Arsenal je u Manchester City prodao Nasrija, Clichya, Sagnu, Tourea i Adebayora. U Manchester United još i van Persia. Svi osim Sagne i možda Tourea na vrhuncu njihove karijere. Bilo je momenata kad se sve to moralo durati, sada je došlo vrijeme kad Arsenal ne mora prodavati svoje igrače u te klubove ili bilo koje i kada može dovoditi vrhunske igrače za slične sume koje izdvajaju i njihovi konkurenti.KayserSose je napisao/la:Pa tih 80000 ovaca ne navijaju za taj klub zbog nekog gubavog plaćenika već zato što vole taj klub.opel je napisao/la: Zamislite situaciju da Messi, Pique i Suarez pređu iz Barce u Real, da Hazard, Villian i Costa pređu u MC, da Ozil i Sanchez pređu u Chelsea, to je nezamislivo, ja mislim da bi publika prestala dolaziti na utakmice u znak protesta, a ono što je tamo nezamislivo, u BL je postala normala i opet će 80.000 ovaca blejati i zviždati na Westfalenu, a na ovom forumu pričati biblijske priče o Judama, prodanim dušama, licemjerima itd. S te strane, BL je smiješna liga.![]()
Ali slažem se da je BL u tom kontekstu smiješna liga. Ipak bolje tu temu ne načimati da hebivjetri s Buyernova topica ne bi opet zaspamali ovdje.
BVB se ne treba takmičiti i porediti sa Bayernom jer se iz aviona vidi da nisu konkurenti po dubini džepa. BVB bi se trebao takmičiti sam sa sobom pa da i on dodje u situaciju u kakvoj je Arsenal i na tom polju ja ne vidim razlog za strah. Nije Bayern pretplaćen na monopol, može se i on srušiti.