BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
To što pojedini navijači BVB veličaju drugo mjesto i broj postignutih golova je nešto u čemu i ja mislim da se pretjeruje, jer konkretnih rezultata nema, osim plasmana u LP za iduću sezonu, u kojoj će biti neizvjesno, zbog odlaska jednih i dolaska novih kadrova. A što se tiče uništavanja BL u toj ligi nešto očito ne štima, bez obzira ko je kriv, a ako navijači FCB misle da je liga u svemu OK onda neka pogledaju rezultate španskh klubovva koji ni po čemu ne bi trebali toliko biti ispred njemačkih klubova, a i engleski klubovi ove godine ispadoše jači od BL. Ako nam je reper trenutno mrtva Italija i Francuska sa oduvijek samo jednim dominantnim klubom onda ne treba ništa mijenjati i sve je idealno.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
To si upravu, ova sezona u Bundesligi je bila katastrofalna, i ono malo konkurencije sto je Bayern imao gubi na kvaliteti (mislim na Borussiju i Wolfsburg). Koliko god je lijepa stvar sto je Gladbach otisao u Ligu prvaka, toliko je i losa za ovu ligu jer ce oni tesko do grupne faze. Realno, protiv engleskih i spanskih klubova nemaju prevelike sanse. O Mainzu i Herthi ne treba trositi rijeci. Pojedinci sa ovog pdf-a stekli su dojam da ja ne volim Borussiju, a to zaista nije istina. Meni je Borussija itekako drag klub i sama atmosfera oko njega, nisam od onih koji ce moliti Boga da igrac Borussije slomi nogu kao sto pojedinci prizivaju kod Bayerna. MEne frustrira neumjece vase uprave, ono sto Watzke i Zorc rade je amaterizam i tako ga treba i okarakterisati, a ne lizati dupe doticnoj gospodi dok Borussija ispada razvojni klub bez ikakvog autoriteta da zadrzi bilo kojeg igraca za kojeg dodje ozbiljna ponuda . Uprava koja deset godina nije naucila lekciju je nesposobna i nije joj mjesto na celu ovakvog kluba. Mainz je tu gdje jeste zbog Heidela, a Schalke je dotakao dno zbog Heldta i ljudi oko njega.opel je napisao/la:To što pojedini navijači BVB veličaju drugo mjesto i broj postignutih golova je nešto u čemu i ja mislim da se pretjeruje, jer konkretnih rezultata nema, osim plasmana u LP za iduću sezonu, u kojoj će biti neizvjesno, zbog odlaska jednih i dolaska novih kadrova. A što se tiče uništavanja BL u toj ligi nešto očito ne štima, bez obzira ko je kriv, a ako navijači FCB misle da je liga u svemu OK onda neka pogledaju rezultate španskh klubovva koji ni po čemu ne bi trebali toliko biti ispred njemačkih klubova, a i engleski klubovi ove godine ispadoše jači od BL. Ako nam je reper trenutno mrtva Italija i Francuska sa oduvijek samo jednim dominantnim klubom onda ne treba ništa mijenjati i sve je idealno.
Nije Bundesliga nazadovala zbog BAyerna, ligu ne cini jedan klub, nazadovala je sto 17 klubova u ligi vode ljudi koji svoj posao rade ocajno ( cast Eberlu i Heidelu, oni su zalutali medju ove lesinare)
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Imam nekoliko pitanja.
--Kako je moguće da se po pitanju transfera igrača u Dortmund uvijek javljaju neki podaci koji govore da je manje plaćen nego što je prvobitno bilo navedeno ili da je manje plaćen u odnosu što bi se očekivalo?
--Vidio sam statistiku ovog Dembelea, zbilja se doima da je odličan igrač ali...ko je od vas pratio ovog momka?(ne mislim na igrice) Da li je on toliko dobar za vas jer ste pratili njegovu karijeru ili je on "toliko dobar" samo zato šta je bio na spisku želja Barcelone i ostalih velikih klubova?
-- Kako je moguće da malac nije na spisku Francuske za EP?
-- Pri kraju prošle sezone dosta se pisalo da Dortmund neće ponovo odigrati tako lošu sezonu, ispostavilo se to tačnom pretpostavkom. Sad ja vas pitam, da li će Dortmund i naredne sezone igrati jednako dobro i uspješno kao ove? Mislim na bodove i golove u BL.
--Kako je moguće da se po pitanju transfera igrača u Dortmund uvijek javljaju neki podaci koji govore da je manje plaćen nego što je prvobitno bilo navedeno ili da je manje plaćen u odnosu što bi se očekivalo?
--Vidio sam statistiku ovog Dembelea, zbilja se doima da je odličan igrač ali...ko je od vas pratio ovog momka?(ne mislim na igrice) Da li je on toliko dobar za vas jer ste pratili njegovu karijeru ili je on "toliko dobar" samo zato šta je bio na spisku želja Barcelone i ostalih velikih klubova?
-- Pri kraju prošle sezone dosta se pisalo da Dortmund neće ponovo odigrati tako lošu sezonu, ispostavilo se to tačnom pretpostavkom. Sad ja vas pitam, da li će Dortmund i naredne sezone igrati jednako dobro i uspješno kao ove? Mislim na bodove i golove u BL.
-
- Kontakt:
Dortmund ce sezonu 2016/2017 odigrati indeticno kao i ovu sto je zavrsena, ako ne i za nijansu bolje!Zdena04 je napisao/la:Imam nekoliko pitanja.
Otisao je Hummi , ali dolazi Dragovic klasa i dokazani stoper, u tandemu sa Sokratom to ce biti beton.
Stigao je Dembele , u tandemu sa Aubom protvnicke mreze ima da se resetaju .
Tu je i onaj malac Merino spanski talenat, spominje se Horn golman. te Dahoud , Yarmolenko ..Verner.
Biti cemo jos jaci za narednu sezonu , zato no sikiriki bit ce i golova a i bodova.

Znaci ako Bayern sljedece sezone nekim cudom padne i osvoji 60 bodova a mi osvojimo 61 i uzmemo titulu,onda cemo velicati trenera i igrace...to ce biti odlican fudbal koji je donio titulu.Po istoj pretpostavci sezona sa 100 bodova je losa ako je Bayern uzeo 101 bod...shvatite da to sta radi Bayern ne moze uticati na kvalitet BvB-a ili bilo kog drugog tima u ligi.opel je napisao/la:To što pojedini navijači BVB veličaju drugo mjesto i broj postignutih golova je nešto u čemu i ja mislim da se pretjeruje, jer konkretnih rezultata nema,
Koji su to drugi slucajevi ?Zdena04 je napisao/la:Imam nekoliko pitanja.
Proglasen je cini mi se najboljim mladim igracem francuske lige...ima dosta dobru statistiku za jednog klinca od 18 godina a komentari su 99% pozitivni za njegove igre...ne vjerujem da se svi vode tom pricom da ga je trazila Barcelona.Zdena04 je napisao/la:--Vidio sam statistiku ovog Dembelea, zbilja se doima da je odličan igrač ali...ko je od vas pratio ovog momka?(ne mislim na igrice) Da li je on toliko dobar za vas jer ste pratili njegovu karijeru ili je on "toliko dobar" samo zato šta je bio na spisku želja Barcelone i ostalih velikih klubova?
-
Ipak se radi o Francuskoj...vjerujem da ima mnogo boljih igraca na toj poziciji.Zdena04 je napisao/la: Kako je moguće da malac nije na spisku Francuske za EP?
-Uf mnogi, mnogi slučajevi moj ti Adnane. Sjećam se za Armenca da se pisaolo da je gotova stvar za 22 miliona. Tako je bilo sve dok Šahtar nije ozvaničio brojke. Općenito mi nije jasno zašto navijači uvijek uzimaju najnižu cifru za stvarni iznos, kao da se radi o njihovom džepu.
- Znači nisi ni ti pratio malca.
Za Armenca se svasta pisalo ali ne sjecam se da je na kraju bilo prica o 22 miliona...uostalom i na ovoj temi se dosta kritikovalo upravu za tih 28-29 kol'ko je placen.Zdena04 je napisao/la:-Uf mnogi, mnogi slučajevi moj ti Adnane. Sjećam se za Armenca da se pisaolo da je gotova stvar za 22 miliona. Tako je bilo sve dok Šahtar nije ozvaničio brojke. Općenito mi nije jasno zašto navijači uvijek uzimaju najnižu cifru za stvarni iznos, kao da se radi o njihovom džepu.
A cifra jest vazna,bez obzira sto nije iz naseg dzepa...ako ce za Dembelea i zamjenu za Hummelsa potrositi 70 miliona onda to ne valja jer nece niko novi doci.Ako prodju sa 35 onda mozemo ocekivati i neko novo ime...
Naravno da ga nisam pratio,ko jos redovno gleda Rennes...uostalom cisto sumnjam da je i Neymara neko redovno pratio

- kraljttbvb
- Kontakt:
Proroce cekamo te na temi vukova da nam odgovoris na neka od postavljenih pitanjaFRANK RIBERY je napisao/la:.

Slabo nesto dolazis na tu temu, a nekada si tamo bio starosjedilac

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Desperado09
- Kontakt:
Puuuu koja se otpad skupi da komentarise transfer Dembelea. Sve sami znalci u pm.
Cuj odbili od Barce 35 mil., pa gdje to piše osim u nekim zutim listovima. I u njima nije pisalo nista o odbijanju ponude nego se samo nagadjalo da je Barca spremna platiti toliko. Međutim, niko im nije kriv sto mali hoće u BVB.
A cuj onog sto se redovno provaljuje. Kae gdje ces poredit Rennes i Benficu. Pa kravari moji nije bitno gdje ko igra nego je bitno da je Dembele po ucinku, statistici i nagradama (najbolji mladi igrač Francuske) puno veci potencijal - talenat od tog mulca iz Benfice kojeg ste platili 85 mil eura, a mi Osmu 8+7. Normalno da ćemo opaliti salvu hvalospjeva po Zorcu i Watzkeu.
Cuj odbili od Barce 35 mil., pa gdje to piše osim u nekim zutim listovima. I u njima nije pisalo nista o odbijanju ponude nego se samo nagadjalo da je Barca spremna platiti toliko. Međutim, niko im nije kriv sto mali hoće u BVB.
A cuj onog sto se redovno provaljuje. Kae gdje ces poredit Rennes i Benficu. Pa kravari moji nije bitno gdje ko igra nego je bitno da je Dembele po ucinku, statistici i nagradama (najbolji mladi igrač Francuske) puno veci potencijal - talenat od tog mulca iz Benfice kojeg ste platili 85 mil eura, a mi Osmu 8+7. Normalno da ćemo opaliti salvu hvalospjeva po Zorcu i Watzkeu.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Nisi dovoljno inteligentan da skontas sta je pisac kontao da kaze, nije isto dovesti igraca iz Benfice i tamo nekog Rennesa koji nije vidio evropska takmicenja sto godina. Dembele je vrhunski talenat, ali ni blizu ono sto pojedinci predstavljaju. Slavi drugo mjesto i gol razliku, to su svi trofeji koje osvajate zadnjih godina.Doveli neafirmisano dijete od 18 godina i praznik za Borrusiju. Svasta!Desperado09 je napisao/la:Puuuu koja se otpad skupi da komentarise transfer Dembelea. Sve sami znalci u pm.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Samo lobotomac može povjerovati u onih 8 mil.
Btw Sanches je veći talenat, momak sa Benficom suvereno osvojio titulu a u CL zapeli tek na prepreci protiv Bayerna i pored svega toga pozvan u reprezentaciju Portugala čime je oborio rekord Ronalda kao najmlađi igrač koji je zaigrao za A tim.
Dok je Dembele uradio šta igrajući za poluamaterski Rennes.? Čak nije pozvan na Euro jer mu je mjesto uzeo Coman.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Muzulje,voz u nazad u stalu..
Baš tako, dok je njegov vršnjak Koman plaćen 25 i još odavno reprezentativac i pozvan na EURO Dembele će biti plaćen vjerovatno 40-52 mil i još nema nastupa za A tim i naravno da neće igrati na EUROu a jer kako bi pored munje kOMANA.Saurman je napisao/la:Dok je Dembele uradio šta igrajući za poluamaterski Rennes.? Čak nije pozvan na Euro jer mu je mjesto uzeo Coman.

Dobra sezona je ona u kojoj se što više uradi u BL i što više u Evropi, prvenstveno u LP. Nije za čestitke sezona u kojoj se osvoji drugo mjesto sa 78 bodova, ispadne u četvrtfinalu LE i ostane bez kapitena koji prelazi u redove najvećeg konkurenta. I nije dobra uprava koja i kad igra finale LP i kad ne igra LP nikako redovno ostaje bez najboljih igrača koji odlaze gdje hoće i kad hoće i to u redove najvećeg rivala. S te strane klub apsolutno nije napredovao unazad 20 godina, jer ovo se dešavalo i 1997. godine nakon osvajanja LP.adnan24 je napisao/la:Znaci ako Bayern sljedece sezone nekim cudom padne i osvoji 60 bodova a mi osvojimo 61 i uzmemo titulu,onda cemo velicati trenera i igrace...to ce biti odlican fudbal koji je donio titulu.Po istoj pretpostavci sezona sa 100 bodova je losa ako je Bayern uzeo 101 bod...shvatite da to sta radi Bayern ne moze uticati na kvalitet BvB-a ili bilo kog drugog tima u ligi.opel je napisao/la:To što pojedini navijači BVB veličaju drugo mjesto i broj postignutih golova je nešto u čemu i ja mislim da se pretjeruje, jer konkretnih rezultata nema,
Ode ti daleko...to sta je bilo 1997.-e nema veze sa danasnjom Borusijom.opel je napisao/la:S te strane klub apsolutno nije napredovao unazad 20 godina, jer ovo se dešavalo i 1997. godine nakon osvajanja LP.
Gundogan 5 mjeseci van terena

Pa kako nema, šta god da osvoje, ili prije tri godine ili prije 20 godina, isto se piše, razvojni klub bio i ostao do dana današnjeg.adnan24 je napisao/la:Ode ti daleko...to sta je bilo 1997.-e nema veze sa danasnjom Borusijom.opel je napisao/la:S te strane klub apsolutno nije napredovao unazad 20 godina, jer ovo se dešavalo i 1997. godine nakon osvajanja LP.
Gundogan 5 mjeseci van terena...prodat ga u cvajtu,samo nek ide.
Odmah da naglasim ja ovdje samo komentarisem sa aspekta evrospkih rezultata. Teske su rijeci da je Bundesliga ove sezone bila katastrofalna, kada je recimo BvB igrao 1/4 finale kupa Uefa, Wolfsburg 1/4finale lige prvaka, Bayern polufinale... To je nesto sto dugo nismo imali...FRANK RIBERY je napisao/la: To si upravu, ova sezona u Bundesligi je bila katastrofalna, i ono malo konkurencije sto je Bayern imao gubi na kvaliteti (mislim na Borussiju i Wolfsburg). Koliko god je lijepa stvar sto je Gladbach otisao u Ligu prvaka, toliko je i losa za ovu ligu jer ce oni tesko do grupne faze. Realno, protiv engleskih i spanskih klubova nemaju prevelike sanse. O Mainzu i Herthi ne treba trositi rijeci. Pojedinci sa ovog pdf-a stekli su dojam da ja ne volim Borussiju, a to zaista nije istina. Meni je Borussija itekako drag klub i sama atmosfera oko njega, nisam od onih koji ce moliti Boga da igrac Borussije slomi nogu kao sto pojedinci prizivaju kod Bayerna. MEne frustrira neumjece vase uprave, ono sto Watzke i Zorc rade je amaterizam i tako ga treba i okarakterisati, a ne lizati dupe doticnoj gospodi dok Borussija ispada razvojni klub bez ikakvog autoriteta da zadrzi bilo kojeg igraca za kojeg dodje ozbiljna ponuda . Uprava koja deset godina nije naucila lekciju je nesposobna i nije joj mjesto na celu ovakvog kluba. Mainz je tu gdje jeste zbog Heidela, a Schalke je dotakao dno zbog Heldta i ljudi oko njega.
Nije Bundesliga nazadovala zbog BAyerna, ligu ne cini jedan klub, nazadovala je sto 17 klubova u ligi vode ljudi koji svoj posao rade ocajno ( cast Eberlu i Heidelu, oni su zalutali medju ove lesinare)
U poredjenju sa la primerom onda jeste katastrofalno, ali ovo je za Bundesligu jedna od boljih sezona.
Dapače, samo je sezona 2012/2013 bila bolja za Bundesligu u poslednjih 5sezona.
Medjutim, ovo je vise tema za Bundeslige, pa ukoliko si voljan rado bih tamo nastavio raspravu.
Stern des Südens
- Desperado09
- Kontakt:
Samo dijete od 6-7 g. moze povjerovat da je BvB kojem je najveći transfer 27 mil., platio preko 50 mil za talenta od 19 g. Ne znam kako odrastao covjek moze povjerovati u te nebuloze.
Da da, u poluamaterskom Rennesu do nagrade za najboljeg mladog igrača Francuske. Ej moji dziberi.
Da da, u poluamaterskom Rennesu do nagrade za najboljeg mladog igrača Francuske. Ej moji dziberi.
-
- Kontakt:
Umjesto da svi budemo sretni sto vjerovatno i dva najveća mlada talenta evrope u ovome trenutku dolaze u bundesligu i sto ćemo ih imati priliku pratiti, vi se tu svadate ko je koliko plaćen ko da iz vašeg džepa ide. Yebote, ko balavurdija kakva .
Agieren statt reagieren
-
- Kontakt:
Pale_Companion je napisao/la:Umjesto da svi budemo sretni sto vjerovatno i dva najveća mlada talenta evrope u ovome trenutku dolaze u bundesligu i sto ćemo ih imati priliku pratiti, vi se tu svadate ko je koliko plaćen ko da iz vašeg džepa ide. Yebote, ko balavurdija kakva .

Uzivacemo gledajuci dva najveca talenta Evrope , a bavarci i ovi moji zutalji se prepucavaju koliko je tko placen od njih dvojice!

Sutra vecer je veliko finale kupa , nadam se da ce nogomet pobjediti, i da nece sudije odraditi nesto prljavo.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.