FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
A pare od Sehica?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Nasao samSlevinKelevra je napisao/la:Nemam, naisao na ovu sliku na klixovom forumuOkolele je napisao/la:
Moze link
http://www.ybig.ie/uploads/file/YBIG-un ... sh-fan.pdf
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
- milanribar
- Kontakt:
Ma ja ba, kod nas igraju igraci s ugovorima od 150.000KM, placamo obestecenja inace. Diatta ima platu 7 milja, Livaja ima petaka, sta ti je ba. Jedino je tri glave imao Beganovic sad ima jedno 10 milja. To su rashodi boli glava.DANAN je napisao/la:Jeste da u svemu tome nije bilo i nekih rashoda poput plata igracima,premija istim,placanja priprema .......itd.itd..milanribar je napisao/la:Toliko smo igraca napravili. a nemamo marke i stadion nisu u stanju bar tribinu napraviti . Kad uzmes lovu od evrope svih silnih godina i sad prodaje Bajica, Zolotica, Kvesica ITD. Sve je to pokradeno, trpaju u svoje dzepove a mi budale dajemo pare da se nerviramo. I jos smo duzni pofino...![]()
![]()
![]()

Drugi nemaju rashode samo ima Zeljo

- jug-onostalgicar
- Kontakt:
zavrcu samo tako, al nije to problem jer i drugi zavrcu nego su nesposobni da odrade ista i cekaju da im ljudi urade a kad dodju ljudi pokusaju se ugraditi pa cijeli posao propadne.
nek se izadje vise u javnost dosta je sutnje ha ja
nek se izadje vise u javnost dosta je sutnje ha ja
tomislav tomic blizu povratka u pl bih
Defanzivni veznjak prošao je pripreme s ekipom koju s klupe vodi Rizvan Lučesku, sin prosljavljenog rumunskog stručnjaka, Mirčee, ali je uoči starta nove sezone zadobio povredu koljena.
– Kada sam došao u Grčku, sve je bilo super. Dobro sam radio, izborio se za mjesto u ekipi, ali sam imao nesreću da sam dva dana prije početka sezone povrijedio koljeno i zbog toga sam propustio prvih šest kola šampionata – kazao nam je Tomić.
Nakon oporavka Tomić se vratio u ritam, ponovo je bio blizu startne postave, no uslijedili su novi problemi.
– Ne znam zbog čega, ali sam u nemilosti trenera. Iako na treninzima dobro radim, ne dozvoljava mi da igram. Jednu utakmicu sam u kadru, drugu nisam… Dešavalo se da me povede na gostovanje i onda pošalje na tribine. Zaista ne znam o čemu je riječ – ističe Tomić, dodavši:
– Razgovarao sam i sa sportskim direktorom, koji me doveo u Škodu. Rekao mi je da je zadovoljan sa mnom, pristupom na treninzima i ponašanjem izvan terena. I on je pričao s trenerom i nije mu jasno zašto ne igram. Predzadnju utakmicu team-menager mi je rekao da ću igrati, ali me šef nije poveo na gostovanje. Nakon toga tražio sam razgovor i s trenerom. Rekao sam mu da nema potrebe da mi ovo radi i ako me ne vidi u ekipi, naglasio sam da želim da idem. Međutim, on me ubjeđuje da je sve super i da mi ne bi bilo pametno da napustim ekipu. Na kraju smo se dogovorili da ću napustiti klub ako nešto nađem. Kako sada stoje stvari, nazimu ću napustiti Grčku. Lučesku je zaista odličan trener, ali mi nije jasno zašto mi ovo radi.
Spekulisalo se da bi Tomić ponovo mogao obući dres Željezničara, odnosno da je želja trenera Edisa Mulalića.
– Niko me iz Želje nije kontaktirao. Nije isključeno da se vratim u Premijer ligu BiH jer želim igrati, a ne sjediti na klupi ili tribinama – naglasio je Tomić.
Škoda Xanthi nakon devet kola zauzima devetu poziciju sa 11 bodova, uz dvije pobjede, dva poraza i pet remija.
(S.Šišić/****)
Defanzivni veznjak prošao je pripreme s ekipom koju s klupe vodi Rizvan Lučesku, sin prosljavljenog rumunskog stručnjaka, Mirčee, ali je uoči starta nove sezone zadobio povredu koljena.
– Kada sam došao u Grčku, sve je bilo super. Dobro sam radio, izborio se za mjesto u ekipi, ali sam imao nesreću da sam dva dana prije početka sezone povrijedio koljeno i zbog toga sam propustio prvih šest kola šampionata – kazao nam je Tomić.
Nakon oporavka Tomić se vratio u ritam, ponovo je bio blizu startne postave, no uslijedili su novi problemi.
– Ne znam zbog čega, ali sam u nemilosti trenera. Iako na treninzima dobro radim, ne dozvoljava mi da igram. Jednu utakmicu sam u kadru, drugu nisam… Dešavalo se da me povede na gostovanje i onda pošalje na tribine. Zaista ne znam o čemu je riječ – ističe Tomić, dodavši:
– Razgovarao sam i sa sportskim direktorom, koji me doveo u Škodu. Rekao mi je da je zadovoljan sa mnom, pristupom na treninzima i ponašanjem izvan terena. I on je pričao s trenerom i nije mu jasno zašto ne igram. Predzadnju utakmicu team-menager mi je rekao da ću igrati, ali me šef nije poveo na gostovanje. Nakon toga tražio sam razgovor i s trenerom. Rekao sam mu da nema potrebe da mi ovo radi i ako me ne vidi u ekipi, naglasio sam da želim da idem. Međutim, on me ubjeđuje da je sve super i da mi ne bi bilo pametno da napustim ekipu. Na kraju smo se dogovorili da ću napustiti klub ako nešto nađem. Kako sada stoje stvari, nazimu ću napustiti Grčku. Lučesku je zaista odličan trener, ali mi nije jasno zašto mi ovo radi.
Spekulisalo se da bi Tomić ponovo mogao obući dres Željezničara, odnosno da je želja trenera Edisa Mulalića.
– Niko me iz Želje nije kontaktirao. Nije isključeno da se vratim u Premijer ligu BiH jer želim igrati, a ne sjediti na klupi ili tribinama – naglasio je Tomić.
Škoda Xanthi nakon devet kola zauzima devetu poziciju sa 11 bodova, uz dvije pobjede, dva poraza i pet remija.
(S.Šišić/****)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
- milanribar
- Kontakt:
Joj kad pocnu ovako divlji portali dovoditi pojacanja i insajderi a na kraju dode Livaja iz Viteza. 

Ti jesi u nekim bitnim stvarima u pravu i ima nekada zdrave logike u tome sto pises, u nekim opet pretjerujes ( ovo pisem bez namjere da ulazim u bilo kakav duel sa tobom ) , nego nije uopste problem u tvom stavu i misljenju, ali daj malo nadji mjeru u kolicini postova. Eto molim te. Ti si svoj stav ponovio svaki dan deset puta. Pises jedno te isto. Potpuno je u redu sto ti se ne svidja ovo ili ono, sto se ne slazes sa radom uprave, sto to nije Zeljo kojeg ti volis itd. U redu mi je i to sto ne nadjes nikada za shodno da bar nekad nesto pohvalis. Sve je apsolutno ok kada napises svoje misljenje, ja ga apsolutno citam i uvijek postujem i lako prepoznam svaki tvoj sljedeci nick, sto opet nije za mene nikakav problem. Samo malo nadji mjeru. Ako udjem da procitam sta se ovde pisem, zaista izgleda pretjerano kada vidim da si se ti fakat nastelio sa nekim sokom ili kafom, i komentarises jedno te isto po cijeli dan i na svaki post. Ne znam kako to sam ne vidis, malo si dosadan. Da me ne shvatis pogresno, ja nemam problem sa tvojim stavom i kritikama, ali ne mogu brate samo tebe da citam, bez obzira sta pises. Ponekad bolan nesto napisi, ako hoces citiraj neki svoj post , pa govori kako si u pravu, ili pisi ponovo isto ovako, ali nemoj svaki dan vaziti nekoliko puta jedno te isto. Eto, kad te moli tvoj drug. Necu sa tobom u bilo kakav verbalni duel da idem, jer nema potrebe. Cak se i slazem sa tobom u nekim stvarima. Ako hoces prihvati savjet, ako neces, nastavi, ja cu te i dalje citati bez problema iako ce mi zbog toga biti bas dosadno.milanribar je napisao/la:Joj kad pocnu ovako divlji portali dovoditi pojacanja i insajderi a na kraju dode Livaja iz Viteza.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- milanribar
- Kontakt:
Istina je to sto pises, medutim kako ti nije dosadno citati jednu te istu pricu da ce sve biti dobro, da treba sacekati polusezonu da ce doci mega giga pojacanja. I meni je dosadno to citati stalno. Uglavnom zivo.boccaccio je napisao/la:Ti jesi u nekim bitnim stvarima u pravu i ima nekada zdrave logike u tome sto pises, u nekim opet pretjerujes ( ovo pisem bez namjere da ulazim u bilo kakav duel sa tobom ) , nego nije uopste problem u tvom stavu i misljenju, ali daj malo nadji mjeru u kolicini postova. Eto molim te. Ti si svoj stav ponovio svaki dan deset puta. Pises jedno te isto. Potpuno je u redu sto ti se ne svidja ovo ili ono, sto se ne slazes sa radom uprave, sto to nije Zeljo kojeg ti volis itd. U redu mi je i to sto ne nadjes nikada za shodno da bar nekad nesto pohvalis. Sve je apsolutno ok kada napises svoje misljenje, ja ga apsolutno citam i uvijek postujem i lako prepoznam svaki tvoj sljedeci nick, sto opet nije za mene nikakav problem. Samo malo nadji mjeru. Ako udjem da procitam sta se ovde pisem, zaista izgleda pretjerano kada vidim da si se ti fakat nastelio sa nekim sokom ili kafom, i komentarises jedno te isto po cijeli dan i na svaki post. Ne znam kako to sam ne vidis, malo si dosadan. Da me ne shvatis pogresno, ja nemam problem sa tvojim stavom i kritikama, ali ne mogu brate samo tebe da citam, bez obzira sta pises. Ponekad bolan nesto napisi, ako hoces citiraj neki svoj post , pa govori kako si u pravu, ili pisi ponovo isto ovako, ali nemoj svaki dan vaziti nekoliko puta jedno te isto. Eto, kad te moli tvoj drug. Necu sa tobom u bilo kakav verbalni duel da idem, jer nema potrebe. Cak se i slazem sa tobom u nekim stvarima. Ako hoces prihvati savjet, ako neces, nastavi, ja cu te i dalje citati bez problema iako ce mi zbog toga biti bas dosadno.milanribar je napisao/la:Joj kad pocnu ovako divlji portali dovoditi pojacanja i insajderi a na kraju dode Livaja iz Viteza.

Jos jedan veliki Zeljovac nas je napustio.. Cengic Vila pamtice te sefe.. Rahmet ti dusi Kenan Memisevic
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
- Kontakt:
I od te janjadi i od te negative mi nemamo nista...Prelazni rok je jos daleko, ali je itekako vidljivo da ce za nas biti od velikog znacaja...Ako zelimo nesto, naravno...Zato istrpiti jos ovih par kola, dati podrsku...Losa polusezona je iza nas...Donekle i cudna, ali prije svega losa...Treba nam pauza, itekako treba...Slaviju dobiti, kako god..Borca takodjer..U Bijeljini ne znam ni sam sta ocekivati, sta bude bude..I za kraj Vitez, isto kao i za Slaviju, dobiti kako god...
Produženi partnerski ugovori sa Bijelom vodom, Tondachom i hotelom Hollywood
http://fkzeljeznicar.ba/produzeni-partn ... ood/17351/
http://fkzeljeznicar.ba/produzeni-partn ... ood/17351/
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Nije, nije niko.FKZ1921 je napisao/la:Ako vec znas da je milioner,je li postao milioner vodeći fudbalski klub?Gator je napisao/la:Nemoguce znati(prije 4-5 mjeseci), sad je sve jasno. Klub su za par mjeseci vise obrukali nego navijaci za 5 godina, a Slovenac nije milioner postao tek tako.
Sad bas malo gledam raspored,mi u narednih 5 kola u PL cak 4 igramo kuci,po meni odlicna prilika da se uhvati neki prikljucak za vrhom.
No,sad je jednostavno imperativ po meni uzeti 9 bodova iz ove tri domace utakmice u ovoj polusezoni,protiv Radnika ne ocekujem nesto posebno,ako smo zijanili od Rudara,Mladosti DK,Borca tesko da tu mozemo sta uraditi,ali nikad se ne zna,ne bi me zacudilo da uzmemo i sva 3 boda jer tako igramo u ovoj sezoni-nepredvidivo.
U drugom djelu opet igramo kuci prvo kolo ( Siroki ) pa idemo Velezu koji je skoro pa ispao,iako ko zna kako ce se razvijati stvari kod njih na polusezoni.
Znaci,u najboljem slucaju mi u narednih 6 kola mozemo uzeti 15 bodova ( ako izuzmemo Radnik ) sto je sasvim realno,posebno sto se nadam nekim pojacanjima na polusezoni,plus nase tradicionalno dobro proljece.Mogao bi se uhvtiti prikljucak,ako nista za to 3 mjesto
P.S.
Nakon Veleza dolazi nam Mladost,sto znaci u narednih 7 kola mi smo 5 puta domacini i gostujemo Velezu koji je zakucan za dno,znaci ova racunica od gore je sad nekih 18 realnih bodova
No,sad je jednostavno imperativ po meni uzeti 9 bodova iz ove tri domace utakmice u ovoj polusezoni,protiv Radnika ne ocekujem nesto posebno,ako smo zijanili od Rudara,Mladosti DK,Borca tesko da tu mozemo sta uraditi,ali nikad se ne zna,ne bi me zacudilo da uzmemo i sva 3 boda jer tako igramo u ovoj sezoni-nepredvidivo.
U drugom djelu opet igramo kuci prvo kolo ( Siroki ) pa idemo Velezu koji je skoro pa ispao,iako ko zna kako ce se razvijati stvari kod njih na polusezoni.
Znaci,u najboljem slucaju mi u narednih 6 kola mozemo uzeti 15 bodova ( ako izuzmemo Radnik ) sto je sasvim realno,posebno sto se nadam nekim pojacanjima na polusezoni,plus nase tradicionalno dobro proljece.Mogao bi se uhvtiti prikljucak,ako nista za to 3 mjesto

P.S.
Nakon Veleza dolazi nam Mladost,sto znaci u narednih 7 kola mi smo 5 puta domacini i gostujemo Velezu koji je zakucan za dno,znaci ova racunica od gore je sad nekih 18 realnih bodova

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
-
- Kontakt:
Ne treba se vise mnogo nadati. Ja sam realno ocekivao da uvezemo nekoliko pobjeda i dobrih utakmica s ovom u Prijedoru, ali vidio si i sam sta se desilo. Sto se tice bodova i situacije na tabeli definitivno nismo u **** do guse sto se kaze, ali mene brine situacija na terenu i pretjerane oscilacije. Jednostavno im vise ne vjerujem da mogu napraviti neku dobru seriju, jer vec odavno igramo toplo-hladno. Mene zapravo ne bi cudilo ni malo da dobijemo Radnik u gostima, a da kiksamo s Borecem kuci i slicne kombinacije. Definitivno nam treba pravi remont ekipe i mnogo bolja selekcija igraca. Nisam bas od onih koji bi rastjerali sve kada dodju teska vremena, ali mislim da se sada to mora uraditi i krenuti u potpunu reorganizaciju u sportskom segmentu. Bolje imati ekipu koja ce pobjediti sve ispod 7-8 mjesta, a izgubiti od onih realno boljih, nego ekipu koja ce razvaliti 3 najbolje ekipe u ligi, a biti razvaljena od fenjerasa i realnih kandidata za ispadnje. To nije uopste ozbiljna ekipa, to je neki pokusaj necega. Zbog toga mi i nemamo pravo na kalkulacije jer niko ne zna tacno na cemu smo.Rios je napisao/la:Sad bas malo gledam raspored,mi u narednih 5 kola u PL cak 4 igramo kuci,po meni odlicna prilika da se uhvati neki prikljucak za vrhom.
- Jaozinho22
- Kontakt:
Ja vala od Borca čekam da uhvatimo taj čuveni niz i nikako...Valjda ga dočekamo...Rios je napisao/la:Sad bas malo gledam raspored,mi u narednih 5 kola u PL cak 4 igramo kuci,po meni odlicna prilika da se uhvati neki prikljucak za vrhom.
P.S.
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Pravo da ti kazem ja sam imao neki osjecaj da necemo pobjediti u Prijedoru.Istina,kad je utakmica pocela ponijele su me emocije pa sam se nadao da cu se prevariti i da cemo uspjeti napraviti nesto,ali par dana prije tekme tabirio sam sa komsijom ( inace stari Zeljovac u svakom smislu ) i on je kao i ti bio optimista da cemo uzeti Rudar,ja sam mu rekao da bas i nisam i na kraju nazalost i bi tako,izgubismo.sergejevic je napisao/la:Ne treba se vise mnogo nadati. Ja sam realno ocekivao da uvezemo nekoliko pobjeda i dobrih utakmica s ovom u Prijedoru, ali vidio si i sam sta se desilo. Sto se tice bodova i situacije na tabeli definitivno nismo u **** do guse sto se kaze, ali mene brine situacija na terenu i pretjerane oscilacije. Jednostavno im vise ne vjerujem da mogu napraviti neku dobru seriju, jer vec odavno igramo toplo-hladno. Mene zapravo ne bi cudilo ni malo da dobijemo Radnik u gostima, a da kiksamo s Borecem kuci i slicne kombinacije. Definitivno nam treba pravi remont ekipe i mnogo bolja selekcija igraca. Nisam bas od onih koji bi rastjerali sve kada dodju teska vremena, ali mislim da se sada to mora uraditi i krenuti u potpunu reorganizaciju u sportskom segmentu. Bolje imati ekipu koja ce pobjediti sve ispod 7-8 mjesta, a izgubiti od onih realno boljih, nego ekipu koja ce razvaliti 3 najbolje ekipe u ligi, a biti razvaljena od fenjerasa i realnih kandidata za ispadnje. To nije uopste ozbiljna ekipa, to je neki pokusaj necega. Zbog toga mi i nemamo pravo na kalkulacije jer niko ne zna tacno na cemu smo.Rios je napisao/la:Sad bas malo gledam raspored,mi u narednih 5 kola u PL cak 4 igramo kuci,po meni odlicna prilika da se uhvati neki prikljucak za vrhom.
Sto se tice ove racunice ja sam optimista jer kuci,koliko-toliko,mi i igramo nesto i osvajamo bodove,prakticno ti bodovi sa domaceg terena nas i drze tu gdje smo sad.Istina,zbog te nase nepredvidivosti,moguce je i to sto ti govoris da uzmemo Radnik a kiksamo sa Borcem npr.,ali to bi vec bilo iznenadjenje na neki nacin pa sam zato rekao da je ova racunica ona realnija kad covjek pravi neke procjene.
Ne znam,ja nekako jos uvijek vjerujem da smo dovoljno dobri da pobjedjujemo kuci ove ekipe koje su ispod nas,dok za gostovanja treba vise definitivno.
Ovoj ekipi trebaju pojacanja da se napravi dobar rezultat ove sezone,bezbroj puta je to ovdje receno,evo i ti se to isto napisao,nema se tu sta izmisnjati topla voda.Dzaba sve dobre stvari koje se rade ( inace ne volim se baviti tim stvarima oko kojih nisam upucen i ne znam ) ali finalni proizvod je rezultat na terenu i samo ce se on gledati na kraju balade.Kao i fabrika neka npr. - dzaba masine,kvalitetan menadzement ako krajnji proizvod ne valja i niko ga ne kupuje.
@Jaozinho22
Realno,prilika kakvu imamo u narednih 7 kola za neku seriju i hvatanje prikljucka dosad nam se nije pruzila i tesko da ce se vise pruziti u ovoj sezoni,zato se iskreno nadam da cemo je docekati aBd

Zadnja izmjena: Rios, dana/u 05 nov 2015, 16:15, ukupno mijenjano 4 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Do kraja polusezone moramo trijumfovati u svim tekmama ako se nadamo izlasku u Europu kroz ligu. Svaki naredni kiks do polusezone po meni znači i oproštaj od Europe.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ja više nemam ni mrvu nade da bi mi mogli uvezati par pobjeda. Kada nismo mogli to uraditi pobjedama protiv Rudara, Travnika (čak šta više ni boda nismo donijeli) ... nećemo ni protiv Radnika, kojeg smo realno trebali dobiti na Grbi. Pored toga, kući ćemo sigurno neku kiksati jer je očigledno da se patimo protiv bunkera. Mi ljudi gotovo da možemo na prste prebrojati centaršuteve naših bekova ove sezone, i kad su jednom u sto akcija prešli centar i centrirali u špicu nigdje nikoga nije bilo. Trenutna taktika zavisi isključivo od individualnih poteza pojedinaca koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu a mi takvih nemamo. Pored toga, propuh nam je na bekovima i često primamo golove, što je dodatni minus. Prekidi nam nisu jača strana, niti ima neko ko bi mogao riješiti utakmicu nekim slobodnim udarcem kao Zeba nekad.
Zadnja izmjena: Genie, dana/u 05 nov 2015, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
Dobit cemo Radnik gore..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.