, i onu patnju, pa vidio faul Enisa i lagano put pod noge. Svi se nekako s dosta straha okrecemo onom peroiodu koji je poceo prije desetak godina i trajao do povratka Amara, ali ono je bilo zlatno doba Zelje u odnosu na ovo sada. Nikada nismo dobili vise samara od nase ekipe, zapravo necega sto bi trebala biti ekipa. Igrati utakmicu bez veznog reda moze samo budala, jedan zadnji vezni, jedan kao prednji vezni, tri spica i jedno krilo, jedan vezni na beku, golman koji ne moze ispucati loptu, bitanga od Kokota koji nije i ne moze biti igrac kluba koji nikada nije bio ono sto doticni predstavlja. Totalna lakrdija.
Ova granitura ljudi nam je priredila toliko losih stvari da je to nevjerovatno. Niko nikad nije imao ovakvu atmosferu oko kluba kao sto su oni dopustili. Bas sam prije utakmice razmisljao i zapravo mislio dobro o trenutnim ljudima u klubu, vjerovao da su mnogo dobrih stvari uradili i da im treba vjerovati, ali oni su zapravo na dobrom putu da se poseru na ovaj klub, na navijace i sve ono sto Zeljo predstavlja. Bez obzira koliko dobrih stvari uradili nedopustivo je da se Zeljo nalazi gdje je sada, da igra na ovaj nacin, da ima u svojim redovima bitange i seljacine velikih razmjera. Velika sramota i odgovorno tvrdim da Zeljo nikada nije bio manje Zeljo. Bilo smo i fenjerasi i borili se za opstanak, ali i ta ekipa je imala dusu, imala je Stilica, Dialibu, Cocalica, Pelaka, Sehica i igrala je lijepo, napadali su, Stila je mijesao protvnike po terenu, Dialiba nas cinio sretnim svojim golovima, a mi smo i tada imali ponos i prkos u sebi i bolio nas je **** koji smo na tabeli. Ovi danas su nam uzeli ponos, popisali se na stoljece koliko vec traje ova prica, posrali se po klubu i navijacima.
Davno sam ja pisao i bio napadan od mnogih kada sam kritikovao ovu upravu i nacin na koji se odnosi prema nasim ljudima. Jedan po jedan veliki covjek je odlazio od Zelje, i to ljudi koji su ostavili veliki trag u historiji kluba, sjebali odnose s legendama i pravim Zeljovcima. Mulalic nije nista bolji od Capljica, Djurbuzovica, Memica, Adzema, a mnogo je gori od Odovica. Neko je naumio da on dodje na klupu i napravio lakrdiju oko kluba i otjerao ljude koji vole ovu pricu. Ja im to nikada necu oprostiti. Mogu oprostiti svaki rezultat, pa i da ispadnemo, ali ne mogu da neki papak tjera legende ovog kluba. Niko nema pravo na to, a posebno ne ljudi koji to rade i koji su srozali ovaj klub na niske grane.
Svi nesto pisete ljudi, pa de nek neko imenom i prezimenom napiše ko je kriv za ovo sve
Tačno ne znam šta da kažem poslije ovoga, iscrpljen sam kao da sam ja igrao. Ljudi moji meni nije jasno da se neko bavi profesionalno ovim poslom, živi od te lopte i onda fuli onakve šanse... zaista ne znam šta da kažem. Edisu je ja mislim i najteže kao da on ne vidi da je ova ekipa limitirana.. Okreneš se prema klupi sa nadom da neko od njih može okrenuti nešto i onda pogledaš da su na toj klupi Diatta, polumrtvi Joco i ova naša djeca koja tek treba da sazriju. Ovoj ekipi trebaju promjene iz temelja!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Razumijem kritikovanje uprave zbog tjeranja Ode, ali reci da je Edis tu jer ga neko gura je smijesno.
Ne moze se od govana pita pravit nikako. Otislo je sve sto je iole valjalo, dosli su polovnjaci kao zamjene, cast izuzecima, i tu sva prica zavrsava.
Ne moze se od govana pita pravit nikako. Otislo je sve sto je iole valjalo, dosli su polovnjaci kao zamjene, cast izuzecima, i tu sva prica zavrsava.
Inace Zeba nije vise dobar za Zelju haha
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !
- themaniaks
- Kontakt:
Zasto se ovi igraci ne udaraju po novcaniku to mi ne ide u glavu nikako,kad su se mogli premirati mogu sad biti i kaznjeni i moraju jer brukaju klub
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Odoviclisander je napisao/la:Svi nesto pisete ljudi, pa de nek neko imenom i prezimenom napiše ko je kriv za ovo sve
Sad ce to Miske dovesti u red, nas hero
Za zicere se slažem, zato sam i napisao da igra nije bila toliko loša jer su se stvorile prilike, ali se ne slažem da je prva ekipa koja je igrala bunker. Svaka loša predstava je bila protiv ekipa koje su se više branile nego napadale (Slavija, Mladost, Travnik, Kupa, pa i Prijedor) i svakoj od njih je teško bilo postići gol, a nije uvijek bilo prilika. Ne mislim da sad bi dolaskom Adilovića dobijali svaku i probijali svaki bunker, ali je to razlika između jednog sistema koji je bio uspješan i ovoga koji se sad uigrava i koji do sada nije pokazao mnogo. Što ne znači da neće.ChWilla je napisao/la:realno ovo je prva ekipa koja je u ovoj sezoni igrala klasični bunker protiv nas, tako da je to malo preforsirana priča. napravili smo tri zicera (trebalo bi biti sasvim dovoljno za pobjedu kad protivnik igra bunker i ne napravi nijedan) i uspjeli fuliti sva tri. nije to ni do tipa napadača što ono fuliš. hladne glave i sa samopouzdanjem bi ono morao pogoditi svaki fudbaler.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
I da se kapitenska da Kosoricu koji je jedini imao obraza okupiti ono par igraca i pozdraviti publiku... Sadasnji kapiten prebrzo bjezi...
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
- Kontakt:
Najiskrenije smo svi krivi. Prvo mi navijaci, onda sve ostalo. Kada god se postavljalo neko pitanje vezano za klub odmah su se zauzmale strane i utvrdjivale pozicije kao da je rat. Svako je vukao na svoju stranu, a sve preko ledja kluba. Za svako pitanje i svaki problem. Niko nije mislio o rijesavanju istih, bilo je vazno da se dobro utvrde mjesta i da se ne dozvoli da onaj drugi dodje blizu para koje su se zaradile. Za svakog igraca je neko imao svoje misljenje i svoj nacin na koji treba raditi, a Zeljo bi na kraju dobio Livaju i Mladenovica. Vidio si i sam kako se pisalo, kriv je ovaj, nije on nego ovaj, i kada neko napusti funkciju sve se svali na njega. E tako ti je bilo ovdje na forumu i tako je bilo tamo gdje ne smije biti, u klubu. Mozes se vratiti nazad i vidjeti reakcije odredjenih ljudi kada su se spominjale pare i kako su se uzbudjivali zbog toga. Ja sam i tada pisao **** ih pare, nek uzmu sve i nek idu iz kluba jer ovo nije Zeljo, ovo je **** koji smo mi dobili. Kako su ovdje jedini pisali i lobirali za neke ljude, tj. neki placenici i u klubu je bilo isto tako svi su imali nekog svog favorita i svog neprijatelja i udri. Kada je bilo jasno da nesto nije kako treba i da neko ne radi svoj posao, rijetki su brinuli o tome da se rijesi problem, nego su odmah izlijetali da brane svoga i da krive nekog drugog.lisander je napisao/la:Svi nesto pisete ljudi, pa de nek neko imenom i prezimenom napiše ko je kriv za ovo sve
Evo i sada se otprilike ide istim putem i s istom pricom.
Da se ja bilo šta pitam, ja bih bez imalo razmišljanja vratio Odu i doveo bi mu igrače po njegovoj želji i pravio tim za sljedeću sezonu, samo je on od ove limitirane ekipe uspjevao nešto napraviti, dok je imao Kvesu, Zeljkovića ... Uz to Oda je majstor za knockout takmičenja i teško da bi neko iz naše lige u dvije tekme bio bolji, dokazao je to u Evropi, a to nam je najpotrebnije da probamo izboriti Evropu kroz kup. Nije sramota priznati grešku i ispraviti je, sramota je znati za nju a budala se praviti i ništa ne poduzimati. Kada je Široki to uradio i nakon par promašaja od trenera vratio Musu, zašto ne bi i mi? Eno ih, za titulu se bore!
Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921 i 23 gosta.