da ne ostanem nedorecen ili pljuvac... imam punih 50 godina zivota i Zelju sam pratio sirom Juge i BiH, jos sa Djilldom rahmetli, Zutim, koji je donedavno bio "ekonom" u Zelji (valjda se tako zvala njegova funkcija), Adilom (ostao bez lijeve noge u ratu), Javom, Farukom Dzankom, sa Dinom Pekicem igrao veliki fudbal (Vrbanjusa) i mali fudbal (Biseri u ratu).... sin mi ima 24 godine i na njega sam prenio ludu ljubav prema Zelji, te je istog pratio i prati po domacim i evropskim gostovanjima, domace tekme nema potrebe pominjati. kada bih napisao sinovo ime, svi mladji bi znali o kome se radi i znali bi da iz nase kuce nema nista lose protiv Zelje. uz njega smo i u dobru i u zlu. problem je u tome sto nam se pokusava bacati prasina u oci, nekakvim supljim pricama o, trenutnoj, bajnoj situaciji u klubu. ne kazem da trenutna uprava Zelje nije uradila mnogo na finansijskoj stabilizaciji kluba (nisam insajder, pa niti tvrdim, niti imam namjeru ponistavati izjave pojedinih forumasa po tom pitanju), ali na sportskom segmentu, koji je nama ovdje i na tribini, najbitniji kaskamo debelo. vidim najave novih latinoamerikanaca u rosteru. hahahahha, dok ovo pisem, na hayatu ide pres sa Sabljom. kad ga slusam i kakve probleme navodi s kojim se susrece, pitam se sta su onda oda ili capljic mogli drugacije odraditi. i jjegova prica se svodi na mladost ekipe, nemogucnost njihove konstantnosti u igri i sl. nista protiv Sablje, izuzetno a cijenim kao igraca i ono sto je pruzao igrajuci za Zelju. ali, zasto onda nismo mogli istrpiti i naprijed navedene trenere, koji su imali istu ekipu? ja ne vidim da je Mulalic donio neki pozitivni sok, izuzev u tekmi sa njanjama, koji su samo prenahupana ekipa. pozvao bih ove neumorne optimiste (pile87, Zeljo1921...) da pobiju bilo koji pasus iz mojih danasnjih postova, ali argumentovano. ako se to desi, obecavam da cu obrisati ovaj acc i nikad vise na ovoj temi necu rijec napisati. kako vec napisah, aldin i, kontra njega, pojedinci pisu ono sto bi zeljeli da bude, bez ikakve argumentacije. danas me Zeljo1921 proglasi i alkoholicarem. nije frka, majstore, de me pobij argumentima, pa cu se ja poceti i valjati misleci da sam pijan, jer si me ti ubjedio u to. pustite se suplje. od guranja glave u pijesak nemamo nista. ni u ludilu ne razmisljam o opstanku, jer nam to nije upitno, ali izlazak u evropu itekako jeste. a, vi, neumorni pozitivci situacije u klubu, demantujte me argumentima, ja vam se izvinem i ugasim acc. mislim da je posteno s moje strane.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija