Ma jok, to su samo tehnicki problemi, doci ce slika.Senijad je napisao/la:Pjanić opet glumi Caspera totalno nevidljiv na terenu

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Ma jok, to su samo tehnicki problemi, doci ce slika.Senijad je napisao/la:Pjanić opet glumi Caspera totalno nevidljiv na terenu
akisarajevo92 je napisao/la:
Malehne, lahko...Senijad je napisao/la:akisarajevo92 je napisao/la:
igrač za malehne utakmice lahko je dati go ceseni i sličnima
I, sta sad treba, ismijavati nekoga ko tako napise? Trebao je napisati 'maleno' i 'lako', a ko sisa bosanski jezik, daj da glumimo nekakve moderne intelektualce, odreknimo se svog narodnog bosnjackog govora.HankMoody je napisao/la: Malehne, lahko...
De seljaci, smirite seFederer17 je napisao/la:I, sta sad treba, ismijavati nekoga ko tako napise? Trebao je napisati 'maleno' i 'lako', a ko sisa bosanski jezik, daj da glumimo nekakve moderne intelektualce, odreknimo se svog narodnog bosnjackog govora.HankMoody je napisao/la: Malehne, lahko...
Za mene je lahko do Sudnjeg dana, siguran sam da tako napisana rijec nikad ne moze biti pogresno napisana. To mozes pitati bilo kojeg vrhunskog 'jezicara' naseg podneblja i uvjerit ces se u napisano.
U bosanskome jeziku (kako u bošnjačkim narodnim govorima tako i u bošnjačkoj književnosti) uobičajeni su oblici: hrđa, hrđati, hrđav, hrvač, hrvati se, hrvanje, hrzati, lahak, lahko, odlahnuti, olahkotni, ophrvati, mehak, mehkoća, zahrđalost. U standardnome bosanskom jeziku ovakve oblike i izvedenice od njih nepravilno je pisati bez glasa h. (Pravopis bosanskog jezika, SenaHid Halilović)
ON TOPIC: Nevezano za napisano, ovakve stvari me inace upale, pogotovo kada se, zarad pojedincima poznatih stvari, ismijavaju tacno napisane rijeci (kao i autori istih) - za Miralema se ne moze reci da ima losu sezonu u Juventusu (taman posla), ali svi mi znamo da moze bolje. Takodjer, nisam za ovakva ismijavanja u smislu 'dobar za male utakmice' i slicno.
Klasican primjer neznalice kojoj das do znanja da nije nista drugo do - neznalica.HankMoody je napisao/la: De seljaci, smirite se