FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Velahalve
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Velahalve » 06 nov 2015, 14:33

kenan_tm87 je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:puno je bitnija podrška sa juga u ovom trenutku, čak i bitnija od toga ko će doći a ko otići
Koja podrska? Jug se raspao...
znam i ja prijatelju da se skoro raspao, mislio sam da li postoji način da Željo ponovo dobija podršku sa južne tribine, što u zadnjih par utakmica nije bio slučaj!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 nov 2015, 14:34

Pa i da Edis ne položi sad do nove tu profi licencu, Hare ne mora biti za transfere. za trtansfere mogu biti i ja zadužen ako se porcijeni da sam ja taj. haris može biti pomoćni ili imati neku drugu funkciju u klubu da bi imali tu njegovu profi licencu na raspolaganju.
@aldine još jedna stvar mi ovjde ne dovodimo igrače, nego raspravljamo, kao što se i na svim forumima radi. Ja ga nit mogu dovesti, nit će moje mišljenje uticati na Edisa, Hareta ili bilo koga drugog. AKo naprđujemo svi bez smisla onda i ti to radiš, pa mi čudo što ikako pišeš ako imaš takvo mišljenje o sebi.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 06 nov 2015, 14:39

zaboljisportuBiH je napisao/la:Pa i da Edis ne položi sad do nove tu profi licencu, Hare ne mora biti za transfere. za trtansfere mogu biti i ja zadužen ako se porcijeni da sam ja taj. haris može biti pomoćni ili imati neku drugu funkciju u klubu da bi imali tu njegovu profi licencu na raspolaganju.
Ja ne znam da je dosao neko ko ima iskustva u tom segmentu gdje smo podbacili u proslom prelaznom roku i ko bi sljedeci rok odradio kako treba..
BUDI ŽELJO !!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 nov 2015, 14:55

Hadzijalagic je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Pa i da Edis ne položi sad do nove tu profi licencu, Hare ne mora biti za transfere. za trtansfere mogu biti i ja zadužen ako se porcijeni da sam ja taj. haris može biti pomoćni ili imati neku drugu funkciju u klubu da bi imali tu njegovu profi licencu na raspolaganju.
Ja ne znam da je dosao neko ko ima iskustva u tom segmentu gdje smo podbacili u proslom prelaznom roku i ko bi sljedeci rok odradio kako treba..
Nije niko dosao sto je po meni greska. Sada imaju grupu ljudi koja radi na igrackom kadru koliko oni znaju o fudbalu upitno je... Sada je nesto vise para u igri i prica se sa nesto ozbiljnim menadzerima to moze biti od vaznosti jer takvi menadzeri ne vole podvaliti igraca...edis jos mora samo odraditi staziranje negdje u Njemackoj i to je gotovo sto se tice licence. Kako sam cuo Karic ce biti pomocni trener ako nadju trenera golmana kakvog zele...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 nov 2015, 15:20

Hadzijalagic je napisao/la:
Samo sam ti rekao da mu ne mora biti to radno mjesto nego drugo. Znači ne mora on biti za transfere ako ima licencu. Može biti bilo šta drugo, a za tranfere može biti i Mulalić. Nije mu ta funkcija vezana za licencu. Ako nije dobar bio u tome može raditi nešto drugo a ostati u klubu sa licencom.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 06 nov 2015, 15:29

Ako je istina za Djelmica (vjerujem da jeste, ali kod nas se nikad ne zna) mi vec imamo prvo pojacanje za nastavak sezone...

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 06 nov 2015, 15:34

boccaccio je napisao/la:Jasno je da trebamo da napravimo zavrsnicu ovog dijela prvenstva i da je napravimo sto bolje, da probamo da sakupimo nekih bodova koji bi nas nekako sto vise priblizili mjestu koje vodi bar u evropu. Normalno je i to da bi mi kao klub a sa njim i navijaci sve snage trebali koncentrisati u tom pravcu, da pomognemo da dodjemo u situaciju za tu evropsku borbu.
Izgleda da se ipak namece neminovna prica o pojacavanju kadra u svojstvu postizanja ciljeva, kako bi proljece docekali jaci u tom segmentu , gdje bi probali u ostatku utakmica da pobijedimo kroz to poznato plavo proljece. Problem je sto ce nam to proljece biti dosta skraceno i zaista smo se doveli u jednu situaciju koja nije ugodna, kada gledamo bodovno.

Mi vec sada pricamo o tim stvarima, jer smo svjesni da nam slijedi prilicno buran period i ne mozemo tek tako biti koncentrisani na predstojece meceve i samo na njih. Znamo da se vec sada mora raditi na dovodjenju novih, boljih igraca, isto tako razmisljamo o tome kako ce izgledati postavka celnistva naseg kluba koja treba biti izabrana na narednoj godisnjoj skupstini i sve to cini veliki dogadjaj, gdje smo svi mi navijaci na neki nacin u neizvjesnosti, jer nismo sigurni kako ce neko ko bude novi predsjednik povesti klub i koju ce politiku zastupati u sportskom smislu i u organizaciji samog kluba.

Sa ovim igrackim kadrom moramo izdrzati jos nekoliko kola. Raspored nam u neku ruku odgovara i bilo bi dobro kada bi ovi igraci uspjeli da pronadju snagu i motiv pa da se ne dese novi ispadi sa bodovnim saldom, vec da to preokrenemo u svoju korist. Imacemo nakon toga dugu pauzu i sa nekim novim predsjednikom, te uz nadu da ce neke nove igracke snage preporoditi nas igracki kadar, da bi mogli da se nosimo sa trenutno vodecim ekipama. Jasno je da kroz neku analizu mi mozemo doci do nekih bitnih pobjeda u nastavku prvenstva, ali nikada ne smijemo zaboraviti da ce se i druge ekipe spremati dobro i da ce se pojacavati kako bi sacuvali ovaj trenutni rezultat na tabeli. Nista nama nije sigurno i bez obzira na eventualna pojacanja , moracemo se maksimalno pripremiti da budemo bar za nijansu ispred ostalih, kako bi uspjeli nadoknaditi veliki zaostatak.

Kada smo kod pojacanja, to je kod nas uvijek varljivo pitanje. Mi smo klub koji ne daje novac na pojacanja, a hocemo velike stvari. Postoje indicije da se radi po tom pitanju i ja se iskreno nadam da cemo imati nekoliko pogodaka u dovodjenju igraca. Evo spominju se novi brazilci. Mi ne mozemo tu nista znati o njihovim kvalitetima. Prosli put su dovedena dvojica ako se ne varam, pa je Tiago uspio, drugi se vratio, a Tiago je opet prosao kroz iglene usi. Pokazao je na kraju balade, da moze biti vrlo koristan, ali na pocetku je to izgledalo vrlo klimavo. Valjda ce taj koji dovodi nove brazilce imati u vidu kakav je kvalitet nama potreban i za koju lovu, pa da u skladu s tim ovi novi dodju i da se pokazu u lijepom svjetlu. Sve je to macak u vreci i ne moze se reci da li je to pogodak ili nije, dok se ne oprobaju, pa se ne moze odmah reci da smo doveli kvalitet.
Ja sam generalno sebican kada je u pitanju Zeljo i ne gledam igrace kroz samu buducu prodaju. Mene to nikada nije zanimalo na taj nacin, vec bas suprotno, zelim da ti igraci ostanu sto duze u Zelji kako bi na terenu davali kvalitet koji zelim da gledam. To da li je igrac mlad ili star nije u mojoj sferi posmatranja na taj nacin da ako je star necemo ga moci prodati, a ako je mlad i doba, trljamo ruke jer cemo zaraditi. Upravo suprotno, trljam ruke jer je dobar i volim sto duze da ga gledam, ne zanima me hoce li se prodati. Ja sam navijac, nisam blagajnik niti radim u finansijskom sektoru kluba. Mene jako zaboli kada ode jedan Kvesic, ili Zolotic ili Ara Hodzic. Ne trljam ruke na njihovu prodaju. Isto tako nemam nikakav problem da potpisemo sada nekoga ko ima 34 godine, a realno je klasa i mozemo imati koristi od njega na terenu. To su mnogi igraci pokazali, stavicu za primjer Alena Mesanovica, ili doktora Vuksanovica, a primjera ima dosta.

Sve moje nade su usmjerene u dobru namjeru sadasnje uprave da popravi neke greske u sportskom segmentu. Trebamo i dalje vjerovati u neke dobre mogucnosti koje klub ima i koje moze postici. Vidjeli smo na nasem primjeru koliko nam evropa znaci i koliko je nama na moranje da to ostvarimo. To bi trebao biti minimalan cilj, o tituli i da ne pricam. Bice jako tesko, ali mi moramo da pomognemo i da pozitivno reagujemo na nasu svetinju. Svaka naredna utakmica je nama mec lopta. Ne smiju nam se vise desavati onakva gostovanja kao u Prijedoru ili u Doboju kod Kaknja. Nego navaliti svim silama, pa sta bude. Kroz par pojacanja, dobro se pripremiti i na proljece da bljesnemo. To nam ova uprava apsolutno duguje i mislim da se ovaj put ne smiju igrati sa navijacima, jer hodaju po tankoj zici. Zato i vjerujem u uspjeh na kraju prvenstva.
E bravo majstore!
Pogotovo za ovo sto se tice prodaje i ostavljanja traga u Zelji dosta vise racunanja i sve da se svodi na pare ( koje neko drugi potrosi ili stavi u svoj dzep) , daj da neko ostane sto duze postigne sto vise golova , asistencija da ima preko 150-200 nastupa itd. Kad pogledamo nesto jedan Dialiba je ostavio puno veci trag u Zelji od Dzeke i donio nam vise radosti ( dao je vise golova) , jest Dzeko vise finansijski ali nista od toga se nazalost nije vidjelo na infrastrukturi npr .
Uglavnom kao i uvijek imam isto misljenje kao i ti samo sto ti to puno bolje napises. Bravo majstore :tokralju:

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 06 nov 2015, 16:37

BHT Premijer liga na kanalu Arena Sport 1, a direktan prenos utakmice Zeljeznicar - Slavija je u nedelju 08. novembra od 13 časova.
http://www.tvarenasport.com/vesti/26264 ... ar-slavija
Malo da obradujemo dijasporu i one koji nisu u mogućnosti ili iz onog ili ovog razloga ne žele na Grbavicu. Napokon će sa merakom, uz kvalitetan stream pa i u HD-u, moći gledati jednu utakmicu našeg kluba. Nadam se da će i ovi na terenu pružiti odličnu partiju pa da svi zajedno uživamo, i mi na stadionu a i ovi pored malih ekrana. kuknjava

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 06 nov 2015, 17:13

Velahalve je napisao/la:puno je bitnija podrška sa juga u ovom trenutku, čak i bitnija od toga ko će doći a ko otići
:shhh:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 06 nov 2015, 17:42

Velahalve je napisao/la:
znam i ja prijatelju da se skoro raspao, mislio sam da li postoji način da Željo ponovo dobija podršku sa južne tribine, što u zadnjih par utakmica nije bio slučaj!
Kako je ovo odvratno citati, nista protiv vas nego zbog Juga.
Zalosno je to ,taj Jug je 30 posto Želje. Nego nije to tema ali bas je cudno I sramno to citati Jug se raspo :cry:

Pile kako ti se da peglati s aldinom ,ignorisi budalu koja samo laprda.

Ko je taj sto je doso jel brazilac ,kako se zove ,sta igra :D
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 06 nov 2015, 18:13

znači đelma ostaje.gori nam na lijevom beku i def.veznom,pored ovog ako se mogne naći desni bek kakva destka i špic puna šaka brade,šta li igraju ti brazilci :? :? :?

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 06 nov 2015, 18:17

Šta igraju, ko su, đe izlaze, s kim se druže? :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 06 nov 2015, 18:25

DooVe je napisao/la:Šta igraju, ko su, đe izlaze, s kim se druže? :mrgreen:
Ranije je bilo govora da je jedan od njih desni bek

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 06 nov 2015, 18:42

slika

ps. ima li neko izvjestaj sa utakmice protiv rudara... bio sam u knockoutu danima pa nisam radio statistiku... :D
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 06 nov 2015, 18:45

FK Željezničar 1921

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 06 nov 2015, 18:50

RobertoBaggio je napisao/la:
DooVe je napisao/la:slika
U jedan je utakmica, a ne u pola 2.

http://fkzeljeznicar.ba/u-nedjelju-od-1 ... bic/17359/
http://www.nfsbih.ba/bih/vijest.php?id=11332
Jbg nije do mene, kasnije su ispravili. Stavio sam više radi sudija nisam ni gledao termin.. :thumbup:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 06 nov 2015, 18:55

DooVe je napisao/la:Šta igraju, ko su, đe izlaze, s kim se druže? :mrgreen:
koja im je krvna grupa,jesul za harisa il za aliju :) :) :)

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 06 nov 2015, 19:06

Niko više ništa o nama ne piše, nema čovjek šta pročitati, samo kopiraju objave zvanične stranice. Željo bez ambicija izgleda nikom nije interesantan, osim nama bolesnicima. :(
Određene cijene ulaznica za susret sa Slavijom
http://fkzeljeznicar.ba/odredene-cijene ... jom/17362/

11plavih1992
Kontakt:

Post Postao/la 11plavih1992 » 06 nov 2015, 19:14

U mojoj ulici žive dvojica Alija. Jedan je pravo dobar čiko, za poželjeti, na ranu priviti. Pravi komšija. Ali onaj drugi ..... da Bog dragi sačuva. To nešto tersa, vazda antiprotivan, pametuje, provocira, tužaka, hinja jedna ljigava. Rat kad je počeo, svi mu rekli idi kući molim te, ne trebaš nam. E sad kad neko pomene Aliju iz nase ulice pa doda koji Alija, odgovor je jednostavan: lijevi ili desni Alija.
Prica druga. U mojoj firmi radio je jedan nalik na ovog lijevog Aliju. Većeg pakaša od čovjeka ja nisam sreo. Nije to da je neki cinkaros ili uvlakač ali zamislite da se grupa ljudi koja se nadje na cigari ili kafi u kuhinji odmah razilazi kad ovaj udje. I onda je došlo vrijeme da taj nadje posao negdje drugo. Dernek koji smo tada napravili u firmi se još pamti.
Mi se u firmi kutarisasmo pakaša i da ne znam da je bio pitar, light verzija doduše, tačno bih pomislio da je vaskrsnuo ovdje na forumu.
Lijevi Alija sa našeg foruma će se naći u obje ove priče. Predlazem da mu to bude sljedeći nick
05. - 07. Oktobar 1992

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 06 nov 2015, 19:40

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
11plavih1992 je napisao/la:U mojoj ulici žive dvojica Alija. Jedan je pravo dobar čiko, za poželjeti, na ranu priviti. Pravi komšija. Ali onaj drugi ..... da Bog dragi sačuva. To nešto tersa, vazda antiprotivan, pametuje, provocira, tužaka, hinja jedna ljigava. Rat kad je počeo, svi mu rekli idi kući molim te, ne trebaš nam. E sad kad neko pomene Aliju iz nase ulice pa doda koji Alija, odgovor je jednostavan: lijevi ili desni Alija.
Prica druga. U mojoj firmi radio je jedan nalik na ovog lijevog Aliju. Većeg pakaša od čovjeka ja nisam sreo. Nije to da je neki cinkaros ili uvlakač ali zamislite da se grupa ljudi koja se nadje na cigari ili kafi u kuhinji odmah razilazi kad ovaj udje. I onda je došlo vrijeme da taj nadje posao negdje drugo. Dernek koji smo tada napravili u firmi se još pamti.
Mi se u firmi kutarisasmo pakaša i da ne znam da je bio pitar, light verzija doduše, tačno bih pomislio da je vaskrsnuo ovdje na forumu.
Lijevi Alija sa našeg foruma će se naći u obje ove priče. Predlazem da mu to bude sljedeći nick

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], strucnjak9 i 8 gostiju.